slm arkadaşalrr benim kalçamda kemigimde kulanndıgım ilaçtan dolayıı nekroz oluşmuş 1haftadırr çok agrıyo yapıyoo çok canım sıkılyoo doktorda düzelmezsse ammeliyat demiştii aranızda böle bişi yaşayan varsa lütfen bana cvp yazssın canım çok sıkılıyo ameliyat olsan nasıl olur bilmiyorumm o korkuda varrbööle durumda olan varsaa lütfen yazssın ne yapacagımı bilmiyorumm herkeze saglıklı mutlu günler dilerim
slm arkadaşlar ben lupus olduktan sonra hayatım alt üst oldu,okulumu bırakmak zorunda kaldım ,bugün benim doğum günüm ama çok mutsuzum kendimi eskisi gibi toplayamıyorum hayattan hiç bir beklentim kalmadı
merhaba fundalalale bende 2sene önce cigerlerimden su aldırdımm benim doktorumm sleye bagladı şuan iyiim haata 2gün öncede akciger temografisi çekindimm bugünde gösterdimm iyi şuan biişi yok dedi ama sle bu nerde ne zamanne olacagı belli olmuyor işte şimdide benim koltugum altında lenfbezi şişligi çıktı ona baktırıcamm bende eger aranızda böyle bişisi olan varsa banada söylesin lütfenn kafam ona takıldı benimde kötü bişimi diyee herkeze saglıklı günler diliyorumm arkadaşlarr
gecmiş olsun fundalale tüm bu olan sorunlar sle den mi kaynaklanıyormuş ?? yoksa tam belli değil mi neyden kaynaklandığı ?? daha sağlıklı ve mutlu günler görmen dileğiyle kendine iyi bak hoscakal ..!!!
Selam Arkadaşlar, 10 Mayıs'ın --- DÜNYA LUPUS GÜNÜ--- olduğunu biliyormuydunuz ?? Bütün dünyada lupusla ilgili sosyal guruplar,organizasyonlar, Lupus hastaları ve yakınları dayanışma dernekleri varken ben ülkemizde bunu bulamadım. Bilen varsa bana söylesin lütfen. 2 yıl önce bu hastalıkla tanıştıktan sonra doktorlarımdan birine böyle bir yerin olup olmadığını sordum,oda bana Türkiye'de böyle bir sosyal düzeyin oluşmadığını söyledi ve çok üzülmüştüm. Hepimizin bu hastalıkta yalnız olmadığını bilip ,bilgilerini paylaşmaya ihtiyacı yokmu??? Ben bu hastalığa yakalandığımda adını bile duymamıştım .Şimdi insanlara hastalığımı anlatırken zorlanıyorum. Oysa dünyada MS hastalarından daha çok lupus hastası var ama malesef ülkemizde fazla bilinmiyor.....50 yıldır lupusla ilgili yeni bir ilaç yapılmamış .Umarım bu hastalık için daha fazla çalışmalar yapılır ve bir çaresi bulunur...............
ben de 7 yıllık bir lupus hastasıyım...demek dünya lupus günü varmış çok şaşırdım walla bilmiyordum....Allah hepimizi şu hastalıktan kurtarsın dilerim ki...ben onla yaşamaya alıştım artık gerçi ama tamamen yok olsa ne güzel olurdu....
