Romatoloji - Romatizmal Hastalıklar SLE(Lupus hastal)Paylaşım alanı

slm arkadaşlar ben sle hastası olup hamile olan arkadaşlara sesleniyorum ben bebek sahibi olmak istiyorum siz bu kararı verdiğinizde doktorlarınız ne dedi hengi testleri yaptırdınız nasıl bir hamilelik geçirdiniz yaşadığınız sorunlar oldu mu bebeklerinizin sağlık durumları nasıl onlarda problemler oldu mu lütfen paylaşırsanız sevinrim.

merhaba sahmaran benim 3,5 yaşında bi kızım var .benim hamileliğim biraz plansız olmuştu.hastalığım ne pasif nede aktifti aynı şimdiki gibi.hamile kalınca doktor bi dünya tahlil istedi romatizma doktorum .ama inan o testlerin hepsini söylemem imkansız .rutin olanları zaten yaptırıyodum sedim karaciğer enzimleri idrar kan şeker anti dna lar vs.
sonra kadın doğuma gittim öyle heryerde kabul etmedi riskli diye kocaeli tıp fakultesinde tedavi görüyodum ordanda bi doğum profesörü buldum ona dewam ettim .ilaçlarımı aynen içtim sabah akşam ımuran 10 mg deltacortril.bide bebe aspirini içiyodum kanımı sulandırsın diye.doktorlardan ilk başta hep olumsuz şeyler duydum,erken doğum düşük şöyle böyle..inan hiç brine aldırmadım herşeyin güzel gideceğine yürekten inanmıştım öylede oldu.hamileyken hiç olmadığım kadar iyiydim diyebilirim ne ağrı ne bişey.hamileliğimin son dönemlerinde haftada bir çağırdı artık kadın doğum doktorum erken doğum tehlikesine karşı.ve öylede oldu kızım 1 ay erken doğdu sezeryanla dünyaya getirdim çünkü tersti.doğar doğmaz yoğun bakıma alıp 2 gün araştırdılar yavrumu hertürlü olasılığa karşı.allah şükür küveze bile ihtiyaç olmadı çok sağlıklı bi kızım var.ancak hiç emziremedim.ımuran kullandığım için.tek kötü yanı buydu ama allah dermansız dert vermesin onunda çaresi var iyi besledikten sonra çok büyük dert değil yani.

tesekkür ederim kahve lokum umarım tüm çocuk isteyen herkes bu duyguyu yaşar senin bebeğini kaybetmene çok üzüldüm hamile kaldığında senin hastalığın aktif dönemdemiydi nasıl bir sorun yaşadın

yok canım hastalığım aktif dönemde değildi.. rom doktorum da kadın doğum doktorumda izi vermişti.. hamilelik öncesinde kan pıhtılaşması testleri yaptırmıştım ben, onlarda problem vardı, hamilelikte iğne kullanıyordum.. 10. haftada bebeğimin kalp atışları durdu.. ama ilk kayıp olduğu için bunu ne direk sle ile ne kan pıhtılaşmasıyla ne de başka bir rahatsızlıkla ilişkilendirmek çok doğru değil.. genetik dahi olabilir bu durum çünkü annemde ilk bebeğini kaybetmişti.. bir de annem de erkek bebekler durmuyordu maalesef.. benim bebişimde erkekti.. belki de buydu neden... o yüzden bir şey söylemek mümkün değil... ama rahatsızlığı bebek sahibi olmana engel değil..kontrollerini ihmal etme sen.. en kısa zamanda rabbim nasip eder inş

ben öğretmenim bu süreç içinde çalışanlar var mı yoksa sürekli bir istirahatmi gerekiyor.

merhaba şahmaran bende öğretmenim hem okulda hemde dersanede çalışıyorum ama çok büyük sıkıntılar yaşamıyorum bence bu hastalıkta birazda bazı şeyleri ciddiye almamak lazım

sağolun arkadaşlar cevaplarınız için benimde hastalığım iyi gidiyor çok fazla problem yaşamıyorum ama insan yazılanları okuyunca endeşeleniyor ister istemez umarım her şey hepimiz için çok daha güzel olur bende tam karar verdiğimde yaşadıklarımı sizlerle paylaşırım

slm
24 saatlik idrar toplandıgı zaman çıkan yüksek değer sonucu endoksan alan arkadaşlar varsa merak ettiğim kaç kez aldıkları, yan etkileri olup olmadığı ve bu soruna bu ilacın tam olarak bitiş sağlayıp sağlamadığı cevaplarsanız çok sevinirim.şimdiden tşk.ler

slm
24 saatlik idrar toplandıgı zaman çıkan yüksek değer sonucu endoksan alan arkadaşlar varsa merak ettiğim kaç kez aldıkları, yan etkileri olup olmadığı ve bu soruna bu ilacın tam olarak bitiş sağlayıp sağlamadığı cevaplarsanız çok sevinirim.şimdiden tşk.ler

mrb.İlacı 3-4 sene kullandım.Bende doktorların sölediği hiçbir yan etki olmadı.Kolumdaki kıllar döküldü ama saçlarım dökülmedi.Diğer söylenen etkilerin hiçbiride olmadı.Benim durumum çok ciddi idi.Biraz daha geç kalsaydım diyalize bağlancaktım.bu ilaç sayesinde kurtuldum.Şuan arada bir protein bakılıyor ama gayet iyiyim.Ağrısız günler

teşekkürler bende öle ummak istiyorum cnm.bende ankarada yeni değiştirdim doktorumu ibni sinada murat hoca var ona gitmeye başladım bakalım hayırlısı.

