Romatoloji - Romatizmal Hastalıklar SLE(Lupus hastal)Paylaşım alanı

arkadaşlar eşim lupus hastası. tüm tahlilleri iyi. kreatinin hariç. 1.3-1.4 arası gelip gidiyor. ve bu yüzden çok üzülüyoruz. ne yapmamızı önerirsiniz? İyi bir nefrolog tanıyan varmı?

merhaba
p.tesi kan verdik ve sonuçları çok iyi geldi.böbrekte protein çıkmadı ve Celcept 1'e düşürüldü.umarım bir sonraki kontrolde onuda keserler. Paylaşmak istedim herkese sağlıklı günler dilerim.

merhaba
p.tesi kan verdik ve sonuçları çok iyi geldi.böbrekte protein çıkmadı ve Celcept 1'e düşürüldü.umarım bir sonraki kontrolde onuda keserler. Paylaşmak istedim herkese sağlıklı günler dilerim.

melody64 çoook güzel geçmiş olsun allah şifa vesin

]arkadaşlar eşim lupus hastası. tüm tahlilleri iyi. kreatinin hariç. 1.3-1.4 arası gelip gidiyor. ve bu yüzden çok üzülüyoruz. ne yapmamızı önerirsiniz? İyi bir nefrolog tanıyan varmı

slm ello eşine geçmiş olsun sanada allah sabır versin

bende lupus hastasıyım 35 yaşındayım,10 yıldır belirtileri var.4 yıldır teşhis kondu yeni tedavi oluyorum.

ello aşağı yukarı bütün sayfaları okudum çok panik yapıyorsun herşey olacağına varıyor biraz tevekkül et.bazen bende çok kötü oluyorum ama ne yapalım bu hastalık geldi.
ello kendine iyi bak.kendini üzme

herkese merhabalar uzun zaamandır yazamadım.son bi kaç aydır doktora gittiğim yok ımuranı da keestim.sadece plaquenil ve 4mg prednol alıyorum allahıma şükür gayetde iyiyim.herkesin yazılarını okuyorumda merak yaptığım bişey var böbrek tutulumu olanlar hastalığın teşhisinde de tututlum varmıydı yoksa tutulum daha sonra mı oldu.benim eklemler dışında hiç bi tutulumum yok.acaba ileride olurmu ?

slm febutuly
evet uzun zamandır yoktunuz.iyi olmanıza sevindim.biz özgür hocaya hastalıgımızın başladığı ilk haftalarda gittiğimizde yapılan tahlillerde böbrek tutulumu vardı.böbrek biyopsisi istendi.yeterli parça alınamadığı için sonuçlandırılamadı.Direk imuran sonrası celcept ki oldukça başarılı bence ve şuan sadece 1 celceptle yola devam ediyoruz.söylemek istediğim yapılan tahlillerde böbrekte uzun zaman protein kaçağı görülmedi ve böbrekteki tutulum bitti.kızım çok iyi ve ben çok mutluyum umarım ki herkes öyle ya da böyle bu hastalığa veda edecek bir daha yaşamayacak.Tatlı kızınıza ve kendinize çok iyi bakın.Sevgiler...

çok teşekkür ederim.kızınızında iyi olmasına çok sevindim.benimde tek şikayetim eklemlerim.özellikle ellerim.sanki şekilleri bozuluyo yavaş yavaş.fizik tedaviye gitmem lazım da giden yok.

arkadaşlar eşimin tahlilleri iyi geldi. fakat doktor cildini beğenmemiş hiç.. karardı eşim. şuan dışarıda çalışıyor. bir türlü ofis işi bulamadık. cildi için ne yapmalıyız? işimi bırakmalı? kapkara suratı...43:

Eşim endoksan serum 1000 mg, plaquenill, prednol kullanıyor. Eşim erkek bu arada.. Acaba hamilelikte bebekte problem olurmu?

