Slovakya'dan Müslümanlarla ilgili şok karar

Sıcak, soğuk demeden vazgeçmeyen. Güzelliklerini nefislerine, kadınlıklarına rağmen gizleyen. Moda, medya, bir çok insan dışladığı halde inançları uğruna hepsini yok sayan kadınların hepsi benim için taktir edilesi. Bunların hepsi de inançları için. Güçlü bir itikat..
İman ettiğime göre bunların karşılıklarını kat ve kat alacaklarına şüphem yok.

Ben dahil giymeyen de giyen de kendine giyiyor ya da giymiyor. Herhangi birinden kıyafetlerine bakarak rahatsız olmayı da kimseye yakıştırmıyorum.

Kara çarşaf Arap kültüründe bile yok canım ya, hristiyanlıkta var Rahibeler giyiyor.

Bu çarşaf nereden gelmiş, kimin kültürü onu da anlamak ne mümkün.

Ne güzel tesettürlü bayanlar var, abartısız ve hoş. Çarşaf daha çok ilgi çekiyor ve ilgi çekmek hoş değil.

O kadınlarda nefisle mücadeleyi kazandıklarından giyse amenna da eşleri babaları zorla giydiriyor çoğunu. Çarşaf giyip nefisini yok ettin hadi cennete gibi bişey olsa ohh ne ala...

Son düzenleme:

resmen komik olmuş sorusu.

Ne yapacağınızı şaşırdınız. Çarşaf giyen erkeği savunuyorsunuz farkında mısınız? Büyük harfle yazayım hatta "ÇARŞAF GİYEN ERKEK"...

yazından ne demek istediğini anladım ama burasını anlamadımm..

Öyle deme ama öyle deme, İnançları gereği çarşaf giyen fedakar erkek sonuçta o neden hor gördün ki

Toplu cevap vereyim.

Okuyunca kendimi yanlış ifade ettiğimi anladım. Haklı olarak çarşaf giyen erkeği savunuyormuşum gibi düşünerek cevap vermişsiniz.

Cinsiyeti ne olduğu belli olmayan birinden rahatsız olmak gibi düşünerek cevapladım da yanlış olmuş :)

Tabii ki öyle bir şey olamaz. Sadece tesettür kısmı emir değil. Ben yapamam hele bir insanın zoruyla asla. Zaten zorla olanlar ayrı kendi inançları için olanlar ayrı.

Benim tanıdığım çarşaflı arkadaşların hepsi kendi isteğiyle giyiyor çarşaf.lütfen konu kıyafet olunca zaten çoğu da aile baskısıyla kapanıyo çarşaf giyiyo yada imamhatibe gidiyor diye algı yönetimine girmeyelim.mini giyende aile baskısyla giyiyo o zaman yada giymiyo : p

Algıyı, giyimi kuşamı bırakında, Avrupa ülkelerinde korktuğumuz oluyor yavaş yavaş, bizim basında yer alıyorsa Müslümanların takip altında olduğu, onlarda da çıkıyordur bu haberler.
Hiç alakası olmayan Müslümanlar dahi fişleniyor ve onlar kötüler imajı oluşuyor.

Saldırılar devam ederse Müslümanların Avrupa'daki hayatı daha da zorlaşır.

Her giyeni dört dörtlük algılamama, müslümanlıkla bağdaştıramama açısından dedim.

İran da peçeli olup Tr'de açık giyen kadınları gördünüz mü? Onlarda baskı ile kapatılanlar.

Türkiye'de ve birçok ülkede aile zoruyla kapanan ama İslami yaşamla ilgisi olmayan ne kadar çok kadın var. Aile açık olunca çocuğun açık, kapalı olunca kapalı olması tesadüf olamaz. Aileden ne görür öğrenirse o.

Çarşafı kendi istğiyle giyen kadın sayısının çok olduğuna inanmıyorum. Tespitim o yönde, isteğiyle takan da var bunu inkar eden olmadı.

