habere yorum yapayım önce,
Batı'daki kaygıyı anlıyorum, rahatsız oluyorlar ve tüm müslümanları "potansiyel" düşman olarak görüyorlar, ama tüm müslümanlar potansiyel terörist değil, terör örgütlerine katılmanın çok farklı saikleri var, müslüman bir kadın IŞİD'e katılmayı tercih etmezken sarışın mavi gözlü bir Slav Cihad'ın bir parçası olmak isteyebiliyor. o yüzden böyle düşünseler de hiç olmazsa açıklayıp bu kadar aleni bir ayrımcılık yapmasalar ve fişlemeyi normalleştirmeseler.
hangi fedakarlık? bu kısmı tam olarak anlayamadım?
Sıcak, soğuk demeden vazgeçmeyen. Güzelliklerini nefislerine, kadınlıklarına rağmen gizleyen. Moda, medya, bir çok insan dışladığı halde inançları uğruna hepsini yok sayan kadınların hepsi benim için taktir edilesi. Bunların hepsi de inançları için. Güçlü bir itikat..
İman ettiğime göre bunların karşılıklarını kat ve kat alacaklarına şüphem yok.
Ben dahil giymeyen de giyen de kendine giyiyor ya da giymiyor. Herhangi birinden kıyafetlerine bakarak rahatsız olmayı da kimseye yakıştırmıyorum.
şimdi çarşaf isteyen giyer. saygı duyarım. ama neden erkek olsa rahatsız oluyorsunuz sorusu garip geldi.
bir erkeğin çarşaf giymesinden rahatsızlık duymak başka, yanında erkek oturması başka.
çarşaf giyen erkek kamuflaj için bunu yapar.
ki buda genelde yasak yada suç teşkil edecek birşey amacıyla yapılır.
canlı bomba olayı gibi mesela..
Yanımda kadın kılığında çarşafa bürünmüş bir erkek oturması çok masumane olmasa gerek.
Şu devirde doğuda kaç kadın kılığına girmiş terorist resmi yayınlandı acaba.
Kapanmaya hiç bir şekilde karşı değilim, elhamdülillah müslümanım da ama çarşafla kapanmak bana son derece itici geliyor. Sadece şahsi fikrim.
resmen komik olmuş sorusu.
Ne yapacağınızı şaşırdınız. Çarşaf giyen erkeği savunuyorsunuz farkında mısınız? Büyük harfle yazayım hatta "ÇARŞAF GİYEN ERKEK"...
yazından ne demek istediğini anladım ama burasını anlamadımm..
Öyle deme ama öyle deme, İnançları gereği çarşaf giyen fedakar erkek sonuçta o neden hor gördün ki
Kara çarşaf Arap kültüründe bile yok canım ya, hristiyanlıkta var Rahibeler giyiyor.
Bu çarşaf nereden gelmiş, kimin kültürü onu da anlamak ne mümkün.
Ne güzel tesettürlü bayanlar var, abartısız ve hoş. Çarşaf daha çok ilgi çekiyor ve ilgi çekmek hoş değil.
O kadınlarda nefisle mücadeleyi kazandıklarından giyse amenna da eşleri babaları zorla giydiriyor çoğüunu. Çarşaf giyip nefisini yok ettin hadi cennete gibi bişey olsa ohh ne ala...
Benim tanıdığım çarşaflı arkadaşların hepsi kendi isteğiyle giyiyor çarşaf.lütfen konu kıyafet olunca zaten çoğu da aile baskısıyla kapanıyo çarşaf giyiyo yada imamhatibe gidiyor diye algı yönetimine girmeyelim.mini giyende aile baskısyla giyiyo o zaman yada giymiyo : p
işte ben bunu yapanların çoğunluk değil bilakis azınlık olduğunu ve dikkati çektiklerini düşünüyorum.Her giyeni dört dörtlük algılamama, müslümanlıkla bağdaştıramama açısından dedim.
