mutlu küçük, iyi haberlerine çok sevindim canım. tahminimden de çabuk iyileşiyorsun ne güzel. yalnız sana bir şey söylemek istiyorum. kortizonun 1 taneye düştüğünü söylemişsin, hangisini kullandığını bilmediğim için kaç mg a tekamül ediyor bu bilmiyorum. gelecek sefere belki kesilir diye bir umudundan bahsetmişsin. bu zor bir ihtimal. bunu seni üzmek için söylemiyorum. sadece umutlanmamanı istiyorum. çünkü bağışıklık sistemini baskılamak için bu ilaçları sürekli kullanmak gerekiyor. benim hiç şikayetim yok ama ben günde 2,5 mg kullanıyorum. ama bu kadar hızlı ilerleme kaydetmen çok güzel. moralini yüksek tut hep böyle olacak. çatlakların içinde daha önceki önerilerime dikkat et olur mu? öpüyorum seni.
mrhb cananla,
sende kortizon kullandığını söylüyorsun ve bağışıklık sistemini bastırmak için bunu kullanmak şart diyorsun! ben hiç kortizon kullanmadım. nasıl bişey bu?? benim aklım karıştı CADIARZUaynı hastalıktansak bana neden verilmedi kortizon???ben cloroqin ve trental kullanıyorum etken olarakda bebe aspirini...zaten daha önce de yazmıştım ilaçları neden kullandığımı!!! sle için sadece cloroqin yan etkende bebe aspirini... trental ise bacağımdaki tıkanıklık için... bi anlam veremedim açıkcası!!!
ablacım merhaba ben birsey sorucam 1 tane kortizon hapı içiyosun ya günde yüzün şişyomu kac kilosun bide hala tuzsuzmu yüyosun bilgilendirirsen cok sevinirim öptüma.s.
Merhaba ben 24 haziranda ilk kez romatoloji doktoruna gideceğim.Daha önce sle hastalığımla ilgili hem teşhisi koyan ve hem tedavimi yapan doktor Ağop Katoğyan idi.Ama artık Marmara Üniversitesi Hastanesinde tedavi olucağım.Arkadaşlar sizden romatoloji doktorları hangi testleri istiyordu ben en azından o testleri doktora gitmeden yaptırıp, sonuçları hazır etmek istiyorum.Şu anda Quensly kullanıyorum günde 2 doz olarak.Ama bildiğim kadarıyla vücutta yoğun iltihap söz konusuysa bunun için kortizonda veriliyor.Bende hem genital ülser hemde sistit cıktı.Bu daha iltihap kaynaklı.Ayrıca görme kaybı ve göz tansiyonu birde alerjik astım.Kendi tahminime göre bana ek bi ilaç daha verilecek.çünkü hem hastalığımın tanısı geç kondu.Hemde buna bağlı bazı rahazsızlıklar cıktı.Eğer bana doktorunuzun sizden istediğiniz testleri yazarsanız sevinirim.En azından testlerimi hazırlayıp zaman kaybetmemiş olurum.şimdiden cevaplar için teşekkürler.Hep sağlıklı ve mutlu kalın.[/QNA
NASILKI HEPIMIZ SLE HASTASIYIM AMA ILACLARIMIZ FARKLI DOKTORLARIN ISTEKLERIDE FARKLI HERKESIN TAHLILI FARKLI DIR
ARTI DOKTORUN DISARDAN YAPTIRACAGIN TAHLILLERI KABUL ETMEYEBILIR
SEN MUAYNE OLDUKTAN SONRA DOKTOR ISTEK FORMUNDA BELIRLER YAPTIRIRSIN SONUCLAR COK UZUN SURMEZ MERAK ETME BENIMDE 23UNDE KONTROLUM VAR INSALLALAH IYI SONUCLAR ALIRIZ
GECMIS OLSUN
arkadaşlar Benim Bildiğim Kadarıyla Sle Hastalarının Bağışıklık Sistemi çok Güçlü Yanlış Otlar Falan Kullanmayın
selam gerçekten saç boyası sakıncalı olabilirmi ben boyatıyorum iki ayda bir filan 27 yaşındayım ama saçımda beyazlar oluştu mecburum benim doktorum bununla ilgili birşey sölemedi peki doktordan bilgi alan varmı acaba bunla ilgili ayrıca aranızda, internette yazan herşeyede inanmak lazımmı çünkü bende nette bizim gibi rahatsızlığı olan kimselerin proteinden sütlü şeylerden uzak durması gerektiğini okumuştum doktoruma sormuştum ozman ilişkilendirmemişti ben de yiyip içiyorum doğrusu.zaten steroid kemik erimesi yapıyo içmemiz lazım herkesten çok bide ekstra kalsiyum d içiyorum.Arkadaşlar bitki caylarında eger içinde ekinezya varsa kesinlikle içmeyin.Çünkü internetten takip ettiğim bir Amerikalı doktor sle hastaları özellikle ekinezya , saç boyası sigara ve aspartam içeren tatlandırıcılardan uzak durmalı diyor.Ayrıca Sulfam içeren antibiyotikler kullanmamalılar diyor.Hazır satılan asitli içecekler ve çikolata benzeri birçok yiyecekte aspartam var.Ben artık saçlarımıda boyatmıyorum.Kına kullanıyorum.Bu bilgileride sizlerle paylaşmak istedim.Bu doktorun da adını internetten tekrar bakıp size bildireceğim.Bu arada ben hala sigara içiyorum henüz kurtulmuş değilim.Ama niyetim var.Aranızda sigara içen yada sonradan sigarayı bırakan varmı?.Kendinize iyi bakın..
