Merhabalar Öncelikle Tüm Hasta Olanlara Allahtan Sağlık Ve Acil Şifa Diliyorum Yaklaşık 3 Ay Önce Gazi üniversitesi Hastahanesi Romatoloji Bölümüne Gittim Ellerimde Morarma Ve Sol Serçe Parmağımda Şişlik Vardı Soğuktan Olmuştu,İlk Önce Reynaud Fenomeninden Şüphelendiler Bazı Testler İstendi Ana Pozitifliği Çıktı,İdrar Tahlili İstendi 24 Saatlik Kantitatif Protein 241 Çıktı Normal Değer (50_80) Arasında Dansite 1029 Çıktı Onunda Normal Değeri (1015_1025) Diğer Anti Dsdna Elisa Vs.. Normal Çıktı,Nefelometrik Negatif_CRP Nefelometrik Veya Türbidimet 1.98 Çıktı Normaldi Yani,Kan Ve İdrar Sonuçlarıma Göre Sle Teşhisi Konuldu Rapor Çıkartıldı Şuan Cozaar 50 Mg Ve Bebek Aspirini İçiyorum Ve Quensyl Raporu Çıktı İlaç 1.5 Ay Sonra Elime Ulaştı, Gazi Üniversitesinde Bu Cevap İçime Sinmedi Ve Hacettepe Prof.Dr Ali İhsan Ertenliye Gittim Hacettepe De Aynı Kan Testlerini Yapıp Baktı Ve Tırnak Dibi İncelemesi Yapıldı (Dev Erken Kapiller Görüldü) Ve Orada da Ana Pozitifti Diğer Değerler Normaldi Doktorum Kesinlikle Bu Değere Göre SLE Diyemeyeceğini Nasıl Bu Teşhis Konulduğunu Sordu Toplumda 10 Kişiden Birinde Ana Pozitifliği Olduğunu Söyledi Ama Vücudumda Kıpırtı Olduğunu Söyledi 5_10 Yıl İçinde Bağ Doku Hastalığına Doğru Gidebilir Dedi Ve Quensyl İsimli İlacı Kullanmamı Tavsiye Etti İlacı 2 Gündür Kullanıyorum Bazı İnternet Sitelerinde Okudum İlaç Hakkında Çoğu Kişi Farklı Yorumlar Yazmışlar İlacı Kullanıyorum Ama Sanırım 4 İla 6 Hafta Sonra İlaç Fayda Etmeye Başlıyormuş Vücutta Birikim Yapıyormuş Saç İncelmesi,Göz Diplerinde Birikim Yapabiliyormuş Ben Günde Tek Doz Süt İle Beraber İçiyorum Midemde Herhangi Bir Ağrı Vs.. Durumu Oluşmadı Bu İlaç Üzerinde 2 Yıl Raporum Var Acaba Ben Bu İlacı Ne Kadar Kullanmak Zorundayım,Kola İçmek Kısacası Asitli İçecekler Yasak Mı?Aklıma Takılan Sorular Saçlarım Röfleli Saçlarımı Boyatabilirmiyim İlacı Kullandığım Süre İçerisinde? Hepinize Tekrardan Çok Geçmiş Olsun Allah Hepimize Şifa Sağlık Versin Amin Amin Amin Diyorum Sevgiler Saygılar...