SMA TESTİ HAKKINDA

Cevabını bizimle paylasırsanız sevinirim umarım olumlu yanıt verirler..

Tabiki sonuç alınca buraya yazarım, bizim de hakkımız bu testi yaptirmak
Kesinlikle oyle.. Ben saglık ocagına gittiğim gun aslında troid hormon testi vermeye gitmiştim biraz rahatsız oldugum içinde eşim goturmustu beni.. Sıra beklerken yeni evlenecek olan biri sma testi yaptıracagını soyledi drda hemen gerekli işlemleri yaptı. Bizim saglık ocağı tadilatta oldugu için gecici bir yerde bakıyorlar hastalara odaları yok o yuzden herkes herseyi duyuyor yanisonrasında bende druma sordum cocuk yoksa yapılıyor yıl onemli degil dedi. Eşimde yanımda oldugu için hemen kan verebildi. Aslında haberlerde duyduktan sonra kesinlikle yaptırmam gerek diye dusunmustum zaten ama o gün hiç planda olmadan bu testi yaptırabildigimize cok sevinmiştim hemde şaşırmıştım.. Rabbim herkese hayırlı saglıklı evlatlar nasip etsin inşallah.

Kesinlikle ara cnm drlar keyfi yapmıyor bence Twitter kullanıyorsanız saglık bakanlığınada yazabilirsiniz.. Gelişmelerden haberdar edin
canım merhaba , esım bugun gıttı yıne aıle hekımı sma ıcın test yapmak ıstememıs ılce saglık mudurlugunu aramıs, onlarda yapmak zorundalar demıs hıc cocugumuz yok cunku, neyse tekrar aıle hekımıne soylemıs bır hemsıre ısmı vermısler ,
sonra kan alıp yapmıslar uc hafta sonra bellı olacakmıs

Merhaba, O testi yapmayan dru saglık bakanlığına sikayet edin bence. Yapılabilecegini o da biliyor.. Sizi bos yere ugrastırdı.. Neyseki sonunda yaptırabildiniz sevindim canım, size sonuc kagıdı verilecekmiymiş peki, bize sorun olursa arıyoruz olmazsa aramıyoruz dediler..

evet etmıs esım adını soyadını almıslar, aynen ya bende sevındım .
sordum esıme kuzum bakalım nasık ogrencez

e nabız hesabınızdan kontrol edebilirsiniz. Açıkçası ben aradılar mı arayacaklar mı diye belirsizlikle bekleyemem sabırsızım :)
Genetik tesler e nabızda görüntülenmez. Şimdiye kadar pek cok genetik tahlil yaptırdık hiçbiri e nabıza verilmedi. Keza bu da yok. Sonuc aldıklarımı da bizzat gidip kimlik imza karsılıgında verdiler.

Genetik tesler e nabızda görüntülenmez. Şimdiye kadar pek cok genetik tahlil yaptırdık hiçbiri e nabıza verilmedi. Keza bu da yok. Sonuc aldıklarımı da bizzat gidip kimlik imza karsılıgında verdiler.
Bu bilgi için gerçekten çok teşekkür ederim bize doktorumuz yanlış bilgi vermiş e nabızdan bakabilirsin demişti bende e nabızdan kontrol ediyordum açıklanacak mı diye. Bu genetik testlerle ilgili internette çok fazla bilgi eksikliği var o yüzden tekrar teşekkür ederim

Sonucunuzu alabildiniz mi bizde 40 gün önce yaptırdık e nabızda yok
Henüz sonuç alamadık 46 ıncı gündeyiz. Araştırmalarım sonucunda doktorumla da görüştüm e nabızda sonucu görebiliyormuşuz. Ankara’daki laboratuvar ile de görüştük çok yoğunluk varmış o yüzden bu kadar gecikme oluyormuş.

Kizlar merhaba, biz de 15 Nisan' da kan vermistik. 3,5 ay oldu hala aciklanmadi. Sizler ne zaman kan vermistiniz ve aciklandi mi acaba? Bilgi verebilir misiniz?

Kizlar merhaba, biz de 15 Nisan' da kan vermistik. 3,5 ay oldu hala aciklanmadi. Sizler ne zaman kan vermistiniz ve aciklandi mi acaba? Bilgi verebilir misiniz?
Merhaba bizde Nisan ayında verdik hatta o gun tup bebek tedavisine başladık 7 si olmasi lazim. Hala sonuç görünmüyor enabizda ama birde şöyle bir şey var ben doktorumuza soylemistim sma testo yaptirdik diye gerek yok demisti ztn sma cikan kisileri tüp bebege yonlendiriyorlarmis

Merhaba. Dr bana sorun cıkarsa arıyoruz dedi. Eger sonuc normalse aramıyorlarmıs.Sonuc kagıdı da verilmiyor. Bebeklerden alınan topuk kanı gibi yani. E nabızda da gorunmuyor benim yaptırdıgım hiçbir genetik test E nabızda cıkmadı. Genetik tahlil sonucları kurumdan alınıyor sadece.

Merhaba. Tüp bebek oncesi bu test yapılmıyor ki nasıl yönlendiriliyor anlamadım? Genetik taramalı embriyolarda cıkıyor sadece..

Yok zaten biz kendimiz yaptirmistik testi doktorumuza sordum biz test yaptirdik diye gerek yoktu dedi.
Eger sma nin sonucunda bir sey cikarsa aileler tüp bebege yonlendiriliyormus

Yok zaten biz kendimiz yaptirmistik testi doktorumuza sordum biz test yaptirdik diye gerek yoktu dedi.
Eger sma nin sonucunda bir sey cikarsa aileler tüp bebege yonlendiriliyormus
Neden gerek yok dedi dr'unuz onu anlayamadım?
Siz tüp bebek tedavinizden once sma testi yaptırdınız dogru mu? Bizde tedaviden once yaptırdık ki eger sonuc pozitif cıkarsa tup bebekte genetik tarama yaptırırız diye dusunduk. Dogrusu da bu zaten.
Eğer sma testi yaptırmadan tedaviye baslanırsa ve embriyoya tarama yapılmazsa yine smalı bebek olabilir. Tabi anne baba tasıyıcı ise..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…