Romatoloji - Romatizmal Hastalıklar SLE(Lupus hastal)Paylaşım alanı

slm kızlar içinizde doktoruna grip aşısı olup olmamak konusunda soru soran varsa ne cevap aldılar paylaşırlarsa sevinirim ben kartal arastırmada demet hanıma gidiyorum o olabilirsin dedi haner direskeneli adında lupus konusunda baya arastırmaları olan bir profesör var onun muayenehanesini aradık o olmasın demiş kararsız kaldım siz ne düşünüyosunuz herkese sağlık dolu günler...

KARAKIZ, benimde proteinim 3000lerden 250lere kadar düştü. Doktorum sadece diyetle değil ; yorgunluk,fazla ayakta kalmak,enfeksiyonlarda protein kaçağını arttırır dedi.Kırmızı et fazla tüketmiyorum.Doktorum bir öğün etli yemek yersen ,öteki öğün yeme ,günde 1 bardaktan fazla süt ve yoğurt yeme dedi. Sonuçta protein,sodyum,potasyum ve fosforun böbreği yorduğunu unutma dedi..Bende buna dikkat ediyorum.Sonuçta ilerisi için böbreğimizi korumamız gerekiyor.Sağlıklı günler..................

Merhaba SAHMARAN, benim doktorumda olabilirsin dedi. Ama ben mevsimsel grip aşımı ve zatürre aşısını olduğum için olmadım.Seneye grip aşılarının hepsinin içinde domuz gribi aşısıda olacakmış sanırım,Seneye inşallah olmayı düşünüyorum .............

Merhaba Şahmaran benim doktorum kesinlikle karşı çıkıyor.Bende hiç olmadım bugüne kadar.olmayıda düşünmüyorum.Ama armızda olanlarda var tabii. Sevgiyle kal.

merhaba şahmaran,bende hastalığını ilk öğrenenlerdenim.doktorum ege üniversitesinde.yasakları sayarken ilk aşılar ve doğum kontrol hapları dedi.
sağlıklı günler hepimize

slm sahmaran
bizim doktorumuzda olmasın dedi ve ben okuluna kızımın aşı olmayacak yazısını yolladım.Aslında oldukça kafa karıştırıcı bir olay oldu bu olanlarda olun diyenler de var tam tersini savunanlarda karar sizin bence.Sağlıklı günler..

2 gün önce kontrolum vardı.doktoruma sordum aşıyı,bi ay öncede grip geçirmiştim onuda belirttim.muhtemelen bağışıklık kazanmışsındır dedi,ama yinede önerdi aşıyı vurulmanda fayda var dedi.

merhaba arkadaşlar bende 4 yıldır sle hastasıyım, hastalığımın 4 ay öncesine kadar normal seyrediyordu, kontrollerim 9 ay'a çıkmştı ağustos ayında beyin damarında, tıkanma oldu ve sol tarafım kısmi felç yaşadım. doktorum hemen hastaneye yatırdı 20 gün tedavi uygulandı kanımda pıhtılaşma yükselmiş, doktorum hastalığımın tekrar alevlendiğini söyledi, hasteneden çıktıktan sonra 1 ay fizik tedavi gördüm şu an daha iyiyim kendi işlerimi görebiliyorum, ilaçlarımı tahlil sonucuna göre azaltıp çoğaltıyor neden böyle oldu anlıyamadım, herşey iyi gidiyordu doktor bey coumadın5, coraspin, prednol 16mg, quensyl, verdi her ay kan tahlili pz-ınr yaptırmak zorundayım bu hastalığımı sizlerle paylaşmak istedim ALLAH hepimize şifa versin,

merhaba emine 1970,
öncelikle çok geçmiş olsun.bende 16 senedir lupus hastasıyım.benimde kanımda pıhtılaşma varmış.o yüzden coraspin iciyorum.

Merhabalar EMINE1970 , öncelikle çok geçmiş olsun. Bende 2,5 senedir sle hastasıyım. Merak ettiğim düzenli ilaç kulanmıyormuydun? yada hastalığını alevlendirecek önemli birşeymi yaşadın? Senin yaşadıkların benide korkuttu, çünkü doktorum ilk 5 sene en riskli ve alevlenmenin olabileceği dönem demişti.Umarım en yakın zamanda atlatırsın ve tekrar sağlığına kavuşursun...