slm arkadaşlar 6 ay önce akciğer tutulumu oldum ciğerlerde sıvı ve yapışıklık oldu yüksek doz kortizon kullanmama rağmen geçmedi şimdi ankarada vats yöntemi yapan iyi bir dr arıyorum.akiğer zarındaki sıvıyı boşaltıp yapışıklıkları açacak ve plevrayı yapıştırcak işte böyle bi teknik uygulanacak.akciğer tutulumu yaşayan arkadaşlar siz nasıl atlattınız.bu yöntemi yaptıran arkadaşlar dr ismi yazarmısınız.nasıl yapılıyo,zormu,sonrasında tedaviden memnun kaldınızmı .herkese geçmiş olsun
canım yaaa murat hocanın adını duyunca çok heyecanlandım benim doktorum da oooo allah ona uzun ömürler versin çok ii bir doktor...Merhabalar çok geçmiş olsun benim daha önceki yazılarımı okuduysanız yapışıklık dışında su olayını annemde yaşadık ama immünoljideki doktorumuz akciğer tutulumuna bağlamadı eğer tutulum olsaydı tek taraflı olmaz ve kortizon tedavisine cevap verirdi dedi diğer bölümlerin ve bizim isteğimizle günde 60 mg a kadar kortizon dozunu çıkardık ve 6 gün yükledik su da azalma olmadı anneme 3 kez dren takıldı su çekildi ve su gelmeye devam etti yapıştıma işlemine karar verildi ilk işlemler başarılı olmadı İbni Sina Hastanesi nde tedavi olduk Göğüs Cerrahisinden Hakan Kutlay yaptı .Yapıştırma işlemini bir kaç denemeden sonra başarılı oldu.Hakan Bey süper bir hoca herşeyden önce hastasıyla çok ilgili çok şükür bir iki kez kontrole gittik ve artık gelmenize gerek yok dedi kesinlikle öneririm yardımc ıolabilirim ulaşmanız konusunda ismimi de verebilirsiniz çok iyi tanır İmmünilojideki doktorumuzda bu işin uzmanı Prof Dr Murat Turgay dünya iyisi bir doktor hastasıyla ilişkileri mükemmel ve SLE yi çok iyi biliyor onada ulaşmanızda yardımcı olurum
Sizde de nefes sorunu varmı? Annem bu yüzden sıvı tamamen akciğeri doldurunca şoka girdi ondan sonra bu işlemler yapıldı zaten bi anda sıvı yükseldi lütfen ihmal etmeyin ACİL ŞİFALAR
Merhabalar Öncelikle Tüm Hasta Olanlara Allahtan Sağlık Ve Acil Şifa Diliyorum Yaklaşık 3 Ay Önce Gazi üniversitesi Hastahanesi Romatoloji Bölümüne Gittim Ellerimde Morarma Ve Sol Serçe Parmağımda Şişlik Vardı Soğuktan Olmuştu,İlk Önce Reynaud Fenomeninden Şüphelendiler Bazı Testler İstendi Ana Pozitifliği Çıktı,İdrar Tahlili İstendi 24 Saatlik Kantitatif Protein 241 Çıktı Normal Değer (50_80) Arasında Dansite 1029 Çıktı Onunda Normal Değeri (1015_1025) Diğer Anti Dsdna Elisa Vs.. Normal Çıktı,Nefelometrik Negatif_CRP Nefelometrik Veya Türbidimet 1.98 Çıktı Normaldi Yani,Kan Ve İdrar Sonuçlarıma Göre Sle Teşhisi Konuldu Rapor Çıkartıldı Şuan Cozaar 50 Mg Ve Bebek Aspirini İçiyorum Ve Quensyl Raporu Çıktı İlaç 1.5 Ay Sonra Elime Ulaştı, Gazi Üniversitesinde Bu Cevap İçime Sinmedi Ve Hacettepe Prof.Dr Ali İhsan Ertenliye Gittim Hacettepe De Aynı Kan Testlerini Yapıp Baktı Ve Tırnak Dibi İncelemesi Yapıldı (Dev Erken Kapiller Görüldü) Ve Orada da Ana Pozitifti Diğer Değerler Normaldi Doktorum Kesinlikle Bu Değere Göre SLE Diyemeyeceğini Nasıl Bu Teşhis Konulduğunu Sordu Toplumda 10 Kişiden Birinde Ana Pozitifliği Olduğunu Söyledi Ama Vücudumda Kıpırtı Olduğunu Söyledi 5_10 Yıl İçinde Bağ Doku Hastalığına Doğru Gidebilir Dedi Ve Quensyl İsimli İlacı Kullanmamı Tavsiye Etti İlacı 2 Gündür Kullanıyorum Bazı İnternet Sitelerinde Okudum İlaç Hakkında Çoğu Kişi Farklı Yorumlar Yazmışlar İlacı Kullanıyorum Ama Sanırım 4 İla 6 Hafta Sonra İlaç Fayda Etmeye Başlıyormuş Vücutta Birikim Yapıyormuş Saç İncelmesi,Göz Diplerinde Birikim Yapabiliyormuş Ben Günde Tek Doz Süt İle Beraber İçiyorum Midemde Herhangi Bir Ağrı Vs.. Durumu Oluşmadı Bu İlaç Üzerinde 2 Yıl Raporum Var Acaba Ben Bu İlacı Ne Kadar Kullanmak Zorundayım,Kola İçmek Kısacası Asitli İçecekler Yasak Mı?Aklıma Takılan Sorular Saçlarım Röfleli Saçlarımı Boyatabilirmiyim İlacı Kullandığım Süre İçerisinde? Hepinize Tekrardan Çok Geçmiş Olsun Allah Hepimize Şifa Sağlık Versin Amin Amin Amin Diyorum Sevgiler Saygılar...