Romatoloji - Romatizmal Hastalıklar SLE(Lupus hastal)Paylaşım alanı

geçmiş olsun inşlh tahlil sonuçların ve kontrolün güzel olur sonuçlarını bizede yaz ..

merhaba hande86 quensyl ilacının en önem verilen yan etkisi gözlerdeki etki bu da çok düşük bir ihtimal kullanan kişilerin 6 ay yada senede bir göz kontrölü görme alanı kontrölü yaptırması gerekiyor.Benim saçlarımda röfleli ve sürekli yaptırıyorum dr dan yapılmaması konusunda uyarılmadım doğrusu.

çok teşekkürler fundalale murat beyin tel. varmı acaba ben adanadayım özel muayenesi varmı çok geçmiş olsun benim çift taraflı sıvı çok yok ama kortizono cevap vermedi 6 aydır çekiyorum.kortizon kullanmaktan yoruldum.yapıştırma işlemini lokalmi yaptı yoksa genel anesteziylemi teşekkürler

royall Teşekkür Ediyorum Doktorumla Kounştum Ama Yeterli Cevabı Alamadım Malesef Sevgilerimle...

Merhaba nesli06 Bu ılacın gözlerdeki etkisini öğrendiğimde kullanmamaya karar vermiştim ama işin ciddiyetini kavradığım zaman içmeye başladım 3 ay sonra göz kontrolüne gideceğim,Saçlara gelince bazı kişilerde incelme beyazlama dökülme yapıyormuş galiba tereddütte kaldım saçlarım yanarsa dökülürse diye boyaya maruz kalınca Verdiğin bilgiler için teşekkür ediyorum Sevgilerimle...

canım murat hocanın telefon numarası var istersen verebilirim geçmiş olsun.. cümlemize Allah şifalar versin
:Saruboceq::Saruboceq:

ilaç adı yasaktır

Son düzenleyen: Moderatör:
arkadalar herkese allahtan sıfa dılerım ben 9 yıldır lupus hastasıyım allaha ve dr sevıl kamalıya mınnettarım tabı dıger dr.larda hayatım normal ınsanlardan farklı degıl baslarda tabıkı bende cok cektım 1 yıl endoksan tedavı benı 10 yıl yaslandırdı ve yordu ama cok sukur sabredın hıc bır seye uzulmeyın cok fazla degıl egrılarda sıslıklerde hepsı gecıcek ben felc durumdaydım teshıs ıcın 1 yıl bekledım o arada bobreklerım gıttı ama yınede cok sukur uzulmeyın ulkemız evet bazı konularda yavas ama genede kıyısından kosesınden yakalıyoruz allah sıfa versın cumlemıze he bırde quensl ıcınde okadar endıse etmeyın ben 9 yıldır hıc bı yan etkısını gormedım sadece bazen derılerde dokuntu yapıyo bende sevgıler herkese

Son düzenleme:
sevgili fundalale ilgine teşekkür ederim.murat bey romatolog sanırım.göğüs cerrahı hakan turgayın tel varsa yazarmısın.yapıştırma işlemi ne kadar sürüyo hast nekadar yatılıyo bana 2 yada 3 günlük olduğu söylendi.

CANIM rica ederim elbetteki yaşadıklarımızı paylaşacaz Murat turgay romatoloji ve ımmüniloji bölümünde ve profesör
....sekreteri size yardımcı olur randevu konusunda biz zaten yatan hastaydık o yüzden birşey diyemiyecem inşallah en kısa zamanda şifa bulursunuz sevgiler

kontrolm oldu ve muaynede bi sorunum olmadı doktorum kan tahlillerine bakıcaz dedi yapıldı ve sonucları cıktı sonuclarımın gayet iyi olduğunu söyledi bir de benden göz muaynesi istedi kortizon gözlere zarar vermiş mi sanırım bunu öğrenmek için 3 haziranda göz muaynemi de olup 4 haziranda sonuçlaarını göstericem ona göre iilacın dozajında bir oynama yapıcaklar sanırım sonuclarım iyi cıktığı için cok mutluyum :)

birde ek olarak kortizondan dolayı olusan kemik erimesini önlemek amacıyla calsiyum tablet yazdılar hergün bir tane içmemi söylediler ama sunu söyleyebilirim ki kortizona göre harika bi tadı var doğrusu :))

herkese merhabalar.ben 22 yaşındayım 15 yaşından bu yana sle tedavisi görüyorum.bi tane kızım var 3.5yaşında,hastalıklarımızı sağlığımızı herşeyimizi paylaşmak dileğiyle..hihoyyyt

canım geçmiş olsun sanada sle hastasıyken nasıl bebek yaptınız kız bii sorun olmdı inş.

