Slikonlarımı çıkarttırmmak istiyorum,peki göğsüm eski haline döner mi???

merhaba

olur da protezleri çıkartmamaya karar verrsen diye kendi deneyimimi paylaşmak istiyorm

ben doğumdan 6 ay sonra protez tattırdım ama orjinal göğüslerimden örnek vereceğim sana

çok nadir ggörülen bir durum olsa da benm tahta göğüsler hem çılgınlar gibi hormon aldığım 3 tüp bebek tedavimde, hem hamileliğimde hem de süt sağdığım 3.5 aylık dönemde hiç büyümedi, sadece yarım size bile etmeyecek şekilde şişer gibi oldu sağınca sündü..

dediğim gibi sık görülen bi durum değil

ama olur da protz çıkartmya cesaret edemezsen soru yaşamama itimalin mevcut

ha sütüm de yoktu bu birazda oğlumun erken doğmasından kaynaklandı ama deli gibi sağdığım gereken herşeyi yediğim halde inanılmaz düşüktü süt üretimim

annemin de öyleymiş

kız kardeşimin de...

umarm kendin iicn en doğru kararı verirsin

dediğim gibi nadir

Kızlar sıkı duruuun, ben ameliyat oldum, protezlere bye bye yok elveda dedim:)
Şuanda sarılı,özellikle istedim ameliyat sonrası bakmaya cesaret edemem,üzülürüm,önce alışayım biraz diye ama ucundan,kıyısından dayanamayıp yokladım,iyi görünüyorlar:) doktorum da sarkma olmadığını söyledi, zaten yaşın da genç,doğum da yapmamışsın. hiç korkacağın birşey yok dedi. ameiyatı rahat atlattım, herşey yolunda gitti şükür ve eve dönerken eşimle güle oynaya döndük:)
Çıkan protezlerimi de gördüm,elledim,çok yabancı soğuk geldiler.onları nasıl tasımışım vücudumda.Bir arkadaşım yorum yazmış, tekrar koydurmayı düşündüğünü, ameliyat izlerin zamanla daha da silikleşecek,iyi düşün derim, bekarsan vazgeç ama evliysen ve aranızda problemse,ortak karasa ozaman ben karışamam tabiii

gelişmelerden haberdar ederim,şimdilik mutluyum:)

evet,bugün pansumanı yapılırken göğsüme iyice baktım,hiç sarkma ya da gevşeklik yok çünkü sarkacak bir meme dokusu yoktu ortada.çok şaşırdım.göğüslerim hacmini kaybetmiş,dümdüz olmuş nerdeyse.zamanla toparlarmı,hacmini geri kazanır mı bilmiyoruum,,, çok üzgünüm ama yine de cıkardığım için pişman değilim.

inşallah hiç pişman olmazsın canım...

canım peki dr. ne diyor, yani eski göğsün nasıl yok olmuş, ben bir anlam veremedim, hiç bir mantık da yürütemiyorum açıkçası

öncelikle çok geçmiş olsun... ben seni özellikle -kararlılığından- dolayı tebrik ediyorum benim kendimde en nefret ettiğim huyum kararsızlığımdır da :) ben ameliyat olmuş biri değilim ama bu meme büyütme ameliyatını olmayı çok istiyorum umarım bende sonrasında pişmanlık yaşamam inşallah senin de artık için rahat etmiştir hakkında hayırlısı olsun....

