Romatoloji - Romatizmal Hastalıklar SLE(Lupus hastal)Paylaşım alanı

tşk ederim paylaşımlarınız için.bu arada bu canavar hastalık size nasıl bi zarar verdi merak ediyorum.organ tutulumu falan varmı?benneyaptımki

tşk ederim paylaşımlarınız için.bu arada bu canavar hastalık size nasıl bi zarar verdi merak ediyorum.organ tutulumu falan varmı?benneyaptımki

slm fbetuly
benim kızım 95 dogumlu ve 2008 de lupus oldu ilk başlangıçta bobrekte tutulum vardı ve yürümekte bile zorlanıyordu.verilen yüksek doz ilaçlarla şu an tutulum kalmadı ama çok tedirginim nezaman ne olur başka nereden tekrarlar diye düşünmeden edemiyorum.umarım tümüyle geçer ya da bu seyirde kalır.Saglıklı gnler dilerim..

merhabalar geçmişi okurken dikkatimi çekti,kızınızın doktoru özgür kasapçopurmuş.bende ilk zamanlar yani 12 yaşımdayken romataid artrit tedavisi görüyodum o doktorda sonra 16 yaşımda karaciğer enzimlerim acayip fırlama yapmıştı sarılık gibi olmuştum,uzun süre teşhis konulamadı ve ben elden ayaktan düşmüştüm artık.sonunda hastalığımın lupus olduğu ortaya çıktı,şuan iyi sayılırım ,artık çocuk olmadığım için özgür kasapçopura gidemiyorum tabi:)

ben bu hastaliktan olan herkese oncelikle gecmis olsun diyorum
benim annemde bu hastaliktan
ben size sormak istiyorum size ne turlu bu tedavi uygulaniyo
anneme prednol adli bi hap veriliyo sizler ne kullaniyonuz

Slm arkadaşlar
ben bu siteye uzun süre önce kayıt olmuştum ama sadece okuyordum
şimdi banada lupus teşhisi kondu birden ortaya çıktı 15 gün önce kollarımda ve ayak bileklerimde kırmızı
lekeler çıktı 2 gün sonra ellerim şişti ve bütün eklemlerim ağrımaya başladı dr gittim kan testleri yapıldı romatizmal değerler yüksek çıktı dr beni takip için fakülteye gönderdi ilaç falan verilmedi bu konuyla bilgili arkadaşlar yazarsa sevinirim ben nasıl bi hastalıktır bilmiyorum şimdiden ilginize teşekkür edirim.

ben bu hastaliktan olan herkese oncelikle gecmis olsun diyorum
benim annemde bu hastaliktan
ben size sormak istiyorum size ne turlu bu tedavi uygulaniyo
anneme prednol adli bi hap veriliyo sizler ne kullaniyonuz

canım annenede geçmiş olsun evet ben prednol kullandım ve ara ara yüzümde lekeler çıkmaya başladığı zaman tekrar kullanıyorum yanında mide ilacıda kullanıyordur sanırım ben kullandım çünkü mideyi müthiş ağrıtıyor. Allah hepimize şifa versin rabbim....:Saruboceq::Saruboceq:

selam benimde annem lupus hastası 8 yıl oldu bu hastalığa yakanılanı bu hastalık ilerediğinde ne gibi zorluklar yaşanıyor yarın dr kontrolü var annemim tahlilin biri yani (ANA) bu tahlil pozitif çıkmış dr ilerki tetkikleri isteyecekmiş yarın tekrar gideceğiz çok merak ediyorum nu kötümüdür pozitif çıkması bana cvp yazrmısınız nolur annem ilaç olarak imuneks kullanıyor bide güneş kremi kullanıyor güneşe çıkmıyor zaten dr çıkmıcak dedi sizin hangi aşamada annemim yüzünde lekeler var yanaklarında ve alnında sizede geçmiş olsun allah acil şifalar dilerim hepinize

canım bu hastalığın kesin bir tedavisi yok ileriki safhalarında böbrekte ve kalpte tutulmalara yol açabiliyormuş benimde yüzümde ve özellikle burun sırtında lekeler oluşuyor burnumun üstündeki leke hiç geçmiyor zaten annene çok geçmiş olsun doktorun söylediklerini mutlaka yapsın güneşe çıkılmaması mümkün değil mutlaka çıkıyoruz ama yüksek faktörlü güneş kremi mutlaka kullansın Allah cümle hastalara şifa versin.....a.s.

