ablacım merhabalar önce bende öyle bişey yok sadece boynum gözükmüyor o kadar çok kötü birşeymi sleden dolayımı oluyo ablacım gecmiş olsun sana benimde başlarda baş agrılarım istifarım felan oluyodu hastaneye yatmadan önce hiçbişe yiyemiyodum gözlerimde görmüyodu ama seninki gibi bişey değil çok üzüldüm:çok üzgünüm: ablacım inşallah çabucak iyileşirsinMerhaba prenseses boyun düzleşmesi normalde hafif C şeklinde olan boynumuzun düz bir şekil alması boyun kaslarının aşırı gergin olması boyun düzleşmesine neden oluyor. boyun düzleşince buna bağlı kollarda güç kaybı, denge kaybı ,birde migren krizine benzer şiddetli baş ağrıları oluyor sonra şiddetli mide bunaltısı midendekileri de cıkartmadıkca rahatlıyamıyorsun.Zaman zaman önce boyunda şiddetli ağrı oluyor sonra baş ağrısı yapıyor.Buna neden de beyne giden 4 büyük damarın kas gerginliğinden dolayı beyne rahat kan akışı sağlayamaması.Birçok tehlikesi var beyinde kan pıhtılaşması aniden oluşabilecek felç gibi.Anladığım kadarıyla sende boyun düzleşmesi yok canım.Çünkü bu söylediğim rahatsızlıklar gercekten kişiyi allak bullak ediyor.Bazen ekmeği bölemediğim zamanlar oluyor.Yada bi gece vakti aniden baş ağrısı sonra sabaha kadar devam eden mide bulantısı.Ve malesef gece boyu süren istifar. Bunu farketmemenin imkanı yok.Sen sakın panik olma canım sende böyle bi rahatsızlık yoktur.Normalde bu rahatsızlık için fizik tedavi olunuyor ama sende tahmin edersin ki sle den dolayı fizik tedavi olamaıyorum.Kendine iyi bak canımın içi ama şu adınıda değiştir artık ben sana ne güzel bi isim buldum.Sen bizim prensesimizsin.
Merhabalar, bende kıdemli bir SLE hastası olarak aranıza katılmak istedim. Herkese geçmiş olsun. Allahtan sabır ve acil şifalar diliyorum. Ben de 15 yıldır bu hastalıkla beraberim. Çok kötü günler yaşadım ama son zamanlarda iyiyim çok şükür. Forumdaki tüm yazıları okudum ve okurken biçok yazıda kendimi gördüm diyebilirim. Ağrılarla yaşamanın ne demek olduğunu iyi biliyorum.Tüm hastalara sabırlı olmalarını ,tedaviye devam ettikçe zamanla daha iyi olacaklarını, kontrollerine çok dikkat etmelerini ve hastaneden çıktıkları an hastalıklarını unutmalarını, stres ve üzüntü hastalığı tetikliyor çünkü... önemle tavsiye ediyorum.
Hepinize Sevgiler...
canım spinoza;ankara numune.şef yardımcısı uzm dr esin beyan.ve bana da bu hastalık artık senin arkadaşın bir şeker hastası gibi hep bununla yaşayacaksın ama kontrollerine ve ilacına dikkat ettiğin sürece sorunun olmaz diyorlar.ama ben de diyorum ki bu hastalığı yeneceğiz.sevgiler...
merhaba sherry öncelikle geçmiş olsun.Ankarada hangi hastane ve doktora tedavi olduğunu merak ettim.gerçekten de tedavisi olmayan bir hastalıkla mı mücadele ediyoruz..?Hepimizin güçlü olmaya ihtiyacı var...
obstinate merhaba, geçmiş olsun, umarım önemli bir şey değildir parmağındaki ağrı ve yara. ilaçlarini düzenli kullanıyorsun değil mi? sonuçlarından bizi de haberdar et.. bende haftaya alıcağım sonuçları bakalım nasıl çıkacak...
merhaba bende yeni üye oldum ve bende sle hastasıyım 3,5 senedir...
