- 27 Ekim 2007
- 1.901
- 7
slm arkaslar oncelıkle hepinize gecmıs olsun dıyorum ..
benım ablamda lupus hastası ve cocuklugundan beri kurtulamadı bi deri bi kemık gıbı dıyebılırım fızıkı gorusu ınsanlar ne kadar zayıfsın ole dıye hayretle bakıyolar.doktoru bebek yapmasını ıstemıyor bebegı tasıyamıycagını dusunuyor..suan hamile kalsa ılaclarını bırakması gerekır ve hamıleyken ılac alırsa bebege zarar vericek almazsa kendıne bu durumdan dolayı bebek dusunemıyorlar dolayısyla cok uzuluyor boyle durumda olupta hamle kalan ve saglıklı bı hamılelık gecırıp bebegı olan varmı?simdiden tskler..
merhaba, öncelikle geçmiş olsun. düzenli ilaç kullanması gereken hastalar hamileliklerinde ilaç kullanmaya devam ediyorlar. bu konuda doktorunuz size açıklama yapmış olmalı. neden ilaçlarını tamamen bırakması gerektiğini düşündünüz? ayrıca doktorunuzla hamilelik öncesinde görüşmeli ve isteğinizi bildirmelisiniz. ona göre bir takım testler yapılıp, ilaçların dozu ayarlanıyor. ayrıca, hastalığınızın seyrine göre doktorun size izin vermesi lazım. hamilelik için en iyi dönem hastalığın pasif olarak sürdüğü 6-9 ay sonrası. lütfen bunları dikkate alın. bizler maalesef canımızın istediği gibi davranma lüksüne sahip değiliz. ben maalesef tamamlayamadım hamileliğimi, ama sağlıklı bebekleri olan sle hastalarından haberdarım. morailinizi bozmayın hiç. ama lütfen ihmal etmeyin kontrolleri...