Slovakya'dan Müslümanlarla ilgili şok karar

Bizde ufak çocuk olmayınca seyredlmiyor tabi o kanal.
Zamanında kanka oldular şimdide tam tersi işine gelmeyincede yayın yasağı koyarlar böyle.
Cemaati temizleseler ne olacak,kendi adamları hazır nasılsa her yerde..

Ben olsam ben de tırsarım, göz altında tutarım

Senin bu söylediğin otobüste yer verme hadisesini biz kapalilari daha yaşlı gördüklerinden sanıyordum ben

Peygamberimin sözü geldi " Allah'ım bilmiyorlar, bilselerdi yapmazlardı".

Şimdi de çarşaf batmış gözlerine. İslami her simge nedense nefret uyandırıyor. Müslüman olanlaradır sözüm. Bizim bu insanlarımız böyle yapıyorsa diger ülkelerin yaptıkları çok normal.

Melek burada kimse çarşafı islami simge olarak görüp nefret etmiyor.

Çarşaf islami simge değildir. İslami olan örtünmektir.

Eğer çarşaf islami simgeyse kime göre neye göre söyleyin derim.

Örtünmeyi kınayana laf edin ama çarşafı islami simge olarak görmeyen adama da islam düşmanlığı yapıyor demeyin Allah aşkına.

Yani rahibelerin kara çarşafı da mı islami örtünme? Ya da yahudilerin kipasının müslümanların taktığı takkeden farklı ne? Bence dinlerin adetleri birbirine geçmiş, bunun islami emirle ilgisi olamaz.

Bak kimse feraceli bayana ses çıkarmıyor, islami örtünmeye nefret olsa onlara nefret kusulurdu ama alakası yok işte...

Ayrıca çarşaf giyen giyer beni ırgalamaz, kimseyi ırgalamaz ama çarşaflı kadın nefsini yenen mükemmel islamı yaşayan kadındır derlerse biz de ne alaka diye sorarız... Çarşaf emirmidir sorarız?

Tamam islami olan örtünmektir. E çarşaf giyen kimse de bunu yapmak icin giyiyor. Göze hoş gelmiyor diye bunu inkar edemeyiz.

Ayette peygamberimize hitaben "hanımlarına kızlarına ve mümin kadınlara söyle cilbaplarını üzerlerine alsınlar" diye geçer. Asıl mesele cilbapın tefsirinde. Baştan aşağı kadını örten bi örtüdür görüşü en sahih görüştür.

Durum böyle iken çarşaf yoktur diyemeyiz. İlla carsafla örtüneceksin de diyemeyiz. Baştan aşağı örtü emirdir.

Rengi kara değil gri olsa, lacivert olsa, öyle göze batmayan renk olsa örtünme olmuyor mu? Ayrıca ferace de aynı şeyin tasviri olabilir. Cilbap kara çarşaf mıdır net?

Renginin siyah olması ve biçimi de rahibe kıyafetine benziyor, o renk ve o şekil örtünme de ilk yahudilerde varmış.

Peygamber Efendimiz yahudilere benzememek adına onlar ne yapıyosa tersini yapmıştır. Sakal bırakma, sakal kesme hep bunun içindir.

Yani kara çarşafın İslamda geçmişi çok eski değil, Osmanlıda hemen hemen yok. Nereden geldi bu örtünme şekli?

E sen gidip yahudinin, hristiyanın örtünme şeklini alır ona benzersen, bu örtünme şekli nereden geldi diye sorgulamazsan belki de farkında olmadan hata ediyor bile olabilirsin.

Renkte bir sınırlama yok. Örtü emri ilk geldiğinde sahabe siyah kumaşlar kullanmış. Sünnet olarak gelmiş siyah örtü yani.

Feracede aynı seyin tafsiri olabilir evet. Ben net cilbap carsaftır demedim. Baştan aşağı örtüdür dedim. Oyüzden carsafta cilbaptır.

Hatta tekerlemesini yapayım sana
Her cilbap çarşaf değildir
Ama her çarşaf cilbaptır.

Böyle daha anlaşılır oldu sanırım

Empati kurabilseniz böyle düşünmezsiniz.
Gayet de empati yapıyorum. Asıl siz yapsanız karşı çıkmazsınız. Dünyadaki terör olaylarına şöyle bir bakınca Müslüman da Müslüman olan ülkelerden, Müslüman olanlardan kaynaklandığını görürsünüz.

