• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Slovakya'dan Müslümanlarla ilgili şok karar

Evettt
Suan butun sonuçlarına razi olarak ve bu yazidan sonra Mune Mune abla senden rica ederek meryemd nicki ile uye olduğum su forumda hesabimi dondurmani rica ediyorum.
Oncelikle deger verdigim hersey uzerine dinim namusum serefim herr sey üzerine yemin ediyorin ki bu ablamin hesabı ve suan uyuyor ve su yaptigimdan da haberi yok. Diyeceksiniz ki sanal ortam hersey basit ve basit birsey için yemin ediyorsun. Ama böyle degil iste insanlar gercek, ithamda bulunanlar gercek ve yazilanlar da hafife alınmayacak kadar gercek. Alinacagim kirilacagim kusecegim kadar gercek her uye. Burasi da toplumumuzun genel bakis acisini yansitiyor bunu görüyoruz. Iste bu yüzden burada yazilanlara alindim cok ve kirildim cok da ciddiye aldim.

Insanlar.. muslumanim diyen demeyen insanlar... isid veya her ne bela ise islami bilmemekle bunlari suclayan bu insanlar; ne islam ne de islam ve kadin iliskisi hakkinda hicbirsey bilmiyor ve bilmediği gibi neleri de yiktigini farketmeden yorum yapıyor buna çok üzülüyorum.

Banimin kalkmasina sabredemedim ve ablamdan yazıyorum suan. Iki farkli üyeyiz biz, ilgi alanlarimiz da farkli bunu inceleyen anlar zaten. Ama basta kendime hesap acmadan once bu hesabi kullandım ve mune abla da zaten bunu biliyor. Bunu kanıtlama sansim imkanim akliniza gelen birsey varsa da yaparim yeter ki daha once ban sebebim olan konudaki gibi yalancilikla itham etmeyin.

He şimdi derdime gelwbildim:
Yine başlamış cekismeler:
1-zorla giydirilme durumlari
2-korkunc carsaf hikayeleri
3-dinde yok, bize hristyanlardan yahudilerden gelmiş.
He su ucunun özeti ise = "nefret ediyorum"net yani.
Bir de "itici" denmis tamam dusun bunu da... uluorta igrenc cumlelerle soyleme! itici nedir ya sensin itici... "itici olan senin yagli saclarin" desem nasil olur.
Birakin bu isleri bilgisizce konuşmayın carsaf zorla giyilebilecek kadar hafif bir yuk değil!! tanidiginiz iki carsafli ile genelleme yapamazsiniz.Ben de de bir suru acik korkunç hikayeler var, ee ne yapalim yani.
Ferace dedigimizin bile gunumuz feracelerinden uzaktan yakından alakasi yok.. birakin artik bu desteksiz dayanıksız yalan yanlis bilgileri da acin Kuran okuyun! carsaf Risaleleri okuyun! sonra gelin!! nefret ediyorum benim gibi giyinenleri itici bulanlardan.
Kimse benim hakkmi falan aramasin ben makyaj yapip mini etek veya pantolon giymedim diye ikinci planda kalmmyorum! insanlik, vatandaslik, kadınlık, ogrencilik ve meseleki herneyse bu gorevlerimi rahatca yerine getiriyorum durum boyleyse demek kii sacimi acmadim diye ikinci planda kalmiyorum. Biktim bu bos cumlelerden o zaman iki yuzluluk yapip saygim var demeyeceksin kardesim..

Tehlike mi var? o zaman en fazla yuzunu kapatma yasagi getirirsin tehlike oldugu icin bunu yaparsin ki Abdülhamid de böyle yapmistir.
Ama siz susun ve ne olur benim gibilerin hakkini aramayin siz sadece susun.

Kadin sacini gosterince mi insan olarak kabul edilmis oluyor?
Yahu fotoğraftaki insanlara "şu"diye hitap ediyorsunuz. Bu mu saygi???!!

Artik saci görünen bir hanimla goz goze gelince birbirimize gulumseyebiliyoruz. He iste bu da bulanik iğrenç dusuncelerinizle birlikte azaldiginizi gösterir.

Bu son paragraf her iki düşüncenin de igrencligine ithafendir..