Ben göğüs büyütme ameliyatı olalı 5 ay oldu bi ara büyükmü diyordum ama adet döneminde ağrı ve sertlik oluyo onun dışında çok güzel çok memnunum iyiki yaptırmışım Allah kimseyi pişman etmesin

bana cirtcirtli bi korse vermisti doktor bi sure hafif baski yapicak sekilde onu taktim aynen senin dedigin gibiydi goguslerim, ama toparlicak hic merak etme zamanla form aliolar sabret birazcik.

canım 1 yıl geçtikten sonra daha da yumuşayıp, oturduğunu hissedeceksin. tabii vücuduna göre büyük takılmamışsa.

bana cirtcirtli bi korse vermisti doktor bi sure hafif baski yapicak sekilde onu taktim aynen senin dedigin gibiydi goguslerim, ama toparlicak hic merak etme zamanla form aliolar sabret birazcik.
benimle aynı durumda olan birini buldum sonunda,,, :)
sen ne kadar zaman sonra çıkarttırmıştın ve kaç cc idi büyüklüğü. bir de kas altı mıydı?
benim 275 cc,kas altı idi ve 3-4 sene sonra çıkarttırdım. ameliyat öncesi göğsüm vardı ama şimdi nerdeyse dümdüz. korse,sütyen özellikle takmıyorum gelişimini engellerim diye.
zamanla toparlardan kastın sıkılaşması mı yoksa zamanla meme dokun da artıyor,göğsün büyüyor mu?

canım ben ameliyat olmadığım halde her adet öncesi gögüslerim hassaslasır acır dokunamam bile.. gerginleşir dolgunlaşır ve koltuk altlarıma doğru ağrı olur ama olana kadar adet olduğum gün rahatlarım bunu bildiğimden ameliyat sonrası da böyle olursa proteze bağlamıcam çünkü zaten şuanda da olan bişey bu.. ilk zamanlar korkuyodum hatta gögüslerimde basit bi kist var yoksa o mu ağrı yapıyo ya o kist ciddi bişeyse falan diye ama baktım her adet dönemi aynı oluyo içim rahatladı

en dogru karari vermissin canim. bende çikarttirdim 1,5 sene sonra.kendime yabancilasmistim, psikolojimi kötü etkiledi, sirt/bel agrilari, sertligi vs de cabasi.

gögüs dokusu olanlar hiç düsünmesin bile silikon taktirmayi. öyle sanildigi kadar masum bir olay da degil, yani kesinlikle sagliga zarari var. bunu doktorlar açiklamak istemez tabii ki.
yurtdisinda bunun üzerine birsürü arastirma ayyuka çikti yavas yavas. hemen olmasa bile seneler sonra silikonlu kadinlar agir bir sekilde hastalaniyorlar, çikarttiran herkes agrilarinin kesildigini anlatiyor. bu silikonlar içerde zaman geçtikçe terliyor, küçülüyor. terleme sirasinda kana silikon parçaciklari karisiyor, ki bu ciddi boyutlara varan hastaliklara yol açmis.

ben ameliyat olduktan 6 ay sonra kurtulmak istedim içimdeki zehirli atiktan. saglik açisindan da degilki halbuki bu istegim. bana ait olmadigini düsündüm, rahatsiz oldum, ayni senin gibi eski 'ben'i özledim. TR'deki doktoruma bunu izah ettigimde ve çikartmasini istedigimde bana sonucun çok kötü olacagini, memelerimin sarkacagini, aynaya baktigimda kendimden nefret eder hale gelecegimden fln bahsetti, ki bence bir doktorun hastasina karsi üslubu biraz daha yumusak ve yapici olabilir. bu laflardan sonra güvenmedim kendisine. geldim burda (yurtdisinda) güvenilir bir doktor bulup çikarttirdim.

ameliyat sonrasi sonuç ilk basta ayni dedigin gibi. sanki içi bosalmis gibi olan ve hafif sarkik gögüsler. gögüs uçlari assagiyi gösteriyordu vs. ama sabir canim, inan bana hersey yerli yerine oturunca çok daha iyi hale geliyorlar. tabii protezin büyüklügü ve içerde kaldigi zamana da bagli bu. birde vücud yapina. yani zayif isen, sIkI bir vücudun var ise, toparlar diye düsünüyorum. benim su an 4 ay oldu ve nerdeyse eski hallerine döndüler diyebilirim. tabii ki protez öncesinin tipa tip aynisi degil (o eski diri halleri biraz kayboldu ama kesinlikle sarkik degil), ve bu yüzden kendime çok kiziyorum. ne gerek vardi ki diye. B cup gögüsüm vardi, ve sirf asimetri var diye ve biraz daha dolgun olsunlar diye biçak altina yattim. sonuç: asimetri hala vardi ve ben ben degildim artik.

