- 6 Şubat 2008
- 123
- 1
Bugün sağ elim çok kötü şişti ve ağrıyor, parmaklarım kaskatı, oynatamıyorum. Sırtımdada ağrılarım var. İlaçlarımı alıyorum oysa, neden buna rağmen yine ağrı oluyor?
geçmiş olsun lupine
steroit kullanıyormusun,kullanıyorsan bu şişliklerin acaba tuz dan mıdır
ağrında antalya da hava nemlidir ya o da etkiliyordur.ama bence buğün ctesi,eşin ve çocuklarınla çık dolaş biraz.hatta benim içinde dolaş,çünkü ben c teside çalışıyorum.sevgiyle kal...sağlıkla kal...
benim ayaklarım ve el bileklerim çok ağrıyor sizlerdede varmı hangi pomadı kullanıyorsunuz sevgilerimle
Bugün sağ elim çok kötü şişti ve ağrıyor, parmaklarım kaskatı, oynatamıyorum. Sırtımdada ağrılarım var. İlaçlarımı alıyorum oysa, neden buna rağmen yine ağrı oluyor?
aramıza hoşgeldin ve geçmiş olsun
senin hastalığın yeni anlaşılan, hiç beklemeden dr unla görüşsen daha ii olur
benimde parmaklarım kaskatı oluyordu bu hastalığa ilk yakalandığımda çok korkmuş ve şaşkındım hiç beklemediğim bişeyle karşıkarşıyaydım ve felç olduğumu düşünmüştüm Allah tan erken tedaviye başladıkları için bende erken toparlandım
sende hiç bekleme doktorunla konuş en yakın zamanda..
Allah hepimizin yardımcısı olsun...
Teşekkür ederim Obstinate,
memnun oldum. Hastalık belirtilerim 3 yıldır var, tanısı yeni ve tedaviside yeni başladı. Böbrek tutulumumum da varmış. İlaçlara başlayalo daha 3 hafta oldu. Parmak ağrılarım ve katılığı 3 yıldır oluyordu zaten, fakat ilaçlara başladıktan sonra durmuştu. Şimdi yine başladı. Korkmaya başladım, bissürü şey okuyorum, herşey olabiliyormuş...kafam çok karışık. Bu akşam sol kalçamın içindede bezelye büyüklüğünde bir sertlik keşfettim. Sanırım pek hayra alamet değilHer gün yeni bir sürprizle karşılaşıyorum. Moralim iyi ama, yannız kaldığım andan itibaren kaygılarım başlıyor.
COLOR .!.:[/I][/B]
Teşekkür ederim Obstinate,
memnun oldum. Hastalık belirtilerim 3 yıldır var, tanısı yeni ve tedaviside yeni başladı. Böbrek tutulumumum da varmış. İlaçlara başlayalo daha 3 hafta oldu. Parmak ağrılarım ve katılığı 3 yıldır oluyordu zaten, fakat ilaçlara başladıktan sonra durmuştu. Şimdi yine başladı. Korkmaya başladım, bissürü şey okuyorum, herşey olabiliyormuş...kafam çok karışık. Bu akşam sol kalçamın içindede bezelye büyüklüğünde bir sertlik keşfettim. Sanırım pek hayra alamet değilHer gün yeni bir sürprizle karşılaşıyorum. Moralim iyi ama, yannız kaldığım andan itibaren kaygılarım başlıyor.
ama olmuyoki yaşıtlarım ne güzel geziyo dolaşıyo ne içlerinde ne dışlarında bi değişiklik yok ama benim hem organlarım hem dış görünüşüm kötü herkes bana acır gibi bakıyo 3gün evdeyim 10 gün hastanede ben normal hayatıma hiç dönmicemmi çok üzülüyorm okumamlazımdı bi işim olması anneme daha iyi bakabilmem için ama o bana bakıyo olmayan dermanıyla çok korkuyorm taşıyamıyorm bu yükü
tşk ederim Polyanna,
benim şu anda kullandığım ilaç listesi: prednol (56mg/günde), quencyl (1 x1), lansor (miğde koruyucu), zyrtec (alerji ilacı), caldevit, bactrim
Bunların için steroit varmı bilmiyorum. Tuz dan olamaz, çünükü tuz yemeği tamamen kestim.
Şu anda akşam oldu, elimin şişliği ve katılığı biraz indi, ağrısı hafif devam ediyor.
Gezip dolaşmadım çünkü eşim çalışıyordu, ve bu sabah çok halsizdim, biraz yattım uzandım, sonra toparladım yine kendimi.