Mune abla bu yaptigim yasak biliyorum cezasini bana ver lutfen zaten suresiz olarak hesabimi dondurmak istiyorum.
Saygilar herkese.

Evet alay edebilirsiniz biraz fazla ciddiye aldim belki fazlasiyla samimi olduğum icindir.

Örtbas edilmeye calisilsa da ben aleni birsekilde islam ve simgesi olan ortu ile ilgili düşmanlığı görüyorum. Ulkemde boyle bir durumun olmasina insanların uyanik olmamasina bati medyasinin dünyasının planlarina ve sahtekarliklarina kanilmasina tahammul edemiyorum.
Evet tahammul edemiyorum tahammülsuZ biriyim kendimi bu konuda geliştirememis biriyim kabulll.
Ama siz de vicdanlarinizi gelistirememissiniz si de biliyorsunuz batinin derdini hirsizligini katilligini somurusunu. Siz de görüyorsunuz ki kaynaklari olmadgi halde bircok alanda dunyada bir numara olduklarini ve bunu saglamak icin yaptiklari igrenclikleri ama uzucu bir durum var ki siz ona korkutuk asiksiniz bu yuzden de perdeli o gozlerinIz. Bu yüzden de bircok insani uzuyorsunuz kiriyorsunuz...

Ama sunu da bilin bati halki binler olarak islama kosuyor belki bu tedirginlikler de bu yüzdendir. ..

meryemd umarım bu yaptığın ablanın üyeliğine mal olmaz. keşke bekleseydin banının açılmasını

Gayet de empati yapıyorum. Asıl siz yapsanız karşı çıkmazsınız. Dünyadaki terör olaylarına şöyle bir bakınca Müslüman da Müslüman olan ülkelerden, Müslüman olanlardan kaynaklandığını görürsünüz.

O zaman bu durumu hükümet de düşman gördüklerine uygularsa itiraz etmezsiniz .

Dünyada bir gayrimuslim teröristler var bir de onların müslüman kılıklı kuklaları ; yani müslümaların terörle alakasi yok . Gözlerinizi iyi açın.

Yalnız çarşaf da çarşaf denilen kıyafet hem Yahudilikte hem de Hristiyanlıkta vardır. Ama günlük hayatında çarşaf giyen bir Hristiyan göremedim ben (rahibeler dışında)
Eki Görüntüle 1692334
Hatta 2. Abdülhamit çarşafı yasaklamıştır.

Şu ortadaki adamları çıkarın bu foto müslüman bir ülkede çekildi diye yayın, inanılır.

İşte çarşafın çıkış noktası olan dinler.

Kara çarşaf yahudi geleneğidir. Bunu tarih söylüyor. Çok çok sonra İslamiyete girmiş bu çarşaf, yahudilikte ise İslamiyetten önce varmış.

Yahudilere benzeyerek, örtündüm sevap kazandım, Allah'ın en takdir ettiğim kuluyum derken günaha da girebilirsiniz. Bak dinimiz onlara benzeme diyor.

Yahu milleti çarşafa nefret kusmakla suçlayanlar gelip burada açığa kin kusup gidiyor yahu.

Üstelik tarihi bir gerçek var, kara çarşaf yahudilerden gelme yahu. Resimde de var. Yahudide giyiyor hristiyanda.

Kuran okuyup çarşaf olgusuna ulaşanı takdir edicem. Yok arkadaşım yok işte. Çarşafla ilgili ayet yok, örtünme kıyafeti var ama kara çarşaf yok.

Ayrıca iyi niyet, hoşgörü diyip alttan alta açığa laf sokup Kuran okumamakla suçlamak, dinine laf etmek, örtülü bayana nefret kusmakla suçlamak.

Düşünce savuncam diye kendini yırtarken kızdığın kişilerin yaptığının on mislini yapmak ne kadar harika dimi?

Vicdansız ilan etmek insanları, nedne çarşafın dinde yeri yok dedi diye. Avrupanın ahlaksızlığına aşık olmakla suçlamak. Evet bu suçlamaların dinde yeri var, bilip bilmeden ithamın. Kapandın ya müslümansın, sana herşeeey serbest, ama açık olan ahlakksız bir vicdansız.

