- 31 Ekim 2013
- 21.353
- 71.573
- 798
- 40
- Konu Sahibi Noona_noona
bir smmm adayı olarak söylüyorum hiç bulaşma :)Hepinize tesekkur ediyorum. Dedigim gibi suan is bulamadim muhasebeyle ugrasiyorum. Bizim bolum heryone kayabiliyor. Olabikiri varsa deneyebilirim belki diye konuyu acmistim.
Bilgilendirdiginiz icin tesekkurler :)
bi kere gerçekten uzun bir süreç ilk staj sınavlarına girip onu kazanıp stajını başlatman gerekiyor, şayet stajını muhasebe bürosunda yapmak istersen sana ofisboy muamelesi yapıp muhasebe dışında her işlerini yaptırıyorlar ve verdikleri max ücret 1.500-1.600-TL o da en iyisi
3 senelik stajın sonunda bu sefer yeterlilik sınavına giriyorsun ki o daha zor bi sınav çünkü test usulü değil yazılı sınav
bi de çok maliyetli bi süreç cidden staj başlatmada 2.000e yakın para harcadım şimdi belgemi alabilmek için gireceğim sınava ona da 1.600 tl harcadım olur da hata kaza sınavı kazanırsam smmm ruhsatı için 5.000-6.000 gibi bir rakam ödeyecekmişim
bi de muhasebe gerçekten stresli bi iş en ufak bi hata sana para cezası olarak dönüyor sırf bunun stresi bile yetiyor bırak hata yapmayı hata yapmaktan korkmak bile insanı gergin biri haline getiriyor
bence başka alanlara yönel
ya da kendi mesleğinle ilgili kendini geliştir.