Şizofreni hastalığı ve hasta yakınları paylaşım/bilgilendirme köşesi

kızlar en son 2014 de mycobacterium vaccae atcc 15483 diye bi aşı çıkmış bipolar depresyon şizofren ve kansere iyi geliyormuş amerikada italya çinde kullanıma başlanmış türkiyede sağlık bakanlığından onaydaymış

kızlar eşim 10 gündür birden bire başlayan varsanılardan dolayı tedavi görüyo hastaneye yatırdık ama dayanamadım 1 gün sonra geri çıkardık şuan zynpexa velotab 10 mg diye bir ilaç kullanıyor 10 gündür hayatım kabusa döndü en sonunda tms yöntemi diye bi tedaviyle karşılaştım bu tedaviyi yaptırmak istiyoruz ama uygulanan kimse duymadım çevremde uygulanıp olumlu sonuç alan varmı acaba

İstanbukda Üsküdar üniversitesi hastanesi var bu hastalar için çok özel tedavi uyguluyrlr . çok çok pahali bi tanidigmi evini satip kizini tedavibettirmis ve cok iyi olmuş. Rektorude bizim tanidik gorusmeye gitmistim an fazla yüzdeotuz indirim yyaptılar yine de pahali geldi haftalık alti milyar. Ama çok çok iyiymis . nasip olmadi bize ama bilginiz olsun. Allah bu hastalara acil şifalar versinnn

Haftalık 6 bin mi? Acaba ne yapıyorlar da iyileştirebiliyorlar. Çok ilginç. :S

VivaLaJuicy .!.:
Haftalık 6 bin mi? Acaba ne yapıyorlar da iyileştirebiliyorlar. Çok ilginç. :S
Evet ( beyin soku falan uygulaniyormus bunun yaninda daha çok şey varmis. Tanidigin kizini yatağa bagliyorlarmis o dereceymis iyilesmis... Tabi herkes veremiyor okadar parayı. Sadece zenginler hasta olsun der gibi.. Bence ulkemizde ne yazikki ozeller haric bu hastalara önem verilmiyo bakirkoyu bilmem ama manisa tam bi rezalet.. Hayvan ahiri gibi. Ben bu tur hastalara cok onem veriyorum .keske biraz ulkemizde onem verse.

Şok tedavisi devlet hastanelerinde de uygulanıyor ama düşün ki matematik dahisi John Forbes Nash bile tam olarak iyileşemedi. O da şizofrendi. Halüsinasyonlar görmeye devam etmiş ölene dek. Net bir iyileşme bu hastalıkta çok güç sanırım. Evet hasta gibi görülmüyorlar, çok rezilce davranıyorlarmış. Çok üzücü. ;(

Psikologun da raporunu göz önünde bulunduracak olursak kardeşinin ruh sağlığı bozuk gibi görünüyor. Neden ceza evinde bilmiyorum, ama mutlaka psikiyatriye gösterilmeli. Buradan rastgele madde bağımlısı ya da ağır şizofren diyemeyiz. Bazı maddeler de psikoza neden olabiliyor. Tedaviye yönlendirmek şart. Ceza evinden böyle bir talepte bulunulabilir mi? Belki suçu da rahatsızlığından dolayı bilinçsizce işledi?

Her insanda vardır şizofrenlik bazilari iste fazla zekadan mesela benim babam :+ emniyet mudurydu polis akademisi mezunu ayrıca uç üniversite daha okudu yurt dislarinda bulundu hep en son doktora yapıyordu ve kamu kentleşme üzerine kitap yazıyordu makam mevki herşey vardi noldu okuya okuya zekadan herseyinden oldu ne yazikki on beş yildir hasta ne yazik ki yedi bitirdi bu hastalik onu . herşey imtihan iste allah bu topikteki herkesin yakinlarinin sifasini versin.

Bende şizofreni hastasıyım ama iyi huylu diyebilirim çünkü atlattım, çok zor bir hastalık oldu şahsen. Konu açman cidden çok duyarlı canım tebrik ederim seni

...ziyaret ederseniz memnun oluruz.

Son düzenleyen: Moderatör:
amerika kanseri tamamıyla vitaminlerle iyileştiriyor. şu aralar.