arkadaşlar herkese öncelikle çok ama çok geçmiş olsun. Rabbim şifa arayan herkese şifasını versin inşallah tez zamanda.
ben kendimden bahsetmek istiyorum ve her birinizin değerli yorumlarına ve cevaplarına çok ihtiyacım var.
benim 2008 yılında 9 haftalık bebeğim karnımda öldü.
daha sonra yeni bi hamilelik geçirmeden doktora gidip durumumu anlattım ve gebelik öncesi testlerimi yaptırmak istiyorum dedim.
yapılan testler protein s
protein c
b 12 vit.
anti kardiyopilin ıgg
antikardiyopilin ıgm
lupus antiokuagalanı

sonuçlar ise yalnız b 12 vitamini olması gerekenin çok ama çok altında çıktı ve lupus testi pozitif çıktı.
doktor bende kan pıhtılaşması olduğunu ve bi sonraki hamileliğimde 9 ay boyunca heparin yani kan sulandırıcı iğne kullanmam gerektiğini söyledi.
ve ben 2. hamileliğimde heparin tedavisini gördüm.
Şuan Rabbim'e milyonlarca kez şükürler olsun 14 aylık bi kızım var.

daha sonra ben bu tahlillerimi başka doktora gösterdiğimde bu lupus un yalancı pozitifte olabileceğini bana söyledi. eğer gerçek pozitif olsaymış diğer tahlillerinde bozuk çıkması gerekiyomuş.

lupusun hiç bir belirtisini taşımıyorum çok şükür hiç bir şikayetim yok.

biliyorum çok uzun oldu ama siz değerli arkadaşşlarımın bu yaşadıklarım için bir yorum bekliyorum.
gerçektende yalancı pozitif olabilirmi???

öncelikle merhabalar.lupus antiokuagalanı pozitif olması lupussuznuz demek değil o kan pıhtılaşmasıyla alakalı.bende o testi yaptırdım mesela bendede negatif çıkıyo .o sonucu ilk aldığımda bende luğus yokmuş diye sevinmiştim.yani anlıyacağınız lupus değilsiniz.lupusun başka testleri var mesela ana anti dna tahlilleri falan.allah kızınıza ve saize sağlıklı ömürler versin.bilgim kadarıyla yazmaya çalştım.

fbetuly çok teşekkür ederim canım cevabın için.
Rabbim şifa bekleyen herkesin yardımcısı olsun inşallah..

mrhaba arkadaslar ben lupusla birlikte hamile kalan arkadaslardan öğrenmek istiyorum benim doktorum wbc oranım (2,95 ) düşük olduğu için sürekli biraz daha bekle cevabını veriyor gebelik için. sizler hamile kalırken bu değerleriniz nasıldı birde marmarada tedavi olan varsa hangi doktoru tavsiye edersiniz tesekkürler .herkese sağlık dolu günler...

cnm benim o değere bakılmadı
sadece lupus pazitif çıkınca ikinci hamileliğimde heparin yani kan sulandırıcı iğne kullanmıştım.
bu sayfadaki yukardaki mesajıma bakarsan hakkımda daha detaylı bilgi alırsın canım.
Rabbim tez zamanda önce göbüşünü sonrada kucagını doldursun inşallah.

slm bende lupus hastasıyım..ani olarak saçlarım dökülmeye başladı benimde sizde oldumu eğer bööle bi problem yaşadıysanız beni ne bekliyor cvp yazarmısınız.. tşk::2:

Merhaba
Öncelikle tüm hastalara ALLAH c.c şifa versin. Kimin ne hastalığı varsa o onun için çok kötü bir durumdur. Bu yalnız lupus için geçerli değil. Ben 22 yaşındayım ve 13 yıldır allerji hastasıyım ve Allerji polikliğininde tedavi görüyorum. Bundan 3 yıl önce aşı tedavisine başlayacağım zaman. ANA, ANCA vb tahliller yapıldı ve ANA pozitif çıkmıştı. ANA pozitif çıktığı için hemen aşıya başlanılmadı ve nefrolojiye ve kbb yönlendirildim. Aslında böyle bir hastalıktan haberim yoktu ve hastalığa yönelik şikayetlerimde yoktu. Orda muayene olduktan sonra aşı olmamda bir sakınca görmediler ve herhangi bir olumsuzluğa rastlamadılar. Sadece tahlillerimi 6 ayda bir tekrarlamamı söylediler. 2 gün önce yine ANA ya bakıldı ve pozitif çıktı. Doktor bu sefer ANA profile bakılması gerektiğini ve eklemlerimin ağırıp ağırmadığını sordu. Bende ağırmıyor dedim. Aslında pek şikayetimde yok. Bende doktora pozitiflik hangi hastalıkta olur dedim. O da SLE deyince bende araştırma sırasında bu siteye rastladım. İlk zamanlar umursamasamda artık her seferinde pozitif çıkması aklıma takılmıştı. Teşhis, tedavi, özellikle belirtileri hakkında bilgi edinmek için bu konuyu bayağı inceledim yaklaşık 50 sayfa okudum. Burdaki şikayetlerde bir arkadaş sırtım ağırıyor diye yazmış benimde küçüklüğümden beri sırtım ağırıyor ve o zamanlar büyüyünce geçer demişlerdi. Büyüdüm ama geçmedi bende pek önemseyip doktora gitmedim ama hal böyle olunca kafama takıldı. Yaklaşık 8 yıldır hiç kilo almadım ve zayıf denilecek düzeydeyim. Ve benimde yüzümde kırmızı lekeler oluyor ve cildim çok kuru hatta saç derimde ama daha önce biyopsi yapıldığında allerjiden kaynaklanıyor demişlerdi. Ve çok çabuk yoruluyorum ve kaslarım çok ağırıyor. Bunlar haricinde çok şükür bir şikayetim yok. Doktor her ne kadar aşıya bağlı olabilir desede ANA tahlilinin pozitif çıkması benim aklıma takıldı. Çünkü ben aşı olmadanda pozitif çıkmıştı. Ve ben hepatit aşısı oluyorum normal bir insanda aşı olduktan sonra Anti-HbsAg pozitif olması gerekirken bende hep negatif çıkıyor yani bağışıklık sistemimde bir problem var. Şimdi aklıma takılan acaba ben SLE hastası olabilir miyim? Ne yapmam lazım hangi tahliller sonucu daha net anlaşılır. Beni dinleyipte cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

öncelikle geçmiş olsun.kesin teşhisi romatoloji polikliniğine giderek öğrenebilirsin.inşallah lupus değilsindir.lupusun belirtileri kişiden kişiye değişir.mesela ben 23 yaşındayım 12 yaşından romatoid artit tedavisi gördüm eklemlerim ağrıyodu.ana testim negatifti.daha sonra 16 yaşımda lupus karaciğerime vurdu o günden beride lupus tedavisi görmekteyim.ana pozitif şuan.yüzümde kırmızılıklar oluyo kelebek şeklinde ve bugünlerde aşırı kas güçsüzlüğüm var merdiven çıkmakta zorlanıyorum hemen yoruluyorum.bazen eklemlerim felaket ağrıyo.bu hastalıkla yaşamayı öğrendim artık.sana da önerim en yakın zamanda bi romatoloğa görünmen ..sevgiyle..

geçmiş olsun arkadaşım.umarım sle değilsindir.ama yine de ihmal etme.ben bacak ağrısı nedeniyle doktora gittiğimde tetkiklerde idrardaki kan azalmayınca nefroloji doktoruna sevk ettiler.daha sonra ise tahlillerde ana pozitif çıkması nedeniyle bana sle teşhisi konuldu. aslına bakarsan fiziksel olarak hiçbir belirti vermedi bana sle.hatta nefroloji prof.bana erken teşhis ne güzel dedi.yalnız pekte erken sayılmazmış çünkü sle böbreğime vurmuş.sende ihmal etme derim ben.belki bizim kadar geç kalmış olmazsın.

elif1980 arkadasım yanlış hatırlamıyosam senin gebelikle ilgili yazıların vardı neler yasadın paylasır mısın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…