- 27 Ekim 2007
- 1.901
- 7
slm arkaslar oncelıkle hepinize gecmıs olsun dıyorum ..
benım ablamda lupus hastası ve cocuklugundan beri kurtulamadı bi deri bi kemık gıbı dıyebılırım fızıkı gorusu ınsanlar ne kadar zayıfsın ole dıye hayretle bakıyolar.doktoru bebek yapmasını ıstemıyor bebegı tasıyamıycagını dusunuyor..suan hamile kalsa ılaclarını bırakması gerekır ve hamıleyken ılac alırsa bebege zarar vericek almazsa kendıne bu durumdan dolayı bebek dusunemıyorlar dolayısyla cok uzuluyor boyle durumda olupta hamle kalan ve saglıklı bı hamılelık gecırıp bebegı olan varmı?simdiden tskler..
merhaba, öncelikle geçmiş olsun. düzenli ilaç kullanması gereken hastalar hamileliklerinde ilaç kullanmaya devam ediyorlar. bu konuda doktorunuz size açıklama yapmış olmalı. neden ilaçlarını tamamen bırakması gerektiğini düşündünüz? ayrıca doktorunuzla hamilelik öncesinde görüşmeli ve isteğinizi bildirmelisiniz. ona göre bir takım testler yapılıp, ilaçların dozu ayarlanıyor. ayrıca, hastalığınızın seyrine göre doktorun size izin vermesi lazım. hamilelik için en iyi dönem hastalığın pasif olarak sürdüğü 6-9 ay sonrası. lütfen bunları dikkate alın. bizler maalesef canımızın istediği gibi davranma lüksüne sahip değiliz. ben maalesef tamamlayamadım hamileliğimi, ama sağlıklı bebekleri olan sle hastalarından haberdarım. morailinizi bozmayın hiç. ama lütfen ihmal etmeyin kontrolleri...
Canancığım inşallah iyi haberlerini alırız senden.Bilgi verirsen sevinirim.Aklım sende arkadaşım.Sağlıcakla kal
mrb canım ılgılendığın ıcın tesekkurler..ilaclarını duzenlı kullanıyor ihmal etme gıbı bır sansı yok mıdesı eczane deposu gıbı oldu dıyebılırım..doktoruyla hamılelık konusunu konusmus ama doktoru olumlu bakmamıs kullandıığı ılacların dozu cok yuksek olduğu ıcın bebege zarar verebılır dozunu azaltırsan sana fayda etmez dıye onaylamıyor.dolayısıyla rıskı göze alıp istediği gıbı davranamıyor son karar doktorun dediği gibi davranıyor hamilelik için en iyi dönem hastalığın pasif olarak sürdüğü 6-9 ay sonrası. lütfen bunları dikkate alın. ozur dıleyerek burda ne demek ıstedığınızı tam anlıyamadım bıraz daha acık olursanız sevınırım ayrıca tekrardan guzel bır hamılelık gecırmenız dılegıyle..
16mg kortizon ve guensyl alıyorum ama ağrılarım hiç geçmiyor ağrılar içi başka ne iyi geliyor cevap yazarsanız sevinirim
tşk ederim... hastalığın aktif ve pasif olarak nitelendirilen dönemleri oluyor. aktif dönemde hastanın şikayetleri fazla, dolayısıyla tahlilerde anormal çıkan değerler fazla oluyor. bazı değerler çok yüksek çıkabiliyor. pasif dönemde ise hastanın şikayeti az oluyor, bi çok tahlil sonucu normal değerlerde ya da normal değerler yakın çıkıyor. tabi böyle söyleyince pek açık olmadı farkındayım. kendi değerlerimde bahsedeyim. benim kupus antiglutanı hep negatif çıkıyor ama sedim ve ena değerleri sürekli değişiyor. düşük yapmamda etkili faktörlerden biri de ena değerlerindeki sapmalarmış tahminince. tabi bende kan pıhtılaşması sorunu da var. gebelik istediğimi ilk söylediğimde doktorum anormal değerlere bakarak izin vermemişti. 6 ay sonra tekrar gittim, bir çok değer normaldi ve izin vermişti.
ablanız hamilelik kararını verdiğinde, doktorundan muhakkak birlikte çalıştığı kadın doğumcuya yönlendirilmesini istesin. onlarda farklı testler yapıyorlar. riskli gebeliklerde uzman bir doktorun takibinde olmamız gerekiyor. benim kan pıhtılaşması sorunum kadın doğuma gittiğimde çıktı. düşükte önemli bir faktörmüş. hastaneler 2-3 düşükten önce bu testleri yapmıyorlar ama bizim özel durumumuz olduğu için doktordan isterseniz yaparlar.
ablanızın angi değerleri sorunlu? umarım bir an önce her şey yoluna girer. sağlıcakla...