- 1 Eylül 2018
- 152
- 36
- 98
- 30
- Konu Sahibi moral arayan
Yok o durum şöyle; yavaş ilerliyor denilen şey; Hpv vücuda girdikten sonra atılma süresi ile alakalı, yani 1-2 ayda değil de, 2 yılda vücuttan attıldığı için yavaş ilerliyor olarak açıklıyor hocalar, bunun nedeni de şundan dolayı; hpv vücuda girince bağışıklık sistemi henüz bu virüsü hemen tanıyamıyor, bir süre sonra da tanıdığın da burada ne varmış diyip onunla sistem onunla savaşmaya başlıyor, bulaşı aldıktan sonra bölgeye yerleşme yaptıysa 1 hafta içinde hemen aktifleşiyor, yani şüpheli bir ilişkiniz oldu diyelim eğer ki virüs yerleşip hızlıca aktif olduysa kısa süre sonra verecek olduğunuz hpv testi sonucunuz pozitif gelecektir.Geçmiş olsun tekrar, smear’da hpv cıkmayabiliyormus. Ben hpv geçirmedim hiçbir şikayetim de yoktu yine de doktor ısrarla test yaptırmamı istedi( cok kadında olabildiği için) temiz cıktı yine de 5 sene sonra tekrar baktırmam gerektiğini söyledi. Yavas ilerleyen bir durummus hpv, yani eşinizin eski ilişkilerinden kalmıs bir tasıma durumu olabilir. Ben tuvalet , hamam gibi durumlara inanmıyorum acıkcası.
Bazı kişilerde ise erkek taşıyıcı olsa bile; bir kadına asla bulaşmayabiliyor, vücut hpv yi kesinlikle almıyor.