Bu konuda kimse senin kadar nefret kusmadı kardeşim, aç oku bak, kimse senin kadar insanları itham edip, ahlaksız vicdansız yapmadı. Bu konudaki en ağır hakaretleri sen yazdın, açığa nefreti sen kustun. Kurana ve Allahın ayetlerine laf edilen tek mesaj yokken sen bu sonucu o kafandan çıkardın.

Kara çarşaflıya da saygımız var, dışlamıyoruz ama bunun dinimizde yeri yok diyoruz, bu gelenek diyin ama dinle ilgi kurmayın bi zahmet...

Son düzenleme:
Benim de çarşaflı bir komşum kız kısmı okumaz diye kızını okuldan almıştı, okutmadı. Okuyanları da günahkar sayıyordu.

Eee doktor lazım olunca kadın diye tutturursunuz, kadın okumasa nasıl muayene olacaksınız diye sordum.

Eee onlar günaha girecek biz faydalanacağız gibisinden bir laf edip (seneler olduı buna benzer birşeydi) gülmüşlerdi.

:KK57:

Aynı olayı birebir yaşadık annemle. Bir sohbete katılmıştık. Normalde gitmem bu tarz yerlere, annem ısrar edince gittim. Bir baktım hocayla annem tartışmaya başlamış. Okuyan kız günaha giriyor vs demiş hoca. Annemde aynı şekilde hastaneye gidince kadın doktor istersiniz ama demiş. O da işte yazdığın gibi günahı onların boynuna ben tedavimi olurum falan demiş. Ben olayı anlayana kadar hadi kalk kalk gidiyoruz diye kaldırmıştı beni. Hocaların bu söylemleri ve bunları destekleyenler inanan insanları da dinden soğutuyor. Bilinsin istedim.

Çarşaflı çarşafsız tartışmasına hiç girmek istemiyorum. İsteyen istediği şekilde giyinsin. Kendi şahsi görüşümü söylemek istiyorum sadece. Bana da korkutucu geliyorlar, yolda gördüğüm zaman hep yadırgarım yıllar geçti gözüm alışmadı. Simsiyah bir kadının yanında takkeli sakallı bir adam. Doğal gelmiyor. Sanki bir tiyatro sahnesi, yaşamdan bir kare değil gibi. Kültürümüze ve en önemlisi doğamıza aykırı bence.

Örtbas edilmeye calisilsa da ben aleni birsekilde islam ve simgesi olan ortu ile ilgili düşmanlığı görüyorum. Ulkemde boyle bir durumun olmasina insanların uyanik olmamasina bati medyasinin dünyasının planlarina ve sahtekarliklarina kanilmasina tahammul edemiyorum.
Evet tahammul edemiyorum tahammülsuZ biriyim kendimi bu konuda geliştirememis biriyim kabulll.
Ama siz de vicdanlarinizi gelistirememissiniz si de biliyorsunuz batinin derdini hirsizligini katilligini somurusunu. Siz de görüyorsunuz ki kaynaklari olmadgi halde bircok alanda dunyada bir numara olduklarini ve bunu saglamak icin yaptiklari igrenclikleri ama uzucu bir durum var ki siz ona korkutuk asiksiniz bu yuzden de perdeli o gozlerinIz. Bu yüzden de bircok insani uzuyorsunuz kiriyorsunuz...

Ama sunu da bilin bati halki binler olarak islama kosuyor belki bu tedirginlikler de bu yüzdendir. ..

anlamazlar anlamaazlar...

Çıkış noktasının ne olduğu mühimmi hz peygamberin bu yahudu kıyafetidir giymeyin gibi bir tavsiyesi var mı?
Önemli olan vucut hatlarını gerçekten belli etmeyecek bir örtü olması değilmi ?
Kişi bunu çarşafla sağlamış giysin zaten dinde kıyafet olarak şu giyilir şu giyilmez diye bir kaide yok ama ölçü var.

Çıkış noktasının ne olduğu mühimmi hz peygamberin bu yahudu kıyafetidir giymeyin gibi bir tavsiyesi var mı?
Önemli olan vucut hatlarını gerçekten belli etmeyecek bir örtü olması değilmi ?
Kişi bunu çarşafla sağlamış giysin zaten dinde kıyafet olarak şu giyilir şu giyilmez diye bir kaide yok ama ölçü var.

