Gayet de empati yapıyorum. Asıl siz yapsanız karşı çıkmazsınız. Dünyadaki terör olaylarına şöyle bir bakınca Müslüman da Müslüman olan ülkelerden, Müslüman olanlardan kaynaklandığını görürsünüz.
Yalnız çarşaf da çarşaf denilen kıyafet hem Yahudilikte hem de Hristiyanlıkta vardır. Ama günlük hayatında çarşaf giyen bir Hristiyan göremedim ben (rahibeler dışında)
Eki Görüntüle 1692334
Hatta 2. Abdülhamit çarşafı yasaklamıştır.
Benim de çarşaflı bir komşum kız kısmı okumaz diye kızını okuldan almıştı, okutmadı. Okuyanları da günahkar sayıyordu.
Eee doktor lazım olunca kadın diye tutturursunuz, kadın okumasa nasıl muayene olacaksınız diye sordum.
Eee onlar günaha girecek biz faydalanacağız gibisinden bir laf edip (seneler olduı buna benzer birşeydi) gülmüşlerdi.
Örtbas edilmeye calisilsa da ben aleni birsekilde islam ve simgesi olan ortu ile ilgili düşmanlığı görüyorum. Ulkemde boyle bir durumun olmasina insanların uyanik olmamasina bati medyasinin dünyasının planlarina ve sahtekarliklarina kanilmasina tahammul edemiyorum.
Evet tahammul edemiyorum tahammülsuZ biriyim kendimi bu konuda geliştirememis biriyim kabulll.
Ama siz de vicdanlarinizi gelistirememissiniz si de biliyorsunuz batinin derdini hirsizligini katilligini somurusunu. Siz de görüyorsunuz ki kaynaklari olmadgi halde bircok alanda dunyada bir numara olduklarini ve bunu saglamak icin yaptiklari igrenclikleri ama uzucu bir durum var ki siz ona korkutuk asiksiniz bu yuzden de perdeli o gozlerinIz. Bu yüzden de bircok insani uzuyorsunuz kiriyorsunuz...
Ama sunu da bilin bati halki binler olarak islama kosuyor belki bu tedirginlikler de bu yüzdendir. ..
Çıkış noktasının ne olduğu mühimmi hz peygamberin bu yahudu kıyafetidir giymeyin gibi bir tavsiyesi var mı?
Önemli olan vucut hatlarını gerçekten belli etmeyecek bir örtü olması değilmi ?
Kişi bunu çarşafla sağlamış giysin zaten dinde kıyafet olarak şu giyilir şu giyilmez diye bir kaide yok ama ölçü var.
Tamam bu minvaldeki hadislerden haberdarım ama çarşafın yahudilerden çıktığı bilgisi doğru mu kesin mi ?peki öyle bile olsa şu an yahudiliği temsil ediyor mu.
ve giyenler yahudiliğe özendiği taklit ettiği için mi giyiyor?
Bakın yılbaşı kutlaması müslümanların bu hadislere paralel mana ifade eder çünkü hiristiyan adeti ve yaşayan bir adet dini kutlamaları .ama çarşaf bu şekilde değil.
Tamam bu minvaldeki hadislerden haberdarım ama çarşafın yahudilerden çıktığı bilgisi doğru mu kesin mi ?peki öyle bile olsa şu an yahudiliği temsil ediyor mu.
ve giyenler yahudiliğe özendiği taklit ettiği için mi giyiyor?
Bakın yılbaşı kutlaması müslümanların bu hadislere paralel mana ifade eder çünkü hiristiyan adeti ve yaşayan bir adet dini kutlamaları .ama çarşaf bu şekilde değil.
Dini yorumlar yasaktı hanımlar, yazdıkça konu dışı uyarısı alıyorsunuz.
Konu Çarşaf değildi.
Buradaki insanlarin tepki gösterdiği şeyin insanlarin giyinişi olduğunu sanmıyorum.herkes nasıl rahat ediyorsa öyle giyinsin.Ama insanların dış görünüşüne bakıp dinî hassasiyeti noktasında yorum yapmak ve belli bir tarz giyinince en dindarsin yorumu yapılması rahatsiz edici.niye anlamayalim ki, kendisini o şekilde rahat hissedip allaha yaklaşacağını düşünüyorsa sonsuz saygı duyarım. Ama aynı saygıyı bende beklerim.ben de başımı kapatıp altına pantolon giydigimde "dinimizi ne hale getirdiler" sadedinde bakışlara,laflara maruz kalmak istemiyorum.ya da bir arkadaşım mini etek giydiğinde edebiyle alakalı yakistirmalarda bulunulmasın istiyorum. Yoksa anlaşılmak karşılıklıdir.böyle düşünmeyin lütfen.anlamazlar anlamaazlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?