- 20 Mayıs 2009
- 1.032
- 4
- 37
slm arkadaşlar ben sle hastası olup hamile olan arkadaşlara sesleniyorum ben bebek sahibi olmak istiyorum siz bu kararı verdiğinizde doktorlarınız ne dedi hengi testleri yaptırdınız nasıl bir hamilelik geçirdiniz yaşadığınız sorunlar oldu mu bebeklerinizin sağlık durumları nasıl onlarda problemler oldu mu lütfen paylaşırsanız sevinrim.
merhaba sahmaran benim 3,5 yaşında bi kızım var .benim hamileliğim biraz plansız olmuştu.hastalığım ne pasif nede aktifti aynı şimdiki gibi.hamile kalınca doktor bi dünya tahlil istedi romatizma doktorum .ama inan o testlerin hepsini söylemem imkansız .rutin olanları zaten yaptırıyodum sedim karaciğer enzimleri idrar kan şeker anti dna lar vs.
sonra kadın doğuma gittim öyle heryerde kabul etmedi riskli diye kocaeli tıp fakultesinde tedavi görüyodum ordanda bi doğum profesörü buldum ona dewam ettim .ilaçlarımı aynen içtim sabah akşam ımuran 10 mg deltacortril.bide bebe aspirini içiyodum kanımı sulandırsın diye.doktorlardan ilk başta hep olumsuz şeyler duydum,erken doğum düşük şöyle böyle..inan hiç brine aldırmadım herşeyin güzel gideceğine yürekten inanmıştım öylede oldu.hamileyken hiç olmadığım kadar iyiydim diyebilirim ne ağrı ne bişey.hamileliğimin son dönemlerinde haftada bir çağırdı artık kadın doğum doktorum erken doğum tehlikesine karşı.ve öylede oldu kızım 1 ay erken doğdu sezeryanla dünyaya getirdim çünkü tersti.doğar doğmaz yoğun bakıma alıp 2 gün araştırdılar yavrumu hertürlü olasılığa karşı.allah şükür küveze bile ihtiyaç olmadı çok sağlıklı bi kızım var.ancak hiç emziremedim.ımuran kullandığım için.tek kötü yanı buydu ama allah dermansız dert vermesin onunda çaresi var iyi besledikten sonra çok büyük dert değil yani.