Yalnız çarşaf da çarşaf denilen kıyafet hem Yahudilikte hem de Hristiyanlıkta vardır. Ama günlük hayatında çarşaf giyen bir Hristiyan göremedim ben (rahibeler dışında)

Hatta 2. Abdülhamit çarşafı yasaklamıştır.

kesinlikle katılıyorum
ve bu çarşaflı olanlara büyük fedakarlık yapıyorlar ultra Müslümanlar diye neden düşünülüyor bilmiyorum
ama ben küçükken çarşaflı kadının teki çeşitli çocuk parklarından üç tane çocuk kaçırmıştı
annemler dışarı çıkmamıza bile izin vermiyordu ondan sebep
çarşaflı olmasının sebebi kendini kamufle etmek polise eşgal verilmesini önlemekti
yada bir kaç sene öncesine kadar unuttuk mu türbanın altına kulaklık takıpta kpss ye girip kopya çekeni
geçenler de eltisi kocasına kancayı takmış kendi çocuğunun alnına beni öp yazıp kaynına gönderen kadın vardı ya kadın en son ailece hepsi çarşaflı bu işler ona bakmıyormuş anladım diye
şu örtülü kadın cennetlik mini etekliler sorgusuz süalsiz cehennemlik düşüncesinden kurtulamadık bir türlü

yani simdi durust olalim. baksaniza muslumaniz diyenler habire biryerlere saldirip bombalae patlatip insanlari vahsice olduruyorlar. tamam bencede yaptiklarinin dinle ilgusi yok ancak bunu Müslümanlık adi altinda yapiyorlar.

Çarşaf müslüman kadının simgesidir algisina katılmıyorum.yapan yapsın ama bunu genellemesin bence de.

yani simdi durust olalim. baksaniza muslumaniz diyenler habire biryerlere saldirip bombalae patlatip insanlari vahsice olduruyorlar. tamam bencede yaptiklarinin dinle ilgusi yok ancak bunu Müslümanlık adi altinda yapiyorlar.
Tedbir alabilirler ama kurunun yanında yaşın yanmasına bravo iyi yapıyorlar diyemiyorum ben.Slovakyadaki o masum müslüman biz olabilirdik.Tedbir alabilirler ama her müslümanı potansiyel suçlu göreceklerse ,bunu farklı dinden olana yada müslümanlara yüklenmek için fıtsat sayacaklarsa haçlı zihniyetinden farkı kalmaz.Ülkemde bile ötekileştirme varken avrupaya ne diyebilirim ki ..

Bu konu benim yaram,yazmadan geçemeyeceğim.insanların birşeyleri düzeltmeye kendisinden başlaması gerektiğini düşünüyorum.biz müslüman coğrafyası olarak bu haldeysek önce bizim yüzümuzden,çünkü çok cahiliz.bir dönem avrupa da mezhep savaşları oluyordu insanlar din adına birbirlerini öldürüyordu biz maalesef islamiyet adına o dönemi yaşıyoruz.bir din önce insanların fikrini hür bırakıp allahla arasındaki engelleri kaldırmak için vardır.özünü hissedebilmesi,içindeki iyiliği keşfedebilmesi için.ama biz din adına ne kadar engel varsa koyuyoruz,ama vicdanımız da çok rahat çünkü biz bunları din uğruna yapıyoruz.Allah insanlara sorgulayan bir beyin ve hissedebilen bir kalp veriyor ama ikisinde disconnect oluyor,ve aslında oyun bitiyor.

Olabilir.Ama biz de müslümanız ama ladinci değiliz ışıdcı değiliz.Her müslüman ışıdcı ladincidir doğru bir önerme olmayacağı gibi.Masum yada terörist ayrımı olmasın mı?Tedbir alsınlar da toptan etiketleme olmasın diyorum nesi yanlış söylediğimin şimdi..İtiraz ederim ayrıştırma yaparken fırsatçı olacaklarlarsa eğer...

Adamlar kontrol edeceklermiş, takip edeceklermiş. Bunun neresi yanlış tüm olanı bitine düşününce?
Önceden tedbir alıyorlar mecburen. Kimsenin alnında kötü, terörist, hırsız, cani, katil yazmıyor sonuçta.
Etiketlemeye hele söyleyecek hiçbir sözümüz yok. Kendi ülkemizde fişlenen insanlarız te hey hey hey.

Amerikanın israilin vukuatlarını (katliamlarını )bizzat devletin kendisi yapıyor teröristleri dahi değil.Biz fişlemedik tüm hristiyanlar katliamcı diye.Tedbir alsalar dahi ortada bir haksızlık dönüyor.
Sömürge politikası güden avrupa devletleri de az vukuatlı değil.BiZ hiçbirşey yapmadık.Savaş yıllarında savunmada kaldık ama kin beslemedik.Onlar akıllı ve güçlü ne de olsa.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…