Kizlar merhaba, iki defa dusuk yaptım doktor lupus testi istedi, benim yılda bir defa falan eger cok guneste kalırsam boyun altımda kaşıntılı kızarıklık olusuyor acaba lupus olabilir miyim.. 15 yasinda saglıklı bir oglum var ama ust uste iki dusuk yaptım sonradan lupus olmus olabilir miyim acaba? bir cok defa tam kan tahlili yapıldıu ama hiç bi doktor böyle bişiden süphelenmedi
cok sagol cnm ama lupus hastası olsaydım daha fazla belirti olurdu dime[/QUO
Evet çok daha fazla belirti olması lazım.En basiti eklemlerde ağrı ve özellikle acı olması gerekiyor.Yeri geliyor parmakların kitlenip kalıyor kullanamıyorsun bile.Ve tabii şişlik.Umarım sorununa çözüm bulunur geçmiş olsun
Arkadaşlar domuz gribi aşısı için doktorlarınız ne dedi.soran varmı?Doktoruma ulaşamıyorum.Gerçi normal grip aşısına bile izin vermiyor.Herkese ağrısz günler.
arkadaslar lupus hastaları cocuk sahibi olamıyor mu??
grip aşısını olduğum kış 10 gün çok feci hastalanmıştım uçuklanmıştı ağzım burnum hiç o kadar ağır geçirmemiştim grip i daha sonra doktoruma sorduğumda grp aşılarının daha çok ticari amaç sağldığını ve çokta faydası olmadığını sölemişti bana o zamandan beride hiç olmadım ,domuzgribi aşısıda olmayı düşünmüyorum çok fazla yan etkisi var kendimize dikkat edersek bol meyve sebze vs yersek hastalanmayacağımızı düşünüyorum ...[/QUOT
Ben hiç grip aşısı olmadım.Allaha şükür senelerdir gripte olmadım.Domuz gribi aşısıda fazlasıyla gündemde olduğu için insan tedirgin oluyor doğrusu.Hoş her nekadar seninle aynı fikirde olsamda sorma gereği duydum.Teşekkür ederim.