Merhaba arkadaşlar.4-5 senedir kullandığım protezlerimden artık kurtulmak istiyorum.Görüntü olarak sıkıntı yok,güzel.Hatta bir çoğumuzun isteyip de istediği gibi olmadığı bir görüntüde ama gel gelelim ki herşey görüntü demek değilmiş.Sağlık en önemlisi.Bekarken taktırdım ve şimdi evliyim,çocuk düşünüyorum.Göğsüm protezle dolu,yatar konumdayken doğal bir göğüs yumuşaklığında değil,sert, bir de içi süt dolunca düşünemiyorum.Bilgisi olan paylaşsın lütfen...
Kas altından,275 cc,yuvarlak protez konuldu.Doktorum onu koymak için bir cep hazırladığını söylemişti.Bu cep hazırlama nasıl oluyor,ne anlama geliyor? Protezleri çıkartttığımda gösğüm nasıl bir şekil alır?Tecrübesi olan varsa lütfen paylaşsın.Çok merak ediyorum.Çevremde bu durumda birileri yok,sadece medyadan duyduklarım var işte,çıkartan ünlüler,çıkarttıktan sonra hafiflediklerini söylüyorlar,memnun olduklarını söylüyorlar.Ama deformeden söz eden yok???
Merhaba arkadaşlar.4-5 senedir kullandığım protezlerimden artık kurtulmak istiyorum.Görüntü olarak sıkıntı yok,güzel.Hatta bir çoğumuzun isteyip de istediği gibi olmadığı bir görüntüde ama gel gelelim ki herşey görüntü demek değilmiş.Sağlık en önemlisi.Bekarken taktırdım ve şimdi evliyim,çocuk düşünüyorum.Göğsüm protezle dolu,yatar konumdayken doğal bir göğüs yumuşaklığında değil,sert, bir de içi süt dolunca düşünemiyorum.Bilgisi olan paylaşsın lütfen...
Kas altından,275 cc,yuvarlak protez konuldu.Doktorum onu koymak için bir cep hazırladığını söylemişti.Bu cep hazırlama nasıl oluyor,ne anlama geliyor? Protezleri çıkartttığımda gösğüm nasıl bir şekil alır?Tecrübesi olan varsa lütfen paylaşsın.Çok merak ediyorum.Çevremde bu durumda birileri yok,sadece medyadan duyduklarım var işte,çıkartan ünlüler,çıkarttıktan sonra hafiflediklerini söylüyorlar,memnun olduklarını söylüyorlar.Ama deformeden söz eden yok???
Benimkisi cahillikten başka birşey değildi,göğsüm sadece küçüktü ama güzeldi,yok da değildi,sarkıklık vs de yoktu.Doktorla görüşmeye gittim,ne istediğimi söyledim,tmm dedi pazarlığa giriştik ve bu kadar.Çok pişmanım.Mecburiyetten yaptıranlara sözüm yok da böyle daha büyük olsun diye insan bıçak altına yatmamalı.