İran da peçeli olup Tr'de açık giyen kadınları gördünüz mü? Onlarda baskı ile kapatılanlar.
Türkiye'de ve birçok ülkede aile zoruyla kapanan ama İslami yaşamla ilgisi olmayan ne kadar çok kadın var. Aile açık olunca çocuğun açık, kapalı olunca kapalı olması tesadüf olamaz. Aileden ne görür öğrenirse o.
Çarşafı kendi istğiyle giyen kadın sayısının çok olduğuna inanmıyorum. Tespitim o yönde, isteğiyle takan da var bunu inkar eden olmadı.
Ayrıca aşırı mini giyen bir gencin ve buna izin veren ailenin de vebali yok mu?
Bunun nedenlerinden biri MEDYA.Dünyada tüm müslümanlar potansiyel suçlu konumundalar.
İnsanlar artık korkuyor gördükleri hermüslümanı terörist sanıyorlar..
öncelikle bütün bunlar fedakarlık değil.Sıcak, soğuk demeden vazgeçmeyen. Güzelliklerini nefislerine, kadınlıklarına rağmen gizleyen. Moda, medya, bir çok insan dışladığı halde inançları uğruna hepsini yok sayan kadınların hepsi benim için taktir edilesi. Bunların hepsi de inançları için. Güçlü bir itikat..
İman ettiğime göre bunların karşılıklarını kat ve kat alacaklarına şüphem yok.
Ben dahil giymeyen de giyen de kendine giyiyor ya da giymiyor. Herhangi birinden kıyafetlerine bakarak rahatsız olmayı da kimseye yakıştırmıyorum.
Ben şurada kimseyi inandığı için çarşaf giyiyor diye eleştirildiğini görmedim.
İnandığı için yapıyor ve ona göre yaşıyorsa eyvallah. Ama fikriyle zikri bir olmayanlardan dolayı bu kara çarşaf yurt dışında mimlendi.
İman Allah’la kul arasındadır.
Çarşafa girip de herkese meydan okuyarak kapanan insanın yanında belki açık olan insan Allah’ın sevgili kuludur.
Bunu asla kimse bilemez.
Bunun nedenlerinden biri MEDYA.
Bu şekilcilik hep var maalesef.Benim de kabul etmediğim ve örnek verdiğim husus şekilcilik.
Çarşafı giyen nefsini öldürmüştür, ne mutlu ona Allah'ın sevgili kuluymuş ya da çarşaf giyen dört dörtlüktür anlayışına sitemim.
Evet dinin bir vecibesini yerine getiriyorlar örtünerek amenna da her sakallıyı da dedemiz sanmayalım noktasındayım.
Kapalı ve açık arasında tek fark biri kapalı diğeri açık ama hangisinden Rabbim daha razıdır bilemeyiz...
Bir de Peygamberimizin eşleri ferace giyermiş bu çarşaf yok İslam'da, Sahabede yok yani giyimleri belli. Din adamları da diyor çarşafın kökeninin İslamiyetle ilgisi olmadığını. Hatta çarşafın yahudilerde çok eskiden olduğu söyleniyor. Hristayanlığa bile yahudilerden geçmiş.
Neyse ya yine dine girmişim ben
Valla ne yalan söylim suruçtaki patlamadan sonra postaneye gittim çarşaflı bi kadın girdi hamileydi galiba elide sürekli göbeğinde dolanıp duruyodu korktumKadın mı erkek mi belli değil mi?
Varsayalım erkek. Yanımıza erkek oturunca rahatsız mı oluyoruz?
Şahsen çarşaf giyen birinden bu zamana kadar zarar görmedim. Kadın erkek ayrım yapmadan söylüyorum.
Kişisel görüşüm de inançları için gösterdikleri fedakarlığı taktir ediyorum.
Birde dinci terör örgütleri..
Aslında onların da temelinde dünya baronları var.
Çünkü hiçbir din terörü desteklemez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?