• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Smear testi hpv var mı yok mu cevap vermez mi?

bebeklinick

100x gelmişimdir bu dünyaya bence, uslanmam çünkü
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2020
28.130
En iyi cevaplar
1
40.870
598
Arkadaşlar anneme hpv için smear testi yaptırdık.doktora diyorum hpv var mı sonuç nasıl
Sonuçlar temiz
Hpv var mı yok mu bilemeyiz onun testi ayrı

Böyle bişey olabilir mi ?
Biz size hem hpv için smear yaptırdık
Hemde zaten smear hpv yi göstermez mi
Anormalse sonuç hpv ile bagdastirirsin zaten yanlış mı düşünüyorum doktor mu haklı anlamadim

Merhaba, hayır smear testi HPV'nin varlığını göstermez fakat bozuk çıkan smear testlerinde HPV varlığı var denir, fakat HPV'nin 100'ü geçkin türü vardır. Hangisi olduğunun anlaşılması için HPV testi şarttır.

Yanlış düşünüyorsunuz mesela şöyle örnek vereyim benim siğillerim çıkıyordu ve smear testi sonucu temizdi. O zaman benimde hpv olmam imkansız ?? Hayır aslında öyle olmuyor şöyle ki hpv’ nin düşük ve yüksek riskli türleri olduğundan dolayı yüksek risklilerde smear sonuncunda hücre bozulması hemen yapmamış olabilir. Düşük riskliler zaten yapmaz. Ben hpv genotipleme testi yaptırdığımda ise sonucum yüksek riskli tip 51 çıktı...

Veya hemen yapmayı geçtim hiç yapmayabilir kendinize iyi bakıp vücudunuz bu virüsü kontrol altına alabilirse bir süre sonra negatif olabilirsiniz.

Arkadaşlar ablama hpv için smear testi yaptırdık.doktora diyorum hpv var mı sonuç nasıl
Sonuçlar temiz
Hpv var mı yok mu bilemeyiz onun testi ayrı 750 TL o diyor

Anormalse sonuç hpv ile bagdastirirsin zaten yanlış mı düşünüyorum doktor mu haklı anlamadim
Ben Sadece Smear testi yaptirdim...Sonuç "Temiz"geldi...HpV testi yaptirdigimda HPV 16 olduğunu öğrendim..Yüksek riskli Tip 16 olduğu için smeare güvenmedik kolposkopi yapıldı...Ve sonuç CIN1 çıktı...Yani Smeare kesinlikle güvenmeyin Hpv testi ayrı onu kesin yaptirin..

Yanlış düşünüyorsunuz mesela şöyle örnek vereyim benim siğillerim çıkıyordu ve smear testi sonucu temizdi. O zaman benimde hpv olmam imkansız ?? Hayır aslında öyle olmuyor şöyle ki hpv’ nin düşük ve yüksek riskli türleri olduğundan dolayı yüksek risklilerde smear sonuncunda hücre bozulması hemen yapmamış olabilir. Düşük riskliler zaten yapmaz. Ben hpv genotipleme testi yaptırdığımda ise sonucum yüksek riskli tip 51 çıktı...
Gecmis olsun, peki sizde kolposlopi yapildimi?

Ben Sadece Smear testi yaptirdim...Sonuç "Temiz"geldi...HpV testi yaptirdigimda HPV 16 olduğunu öğrendim..Yüksek riskli Tip 16 olduğu için smeare güvenmedik kolposkopi yapıldı...Ve sonuç CIN1 çıktı...Yani Smeare kesinlikle güvenmeyin Hpv testi ayrı onu kesin yaptirin..
Gecmis olsun, peki cin1 cikinca extra tedavi yapildimi?

Hayır ablam zaten hpv var mı baksana diye gitti o zaman hpv testi yapsaydı yani .
Hpv testini devlet yapıyor mu ki ablama 750 lira demisler .kendisi çok uzun süredir aldatiliyor hpv ye maruz kalmış olabilir

Gecmis olsun, peki cin1 cikinca extra tedavi yapildimi?
Teşekkür ederim.Hepimize geçmiş olur inşallah..CIN1 de genellikle doktorlar sadece takip ediyorlar.%60 geriliyor çünkü.Ama yüksek riskli tip 16 olduğu için ben ve doktorum beklemeyi tercih etmedik.CIN1 çıktıktan sonra Leep işlemi ile o bölge temizlendi..Sonra o alınan parçalarda kenarları pozitif yada negatif olduğuna bakılması için patolojiye gitti...Patoloji sonucu kenarları negatif (temiz) çıkınca Sadece 6 ayda bir smear kontrolü yapıyoruz..Kenarları pozitif çıksaydı bir kez daha leep işlemi yapılacaktı.

Arkadaşlar ablama hpv için smear testi yaptırdık.doktora diyorum hpv var mı sonuç nasıl
Sonuçlar temiz

Ablaniz kaç yaşında?

Sonuçlar temiz

Anormalse sonuç hpv ile bagdastirirsin zaten yanlış mı düşünüyorum doktor mu haklı

Evet öyle pahalı bir test var annemede yaptirmstik ama smear testi riskli çıkması lazım şüpheli öyle yaptirmstik 2.yi diye hatırlıyorum annem muhahele oldu 2 yıldır devamlı sadece smearle kontrol ediyolar

Merhabalr bende de kahverengi köyü renkli ben gbi kabarcklar var korkudan gidemyorm bu testler çok acilimi nasl tadaviler uygulaniliyor çok korkuyorum ayrıca polikistik over var bende çocuğun olmuyor acaba bu virusten varsa buda engelmidr lutfen yardm edin çok korkuyorm gidemyorm resmen doktora

Merhabalr bende de kahverengi köyü renkli ben gbi kabarcklar var korkudan gidemyorm bu testler çok acilimi nasl tadaviler uygulaniliyor çok korkuyorum ayrıca polikistik over var bende çocuğun olmuyor acaba bu virusten varsa buda engelmidr lutfen yardm edin çok korkuyorm gidemyorm resmen doktora
Hayır acılı bir işlem değil burdan kimse size ne dese faydası olamaz doktora gitmekten başka çözüm yok ayrıca korkacak birşey de yok neden korkuyorsunuz

Bende yaptırdım .hatta iki hafta oldu ben yaptirali. Vajinaya pamuklu bı çubuk giriyor beş saniyelik bı işlem acı yok.cok korkarak gitmiştim.baktim acımıyor vajinal muayenede yaparmisiniz dedim polikistik overliyim çünkü. ☺️Acımıyor yani

Hatta öyle fobim vardı ki titriyodum. Huh huh yapiyodum masaya daha yerleşirken bile.
Hatta ozurler diliyodum bagirabilirim özür dilerim şimdiden diyodum🤣ayy bı baktım acimiyomus ki boşa kaos yaratmisim

Back
X