"Kim bir kavme (topluluğa) benzemeye çalışırsa o, onlardandır."

Amr b. Şuaybin babasından, onun da dedesinden yaptığı rivayete göre Rasulullah (s.a.) efendimiz.

"Bizden başkasına benzemeye çalışan, bizden değildir"buyururlar.

Dolayısıyla yahudi ve hıristiyanlar bizden olmadıklarına göre onlara benzemeye özenmemeliyiz.

Ebu Hureyre'nin naklettiği bir hadiste Peygamber (s.a.) şu şekilde buyurur:

"Yahudi ve Hıristiyanlara benzemeye özenmeyiniz."

Ebu Hureyre'nin rivayet ettiği başka bir hadiste de Nebi (s.a.) şöyle buyurmuşlardır:

"Ağarmış saçı (boyamak suretiyle rengini) değiştirin ve yahudilere benzemeyin!"

Buhari ve Müslimin İbn Ömer'den ortaklaşa naklettikleri bir hadiste ise Peygamber (s.a.) şunları buyurur:

"Müşriklere muhalefet ediniz. Bıyıkları kazıyınız, sakalları koyuveriniz."

Görüldüğü gibi Peygamber (s.a.) mutlak olarak müşriklere benzememeyi, onlara muhalefeti emretmektedir.

Peygamber Efendimiz S.A.V tırnaklarını sırasıyla keserken bir yahudi çocuğu onu görmüş ve:
-Tırnaklarını aynı bizim gibi kesiyorsun !.. demişti.
Bunun üzerine Peygamber Efendimiz S.A.V tırnaklarını karışık olarak kesmeye başladı. Ve Kim Bir Kavme Benzese Onlardandır Buyurdu (Gazalî, İhyâ-u Ulûmiddin)

Tamam bu minvaldeki hadislerden haberdarım ama çarşafın yahudilerden çıktığı bilgisi doğru mu kesin mi ?peki öyle bile olsa şu an yahudiliği temsil ediyor mu.
ve giyenler yahudiliğe özendiği taklit ettiği için mi giyiyor?
Bakın yılbaşı kutlaması müslümanların bu hadislere paralel mana ifade eder çünkü hiristiyan adeti ve yaşayan bir adet dini kutlamaları .ama çarşaf bu şekilde değil.

Tamam bu minvaldeki hadislerden haberdarım ama çarşafın yahudilerden çıktığı bilgisi doğru mu kesin mi ?peki öyle bile olsa şu an yahudiliği temsil ediyor mu.
Bakın yılbaşı kutlaması müslümanların bu hadislere paralel mana ifade eder çünkü hiristiyan adeti ve yaşayan bir adet dini kutlamaları .ama çarşaf bu şekilde değil.

Efide internette kara çarşafın kökenini araştır seni nereye götürecek gör.

İlk din yahudilik ve onlarda var, sonra hristiyanlık onlarda da var yani İslamiyetten çok çok önce var olan birşey.

Bizim kültürümüze nereden geçti bunu tartışmak gerek. Din alimleri bile İslamiyette yok diyor, Kuran-ı Kerim'de çarşaf yok diyor adam çıkıp çarşafla ilgili ayet diyor yahu. Çarşafla ilgili ayetler nerede? Örtünme yada örtünme şekli ya da örtünme için seçilen giysi harici çarşafa gönderme bir ayet yeter bana.

İsteyen istediğini giysin, saygı duymak ayrı ama gelip adam İslamiyetle özümserse ben de cevap beklerim. İslamiyette nerede sorarım, bu çarşaflı kadına kin kusmak, Allah'ın ayetini inkar mı?

Başı sıkışan hemen mimliyor başı kapalı bacımıza kin kustu kafir diye, araştırma yok. Çarşaf giymek sorumluluk, yüce bir ihsan, dinin temeli bilmem ne bilmem ne? Eeee nereden bu sonuca vardın demek mi nefret.

Acıtasyona yapmadan bir cevap yok, hep mağdur hep mağrur...

Çarşaf çarşaf açık kadınlara vicdansız, avupanın pisliğine aşık demiş buna bişey yok. O kapalı müslüman kadın. Herşeyi diyebilir.

