İstanbukda Üsküdar üniversitesi hastanesi var bu hastalar için çok özel tedavi uyguluyrlr . çok çok pahali bi tanidigmi evini satip kizini tedavibettirmis ve cok iyi olmuş. Rektorude bizim tanidik gorusmeye gitmistim an fazla yüzdeotuz indirim yyaptılar yine de pahali geldi haftalık alti milyar. Ama çok çok iyiymis . nasip olmadi bize ama bilginiz olsun. Allah bu hastalara acil şifalar versinnn
EvetVivaLaJuicy .!.:Haftalık 6 bin mi? Acaba ne yapıyorlar da iyileştirebiliyorlar. Çok ilginç. :S
Evet( beyin soku falan uygulaniyormus bunun yaninda daha çok şey varmis. Tanidigin kizini yatağa bagliyorlarmis o dereceymis iyilesmis... Tabi herkes veremiyor okadar parayı. Sadece zenginler hasta olsun der gibi.. Bence ulkemizde ne yazikki ozeller haric bu hastalara önem verilmiyo bakirkoyu bilmem ama manisa tam bi rezalet.. Hayvan ahiri gibi. Ben bu tur hastalara cok onem veriyorum .keske biraz ulkemizde onem verse.
Psikologun da raporunu göz önünde bulunduracak olursak kardeşinin ruh sağlığı bozuk gibi görünüyor. Neden ceza evinde bilmiyorum, ama mutlaka psikiyatriye gösterilmeli. Buradan rastgele madde bağımlısı ya da ağır şizofren diyemeyiz. Bazı maddeler de psikoza neden olabiliyor. Tedaviye yönlendirmek şart. Ceza evinden böyle bir talepte bulunulabilir mi? Belki suçu da rahatsızlığından dolayı bilinçsizce işledi?arkadaşlarr, şuan çok kötü durumdayım. saatlerdir ağlıyorum. az önce forumda şizofreni ile ilgili bi paylaşım görüp, şüphelenip, ekşi sözlükten ve kk dan araştırma yapmayla dünyamın başıma yıkıldığı andır..
arkadaşlar, benim erkek kardeşim, çok büyük sıkıntılar çeken ve bize de çektiren biri. ama kardeşim bunları niye yapıo anlamıodum. hiç bi zaman da ikna edip doktora götüremedim. izbandut gibi. gücüm yetmiyor nasıl götürelim..
yaklaşık 17 yaş civarı hırsızlık, madde kullanımı, alkol, sigara ile başladığını düşündüğüm. bunları niye yaptığını hiç anlayamadığım biri.
bi soru sorardım. sürekli yalan. şimdi şimdi anlıyorum sanki bi hayal dünyası varmış gibi.
bi mafya adamının yardımcısıyım derdi. alakası olamayacak bi durum.
ajanlık majanlık bişilerden bahsederdi.
aslında normal gibi görünüyordu. ama sürekli bi tedirginlik hali. ailemize ve kendisine zarar verme teşebbüslerini saymıyorum bile..
camları perdeleri kapatır, korkardı. telefonlarının dinlenildiğini düşünürdü.
ve en önemlisi. o "can" artık bizden ırak bi "can"dı sanki. bizden nefret eder gibi bakıodu. o gözlerde sanki kardeşim yokmuş gibi..
bizi resmen sevmiyodu ya. hiçbir dediğimizi dinlemiyodu. sanki sölediklerimiz kulağına hiç girmiodu. hiç değer vermiodu bize. sanki aramızda bi duvar vardı. hala o duvar var. kardeşime ulaşamıyorum sanki. hiç bişiyini bana anlatmıyor. anlattıkları da o an uydurduğu yalanlar.
bi de çok unutkan..
madde bağımlısı mıydı.
ergenlik bunalımı mıydı
şizofren miydi.
geçmiş zaman kullandım. çünkü şuan cezaevinde.
nolurrr cevap verin. kardeşimin sorunu sizce ne olabilir?
bu arada ağlamaktan ve bunun öncesinde sayfalarca yazı okumaktan gözlerim kurudu ve ağrıo yani bu başlığı tam okuyamadım son 2 sayfası hariç. ama en kısa zamanda okuyacağım.
nolur yardım edin
bu arada birşey daha hatırladım onu da yazayım. bi ara zar zor kardeşimi bi psikoloğa götürmüştük. reçetede organik olmayan psikoz gibi bişiler yazıodu. bi ilaç vermişti doktor. bi de iğne gibi bişidi sanırım. iğneyi olunca kardeşim çok kötü olmuş.
doktorun yorumu şuydu. çalış, gez, kafanı dağıt gibi tavsiyelerde bulunmuştu. bunu da yazayım dedim.
cevaplar için şimdiden çok teşekkürler...