Şimdiden iyi tatiller Canan umarım güzel bi tatil yaparsın.Tatilin tadını çıkar.Gelince güzel haberler bekliyoruz senden.
slm songülalp bilggini bizlerle paylaştıgın için tşkler arkadaşım bende 3senedir sle hastasıyım ve bende sigara kullanıyorum ve bunu doktorumada söyledim doktor neder dedi taabiki içe der dedi günde kaçtane içiyosun dedi bende 5 veya 6dal dedim bana fazla içmme dedi kesinlikle bırakacaksın felan demediArkadaşlar bitki caylarında eger içinde ekinezya varsa kesinlikle içmeyin.Çünkü internetten takip ettiğim bir Amerikalı doktor sle hastaları özellikle ekinezya , saç boyası sigara ve aspartam içeren tatlandırıcılardan uzak durmalı diyor.Ayrıca Sulfam içeren antibiyotikler kullanmamalılar diyor.Hazır satılan asitli içecekler ve çikolata benzeri birçok yiyecekte aspartam var.Ben artık saçlarımıda boyatmıyorum.Kına kullanıyorum.Bu bilgileride sizlerle paylaşmak istedim.Bu doktorun da adını internetten tekrar bakıp size bildireceğim.Bu arada ben hala sigara içiyorum henüz kurtulmuş değilim.Ama niyetim var.Aranızda sigara içen yada sonradan sigarayı bırakan varmı?.Kendinize iyi bakın..
Canan tatilinin güzel geçmesine ve aramıza tekrar dönemene sevindim.Bendeki lekeler sol omuzumda bitanesi tam bi kelebek o sle diğer lekelerse önce yuvarlak pembe daha sonra kırmızı sonra kahverengi sonrada siyah yakın bi kahverengi alıyor.Önce çok minik başlıyor sonrada büyümeye başlıyor.Ama bu belirtiler hemen olmuyor.2 /3 senede bu aşamaya geldi.Benim hastalığımın hikayesini biliyorsundur gec teşhis kondu bende hep kansere dönen ben diye güneşten korumaya calıştım.Gecen sene benden iki biopsi alındı biri kelebek şeklindeki kitleden diğeri de o tarif ettiğim yuvarlak görüntüden.Yuvarlak olan kitlelerin adı dermatofibrom çıktı.Ben 9 aydır Quensly kullanıyorum.Doktorum 9 ay önce bana bu lekeleri mantar gibi düşün dedi.İlacını kullandıkca gececek dedi.Ama bende birkaç tanede büyük kitleler var kelebek şeklindeki de dermatofibromlarda artık lekeden çok kist şeklini aldılar.İçleri dolu ve sert diger kırmızımsı lekelerde kitle şeklinde değil.Ama ben geç kaldım biliyosun.Eğer daha önce teşhis konmuş ve tedavi olmuş olsaydım bu hale gelmezlerdi.Arkadaşım bence tedbir amaçlı en azından bir cildiyeye görün.Belki basit bir mantar yada güneş alerjisidir.En azından ilaç kullanman gerekliyse erkenden başlamış olursun.Geçmiş olsun.Kendine iyi bak.