Ya icim paramparça oldu devamini okumak isterm ama korkúyorum enpati yaparak okuyorum icim paramparca

Ya icim paramparça oldu devamini okumak isterm ama korkúyorum enpati yaparak okuyorum icim paramparca

Ben okumuştum da çok etkilenmiştim.
Zaten kötü bir dönemdeydim, daha da kötüye gitmişti ruh sağlığım.
Pişman olmuştum okuduğuma. Her satırı kafamda canlandıra canlandıra okumuştum bir de.
Ama okurken sonucunun kötü olacağını düşünmemiştim kendi üstümde.
Çok feci oldu.
O yüzden okumamanızı öneririm.
Çok korkunç gerçekten. =( Çok çok üzücü şeyler aynı zamanda.
Etkilenmemek imkansız.

Tesadüfen girdiğim sayfayı gözyaşlarıyla okudum. Maşallah Rabbim Aysel Hanima büyük bir kuvvet vermiş. Allahım konu sahibinin kardesine ve tüm hastalara şifa, yakınlarına ise Aysel hanımın metanetini versin.

13 yıldır ailecek bir kabusun içindeyiz. 30 yaşında şizofreni hastası bir erkek kardeşim var. Yıllardır Prof. Dr. Alp Üçok un hastasıyız ama ilaç yazıp göndermekten başka bir şey yapmadı sağolsun. İlacın dozajını artırıyor 1-2 ay iyi gibi oluyor kardeşim sonra sil baştan içe kapanmalar, kafa konuşmaları ve görüntülü konuşma atakları. Tükendik artık... Ben bu durumu yaşayanlardan iyi bir doktor tavsiyesi istiyorum sadece, lütfen yazın...

o kadar cok sey okudum o kadar cok arastırma yaptım ki bu konuda tam bir çıkmazdayım. benim hayatıma çok çok değer verdiğim bir adam girdi . yaklaşık 5 ay sonra annesinin şizofren hastası olduğunu öğrendim ve ailem bunu duyunca binbir sey söyleyerek benim ondan ayrılmam gerektiğini söylediler hiçbir bilgi sahibi değildim bu konuda gerek medyada yansıtılanlar olsun gerek çevremde duyduğum yaşanmış hikayeler olsun beni öyle bir cıkmaza soktu ki ayrılmak zorunda kaldım. şimdi ise o kadar buyuk bir boşluktayım ki napacagımı bilemiyorum ve sizden bir fikir istiyorum bu konuda

çok geçmiş olsun. biz halen erenkey ruh ve sinir hastanesine gidiyoruz, hastanede özel dal polikliniği açıldı şizofreni hastalığı için. doç. dr. hüseyin güleç in asistanları bakıyor, kritik durumlarda hocalarıyla paslaşıyorlar. bir de hastanede mhrs den bakabilirsiniz beylerbeyi trsm (toplum ve ruh sağlığı merkezi) de çalışan bir doktor var uzm. dr haluk usta. biraz hareketli bir uslübu var ama ben başarılı buluyorum, diğer dal polikliniğinde 6 ayda bir doktor değişiyor, haluk beye gidebilirsiniz, haluk beye trsm yi sorarsanız bilgi verir yönlendirir sizi. tekrar çok geçmiş olsun, Allah şifasını versin inşallah.

belki biraz acımasızca gelecek ama yaşadıklarımdan yola çıkarak bu hastalık genetik geçişli bir hastalık. evladınız olursa hastalığın devam etme olasılığı var, yok da ama var da. mantıklı düşündüğünüz zaman mantıklı bir karar vermişsiniz. hakkınızda hayırlısı olsun.

cevabınız için çok teşekkür ederim ama bu bana hala çok acımasızca geliyor sevdiğin birine kendi elinde olmayan bir hastalıktan dolayı bu şekilde davranmak zorunda olmak kendimi kolay affedebildiğim bir durum değil bu. Bir yandan da senden şüphe edecek olan bir insanla yaşama ihtimali işte bunu göze alabilsem bir an bile düşünmezdim keşke o kadar cesur olabilseydim.

Bırakmayın ..lütfen bu hastalık sizinde annenizin başına gelebilirdi ..

Allah yardımcınız olsun ...çok zor biliyorum ,Allah'a dayanın ,onla olan bağlarınızı kuvvetlendirin ,çünkü imtihan ...sabredin ,inş inş yükünüz hafifler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…