Romatoloji - Romatizmal Hastalıklar SLE(Lupus hastal)Paylaşım alanı

Anlıyorum canım.. Mesela böbrekle ilgili şikayetin oldumu hiç yoksa hep aynı derece de gidiyormu protein kaçağın. Birde kemik erimesi ve protez ile bilgi isticem. Kalp, Akciğer de bişeyler oluyormu? Bu hastalığı yenen varmı?

herkeste aynı olmaz ki bunlar hastalıklar kişiye göre değişir bunları en iyisi doktora gittiğinde ona danış şimdi farklı ve yanlış bişi yazmıyayım ben

merhaba ello oruç konusunu doktora sormuştum kendini gözlemle eğer çok etkilenmiyosan tutabilirsin dedi bende iftar ve sahurda ilaçlarımı alıyorum rahat bir şekilde tutuyorum bir rahatsızlık vermedi bana şükür olsun...bütün arkadaşlara KEFİR'i tavsiye ediyorum başta kemik erimesi olmak üzere bir çok şeye faydası var hücre yeniliyo netten araştırın isterseniz ben canlısını buldum sünger gibi oluyo sütle yapılıyo kavanoza kefiri koyuyorum üstüne sütü ekliyorum sıcaklarda 1 günde oluyo kışın 2 günde oluyo asla çelik metal kullanmıyosunuz plastik ve camda yaşıyo ben plastik süzgeçten süzüyorum .kefiri yıkayıp kavanoza koyuyorum yine süt koyuyorum hergün yapıp içiyorum halsizliğim bayağı azaldı daha dinç hissediyorum canlı olduğu için biraz mide bulandırıcı oluyo uzuyo falan onun için sulandırıyorum ayran kıvamında oluyo tadıda zaten ekşi ayran gibi anlıycanız vücuduma direk canlı hücre alıyorum ilerde kemik erimesi gibi sorunlar yaşamaktansa yaşasın kefir deyip yutuyorum valla mutlaka deneyin derim sağlık açısından hiçbir zararı yok sizlerle paylaşayım dedim belki şifayıda bundan buluruz uzmanlar markette satılan hazırlarından daha iyi olduğunu söylüyolar hepimize acil şifalar hoşkalın...

arkadaşlar benim annem 30 yıldır sle öncelikle herkese geçmiş olsun demek isterdim ama yok öle bişey lütfen hastalığınızı önemseyin tansiyonunuza çok dikkat edin annem beyin kanaması geçirdi felçli , bu hastalık herşeyi etkiliyo kortizon tansiyon yükseltiyo yüksek tansiyon beyin kanaması yapıyo veya beyin damarlarına pıhtı atıyo pıhtı felç yapıyo tıkanıklık için kan sulandırıcı içiliyo bu da mide kanaması yapıyo ve bu şekilde devam ediyo hiç birşeyi ihmal etmeyin ben felaket tellallığı yapmak istemiyorum fakat ihmal edilcek bi hastalığınız yok mide ilacınızı kortizonu kemik erimesi ilaçlarını çok düzenli kullanın annem ölümden döndü dokuz eylülde tedavi görüyo ve dr lar mucize olarak görüyolar annemi yaşadığına şaşıyolar annem gerçekten çok güçlü fakat ihmalkar olmasaydı keşke belki bu durumda olmazdı felçli ve fizik tedaviye bile korkan dr var düşünün kemik erimesinden dolayı.ilaçlarını ihmal ederdi kontrollerini ihmal ederdi v.s. ihmal etmeyin ailenizin size ihtiyacı var unutmayın allaha çok şükür bana annemi bağışladı annem başımda allah kimseyi sevdiklerinden ayırmasın

anneenize çok geçmiş olsun arkadaşım ,dediğin gibi hiç bir zaman ne kontrollerimizi nede ilaçlarımızı aksatmamalıyız asla ihmale gelecek bi hastalık değil bizimki

