SMA TESTİ HAKKINDA

Neden gerek yok dedi dr'unuz onu anlayamadım?
Siz tüp bebek tedavinizden once sma testi yaptırdınız dogru mu? Bizde tedaviden once yaptırdık ki eger sonuc pozitif cıkarsa tup bebekte genetik tarama yaptırırız diye dusunduk. Dogrusu da bu zaten.
Eğer sma testi yaptırmadan tedaviye baslanırsa ve embriyoya tarama yapılmazsa yine smalı bebek olabilir. Tabi anne baba tasıyıcı ise..
Yani doktorun neden gerek yok dedigini açıkçası bilmiyorum gerek yok dediği için üstüne gidip sorgulamadim zaten testi yaptirmistik sonuç geldiginde yine ona gore hareket ederiz diye düşünmüştüm ama sonucta enabizda gorunmuyor zaten.

Kizlar merhaba, biz de 15 Nisan' da kan vermistik. 3,5 ay oldu hala aciklanmadi. Sizler ne zaman kan vermistiniz ve aciklandi mi acaba? Bilgi verebilir misiniz?
Merhaba canım bizim sonucumuz tam 84 gün sonra belli oldu sizin çok uzun sürmüş. Yaz ayı olduğundan evlenen çiftler yoğunluk oluşturmuştur ondan gecikmiştir inşallah güzel sonuçlar alırsınız 🙏 bizim e nabız hesabımızdan belli olmuştu doktora gitmeden ordan gördük çok şükür

Merhaba canım bizim sonucumuz tam 84 gün sonra belli oldu sizin çok uzun sürmüş. Yaz ayı olduğundan evlenen çiftler yoğunluk oluşturmuştur ondan gecikmiştir inşallah güzel sonuçlar alırsınız 🙏 bizim e nabız hesabımızdan belli olmuştu doktora gitmeden ordan gördük çok şükür
Biz de surekli kontrol ediyoruz e-nabizdan ama hala bekliyoruz maalesef. Neyse ki nisan ayinda kan verip de tek bekleyen biz degiliz, muhtemelen dediginiz gibi cok yogunluk var. Insallah iyi sonuclar aliriz en kisa zamanda 🤲

Merhaba kızlar sma test sonucu çıkan var mı benim eşimde 28 haziranda vermişti bizim daha 1 ay oldu burada mesajlarınızı okuyunca biraz moralim bozuldu niye bu kadar geç çıkıyor ki

Merhaba kızlar sma test sonucu çıkan var mı benim eşimde 28 haziranda vermişti bizim daha 1 ay oldu burada mesajlarınızı okuyunca biraz moralim bozuldu niye bu kadar geç
Maalesef, 15 Nisan' da verdik ama hala bekliyoruz. Nisan ayinda verenlerin cogu bekliyor bildigim kadariyla.

Benim eşim de sağlık ocağından 18 Nisan tarihinde sma için kar örneği verdi. Ağustos ayı geldi halen sonuç yok. Doktora soruyoruz e-nabız'dan bakacaksınız biz göremiyoruz dedi. Artık aylar üstüne aylar geçince sağlık bakanlığını aradım onlar da bizi e-nabız a yönlendirdi biz de e-nabızı aradık. Dediler ki bu testler e-nabıza düşmüyor doktordan öğreneceksiniz. Sonra tekrar doktoru aradım doktor diyor ki "Biz olumsuz bir şey olursa görebiliyoruz yoksa sonuca bakamıyoruz." Yani ben şunu anladım ki kimsenin bu sürecin nasıl işlediğine dair fikri yok. Madem bu kadar yoğun yapılan bir test ve yeni evlenenlere de yapılıyor neden bu durumun nasıl öğrenileceğine dair kimsenin bilgisi yok kafam almıyor...

sonucu çıkan var mı dünde ben sağlık ocağında sordum 1 1,5 ayda çıkması gerekiyor dedi ama sonuçlar çıkmıyor nedense

Merhaba. Mayıs'ta evlendim. Evlilik öncesi hem benden hem eşimden kan aldılar sma taraması için. Testin sonucu yaklaşık 1,5 ay sonra enabızda göründü aşağıya ekledim.

