Romatoloji - Romatizmal Hastalıklar SLE(Lupus hastal)Paylaşım alanı

slm ben 12 yıldır sle hastsıyım şu an 6 aylık hamileğim ve zor geçiyor trombositlerim çok düşüyor bunun için arada ivig diye bir ilaç veriyorlar ayrıca clexane diye iğne vuruluyorum hergün kan pıhtılaşmasını engellemek için.bunum yanında kortizonda alıyorum.bundan önce bir düşük ve doğuma üç gün kala bebeğimi karnımda kaybettim ve ölü doğum yaptım.bu nedenle şu ana inanılmaz korkuyorum tedavim ankarada devam ediyor ınşallah kızımı kucağıma almak nasip olur.

Umarım kızını sağlıklı bi şekilde kucağına alırsın.Sende kıznda sağlıklı olursunuz.

meraba öncelikle geçmiş olsun ben 7 senedir lupus hastasıyım.şuan 23 yaşındayım ve 4 yaşında bi kızım var.gayet normal ve sağlıklı bi hamilelik geçirdim düşük falan olmadı .sadece 1 ay erken doğum yaptım ama herşey kontrol altında olduğu için ve riskli dönemi atlattığı için küveze bile girmesine gerek kalmadı çok şükür.hamileliğim boyunca ilaç kullandım.yalnız emziremedim kızımı .izmit tıp fakültesinde tedavi görüyorum şuan.bi kere istanbuldaki demet hanıma gittim biraz moralimi bozdu bitane çocuk yeter dedi:kedi:
gittiğim diğer doktora danıştım hamile kalmanda sakınca yok dedi yalnız hamile kalmadan önce ilaçlarını ayarlarız dedi.allahın izniyle kavuşursun inşallah bebeğine ve isteyen herkes.hep iyi düşünün iyi olsun.ben 9 ay boyunca aklıma kötü bişey getirmedim. banada neler söylediler ama hiç takmadım moralimi bozmadım.kötükedihüso

slm aramıza hoşgeldiniz
işllh en kısa zamanda Allah herkese sağlıkla bebeklerini kucaklarına almayı nasip etsin.benimde kızım 14 yaşında 1 senedir SLE hastası.çocuk sahibi olmakla ilgili yazıları okuyunca gerçekten çok üzülüyorum.Yaşı küçük diye gelecekteki sıkıntılarını bilmiyor henüz...
Allah yardımcımız olsun hepimizin.

arkadaşlar merhaba,bende sle hastasıyım.
pl...,bebe aspirini ve tr.... kullanıyorum.yalnız dilimin arka taraflarında yani boğaZIma doğru olan bölümde pütürler ve hissizlik oluştu.bir sitede pl...in dilde problem yaratabildiğini okudum.hastalığımı kurban bayramından hemen sonra filan öğrendim.dolayısıyla ilçlarım yeni başlandı.çoğu şeyi yeni deneyimliyorum sizler böyle sorunlar yaşadınız mı acaba?

öncelikle geçmiş olsun.o ilacı uzun süredir bende kullanıyorum öyle bi problem yaratmadı bende,doktora sordunuzmu?hastalığı nasıl öğrendiniz ne gibi bi sorun yarattı szzde?

ewet benim aydın üniversitesinde hastalığım teşhis edildi ve burda tedavi görüyorum ya beni eklermisin msn.mi versem bengul_ersin hotmail.com eklersen sevinirim bekliyorum arkadaşım

hoşbulduk sağolun umarım kızınız bizim yaşadıklarımızı yaşamaz allah hepimizin yardımcısı olsun....:Saruboceq:

sağol canımsın yaa içimi rahatlattın inş. bende senin gibi bebeğime kavuşurum :ecrin_bebek:

merhaba...
ben de 19 aydır SLE hastasıyım.. ege ünv. prof.dr. yasemin kabasakalın hastasıyım. bugune kadar devamlı kortizon ve kinin kullandım.. 7 ay endoxan ve uromoteksan aldım. çok dokunmaya başladı son 2 kür çok yıpranınca cellcepte başladık.. protein halaa düşmedi bunun yanında sandimmun neorale başladık 3 aydır da böyle devam ederken karaciğer enzimlerim çok yükseldi.. şimdi 15 gün için dozajı düşürdü dr.um... bu kadar uzun zamn oldu hala bu hastalık hakkında bilmediğim çok şey var ve canımı çok sıkıyor.. burda herkes çok güzel arkadaşlklar kurmuşsunuz ben de katılıp paylaşmak istedim yaşadıklarımı... çok zor bi sene geçirdim malum kortizon benim de dış görünüşümü psikolojimi mahvetti.. hala da yanaklarım tombiş tombiş..kendimi çok özledim. toplam 14 kilo aldım diyet yapmama rağmen, şuan 8mg kullanıyorum ama arada tuz kaçamaklarım oluyor çalıştığım için.. vermem gereken de 6 kg var.. buna takılmış durumdayım bi de çocuk sahibi olma ihtimalimin düşüklüğü beni üzüyor.. çok.. herkese geçmiş olsun herkes mutlu olsun :)

merhaba justaperson,
gecmiş olsun,bende 16,5 senedir lupus hastasıyım isimlerini yazdığın ilacların hepsini bende kullandım.kortizonu hala alıyorum.ama şu anda kimse inanmıyor kortizon aldıgıma zamanla yüzündeki aydede görünümü dedikleri görüntü gider.sen moralini hiç bozma,sana en gerekli şey o...

meraba herkese çok çokkk acillll yardımınıza ihtiyacım warr ben 12 yıldır hastayım ılk 12 yıl once hastalanmıstım bobrek kalp tutulumum wardı endoksan kortızon tedawım bıttı herey cok guzeldı bundan tam 1 yıl once tekrar alewlenme oldu endoksanı tamamladıgım ıcın weremedıler cellcept kortızon delıx cıpraleks caldvıta lansor lıpıtor kullanıyorum ve 20 gundur felaket bı sekılde kalca dız agrıları cekıyorum yuruyemıorum unıversıteye gıdıyorum fınallerım var ben bıtmıs durumdayım..emar cekıldı kalca kemıgıne sanırım erıme var haftaya ankaraya doktora gıdecegım.. arkadaslarr benı bu duruma hazırlayın lutfenn neler basıma gelıcek,,,geıcekmı bu durum kortızonu gun asırı ıcıyorum kesecekler mecburen kortızon yapıomus sanırım, dıger ılaclrı kullandıgımdan agrı kesıcı weremıolar bana bakalım neler olacak,,LUTFEN BANA BILGI WERINNN

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…