çok sağol hepimize geçmiş olsun inşallah.hamileliğimden bahsedecek olursam çok rahat bi hamilleik geçirdim,belki sağlam insanlardan bile iyiyidim.şuan ki halimden bile daha iyiyidim.ilaçlarmı düzenli bi şekilde kullandım.romatoloji doktorum ve kadın doğum doktorum ortak çalıştılar.izmit umuttepe tıp fakültesinde tedavi gördüm.normal hastaneler pek kabul etmek istemediler beni her türlü riske karşı.ben aklıma hiç kötü bişey getirmedim.hamileliğim boyunca ımuran quensly ve deltacortril kullandım.aklıma kötü bişe getirmedim hiç hep en iyisini düşündüm ve allaha şükür öylede oldu.tek sorun bebiş biraz erkenciydi.34 haftalıkken sancılarım başlamış tabi benim haberim yok:)2hafta kadar hastanede yattım 36 haftalıkkende sezeryanla dünyaya getirdim kızımı.bebeğim ters olduğu için mecburen sezeryan yaptılar.bebeğimi doğar doğmaz yoğun bakıma aldılar herhangi bişey varmı diye herşeyini araştırdılar,küveze bile gerek duymadılar gayet sağlıklı bi şek,lde doğdu.2.790gr boyuda 43cm.yalnız kızımı hiç emziremedim içtiğim ilaçlar yüzünden tek üzücü yanı bu.ama allah daha büyük dert vermesin inşallah.o yüzden sle hastaları hiç korkmasın allaha güvensin ve hep en iyisini düşünsün.pozitif düşünmek karamsar olmamak gerek..herkese sağlıklar dilerim bebek isteyenlerede sağlıklı evlatlar dilerim.:ecrin_bebek:

hihoyyythihoyyytSweet_07
tahlillerinin gzl çıkmasına çok sevindim. Calcium tablet benim kızımda arada içiyor kortizondan dolayı.6 ayda 1 bize de göz kontrolu verildi. şuan bizde de sorun yok
kortizon yarım tablete indi işllh komple biter.Kendine iyi bak.

SLM herkese
19 mayıs tatili dolayısıyla ist.den antalyaya kısa da olsa bir tatil yaptık.Dr.umuz 50 koruma faktör kullandırdı.Çok tedirgindim güneşten dolayı sorun olabilir diye ama Allah şükür kızım daha da enerjik döndü okuluna.8 haziranda mezuniyeti var umarım bu enerjisiyle gzl bir gece geçirir.Bazen isyan ediyorum keşke ben onunla yer değiştirsem diye kızıyorlar çevremdekiler ve daha kötü hastalıkları hatırlatıyorlar bana... Sağlık dolu gnler dilerim

cok tesekkür ederim melody ablacım inş. kızının iyi cıkar tahlilleri de bırakır ilacı umudunu yitirmesin yeter benim cevremdeki herkes cok sabırlı olduğumu söyler 12 kortizonla basladım ve 11 ay snr bıraktım tamamen cok sabırlı davrandım ve asla tuz yemedim bir tane çikolata dahi alıp yemedim :) bir an önce iyilesebilmek için tuz yediğimiz zaman hem cok kilo alacağımızı söylediler hemde hipertansiyon hastası olacağımızı söylediler bunlar da iiyi seyler olmadığı için sabır etmek zorundaydım ve basarmıstm ama snr yine kan değerlerimde düşmeler oldu ve bazı sikayetlerim oldu örneğn ellerimde yaralar olmustu acile gitmiştim kontrolüme daha cok vardı iyi ki de gitmişim damarların yaptığı bişeymiş bu ve eğer gitmeseydm kalbime yada akciğerime sıcrama ihtimali varmıs neyseki bunu da atlattm :)

tekrardan mrb,hangi marka güneş kremi kullanıyosunuz.ben roc un aldım 50 faktörlük.bu sene yüzüm çok kızardı.eskiden olur geçerdi bu sene hala geçmedi çok rahatsız oluyorum.kötükedihüso

tekrardan mrb,hangi marka güneş kremi kullanıyosunuz.ben roc un aldım 50 faktörlük.bu sene yüzüm çok kızardı.eskiden olur geçerdi bu sene hala geçmedi çok rahatsız oluyorum.kötükedihüso

Slm fbetuly
kızım için roc 50 faktör vücut için, avene 50 faktör yüz için kullanıyoruz ve dediğim gibi antalya güneşinden bile etkilenmeden döndük belirtmek istedim.Saglık dolu günler dilerim

meraba fbetuly bn antaLyada yasıyorum ve gercekten cok asırı sıcak bir il bnde sebamed' in 50 faktörlü güneş koruyucusunu kullanıyorum ama pek bi faydası olmuo bu yüzden dısarıya hiç cıkmıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…