Biz de müslümanız, biz de tüm gün kafa patlatıyoruz o yüzden kimse de siz bilmiyorsunuz, siz okumuyorsunuz, siz tükakasınız demesin.

Sorularına sırasıyla cevap verirsem.

1- Yahudilerden çıktığı kesin mi?- Evet.
2- Şuan yahudiliği temsil ediyor mu?- Evet. Şuanda rahibeler de, yahudi din alimleri de giyiyor.
3- Giyenler yahudiliğe özendiği için mi giyiyor?- Hadiste tırnaklarını kesme stilini değiştiren peygamber öncesinde yahudilere özendiği için mi onlar gibi kesiyordu? Hayır. Bilmiyordu, öğrenince değiştirdi.
4- Yılbaşı kutlamalarıyla aynı şey. Nasıl yılbaşını kutlayan kapalı bir kızı yadırgayabiliyorsak, kültüre sonradan entegre edilen kıyafeti giyen kişiyi de yadırgarım. Hele birde bunu dininin emriymiş gibi sunarsa. Ölçüp tartmadan, sorgulamadan körü körüne inananlardan olduğunu düşünürüm.

şöyle bir göz attımda çarşafın kelime olarak değil ama mana itibariyle çarşaf olarak tefsir edilen cilbab kelimesi açıklmasını okudum işte şurda: tefsir ile açıklanmış

KUR'AN–I KERİM'DE

ÇARŞAF GEÇİYOR

Efendim, tesettür emri ile alâkalı olarak Nur sûre'si 31. âyette geçen "başörtüsü" (hımar–humur) ve Ahzab sûresi 59. âyette geçen "Dış giysi" (cilbab–celâbîb) ifadeleri birlikte mütalaa edilince, kadın için iki parçalı bir giysi şekli ortaya çıkıyor. Birincisi; saç, boyun ve göğüsleri örten ve omuzlara doğru yakaların üstüne serbest bırakılan "başörtüsü"dür. İkincisi ise: "Dış giysi" olup, bunun şekli de iki türlü tarif edilmiştir. Başörtüsünün üstünden, bedeni aşağıya kadar örten büyük parça bir giysi veya başörtüsünün altında, boyundan aşağı topuklara kadar örten dış giysi… Peki, ulemâ bu konuda ne diyor ve hangisini tercih ediyor?

Ulemânın bu konudaki beyanlarına geçmeden önce, hazır yeri gelmişken bazı Müslüman kardeşlerimizin sıkça sorduğu "Kur'an–ı Kerim'de çarşaf geçiyor mu?!" sorusuna açıklık getirelim.

Evet, Kur'an–ı Kerim'de çarşaf geçiyor!

Çarşafın adresi ise, Ahzab sûresinin 59. âyet–i kerimesidir. Şayet, "Bu âyet–i kerime çarşaftan değil, cilbabdan bahsetmektedir." derseniz, şöyle açıklayayım. Evet, âyette "cilbab" kelimesi geçmekte ve "celâbîb" diye zikrolunmaktadır. "Celâbîb" kelimesi "cilbab"ın çoğuludur. Cilbab ise, Türkçe'de çarşaf mânasına gelir. Bu arada, "Kur'an'da çarşaf geçmiyor." diyenler, şayet birebir "çarşaf" kelimesinin geçmesini kastediyorlarsa, o zaman doğru söylüyorlar, Kur'an'da "çarşaf" kelimesi geçmez! Çünkü "çarşaf" Farsça bir kelimedir. Ama Türkçemizde de kullanılmaktadır. Oysa Kur'an–ı Kerim Arapça indirilmiştir. Yani bu mantığa göre, yanlış anlaşılmasın ama, Kur'an'da "namaz" kelimesi de geçmez, "oruç" kelimesi de… Ya nasıl geçer? "Salât ve savm" şeklinde geçer.

TEFSİR ÂLİMLERİ

ÇARŞAF İÇİN NE DİYOR?

Bazı tefsirler ise "cilbab" kelimesini "milhafe" diye tefsir ederler ki, "milhafe" lügatta çar ve çarşaf mânasına gelir. Şimdi ulemânın bu âyetle alâkalı yaptıkları tefsirleri zikrettiğimizde, tariflere en uygun kıyafetin çarşaf olduğu görülecektir.