bana 320 cc konmus bu arada. ben 350 cc biliyordum, ama çikinca kontrol etme firsatim oldu, 320 cc'ymis. neyse ki 320'yymis, bu yüzden kizamiyorum doktoruma, çünkü protez ne kadar büyük olursa çikarttiktan sonra ki sonuç o kadar kötü olur heralde.

dogru bir karar vermissin ve emin ol pisman olmayacaksin. meme protezleri kesinlikle bir ömür gitmiyor ve 10 sene de bir degistirmek gerekiyor, aksi taktirde yirtilma, terleme vs olasiligi büyük. her an hastalanma korkusuyla ve memnuniyetsizlikle yasayacagina çikarttirman daha iyi olmus.

Son düzenleme:

çook geçmiş olsun.anlattıklarımda kendimi buldum.evet işin özeti buydu,kendime yabancılaşma, o göğüslerin bana ait olmadığını her bakış ve dokunuşta görme.zaten ameliyat sonrası o protezleri gördüğümde,daha da soğdum.nasıl bunlarla gezmişim,bu yabancı cismi nasıl alıp vücuduma koydurmuşum diye.
inşallah zamanla benim de toparlar.sanki çok az bir değişimde hissediyorum.değişimizi daha net görmek için her hafta fotosunu alacağım. benim de göğüs uçlarım aşağı doğru ama çok değil. meme alt dokum az var da üst taraf da hiçbir şey yok sanki. ama iki gündür öyle rahat uyuyorum ki:)

bir de , gerçekten basit bir olay değil bu protez işi. araştırmaya kalktığında konuyla ilgili bilgilere hep uzmanlarında rastlıyorsun. e kimse benim yoğurdum ekşi demez. dezavantajlarını çok ender görülür diyerek kısaca geçiyorlar uzun uzun güzelliklerinden bahsediyorlar. bir de bu sitede o kadar güzel birşeymiş gibi bahsediliyor ki. zaten ben de burdaki yorumları okuyarak esaretlenip bu işe girdim. dedim aa herkez yaptırıyormuş, öyle çok paraya da gerek yokmuş, artist gibi birşey olmaya da. herkes de çok mutlu ben de yaptırim ozaman.
yaptırmayanlar için söylüyorum,inanın öyle değil. kendinizi bıçak altına atmayın,olası riskleri kulak ardı etmeyin.üstelik ben hiç birebir aynı simetriyi yakalayabilmiş slikonlu göğüs görmedim. tv. de bile, dekolte bölgesinden anlaşılıyor,biri daha dolgun biri daha hafif görünüyor.koltuk altından zaten belli oluyor protez olduğu.

Öncelikle geçmiş olsun.Mutlu olmana sevindim.Ameliyat öncesinde de sana iyi dileklerimi iletmiştim ve dua bile etmiştim:)) Ancak bir konuda daha dikkatli olursanız iyi olur düşüncesindeyim.Sen ve protezini çıkarttıran arkadaş ya da arkadaşlar (bu konuda yorum yapanlar) sonuçta yaptırma gereği,isteği,o anki duygusu diyelim yaptırmışsınız ve sonuçta başka bir sebeple çıkartmışsınız.Ne güzel istediğinizi yapmışsınız.Ancak milyonlarca bayan ki bu 1950 yılına dayanır,ilk protezin yerleştirilmesi,bu protezleri taşıyor. Burada kötü,sağlıksız vs demek çok doğru değil.Sağlıksız birşey olsa göğsü kanser sebebiyle alınan hastalara bu protezleri koymazlar.Bu bir ameliyat herkes yeterince düşünüp yaptırıyordur diye düşünüyorum.Tabi ki riskleri var.Hayatın kendisi risk.Kişi bunları bilir ve kabul ederek olur bu operasyonu.Silikon protez belli olur olmaz bu çok da önemli değil bana göre.Olursa olur.Bu kişiyi rahatsız eder etmez .Kaldı ki belli olsun diyen hasta profili bile var.Sonuçta herkese saygı duymak lazım.Konu sağlık olunca bir konuda uzman olmadan sağlıksız kelimesini kullanırken çokkk dikkatli olmak lazım.Keza oldukça hassas bir nokta.Sevgiyle kalın.