sağolun sizede geçmiş olsun allah acil şifalar versin annemim yüzünden biopsi aldılar sonuç pazartesi belli olacak hangi aşamada diye ama dr un dediğine göre annemim durumu iyimiş çünkü eklemlerinde ağrı yok annemim allah dert verip dermen aratmasın kimseyi herkesede acil şifalar versin dediğiniz gibi leke geçmiyor ama güneşede hiç çıkmıyor desem yeridir çünkü korkuyor çok güneş kremide bepantol kullanıyor dr onu verdi eczacıda bu güneş kremi değil dedi nemlendirici dedi siz ne kullanıyorsunuz?siz kaç yaşındasınız?

annenin biyopsi sonucu çıkınca mutlaka haber ver bende merak ettim ilk hastalandığımda benimde almışlardı yüzümden parça. parmaklarım ağrıyor ara sıra benimde, sebamed kullanıyorum güneş kremi olarak ve canım 36 yaşındayım 30 yaşında tutuldum bu hastalığa.Görüşmek dileğiyle
vereliniortak

merhaba arkadaşlar,yüze niye biyopsi yapılıyo yüzdeki kızarıklıklar içinmi,bana böyle bişey yapılmadı,merak ettim sebebini?benim bu aralar eklemlerim çok ağrıyo ellerim davul gibi oluyo resmen ,ellerim geçiyo ayaklarım ağrıyo heryeri geziyo bu lanet ağrı,ama bunada şükür hastalık sadece eklemlerimde..siz ağrılarınız için ne kullanıyosunuz,alternatif bişiyler varmı??

canım benim yüzüme biyopsi yapıldı çünkü kanser araştırıldı ama lupus çeşidini öğrenmek içinde biyopsi yapılıyor. sanada geçmiş olsun canım benim el parmaklarım şişiyor ve ağrıyor çok şükür ilaç alacak kadar ağrımıyor doktoruna sor canım ağrıların için mutlaka bi ilaç verir. ALLAH cümlemize şifa versin .:Saruboceq::Saruboceq:

ağrı kesicim var ama malesef sanki artık hiç etki yapmıyor,herhalde vucüt bağışıklık kazandı ilaca karşı,daha etkili bişey lazım

canım sağol verdiğin bilgiler için annemim sonuç pazartesi çıkacak gibimiş haber veririm sonucu bizde çok merak ediyoruz allah sanada acil şifalar versin canım herkese sana ve hasta olan bütün herkese allah acil şifalar versin annemimde arada ağrıyormuş seyrek olarak dr bu çok önemli değil dedi görüşmek üzere canım

bu hastalığı şimdi çok sevdiğim bir arkadaşımdan öğrendim ....kronik bir SLE hastası....

çok üzgünüm kelimeler tükendi...

çok geçmiş olsun ....

bu topigi sardusumdan ögrendim cok yeni tanidigim fakat cok sevdigim bi arkadasimin böyle bi rahatsizligi varmis

cok kötü oldum cok üzüldüm

büyük gecmis olsun rabbim acil sifalar versin sana ve bu durumda olan tüm insanlara insallah

ağrı kesicim var ama malesef sanki artık hiç etki yapmıyor,herhalde vucüt bağışıklık kazandı ilaca karşı,daha etkili bişey lazım

evet canim ben cortison kullaniyorum asiri eklem agrisinda ama tabiki sen doktoruna sole o daha ii bilir
:1rolleyes::1rolleyes:

cnm benim yuzumde bi ara cok fenaydi bana doktorum bi hap yazdi yemin ederim 2 ahftada bisey birakmadi ama biliyorsunuz hapin ismini yazamiyoruz

cnm benim yuzumde bi ara cok fenaydi bana doktorum bi hap yazdi yemin ederim 2 ahftada bisey birakmadi ama biliyorsunuz hapin ismini yazamiyoruz

mrb finci bahsettiğin ilaç lekeler için sanırım.Özel mesajını açarsan oradan yazışabiliriz mümkünse.ilacı merak ettim benim lekelerim gün geçtikçe artıyor.tşk ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…