evet maşallah:)çok selamlarımı iletin.kızınızada allah acil şifalar versin.bu hastalıkla senelerdir uğraşıyorum bende.benimde kan değerlerim biraz anormal çıktı böbreklerde bişey yok .sürekli tedavi tedavi yorulduğumu hissediyorumneden önermedi acaba aşıyı,kronik hastalığı olanlar risk grubunda deniliyo bide bağışıklıklarımız baskılandığı için.
ama bende olmayı düşünmüyorum .
tamam kesin kararım o zaman aşıya hayır:)şuan zaten nezlemi gripmi anlamış değilim hastayım ama öksürük boğaz ağrısı burun akıntısı var.küçük kızımdan geçti nazar ettim kendime hiç hasta olmuyorum diye:)neyse allah beterinden korusun hepimizi.bide tamiflu ne ilacı grip içinmi??daha önce hiç duymadım adını?merhaba
Slmınızı ilettim. Aşı için asla dedi ve aslında hiç bir aşıyı tavsiye etmiyor.Ben de çok endişeleniyorum okulda hatta aynı serviste arkadaşları hasta oldu kızımın ve 10 gün sürdü tedavileri.Hocamıza bağışıklığın baskılandığını ve hastalık konusundaki endişelerimi söylediğim de olur ise panik olmamamızı istirahat ile geçeceğini söyledi.Yani aşıya hyr! Bir de eve tamiflu aldık ne olur ne olmaz diye.Hasta olursa içebilir dedi.
Sağlık dolu günler dilerim.
tamam kesin kararım o zaman aşıya hayır:)şuan zaten nezlemi gripmi anlamış değilim hastayım ama öksürük boğaz ağrısı burun akıntısı var.küçük kızımdan geçti nazar ettim kendime hiç hasta olmuyorum diye:)neyse allah beterinden korusun hepimizi.bide tamiflu ne ilacı grip içinmi??daha önce hiç duymadım adını?
cnm yaa çok geçmiş olsun gerçekten nazar oldu. Tamiflu şuan domuz gribi olan hastalara verilen ilaç. 3.cü gün etkisini göstermeye başlıyormuş.kullananların anlattıkları bunlar bende özgür hocama sormuştum al ve dolapta bulunsun demişti. Fıstık kızınıza da iyi bakın kendinize de sevgiler..
cuma günü hastalık beni kötü yapınca burda aile hekimimize gittim.grip olmuşsun dedi ve ciğerlerimin sesini pek beğenmedi.antibiyotik tedavisi verdi.o gün ateşler içinde yandım kafammdada sürekli aynı soru acaba domuz gribimi??doktor test yapmadan bişey diyemedi fakat aşı fikrini sorunca "bu hastalığı atlatırdsan gerek yok "dedi.e ya atlatamazsam allah rahmet eylesinmi dedim.güldü.sırtlarımda feci ağrılar oluyo öksürürken.ateşim geçti.pzrteside izmitte romatloji kontrolum vardı doktor ciğerlerimi dinledi ve hemen filmi istedi ve enfeksiyon hastalıklarına yönlerdirdi salgın var dikkatli olmalıyız dedi açıkçası çok telaşlandım.filmim temiz çıktı şükür vahim bi durum yok ilaçlara devam.sanırım domuz gribi tabi olmayabilirde .neyse hala öksürük devam ama genel anlamda iyiyim.lupustan sonra bide grip macerası yaşadım:)
Amanın bacım çok geçmiş olsun. Bende pek ii hissetmiyorum kendimi bu günlerde kırgınlık var üzerimde aman ALLAH korusun cümlemizi..nerden çıktıysa bu domuzun gribi:mymeka:
bende de 10 günden beri sürekli öksürük var ilaç kullanmama rağmen geçmedi de halaa
slm
bu grip 1 hafta 10 gün içinde bitiyor Allah korusun ciğerlere inmemişse.Çok geçmiş olsun fbetuly ve royal.
Bu arada tahlil yaptırdık kızıma endoksan sonrası 24 saatlik idrarda protein 0.669'a düşmüş ama sanırım normali 150 civarı ve bu yüzden 1 adet daha endoksan alacak.Hayırlısı bakalım. Lupus nefriti olan arkadaşlar bilgilerinizi almak isterim.
Selamlar.
slm
bu grip 1 hafta 10 gün içinde bitiyor Allah korusun ciğerlere inmemişse.Çok geçmiş olsun fbetuly ve royal.
Bu arada tahlil yaptırdık kızıma endoksan sonrası 24 saatlik idrarda protein 0.669'a düşmüş ama sanırım normali 150 civarı ve bu yüzden 1 adet daha endoksan alacak.Hayırlısı bakalım. Lupus nefriti olan arkadaşlar bilgilerinizi almak isterim.
Selamlar.
arkadaşlar herkese geçmiş olsun.endoksan kullanan arkadaşlara bir sorum olacak yaklaşık 3 aydır alıyorum bu ilacı ve aşırı derecede ödem yaptı ,heryerim acayip şişti 55 kilodan 72 kiloya çıktım .sorum kullanan arkadaşlar sizdede böyle bir etki yapıp yapmadığı ve sizde ne gibi etkileri oldu.