Eklentiler

• Screenshot_20220803-160023_e-Nabz.jpg
    Screenshot_20220803-160023_e-Nabz.jpg
    51,9 KB · Görüntüleme: 1.167
Benim eşim de sağlık ocağından 18 Nisan tarihinde sma için kar örneği verdi. Ağustos ayı geldi halen sonuç yok. Doktora soruyoruz e-nabız'dan bakacaksınız biz göremiyoruz dedi. Artık aylar üstüne aylar geçince sağlık bakanlığını aradım onlar da bizi e-nabız a yönlendirdi biz de e-nabızı aradık. Dediler ki bu testler e-nabıza düşmüyor doktordan öğreneceksiniz. Sonra tekrar doktoru aradım doktor diyor ki "Biz olumsuz bir şey olursa görebiliyoruz yoksa sonuca bakamıyoruz." Yani ben şunu anladım ki kimsenin bu sürecin nasıl işlediğine dair fikri yok. Madem bu kadar yoğun yapılan bir test ve yeni evlenenlere de yapılıyor neden bu durumun nasıl öğrenileceğine dair kimsenin bilgisi yok kafam almıyor...
Bizde 23 martta verdik cikmadi halen

SMA test sonucu çıkan oldu mu aranızda ayrıca özel sağlık sigortası acaba geçerli mi SMA testinde bilgisi olan var mı bugün özelde sordum 1800 TL dediler

Evli olduğum için önce eşinden alındı taşıyıcı çıktı sonra benden aldılar 72gun oldu hala çıkmadı Sakarya'da özelde 1000 TL demişlerdi

SMA test sonucu çıkan oldu mu aranızda ayrıca özel sağlık sigortası acaba geçerli mi SMA testinde bilgisi olan var mı bugün özelde sordum 1800 TL dediler
Eşimin e nabızda gorunuyor sonucu. Bize cıkmaz demişlerdi halbuki bende sasırdım.. Ki şimdiye kadar yaptırdıgımız onlarca genetik test var hiçbiri cıkmamıstı..

Merhaba, ne zaman test vermistiniz? Yeni mi cikti sonucu?
Şubatta vermiştik haziran 28 de cıkmıs sonucu
Saglık ocagı bir ay sonra cıkar sonucu, egee problem olursa arıyoruz olmazsa aramıyoruz demişti. Ara ara enabıza bakıyordum bir ay sonra cıkmayınca bakmayı bırakmıştım artık

Özel sağlık sigortası karşılamıyor maalesef 😔
Hangi özel 1800 dedi acaba? İstanbul'da mısınız? Ben o fiyatı İstanbul'da özel bir labdan almıştım o da dört ay önceydi şu an çok daha farklı rakamlar veriyorlar.

Ben Bursa Burtom'a sordum 1800 TL dedi 18 ile 23 gün arasında da sonucun çıktığını dediler biz de 2. çocuğu düşünüyoruz da o yüzden yaptırmıştık kızım 5 yaşında Allah'a sağlıklı bilseydim ocak şubat gibi verdirirdim eşime çünkü zaten bu aylar diye planladıydık o zamanlarda ama daha çok var diye ağır aldırdık test için

Ben Bursa Burtom'a sordum 1800 TL dedi 18 ile 23 gün arasında da sonucun çıktığını dediler biz de 2. çocuğu düşünüyoruz da o yüzden yaptırmıştık kızım 5 yaşında Allah'a sağlıklı bilseydim ocak şubat gibi verdirirdim eşime çünkü zaten bu aylar diye planladıydık o zamanlarda ama daha çok var diye ağır aldırdık test için

Biz de aynı seyi söylüyoruz ama inanın onunla ilgisi yok çünkü bizden çok daha sonra verip sonuç alanlar oldu, burada testi iki buçuk ayda sonuçlanan arkadaşlar var, bizimle aynı gün veren biri de neredeyse bir ay önce aldı sonucunu biz dört aydır neredeyse bekliyoruz.
Başka bir topiğimiz daha var bu konuyla ilgili orada bir arkadaş sağlık bakanlığı ile görüşmüş, Türkiye'de bu testler iki yerde yapılıyormuş sadece birisi anladığım kadarıyla daha yoğun, bu sonuç alamayanların testleri maalesef o yoğun yere düşmüş olanlar ki biz de onların arasındayız işte maalesef 😔

Ben bugün özel genetik laboratuvarı arayıp sordum SMA testi 2 farklı şekilde bakılabiliyormuş biri mlpa yöntemiyle 1200 TL dedi 15-20 günde sonuç çıkıyormuş bir diğeri de pcr yöntemiyle 600 TL 7-10 gün arasında sonuç çıkar dedi güvenilirlikleri aynı diye belirtti

X