Bir doktorla görüştüm bu konuyu,genç bir bayandı,eski haline dönmez,anatomisi bozuldu,havası kaçan bir balon gibi düşün,ben bu ameliyatı yapmam,önermem dedi.Psikolojikmen mahfoldum tabii.Doktorun genç,tecrübesiz olmasına bağladım ya da öyle istedim.Sıkı bir cildim var,annemin bile hala göğüsleri sarkık değil.Bu beni biraz umutlandırıyor.ama bu slikon yerleştirmek için cep açmak ne demektir.çıkartacak olsam,çıkartırken doktor mümkün olduğunca deforme olmasını aza indirgeyip,şek
llendirebilir mi merak ediyorum.1 hafta sonra şehir dışına çıkcam.bir kaç doktorla görüşcem ama işte ozamana kadar bu sorular kafamda büyüdükçe büyüyor
Okadar güzel açıklamışsın ki herşeyi,çok teşekkür ediyorum.Netten 8-9 doktorun fikrini aldım,iki gündür ve sonuç, kesin birşey söyleyemiyorlar,vücudunun elastikesine bağlı,meme dokuna bağlı diyorlar,yağ dokusu daha fazla olan bir memede sarkma riski olurmuş,daha elastike,toplu bir ciltte de 3-4 ay sonrası toparlayabilirmiş.Ama kesin birşey söyleyemiyorlar.Senin de dediğin gibi ikinci bir işleme ihtiyaç olunabilir diyenler de var.USG çektirip,birkaç doktorla yüzyüze görüşmek daha sağlıklı olacak sanırım.Sertliği falan tekrar ameliyatı düşündürücü seviyede değil tabii de, ben kafaya takıyorum.Haytımı göğüslerimde protezle geçirecek olma düşüncesi korkutuyor.Kimse de bilmiyor durumumu,eşimden başka.Psikolojik baskı yapıyor bende.Sağlık açısından takılsaydı,tamam ama keyfi yaptırdım ve şimdi eski halini özlüyorum.Sanırım göze alıcam ben bu operasyonu.
Sen bu bilgilere nerden sahipsin?
Göğsüm gerçekten güzel bir görünümde suan,ben de beğeniyorum ama önceki hali daha güzeldi,sadece küçüktü.tabii bunu şimdi düşünüyorum,önceden düşenemiyordum.ama sadece görüntü değil işte,ellediğimde sert olması huzursuz ediyor.tek göğsümde,o tarafa yattığımda, uzun süre tabii, arı yapıyor.Daha da özelini paylaşmak gerekirse, eşim de dokunduğunda huzursuz oluyorum.Dile getirmese de anlıyorum öyle düşündüğünü.Üstelik küçük göğüsten hoşlanan bir eşim var.Çıkartma fikrimi söylediğimde destekledi,istedi,ama doktor sarkar diyince ozaman vazgeçelim dedi.Eşimle olan durumum da ben de baskı yapıyor.Her kadın eşine güzel görünmek ister.zaten.Çıkartınca küçülecek olması avantaj ama sarkmasından korkuyorum.etim çok sıkı,zayıfım da zaten.annem çok kilolu olmasına ramen göğüsleri sarkık deil.bunlardan cesaretleniyorum işte.
ünlülerden victoria beckham,ebru şallı,paris hilton slikonlarını çıkartan ünlüler arasında.
Eşim önce tamam demişti,sonra doktorla görüşünce vazgeçmişti.ama dün akşam uzun uzun konuştuk.ben kararımı verdim,bu ameliyatı yaptırcam ama senin desteğine ihtiyacım var dedim. ona da ısrarla asıl istediğini sorduğumda itiraf etti,benden çok istiyormuş cıkarmamı.önce işin sağlık boyutunu düşünüyor.vücudumda bana ait olmayan birşeyle yaşıyor olmamı o da istemiyor.ameliyat öncesi fotosunu gösterdim göğsümün ve çok beğendi.Bu bir kumarsa evet ben bu kumarı oynıcam... 50 yaşında slikonlu bir teyze olmak istemiyorum.suan vücudumun elastikesi yerindeyken bunu yapmalıyım,sporla da toparlarım en önemlisi Allah'a inanarak yapıyor olucam.Eşim şöyle dedi ''insanlar hayatta en çok sevdikleriyle sınav olurlar.sen de dış görünüşüne çok önem veriyorsun ve bununla sınav oluyorsun.pişmansın şimdi.Allah yolunda attığın adımda Allah sana yardımcı olacaktır.'' Bu beden bize Allah'ın emaneti ve zorunluluk başka birşey ama keyfi olarak bunu yapıyor olmak beni çok üzüyor.bu 2-3 haftayı doktora karar vermekle geçireceğim.sonrasında sonuçtan da haberdar ederim.bu arada izmir,ankara,antalya deneyimli bir doktor arıyorum.yalnız sunu farkettim ki, bu sorularımı doktorlara ilettiğimde bayan doktorlar daha hassasiyetle yaklaşmışlar.bu yüzden tercihim bayan doktordan yana.bu konuda da fikirlerinize açığım