Merhaba arkadaşım geçmişolsun.Bende 14 senedir sle hastasıyım.Bende pıhtılaşma seviyeme baktırıyorum.şuan normal değerlerde.Kısmi felç olayından önce hiç belirti yaşamadınmı aniden olan bir durummu acaba. bilgi verirsen sevinirim.Allah daha beter durumlardan korusun hepimizi.Umarım bidaha yaşamzsın.

merhaba arkadaşlar, öncelikle merak edip bana cevap yazdığınız için teşeşkkür ederim, ilaçlarımı doktor kontolu nezninde devam ettim son 1 yıldır hastalığım iyiye doğru gittiği için, sadece kan sulandırıcı (coraspin) günde 1 tane alıyordum hastalığımı alevlendirecek önemli bir olay yaşamadım, kızım'la birlikte 18 saat'lik otobüs yolculuğu yaptım, otobüste inmeden 10 dk önce başımda bir ağrı oldu, aşağı inince ağız kısmım sol tarafa kaydı, sol kolum ve sol ayağımı, kımıldatamadım eşim beni hemen acil hasteneye götürdü ve doktorumu aradı, doktorum beyine giden bir damarda pıhtılaşmadan dolayı tıkanma olduğunu bunun sebebinin hastalığımın alevlenmesi olduğunu söyledi. ilaçlarımı düzenli kullanmame rağmen hastalık direnç gösteriyormuş, kan değeri (pz-ınr) 2.0-2.5 değerlerinde olması lazım, fakat bu kadar ilaç içmeme rağmen istenilen değerlere bir türlü gelmedi sebebi hastalığın direnmesi şimdilik her ay tahlil yaptırıyoum, inşallah iyiye doğru gider eski sağlığıma kavuşrum, tabi sizlerinde arkadaşlar.. neyse umarım sizi hastalığımla sıkmamışımdır arkadaşlar hepimize geçmiş olsun sağlıkla kalın..

Sıkmak nedemek Emine cvp yazdığın ve paylaştığın için teşekkür ederiz. Bana uzun otobüs ve uçak yolculuklarının pıhtılaşmayı arttırdığı ,hava değişiminin bile lupusu alevlendirici olabileceği söylenmişti.Lupus malesef bir darbe bırakıp geçiyor ve toparlanması zaman alıyor.Sen bunları yaşamış ve atlatmışsın, tekrar toparlanıp iyi olacağına inanıyorum.Sadece biraz zaman ve sabır.Tekrar çok çok geçmiş olsun...

SLE ' daşlarım yeni yılda hepinize sağlık mutluluk huzur dolu günler diliyorum...................

herkese slm arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım bende sle hastasıyım quensly ve coraspirin kullanıyorum 3 kez düşük yaptım benim gibi düşük nedenim araştırıldı ve bu hastalık yüzünden düşürdüğüm söylendi benim gibi olanınız varmı bendede bu hastalık var ama bebeğimi kucağıma aldım sende alacaksın diyeniniz varmı inanın çok kötüyüm anne olcakmıyım????

slm ben de sle hastasıyım ben de bir düşük bir de ölü doğum yaptım. Şu anda da 6 aylık hamileyim ve çok korkuyorum aynı şeyleri yaşayacağım diye .yaşadığın yer aydın diye gördüm umarım tedavini orada yaptırmıyorsundur. ben de aydınlıyım ve bundan önceki ölü doğumum aydında oldu şimdi ankaradayım oradaki hastanenin yetersiz olduğunu düşünüyorum umarım bebek isteyen herkes kavusur bebeğine geçmiş olsun diyorum

merhaba
ben 5 yıldır sle hastasıyım. bebek istiyorum fakat hastalığım beni korkutuyor. acaba hastalık yumurtaları etkliyor mu? ya da kullandığım ilaçlar hamile kalmama engel mi? çok stresliyim. bana bu konuda iyi bir doktor önerir misiniz? ben istanbul da marmara tıp ta şule yavuza gidiyordum. ama artık değiştirmek istiyorum. vedat hamuryudan dediler. bilmiyorum. kafam çok karışık.

slm kızlar bende 2,5 yıldır lupus hastasıyım bende bebek istiyorum bu yıl denemeyi düşünüyodum yazın akciğerde lupusa bağlı bir sıvı toplanma olayı oldu bu nedenle ertelemek zorunda kaldık ben kartal araştırmada demet hanıma gidiyorum ama bu ay haner direskeneli adında bir prof var ona gitmeyi düşünüyorum aranızda bu doktora giden var mı? yada hamilelik için önerileri olan riskli gebeliklerde önerebileceğiniz bir kadın doğum doktoru var mı? allah herkese bebişler nasip etsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…