sevgiler
Merhaba bütün ablalarıma ben 18 yaşındayım bu geçen kasımda ewde grip oldum sonra midem bulandı sonra 1hafta bişey yiyemedim ağzımda yara çıktı ve bi gece ateşim 40a çıktı annem beni hemen özel hastaneye götürdü film falan çektiler bana herşey iyi çıktı enfeksiyon kapmış dediler eve gönderdiler iğne verdiler ama ben yine kötüydüm sonra bi gece nefesim daraldı yine özele gittik psikolojik olarak böyle yoksa bişeyi yok dediler sonra benim ateşim hiç düşmedi çok kötü oldum yüzüm şişti gözlerim hiç görmedi yürüyemedim annem bu defa beni bakırköy araştırma hastanesine götürdü ben orda 2ay kaldım ne old.bilemediler sonra bana sordular eklemlerinde ağrı oluyomu yüzünde kızarıklık oldumu eklem yerlerin şişiyomu soğukta parmakların morarıyomu diye bir sürü soru o sorulara evet dedim çünkü bi zaman öyle olmuştum sonra geçmişti sonra bana yine bir sürü tahlil yaptılar ama ateşim düşmedi hala40tı beni buzlara yatırıyolardı sonra ortaya çıktı hastalığım bana kimse bişey demedi ama sonraa bana serum falan verdiler ben bi günde dört defa bayıldım beyin filmine götürdüler ne çıktığını hala bilmiom ama tek bildiğim korkulcak bişey değil ateşten dediler sonra beni böbrek biopsisi yaptılar tahlilleri hep çapaya gönderdiler ateşim düştü bidahada bayılmadım ama nörolaji doktoru ilaç verdi bana nöbet ilacı trileptal ismi günde 2tane iç dedi hala içiom tuz yemek yasaklandı tatlı yemekte aqma arada tatlı yiyom gizliden sadece sebze meyve falan yiyorm sonra bana bi hap verdiler deltacortril diye günde 12tane sonra quensily diye bi hap lansor diye bi hap tansiyon çıktı sonra 20/10 oluyodu delix diyede bi hap verdiler ben bunları içmeye başladım böyle midem bulanıyodu hep bide elim yüzüm uyuşuyodu kasılıyodu halada öyle böyle gözlerimde ağrıyo kırpıyorm acıyo eklem yerlerimde ağrıyo ama ablalarım sizin kadar değil böyle azıcık ağrıyo kalkıyom dışarı çıkıyorm yürüyorm geçiyo omuzlarım ağrıyo bazen başım çok ağrıyo neyse benim böbrek tutulmam olmuş öyle söyledi doktor bana şimdi serum veriyolar endoksan diye her ay gidip 10gün hastanede yatıyom o serumu alıyorm bide proteinim fazlaymış ama one demek bilmiyorum kan değelerimi soruyorum asistan beklediğimiz gibi diyo doktor iyi diyo ama ben sizin gibi bilmiyorm ANA falan şimdi ablalarım benim bir sürü korkum var ben bi ilaç içiyorm şimdi kortizon ilacıymış o benim her tarafım şişmeye başladı yüzüm tombul oldu vücudumda şimdi bu ilacı hiç kesmiceklermi şimdi günde 10tane içiyorm sonra benim upuzun saçlarım vardı şimdi yok dencek kadar az hiç eskisi gibi olmicakmı yüzümde tüyler çıktı bide ablalarımbu hastalığı olanların yüzü kurtun yüzüne dönüşüyomuş şimdi ben artık kurt yüzlü birimi olcam sizin yüzünüz kurtamı benziyo?bide sle hastalarının resimlerine baktım ben oraları buraları yanık yara böyle yüzleri çok kötü bendemi öyle olcam hep öylemi kalıcam sizler öylemisiniz böbreğe vuruyomuş kalbe vuruyomuş heryere vuruyomuş ya vurursa diye hep düşünüyorm şimdi sabah kalkıyorm bi yerim ağrıyo tamam kesin orama vurdu diyorm çok korkuyorm össye hazırlanıcaktım dershaneye gidicektim olmadı şimdide tedavim devam ediyo her ay 10gün hastanedeyim ben okuyamicammi iyi bi işim olamazmı çirkin birimi olcam ölene kadar ilaçmı içicem endoksan veriyolar bana ölene kadarmı verilcek kusura bakıyomusunuz bilmiom ablalarım ama derdimi kimseye diyemiyorm diyorm anlamıyolar geçer diyolar sorularıma cevap alamıyorm çok üzülüyorm insan içine çıkamıyırm ölene kadar böyle devammı edicek sizden yardım istiyorm daha 3ay bitcek yani ama benim hiç gücüm yok sizin gibi morelimi yüksek tutamıyorum hergün ağlıyorum ama hergün korkuyorum ölmekten daha kötü olmaktan büyümede gerilik olurmuş ben böylemi kalıcam artık en önemlisi ablalarım ben okumak istiyorm okumamda lazım ben tek çocuğum bir annem var başka kimsemiz yok babam dayılarım halalarım hepsi öldü okumam lazım ben hep bölemi kalcam dış görünüşüm değişsin istemiyorm nolur bana biraz akıl verin derdime biraz ortak olun çok başınızı şişirdiysem çok özür dilerim ALLAH'TAN HEPİMİZE BENDE ŞİFALAR DİİYORUM hepinize iyi günler
teşekkür ederim ablacım ama olmuyo üzülüyorum korkuyorumda ya saçlarım hiç uzamicak şişko olcam böbreklerim daha kötüye giderse 3ay bitti ama hala herşey yoğun normal hayatıma dönemedimki abla yüzüm kurt gibimi olucak o kortizon hapını ölene kadarmı kullancam geçicekmi bu günler
polyanna evlendikten sonramı çıktı bu hastalığın eşin seni bırakıp gitti ve şuan evlimisin
en kesinlikle bu hastalığın direk psikoljiyle alakalı olduğunu düşünüyorum ne kadar takarsan vucudundaki değişiklikler o kadar çoğalıyo mutlu olur hayata bağlanırsan neşeli olur kafana takmazsan inanın ağrı denen bir şey kalmıyo ben bunu çözdüm artık benimde tanım kasımda konuldu çok hafif dendi bakalım nisan gibi kontrole gidicem ne gibi değişiklikler olmuş görücez Allah hepimizin yardımcısı olsun artık kendimiz için yaşamaya başlamalıyız