Merhabalar Nasılsınız ablalarım uzun zmaandır giremiyorum öss sınavlar derken cok şükürki uzun bi temponun sonuna geldim sizlerde iyisinizdir inşallah ne zamandır yazamıyorum takip edemiyorum hepinize merhaba demek istedim..
Hastalıgıma gelince çok şükür hiç bi sıkıntım yok proteinim 100lere kadar düştü ilaçlarımı hiç ihmal etmiyorum sürekli kontrol ve takibim oluyo ve ben saglıklı oldukcada bundan bi hayli memnunum yanlız tek bi sorunum var doktorum yurt dışına gitti =( ve sizlerden yardım istiyorum önerdiginiz bir yer varmı? direk gidemiyorum zten ancak özele gidebilirim cünkü tüm randevular dolu.. Hepinize saglıklı günler hayırlı ramazanlar

30 agustos zafer bayramımızda kutlu olsun öpüyorum opuyorumnanaktan kaydirigubbakcemile3

mutsuz küçük merak ettirdin kendini nerelerdesin diye:)
iyi olmana çok sevindim canım,
öss sonucun ne oldu nereye yerleştin,kendine ii bak moralini yüksek tut ilaçlarınıve kontrollerini ihmal etme canım..

merhaba KADERİMMM bende sjögren hastasıyım lupusla benziyo birbirine bag dokusu hastalıgı bısey sormak ıstıyorum bendede hastalıgımdan dolayı cok halsızlık oluyo kefırın faydalarına baktım ınternetten gercekten cok faydalı ama bunu kendım yapmayıpta marketlerden hazırını alsam yıne faydası olurmu ?

Son düzenleme:

merhaba açelya banada lupus teşhisi konmadan önce sjögren olabilirmi diye testler yapılmıştı çok zordu dudağımın iç kısmından kesip dokumu,lifmi neyse ondan aldılar.kefir için uzmanların dediği marketlerde hazır satılanında içilebileceği ama kendi yaptığının daha faydalı olduğu çünkü içtiğin gibi vücuduna canlı hücre alıyosun sağlık açısından evde yaptığın çok daha etkili anlıycan tabi hiç içmemektense hazırıda makbuldür.çok geçmiş olsun hoşkal...

bilgilendirdiğin için çok teşekür ederim canım sanana çok geçmiş olsun

mutsuz küçük merak ettirdin kendini nerelerdesin diye:)
iyi olmana çok sevindim canım,
öss sonucun ne oldu nereye yerleştin,kendine ii bak moralini yüksek tut ilaçlarınıve kontrollerini ihmal etme canım..

Uzun zamandır yazamadım ablacım yoğun bi tempo içerisine girdim sen nasılsın inşallah iyisindir ablacım.
Boğaziçi üniversitesi uluslararası ilişkiler ablacım :)
Bu arada iyiyim çok şükür panik atak denilen illet dışında her ayın 5-10 günü muhakkak hastaneye gidiyorum hemencik mikrop kapıyorum ama genede geri kalan günlerde hayat cok güzel çok öpüyorum herkesi iyi bayramlar opuyorumnanaktan

slm herkese
kızımın son kontrol sonucları oldukça iyi geldi 3 tane olan celcept 2 ye düşürüldü başka ilaç içmiyor tek söylenen bize stresden uzak kalmak ve artık 24 saatlik idrarda götürmeyecegiz buna çok sevindik ve kontrol kan için 2 aya çıkarıldı paylaşmak istedim
herkese geçmiş olsun

Kızınız için çok sevindim.İşallah ilerde daha da iyi olur.

kızlar merhaba, eşimin tüm değerleri iyi çıktı. 24 saatlik idrar yok. protein kaçağı iyi. negatif. fakat kreatinin 1.4.... delix kullanıyorduk. o kesildi. acaba delix mi yükseltti kreatinin değerini. yoksa böbreği şflas durumunda mı? doktor biraz korkuttu. tekrar biyopsi olabilir diye. şuan endoksan ve diğer kortizonları kullanıyor. acaba diyalize mi girer. ne olur cevap verin.

merhaba
benim kızımında SLE ve böbregi tutmuştu hastalık. Yazınızı okudum ve tahlillerine baktım.kanda kreatinin normal değer aralığı 0.6 - 1.1 yazılı cerrahpaşanın matbu kagıdında.benim kızım 15 yaşında bu degerler bu yaş grubuna göremi düzenlenmiş hiçbir fikrim yok yoksa yetişkinlerdeki değerlerde bukadar mı sizin hastahane normal değerlerini yazarsanız sevinirim.çok geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…