Ayrıca aşırı mini giyen bir gencin ve buna izin veren ailenin de vebali yok mu?

işte ben bunu yapanların çoğunluk değil bilakis azınlık olduğunu ve dikkati çektiklerini düşünüyorum.
tesettürde ölçü vucut hatlarının belli olmaması ve dikkat çekmemesidir.ama çarşaf bazılarımıza göre dikkat çekici kabul ediliyor .samimiyetle giyenler ise tam tersi düşüncr ile çarşafı giyiyor .yaşadığımz ortamın kıyafet kültürü ile alakalı kısmen.tamamen değil .zaten bakan birşey göremeyeceği için dikkat çekme etkisi ölmüş oluyor.
mini giyilmesine izin vermek mevzusu derin arkadaş yani izin vermek yada vermemek meselesinden ziyade bana göre dini anlayış ve uygulama yaşama konusuna girer ve mevzu baya uzar..

Çarşaf dikkat çekiyor olabilir de, kadınsı bir dikkat çekme değil yani. Şehevi duyguları uyandıran bir dikkat çekme değil. Genelde insanımızın "ıyy, bu devirde..." şeklinde dikkatini çekiyor! Bence isteyen istediğini giysin, o da onun takvasi, bilemeyiz öte tarafta kimin ne mükafat alacağını. Belki toplumdan dışlanmayı bile göze alarak çarşaf giydikleri için mukafatlari çok büyük olacaktır, bilemeyiz... saygı duymak lazım

Dünyada tüm müslümanlar potansiyel suçlu konumundalar.

İnsanlar artık korkuyor gördükleri hermüslümanı terörist sanıyorlar..

Ben şurada kimseyi inandığı için çarşaf giyiyor diye eleştirildiğini görmedim.

İnandığı için yapıyor ve ona göre yaşıyorsa eyvallah. Ama fikriyle zikri bir olmayanlardan dolayı bu kara çarşaf yurt dışında mimlendi.

İman Allah’la kul arasındadır.

Çarşafa girip de herkese meydan okuyarak kapanan insanın yanında belki açık olan insan Allah’ın sevgili kuludur.

Bunu asla kimse bilemez.

öncelikle bütün bunlar fedakarlık değil.
örneğin fedakarlık dediğiniz şey, bir insan için böbreğinizi bağışlamaktır. oysaki ibadet "Allah rızası" için yapılan ve Allah'ın emirlerine uyduğunuz sürece size cennet vaat edilen bir davranış biçimi.
yani karşılıksız yapılan bir fedakarlıktan değil, bir inanç sisteminden bahsediyorsunuz, bu emirlere uymanın bir karşılığı ve bir ödülü var.
bunun dışında.
birinin kıyafetinden rahatsız olabilirim. hiç mi aşırı rengarek kıyafet giyen biri gözünüzü rahatsız etmedi? rahatsız olabiliriz, rahatsız olmamızda bir sorun yok, sadece kendi kılık kıyafetini bize dayatmadığı sürece ne saçma sapan giyinen birine, ne poposunun yarısını açıkta bırakan bir kadının şortuna, ne mini eteğe, ne çarşafa ne de başörtüsüne karışabiliriz.
benim kendi görüşüm ise çarşaf konusunda şudur.
yargılayacı olmak istemem ama bana kara çarşaf (feraceden bahsetmiyorum) bildiğimiz geleneksel kara çarşaf ve burka tipi kıyafetlerden bahsediyorum,
kadını ötekileştiren, bastıran, yok sayan, görünmez kılmaya çalışan bir kıyafet ve kadına karşı bir zulüm.
dediğim gibi bence bu böyle.
kalkıp kimseye kara çarşaf giyme demem, çarşaflı bir kadının toplum dışı bırakılmasına da rıza göstermem
ama çarşaf hakkındaki fikrim budur.
bana ellerini, hatta, gözlerini, yüzünü gizlemek bana çok marjinal geliyor.
hem kadın kadar canlı bir varlığın simsiyah ve formsuz bir hale bürünmesinden hoşlanmıyorum.
yani elbette tesettür kadının hatlarını belli etmeyecek ama ne kadar sade ve ne kadar uygun bir tesettüre bürünse de kadınlar, ortada bir kadın formu var, sadece hatları belli değil.
düz renk bir başörtüsü, güzel bir palto, temiz ve bakımlı eller...
ama çarşaf (belki de benim algımdan) böyle değil, çoğu çarşaflı yeni nesil, siyah eldiven takıyor, zaten çarşaftan kadın mı erkek mi anlamak mümkün değil, İzmir'in 40 derece sıcağında simsiyah bir çarşaf, eğer peçe yoksa simsiyah bir güneş gözlüğü
ve bu görüntü beni rahatsız ediyor.
elbette dediğim gibi benim sadece "rahatsız olmak" gibi bir hakkım var en fazla, kıyafetlerine karışma hakkım olmamalı.