Eşim önce tamam demişti,sonra doktorla görüşünce vazgeçmişti.ama dün akşam uzun uzun konuştuk.ben kararımı verdim,bu ameliyatı yaptırcam ama senin desteğine ihtiyacım var dedim. ona da ısrarla asıl istediğini sorduğumda itiraf etti,benden çok istiyormuş cıkarmamı.önce işin sağlık boyutunu düşünüyor.vücudumda bana ait olmayan birşeyle yaşıyor olmamı o da istemiyor.ameliyat öncesi fotosunu gösterdim göğsümün ve çok beğendi.Bu bir kumarsa evet ben bu kumarı oynıcam... 50 yaşında slikonlu bir teyze olmak istemiyorum.suan vücudumun elastikesi yerindeyken bunu yapmalıyım,sporla da toparlarım en önemlisi Allah'a inanarak yapıyor olucam.Eşim şöyle dedi ''insanlar hayatta en çok sevdikleriyle sınav olurlar.sen de dış görünüşüne çok önem veriyorsun ve bununla sınav oluyorsun.pişmansın şimdi.Allah yolunda attığın adımda Allah sana yardımcı olacaktır.'' Bu beden bize Allah'ın emaneti ve zorunluluk başka birşey ama keyfi olarak bunu yapıyor olmak beni çok üzüyor.bu 2-3 haftayı doktora karar vermekle geçireceğim.sonrasında sonuçtan da haberdar ederim.bu arada izmir,ankara,antalya deneyimli bir doktor arıyorum.yalnız sunu farkettim ki, bu sorularımı doktorlara ilettiğimde bayan doktorlar daha hassasiyetle yaklaşmışlar.bu yüzden tercihim bayan doktordan yana.bu konuda da fikirlerinize açığım
yazını ilk okuduğumda huzursuzluğunun dini açıdan kaynaklandığını anlamıştım. nitekim bunu açıklamışsın zaten. aynı gelgitleri bende yaşıyorum. benim göğsüm dümdüzdü, çok sıkıntı yapıyordum.şimdi güzel görünüyor ama günaha girdim mi diye düşünmeden edemiyorum. sınav olayı benimde aklıma gelmişti. ama niyetimi Allah biliyor, ona buna başka erkeklere göstermek için yaptırmadım. eşime iyi görünmek ve kendimi iyi hissetmek için yaptırdım. 2 ay oldu benim belki bende çıkarttırırım, seninde hakkında hayırlısı olsun canım
kızlar birçok doktorla görüştüm genel görüş deforme olacağı yönünde ama zamanla da toparlanacağı söyleniyor.çıkartmak için geç kalmak,yaşımı ilerletmek istemiyorum.eşimde bu yönde beni destekliyor. o yüzden hazırım...
benim tavsiyem,bekar bir bayan böyle birşeye girişmesin,evlendikten sonra eşiyle bunun kararını alsın,her kim ben kendim için istiyorum dese de eşlerimizin üzerimizdeki etkileri tartışılmaz, belki siz büyütceksiniz ama o küçük seviyordur ya da slikonlu bir göğüse dokunmaktansa küçük ama doğal meme dokunu hissetmeyi tercih ediyordur.ozaman pişman olursunuz.çünkü zaten protez vücutta ağırlık yapan birşey, onsuz daha sağlıklı daha rahat.e eşinle aranda sorun olmayacaksa, dışarıya karşı zaten dolgulu sütyenler oluyor...bekarlar yaptırmasın,evlenip eşiyle ortak kara alsın derim...
dini boyutuna gelince.tabiiki başkalarına göstermek değil kastım.Allah'ın yarattığını beğenmeyip şekillendirmek,onun öncesinde her ameliyat bir risk taşır,sonrasında komplikasyon yaşanabilir,bunları göze almak doğru değil,diye inanıyorum.