Ulemâ âyet–i kerimede "cilbab" diye geçen, bu tesettürün nasıl olacağı hususunda birkaç görüşe ayrılmışlardır. İnşallah şimdi bizler kenara çekilip onların görüşlerine yer verelim.

Son devrin âlimlerinden Elmalılı, bu âyeti tefsir ederken "cilbab"ı şöyle tarif etmiştir:

"Baştan aşağı örten çarşaf, ferace, câr gibi dış elbisenin adıdır."

"Tepeden tırnağa örten giysidir."

"Çarşaf ve peçedir."

Âyet–i kerimede geçen "İDNÂ" kelimesi: Yaklaştırmak demek ise de, âyette "Alâ" harf–i cerri ile kullanılması, kapsamak sûretiyle sarkıtmak mânasını da ifade ettiğinden, üzerinden sıkıca örtmek demek olur. "Cilbab örtmek" tabirinde de iki şekil vardır. Bunlardan birincisi; cilbablarından birisiyle bütün bedenini örtmek; diğeri ise, cilbabın bir tarafıyla başından yüzünü örtmek demek olur.

Elmalılı, âyet–i kerimede geçen "cilbab idnâsını", bu şekilde tarif ettikten sonra şöyle devam ediyor: "Bu beyanda da iki sûret vardır. Birisi kaşlarına kadar başını örttükten sonra büküp, yüzünü de örtmek ve yalnız tek bir gözünü açık bırakmak." Elmalılı bunu söyledikten sonra, "Bizler yetiştiğimiz zaman memleketimizde validelerimizin tesettür tarzı bu idi." der. İkincisi de alnının üzerinden sıkıca sardıktan sonra, burnunun üzerinden dolayıp gözlerin ikisi de açık kalsa bile, yüzün büyük bir kısmını ve göğsü tamamen örtmüş bulunmaktır. Bu açıklamadan sonra da, "Hicri 1310'da İstanbul'a geldiğim zaman İstanbul hanımlarının bir peçe ilave edilmek ve elde açık bir şemsiye bulunmak şartıyla tesettür tarzları bu idi." demektedir.(1)

Evet, Elmalılı merhum "cilbab"ı böyle tarif ediyor.

Yine bu konuda Konyalı Mehmet Vehbi Efendi "Hulasatü'l–Beyan" isimli tefsirinde: "Kadınların ziynetlerini örtmeleri için çarşafa bürünmelerinin lazım ve vacip olduğunu zikretmektedir."(2)

Ömer Nasuhi Bilmen Efendi de kendi tefsirinde "Cilbab"ı çarşaf olarak tefsir etmişlerdir.

Gördüğümüz gibi son devrin âlimlerinden, herkesçe tanınan ve kabul gören üç tane tefsir âliminin "cilbab" hakkındaki görüş ve yorumları bu şekildedir…

Dini yorumlar yasaktı hanımlar, yazdıkça konu dışı uyarısı alıyorsunuz.
Konu Çarşaf değildi.

Bence de ya.O konulara girerseniz çıkamazsınız.Konu bu değildi..

anlamazlar anlamaazlar...
Buradaki insanlarin tepki gösterdiği şeyin insanlarin giyinişi olduğunu sanmıyorum.herkes nasıl rahat ediyorsa öyle giyinsin.Ama insanların dış görünüşüne bakıp dinî hassasiyeti noktasında yorum yapmak ve belli bir tarz giyinince en dindarsin yorumu yapılması rahatsiz edici.niye anlamayalim ki, kendisini o şekilde rahat hissedip allaha yaklaşacağını düşünüyorsa sonsuz saygı duyarım. Ama aynı saygıyı bende beklerim.ben de başımı kapatıp altına pantolon giydigimde "dinimizi ne hale getirdiler" sadedinde bakışlara,laflara maruz kalmak istemiyorum.ya da bir arkadaşım mini etek giydiğinde edebiyle alakalı yakistirmalarda bulunulmasın istiyorum. Yoksa anlaşılmak karşılıklıdir.böyle düşünmeyin lütfen.

Back