- 6 Şubat 2008
- 123
- 1
a.s.ablalarım nasılsınız ne zamnadır sürekli bakamıyorum dersler yogun biraz o yüzden ablalrım gecen gün bi kadınla konustum kortizon ilacı alıo oda bigün dört tane içiyomus(deltacortril 20mg yani) bigünde hiç içmiyomuş ginede yüzüm şiş diyo hiç inmiyomuş bu yüz kortizon kullandıgın müddetce heep şiş kalıyomuş ben hiç eski yüzüm gibi olamıcakmıyım yine korkuyorum çok şişti yüzüm napıcam ben ablalarım kortizon içtigin müddetce hep yüz şişmi kalıyo bide bu kortizonlar hayat boyu kullanılacakmı bu hastalıkta tedavi kortizonmuş böyle duydum ben hiç eskisi gibi olamıcammı eskiden güzel bi kızdım şimdi biboynum yok gözükmüyo kollarım sumocu gibi 77 kiloyum saçlarım zaten yok en kötüde yüzüm ablalrım nolur bişey söyleyin ya ben böyle yaşamak istemiyorum iyi günler hepinize...senağlamasenağlamasenağlama
]teşekkür ederim, polyanna, royal, inanın ben de bu sitede yeniyim, sizlerin bu güzel sözleri okuduğumda içime huzur geliyor daha önceleri böyle olmazdı, sayenizde daha iyi hissediyorum kendimi, çünkü çok zor günler geçirdim, sizlerin bu destek mesajları beni kendime gelmemi sağladı, hastalığım iyiye gidiyor, hepimize ALLAH şifalar versin.a.s.
Kötü KazenKötü Kazenmutsuz küçük yazılarını okuyunca bi an için senikendi kızımmışın gibi ğördüm ve elime terliği alıp seni kovalamaya başladım ev içinde:))))
sana baştan berii ben ve diğer arkadaşlarımız yazıyoruz bu kortizondan olan şişlikleri kafana takma onlar zamanla ilaç miktarı düştükçe azalacak sonrada kaybolacak diye hala aynı şeyleri soruyorsun bizlereeklava: klava:
diğer bir konuda başkalarının kullandığı ilaç miktarlarıyla falan kafanı meşğül etme bırak kim e doktoru ne kadar sölediyse o kadarını kullansın bunlar için moralini bozma ,saçlarında yerine gelecekler sabırlı ol herşeyi zaman bırak ilaçlarını düzenli kullan doktorlarının sözünde çıkma yapacağın şeyler bunlar...(bir daha şikayet istemiyorum:))) a.s.
klava:bak canım küçüğüm,ben 11 yıldır sle hastasıyım ve inan beni görsen bu hastamı dersin!neden bu kadar kendini üzüyorsun;ama unutma kendini bu streslere soktukça daha geç iyi olacaksın.bana doktorum derdi ki ne iki ayağını hastaneye sok ne iki ayağını hastaneden çıkar.yani ne hastalığını unut,nede hep onu düşün.inan pozitif bakınca bu günler daha çabuk geçecek.sen bu sitenin :icecream: tatlı ve neşeli küçüğü olcaksın...mutsuz değil. klava:ilk zamanlar bende inan hiç bana benzemiyordum ama sabırla o günlerin geçmesini yine saçlarımın çıkıp yüzümdeki tüylerin yok olmasını bekledim.geçecek o günler.ama lütfen başkalarındaki güzel taraflara bakıp örnek al,kötü şeyleri görme ki korkma,herkesin bünyesi farklıdır.ve 20 mg da az değil,bekle daha da düşecek ve hepsi geride kalacak.öptüm canım.sağlı,neşe ve umutla kal...a.s.
Merhabalar Arkadaşlar,
uzun zamandır siteye birşey yazamadım, bırakın sizin yazdıklarınıza bile göz atamadım. Ben iyiyim Allaha şükür, ağrılarım yok epeydir, kortizon miktarım da her hafta azalıyor, şu anda 20mg ye düşmüş durumdayım. Tek isteğim hızla bu ilacı artık tamamen bırakmak.
Umarım hepiniz iyisinizdir... Siteye girememiş olmamın sebebi, ev taşıdım, yakınımın düğünü vardı onun telaşı, babaannem vefat etti, memlekete git gel vs.. vs... bu telaşın içinde tabiiki hastalığımıda ikinci plana atmış olmam faydalı oldu diyebilirim.
Hepinizi kucaklıyorum
Merhabalar Arkadaşlar,
uzun zamandır siteye birşey yazamadım, bırakın sizin yazdıklarınıza bile göz atamadım. Ben iyiyim Allaha şükür, ağrılarım yok epeydir, kortizon miktarım da her hafta azalıyor, şu anda 20mg ye düşmüş durumdayım. Tek isteğim hızla bu ilacı artık tamamen bırakmak.
Umarım hepiniz iyisinizdir... Siteye girememiş olmamın sebebi, ev taşıdım, yakınımın düğünü vardı onun telaşı, babaannem vefat etti, memlekete git gel vs.. vs... bu telaşın içinde tabiiki hastalığımıda ikinci plana atmış olmam faydalı oldu diyebilirim.