Benim de kabul etmediğim ve örnek verdiğim husus şekilcilik.

Çarşafı giyen nefsini öldürmüştür, ne mutlu ona Allah'ın sevgili kuluymuş ya da çarşaf giyen dört dörtlüktür anlayışına sitemim.

Evet dinin bir vecibesini yerine getiriyorlar örtünerek amenna da her sakallıyı da dedemiz sanmayalım noktasındayım.

Kapalı ve açık arasında tek fark biri kapalı diğeri açık ama hangisinden Rabbim daha razıdır bilemeyiz...

Bir de Peygamberimizin eşleri ferace giyermiş bu çarşaf yok İslam'da, Sahabede yok yani giyimleri belli. Din adamları da diyor çarşafın kökeninin İslamiyetle ilgisi olmadığını. Hatta çarşafın yahudilerde çok eskiden olduğu söyleniyor. Hristayanlığa bile yahudilerden geçmiş.

Neyse ya yine dine girmişim ben

Yemin ederim araştırıp, okuyan ve en nihayetinde çarşafın en iyi tercih olduğuna karar veren insanları destekliyorum. Ama bilmeden, iki satır din hakkında kitap okumadan, mahallenin mukabele sohbetleriyle sınırlı dini bilgisi olan, çocukluğunda cehennemle korkutulan kuru kuruya inanarak kara çarşaflara giren insanları hep itici buldum, bu fikrim de hiç değişmeyecek.

Size çarşaflı biriyle aramda geçen bir diyalog anlatayım. Yakın bir akrabamız.

Babamı 1,5 yıl önce kaybettim ve işimi bırakmak ve bırakmamak arasında gidip gelen bir depresyon yaşadım.

Babam hastanede yatağında yatarken bana demişti ki: kızım kocandan ayrıl ama işinden ayrılma bu da benim sana vasiyetim olsun.

Çarşaflı akrabamız: İpek işten çıksan, kapansan, çocuğuna baksan tam olacaksın.

Annem: işten çıkamaz. Babasının vasiyeti var.

Akrabamız: yaa şimdi babası nasıl pişmandır bunları böyle yetiştirdiği için. “Keşke dünyaya geri dönsem de evlere kilitlesem kızları da sokağa salmasam.” diyordur dedi.

Annemle ben şok.

1. İslamın temeli ilimle bilim üstüne kuruludur. Hz Muhammed “beşikten mezara kadar ilim” demiştir.

2. Ölmüş babamın ağzından buna fısıldamış gibi sözüm ona gerçekler gibi anlatması benim gözümde günaha girmesidir. Allah daha iyi bilir tabi ama bu mu çarşaflı olmak????

Bu şekilcilik hep var maalesef.
Dolmuştayım ayaktayım ve tıklım tıklım. Yer veren erkek yok. Kapalı bir kadın biniyor yer vermek için yarışıyor erkeklerimiz. Kaç kere yaşadım bu sahneyi.
Ne yani onlar daha mı iffetli ki erkeklerle ayakta durup birbirine değmesin. Bizlerin ne olduğu belli.
Bu zihniyette olanları Allah'a havale ediyorum.

Valla ne yalan söylim suruçtaki patlamadan sonra postaneye gittim çarşaflı bi kadın girdi hamileydi galiba elide sürekli göbeğinde dolanıp duruyodu korktum
Ama çarşaf giyenlere lafım yok ozaman psikolojim bozulmuştu heralde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…