Şok tedavisi devlet hastanelerinde de uygulanıyor ama düşün ki matematik dahisi John Forbes Nash bile tam olarak iyileşemedi. O da şizofrendi. Halüsinasyonlar görmeye devam etmiş ölene dek. Net bir iyileşme bu hastalıkta çok güç sanırım. Evet hasta gibi görülmüyorlar, çok rezilce davranıyorlarmış. Çok üzücü. ;(
Şok tedavisi devlet hastanelerinde de uygulanıyor ama düşün ki matematik dahisi John Forbes Nash bile tam olarak iyileşemedi. O da şizofrendi. Halüsinasyonlar görmeye devam etmiş ölene dek. Net bir iyileşme bu hastalıkta çok güç sanırım. Evet hasta gibi görülmüyorlar, çok rezilce davranıyorlarmış. Çok üzücü. ;(
amerika kanseri tamamıyla vitaminlerle iyileştiriyor. şu aralar.kızlar en son 2014 de mycobacterium vaccae atcc 15483 diye bi aşı çıkmış bipolar depresyon şizofren ve kansere iyi geliyormuş amerikada italya çinde kullanıma başlanmış türkiyede sağlık bakanlığından onaydaymış
Ya icim paramparça oldu devamini okumak isterm ama korkúyorum enpati yaparak okuyorum icim paramparca
çok geçmiş olsun. biz halen erenkey ruh ve sinir hastanesine gidiyoruz, hastanede özel dal polikliniği açıldı şizofreni hastalığı için. doç. dr. hüseyin güleç in asistanları bakıyor, kritik durumlarda hocalarıyla paslaşıyorlar. bir de hastanede mhrs den bakabilirsiniz beylerbeyi trsm (toplum ve ruh sağlığı merkezi) de çalışan bir doktor var uzm. dr haluk usta. biraz hareketli bir uslübu var ama ben başarılı buluyorum, diğer dal polikliniğinde 6 ayda bir doktor değişiyor, haluk beye gidebilirsiniz, haluk beye trsm yi sorarsanız bilgi verir yönlendirir sizi. tekrar çok geçmiş olsun, Allah şifasını versin inşallah.13 yıldır ailecek bir kabusun içindeyiz. 30 yaşında şizofreni hastası bir erkek kardeşim var. Yıllardır Prof. Dr. Alp Üçok un hastasıyız ama ilaç yazıp göndermekten başka bir şey yapmadı sağolsun. İlacın dozajını artırıyor 1-2 ay iyi gibi oluyor kardeşim sonra sil baştan içe kapanmalar, kafa konuşmaları ve görüntülü konuşma atakları. Tükendik artık... Ben bu durumu yaşayanlardan iyi bir doktor tavsiyesi istiyorum sadece, lütfen yazın...
belki biraz acımasızca gelecek ama yaşadıklarımdan yola çıkarak bu hastalık genetik geçişli bir hastalık. evladınız olursa hastalığın devam etme olasılığı var, yok da ama var da. mantıklı düşündüğünüz zaman mantıklı bir karar vermişsiniz. hakkınızda hayırlısı olsun.o kadar cok sey okudum o kadar cok arastırma yaptım ki bu konuda tam bir çıkmazdayım. benim hayatıma çok çok değer verdiğim bir adam girdi . yaklaşık 5 ay sonra annesinin şizofren hastası olduğunu öğrendim ve ailem bunu duyunca binbir sey söyleyerek benim ondan ayrılmam gerektiğini söylediler hiçbir bilgi sahibi değildim bu konuda gerek medyada yansıtılanlar olsun gerek çevremde duyduğum yaşanmış hikayeler olsun beni öyle bir cıkmaza soktu ki ayrılmak zorunda kaldım. şimdi ise o kadar buyuk bir boşluktayım ki napacagımı bilemiyorum ve sizden bir fikir istiyorum bu konuda
belki biraz acımasızca gelecek ama yaşadıklarımdan yola çıkarak bu hastalık genetik geçişli bir hastalık. evladınız olursa hastalığın devam etme olasılığı var, yok da ama var da. mantıklı düşündüğünüz zaman mantıklı bir karar vermişsiniz. hakkınızda hayırlısı olsun.
Bırakmayın ..lütfen bu hastalık sizinde annenizin başına gelebilirdi ..o kadar cok sey okudum o kadar cok arastırma yaptım ki bu konuda tam bir çıkmazdayım. benim hayatıma çok çok değer verdiğim bir adam girdi . yaklaşık 5 ay sonra annesinin şizofren hastası olduğunu öğrendim ve ailem bunu duyunca binbir sey söyleyerek benim ondan ayrılmam gerektiğini söylediler hiçbir bilgi sahibi değildim bu konuda gerek medyada yansıtılanlar olsun gerek çevremde duyduğum yaşanmış hikayeler olsun beni öyle bir cıkmaza soktu ki ayrılmak zorunda kaldım. şimdi ise o kadar buyuk bir boşluktayım ki napacagımı bilemiyorum ve sizden bir fikir istiyorum bu konuda
Allah yardımcınız olsun ...çok zor biliyorum ,Allah'a dayanın ,onla olan bağlarınızı kuvvetlendirin ,çünkü imtihan ...sabredin ,inş inş yükünüz hafifler13 yıldır ailecek bir kabusun içindeyiz. 30 yaşında şizofreni hastası bir erkek kardeşim var. Yıllardır Prof. Dr. Alp Üçok un hastasıyız ama ilaç yazıp göndermekten başka bir şey yapmadı sağolsun. İlacın dozajını artırıyor 1-2 ay iyi gibi oluyor kardeşim sonra sil baştan içe kapanmalar, kafa konuşmaları ve görüntülü konuşma atakları. Tükendik artık... Ben bu durumu yaşayanlardan iyi bir doktor tavsiyesi istiyorum sadece, lütfen yazın...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?