Hepinizi kucaklıyorum
mutlu küçük,
sana yeterince kızılmış, o yüzden ben tekrar kızmayacağım. bu tür gel gitler yaşaman normal, sonuçta psikolojimizi de etkiliyor bu hastalık. ama biz seninle daha önce anlaşmıştık, öyle hatırlıyorum, yüzündeki vucudundaki şişlikleri dert etmeyecektin. bunlar sadece ilacı kullandığın sürece olacak yan etkiler. bırakır bırakmaz hızla eski haline döneceksin. ama böyle kafana takmaya devam edersen iyileşme sürecin yavaşlar, dolayısıyla ilaç kullnamaya devam etmek zorunda kalırsın... ben 60 mg prednolle başlamıştım tedaviye. ama moralim çok iyi olduğu için iyileşme süreci çok hızlı oldu ve bir süre sonra 2 güne bir 2mg düşürmeye başlamıştım ilacı...şu an sadece 2,5 mg kullanıyorum...seni çok iyi anlıyorum ama biraz sabret lütfen... her şey çok güzel olacak.... kendini de bizi de üzme lütfen ....
a.s.ablacım cok cok cok haklısınız biliyorum ama işte ne biliim günler sanki geçmiyo eski halimi cok özlüyorum resimlerimi gördükçe kötü oluyorum neden diyorum hep kendimi avutamadıgım zamanlar oluyo o zamanda size yazıyorum işte özür dilerim ablalarım hepinizden tekrar...:çok üzgünüm::çok üzgünüm:
Merhabalar Arkadaşlar,
Hepinizi kucaklıyorum
ii geceler arkadaşlar
benm bugün sürekli karnımda ağrı var ne yapacağımı bilemiyorum
çok rahatsızım yaa...
obstinate merhaba, geçmiş olsun. umarım karnının ağrısı sle yle ilgili değildir. yediğin bir şey dokunmuş olmasın. ileç olark ne kullanıyordun? ağrı için bir şey kullandın mı?
Merhaba Ben sana Mutsuz Küçük demek istemiyorum.Çünkü benim 5,5 yaşında bi oğlum var.Ve bi anne olarak onun her zaman mutlu olmasını istiyorum.Sen benim ancak kardeşim olacak yaşımdasın.ve senin böyle bi hastalıktan dolayıda ve buna bağlı fiziksel görüntünden dolayı mutsuz olmanı hiç istemiyorum.Saçlarla ilgili sorunları bende yaşadım inan gelip gecici.Bir cilt doktoruna gittim üsküdar anadolu hastanesinde tedavi oldum.şimdi tekrar eski halinde hiç canını sıkma bak senle bir ortak noktamız daha var bende sle hastasıyım ayrıca senin kadar da şanslı değilim.Çünkü benim hastalığımın teşhisi geç kondu yıllarca kanser dönen ben diye korkutup durdular.Şimdi göz tansiyonu ve görme kaybım var.Ayrıca boyun düzleşmesine bağlı ellerimde güçsüzlük var bazen oğlumun üstünü giydirirken bile zorlanıyorum.Sen bizim bence mutsuz küçüğümüz değilsin adını senin prenses koyuyorum.Lütfen saçlarını ve kilonu kafana takma.Çünkü kendimden biliyorum fiziki değişimler eski haline geliyor.ama bu moral bozukluğu seni daha da strese sokacak.Sende biliyorsun ki bizim morale ihtiyacımız var.Ve bu morali ilk önce biz kendimize vermeliyiz.Hayatta sağlığımızından önemli bir şey yok inan.sadece moralini yüksek tut.Şimdi üzüldüğün bu günler için.Bir gün eski fiziki görünümüne ve saçlarına kavuştuğunda kendine kızacaksın.Keşke bu kadar kendime dert etmeseydim diye.Kendine iyi bak PRENSES.
a.s.ablacım cok haklısın inanki bunların hepsinin bilincindeyim ama öyle bir hale geldimki beni görsen sen bile vah dersin ya öyle şişki yüzüm böyle obez kadınlara benzedim genc kız demezsin görsen biliyorum herseyin farkındayım ama insanların içine cıktıgım zamannn aaa sana ne olmus ah canım yha o kız bu hale gelsin hayat işte falan demeleri cok üzüyo beni 7 ay biticek hiçmi inmez birazcık inse mutlu olucam saclarım tamamen dökülmedi ama incecik bir tutam dahi yok bunları her defasında sizinle paylasıyorum belki her zaman aynı şeyi duymaktan cok sıkıldınız ama elimde olmadan üzülüyorum hele dost sandıgım insanların laf sokması görünmüme laf yetiştirmeleri bitiryo beni sizler cok haklısınız ama üf napim işte bida üzülmemeye gayret edicem sizlere cok tesekkür edeim ben kimseye anlatamadıklarımı anlatıyorum sizlere cok sagolun:teytey: