- 23 Haziran 2008
- 39
- 0
- 48
merhaba...
ben de 19 aydır SLE hastasıyım.. ege ünv. prof.dr. yasemin kabasakalın hastasıyım. bugune kadar devamlı kortizon ve kinin kullandım.. 7 ay endoxan ve uromoteksan aldım. çok dokunmaya başladı son 2 kür çok yıpranınca cellcepte başladık.. protein halaa düşmedi bunun yanında sandimmun neorale başladık 3 aydır da böyle devam ederken karaciğer enzimlerim çok yükseldi.. şimdi 15 gün için dozajı düşürdü dr.um... bu kadar uzun zamn oldu hala bu hastalık hakkında bilmediğim çok şey var ve canımı çok sıkıyor.. burda herkes çok güzel arkadaşlklar kurmuşsunuz ben de katılıp paylaşmak istedim yaşadıklarımı... çok zor bi sene geçirdim malum kortizon benim de dış görünüşümü psikolojimi mahvetti.. hala da yanaklarım tombiş tombiş..kendimi çok özledim. toplam 14 kilo aldım diyet yapmama rağmen, şuan 8mg kullanıyorum ama arada tuz kaçamaklarım oluyor çalıştığım için.. vermem gereken de 6 kg var.. buna takılmış durumdayım bi de çocuk sahibi olma ihtimalimin düşüklüğü beni üzüyor.. çok.. herkese geçmiş olsun herkes mutlu olsun :)
Merhaba arkadaşım bende Yasemin hanımın hastasıyım.14 senedir tedavi görüyorum.O ilaçları bende kullandım hala kullandığım ilaçlarda var.merak etme zamanla şişliklerin iner.Aydede görünümü de kayboluyor.Moralini bozma lütfen.Sağlıkla kal.