merhaba arkadaşım..lupusun belirtileri herkeste farklılıklar gösterir genelde,ama en belirgin özelliği ağrı ve yorgunluk.benim sol bacağım komple şişmişti.damar iltihabı denmişti ozaman,eklem ağrısı,kas ağrısı,saç dökülmesi,yorgunluk,güneşten rahatsızlık..hepsi bende mevcut ama beni en çok zorlayan aşırı derecedeki yorgunluk veağrılar.özelliklede stres yaparsam.ama bu mümkün olmuyor tabiiki.herkese sağlıklı günler dileğiyle.
Arkadaslar Lupus Un En önemli Belirtisi Nedir Acaba?
Sizi Doktora Yönelten Sikintiniz Ne Oldu?
mrhb tşkr ederim parmağımdaki yara ve ağrı geçti, şuan çok iiyim herşey yolunda...bazen hasta olmadığımı düşünüyorum kendimi hep ii hissediyorum böyle giderse hastalığımın uykuda olduğuna inanacam yada onu yendiğime :sm_cool: :teytey:... bide artık ben güneşten rahatsız olmuyorum :teytey: daha önce hiç bişekilde dışarı çıkamıyordum çok ama çok rahatsız oluyordum, şimdi sürekli dışardayım güneşleniyorum bol bol :teytey: :teytey:
sizlerin anlattıklarınızı okuyunca sle olmadığımı düşünüyorum bunu daha önce eftelya 65 arrkadaşımla konuşurken; onada söylemiştim. onun bana anlattıkları ile benim anlattıklarımla çoğu aynı şeyler değildi, aynı olanlarda vardı tabi... ben ilk sene çok rahatsız oldum sizin yaşadıklarınızı yaşadım, şimdi çok şükür çok rahatım iiyimmm
umarım hepimiz daha ii oluruz o kötü günleri arkada bırakır bidaha yaşamayız...
Merhaba arkadaşlar uzun zamandır yoktum.Çünkü gözlerimdeki göz tansiyonu ve görme alanı testiyle uğraşıyordum.Defalarca görme alanı tesit yapıldı.Göz tansiyonu kesinlik kazandı ve görme kaybımda mevcut 16 Temmuzda glokom bölümünde tedaviye başlayacağım.Bu aralar sürekli uyku problemi ve depresyon durumundayım.Henüz psikoloğa gitmedim ama gece uyuyamıyorum.Beyin tuttulumundan şüphelendiler beyin emarı istendi ve henüz cesaretimi topluyum gidemedim.Bu arada astım da ortaya çıktı.Boyun düzleşmesini zaten biliyorsunuz.ona bağlı kollarda güç kaybı.Şimdiye kadar hep kendi kendime moral veriyordum.ve motive ediyordum artık bunu yapamıyorum.Son günlerde sigarayı da arttırdım.Bırakmayı deniyorum bi türlü bırakamıyorum.Ciğerlerim ağrıyor,Böbreklerim ağrıyor henüz bu şikayetlerle ilgili doktora gitmedim.Bu pazar oğlum alpin anasınıfı yıl sonu gösterisi var.Şuanda onun heyecanını yaşıyorum.Büyük bi ihtimalle haftaya gene doktorlora gidip gelmekle meşgul olucam.Artık hastanelerden sıkıldım ama sanırım başka şansımızda yok.Sizde benim gibi oluyormusun zaman zaman ben çok umutsuz oluyorum.Her an hayatım sona erecekmiş gibi geliyor.Bilmediğim ağrılar yaşamadığım ağrılar üst üste geldikce ben umutsuzluğa kapılıyorum.Hepiniz kendinize iyi bakın.Allaha emanet olun.
arkadaşlar merhaba,
bende yeni geldim doktordan. quensyl'ı birden ikiye çıkardı.. sedim değerim artmış.. daha önce 29 du şimdi 39 olmuş.. ve ena hep yüksek çıkıyor... sizlerde sedim değerlerinizi paylaşır mısınız?