kesinlikle katılıyorum arkadaşım sana.bende yeni ameliyat oldum ve bu yazıları okuyunca çok huzursuz oldum açıkçası.bir üyede yukarıda silikon parçaları zamanla kana karışıyor gibi şeyler yazmış bu beni son derece rahatsız etti.evet kişisel bakış açıları farklı olabilir ama tıbbi olarak bilgi yazılmasını yanlış buluyorum.sevgiyle kalın.

Hiç rahatsız olma arkadaşım.Güzel memelerinin keyfini sür.3 ayı doldur kendine harika desteksiz çamaşırlar al:))

Arkadaşlar, ben protezin sağlığa zararı olduğunu hiç duymadım.Buna dair de bilmediğim duymadığım birşeyi söylemedim zatn.Hatta mentor markası, içi jel dolu, patlasa da akmıyor ve ömür boyu da kullanılabiliyormuş. benim sağlık kısmından kastım, anesteziye girmeyi göze alma, cildine bıçak attırma ve tekrar ameliyat olabilme risklerini kabullenme. Ben de güzel düşüncelerle, mutlulukla bu işe girmiştim ama sonrasında o çok ender görülür denilen kapsül oluşumunu yaşadım,tekrar ameliyata girmek zorunluluktu,yara iyileşti derken tekrar bir kesi.inanın bunlar basit şeyler değil. 1 ay önce genel cerraha gittim, meme ug si istemek için, çıkarrtıracağımı söyledim, nasıl böyle aç kapa yaptırabiliyorsunuz,siz uykuda hiç birşey anlamıyorsunuz sanıyorsunuz ama bunlar hiç basit değil dedi.ben de tam olarak onu demek istiyorum.göğsü küçük olan biri düşünmemeli bence ama göğsü hiç olmayan biri evet haklı olarak düşünebilir.estetik olayı psikolojik bir olay.son olarak şunu demek isterim ki kimse kararlarından pişman olmasın ve herkes çok mutlu olsun:)
öpüyorum sizleri...

Arkadaşlar ben 2 ay önce kas zarı altı yöntemiyle mentor marka 250 cc koheziv jel protez konuldu...12 yıllık evliyim 2 cocuğum var...evlendiğimde çok güzel göğüslerimde vardı dimdik...cocuklarımı 2yasına kadar emzirdim...ama göğüslerim sarktı ve içi boşaldı...eşimden çok utanıyordum...sırt üstü yatınca dümdüz oluyordu...eşim silikon taktırmamı istemedi...ameliyat günü bile tartıştık...bu kadar karşı olan adam şuan çok mutlu iyiki yaptırmışsın diyor..eşim hiç hissetmiyorum diyor.sizleri bilemem ama benimkiler çok yumuşak gerçi benim meme dokum varmış...daha kimse anlamadı...çok doğal duruyor...doktorumda dedi çok çabuk yumuşamış dedi...ve 1.yıla kadar dahada yumuşayacak dedi...hayatımda verdiğim en doğru kararlardan biriydi...bende sağlıkçıyım çok araştırdım silikon zararlı değil...yediğimiz yiyeceklerde bile var....yılda 1usg çektirmek lazım...ama bu her kadın için geçerli zaten...bu arada silikonu olup cocuk emzirmiş arkadaşlarımda var...hiç sıkıntıları olmadı

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…