merhaba çok geçmiş olsun bende çok uzun zamandır siteye giremiyordum ben daha önceki yazılarımı okuyun lütfen çok zor bi kış geçirdik annem yaklaşık 4 yıldır sle hastası murat hoaca bu konuda süperdir çok iyi bir seçim ona güvenin lütfen ve emin olun ilaç konusunda çok cimridir kesinlikle fazla ilaç yazmaz geçmiş olsun....

merhaba funda lale murat hoca dediğin doktorun soyadı vehangi hastanede olduğunu öğrenebilir miyim romotolog mu kendisi ben bir profesöre gitmeyi düşünüyorum tavsiye edeceğiniz biri var mı internette arştırırken Hener Direskeneli diye bir profesör var lupus konusunda araştırmalar yapmış içinizde ona muayene olan bilgisi olan varsa buraya yazarsnız sevinirim sağlıklı günler herkese...

merhaba ben iki bin altı dan beri ist cerrah paşada tedavi görüyorum.ondan önce teşhis çok zor olmuştu.yazları iyiyim ama kışları çok sorun yaşıyorum.şuan pla@uenil kullanıyorum artı günde yarım kortizon alıyorum.kolumda kas yırtılmaları oldu .ayak parmaklarımda yamulma oldu. fakat maalesef herzaman derdinizi dinleyecek iyi doktorlala karşılaşılmıyor.benim yaptığım tek şey hastalığımı kabullenmem oldu.ne yapalım bununla yaşamak zorundayız.herkese sağlık lar dilerim sagılar.

yarın ilk kez demet hanıma gidicem bakalım ne dicek nerdeyse 1,5 senedir doktora gitmiyodum.yarın büyük gün .genel olarak iyiyim şükür.ama bu yaz yüzümdeki kızarıklıklar azdı krem sürmeme rağmen.artık herkesin yüzüne noldu demesinden açıklama yapmaktan bıktım vallahi..

yarın ilk kez demet hanıma gidicem bakalım ne dicek nerdeyse 1,5 senedir doktora gitmiyodum.yarın büyük gün .genel olarak iyiyim şükür.ama bu yaz yüzümdeki kızarıklıklar azdı krem sürmeme rağmen.artık herkesin yüzüne noldu demesinden açıklama yapmaktan bıktım vallahi..

yüzüne ne olduyu geç hastalığın adını söyleyip aaaaaa oda neymiş demelerinden ve herdefasında teker teker herbirine hastalığın ne olduğunu anlatmaktan bende bıktım arkadaşım.... geçmiş olsun delikafaduldendelikafaduldendelikafaduldenAllah cümlemize sağlık ve afiyet versin....

rabbim sifalar versin
evet sizi cok iyi anliyorum benimde annem bu lanet hastaliktan
bu hastaligin kendi gibi ismide zor insanlara anlatmasida zor

merhaba funda lale murat hoca dediğin doktorun soyadı vehangi hastanede olduğunu öğrenebilir miyim romotolog mu kendisi ben bir profesöre gitmeyi düşünüyorum tavsiye edeceğiniz biri var mı internette arştırırken hener direskeneli diye bir profesör var lupus konusunda araştırmalar yapmış içinizde ona muayene olan bilgisi olan varsa buraya yazarsnız sevinirim sağlıklı günler herkese...

merhaba murat turgay profesör ankara ibni hastanesinde immüniloji ve romatoloji dalı, sle konusunda uzman çook iyi bir hoca bütün hastalarıyla ilgili süper bir hoca tavsiye ederim.tunalıda muayenehanesi var 03124288283 tetkiklerihastanede yapıyor annem yaklaşık 4 yıldır hastası çok geçmiş olsun

Allah hepinize şifa versin.Her biriniz hep umudunuzu ve moralinizi yüksek tutun.Ne yazıkki toplum olarak bişeylerin üstüne gitmeyi,sanki o hastalığa biz hiç sahip olamıcakmışız gibi davranıyoruz çoğu zaman.Bugün sizde olan yarın onların başınada gelebilir.Kimsenin lafına bakmayın ve takmayın.Zaten onlar anlamaz sizi.....Ben daha öncede bahsetmiştim size doktor mevzumu,sizi çok iyi anlıyorum psikolojinizi.Boşverin arkadaşlar kim ne derse kendine der.Moral bozmak yok.O kadar kişi hamile kalmış,hastalıkla savaşmış,ilaçların yan etkilerine rağmen mutlu olmayı bilmiş...Laf söyleyenleri takmamaya çalışın.Önemli olan iyi bir doktor bulun.Herkese güvenmeyin.

SAHMARAN ,mesajını aldım ama cevap yollanmıyor özelden.daha öncede mailden görüşmüştük sanırım,, ordan ulaşırsan daha rahat cevaplarım....

arkadaşlar çapadan nasıl randevu alabilirim özel randevu lütfen yardımcı olun delircemmmmmmmmmmmm.açılmıyo telefonu bizzat gidip mi randevu alcaz

merhaba ende randevu alamıyorum oraya gdip sordum danışmadaki bey gece 12 ile 01 arası arayın dedi bendaha denemedim herkese geçmiş olsun.

X