Sizleri sıkmak istemiyorum. Ama yardımcı olmak isterseniz çok sevinirim.

Eeefff

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2022
16
8
29
Merhaba umarım hepiniz çok iyisinizdir. Şimdiden okuduğunuz için tesekkurler. Bir süredir forumu takip ediyorum özellikle vajinismus, boşanma ile ilgili konularda destek buldum bunun için tesekkurler.
27 yaşındayım bir evlilik yapıp psikolojik, fiziksel, cinsel şiddet nedeniyle 9 ay süren evliliğimi güç bela 2 yıl sonra geçen ay sonlandırdım. Şimdi tekrar tabiki caizse, hayata tutunmaya güçlü durmaya çalışıyorum. Bunun yolunun ekonomik özgürlükten geçtiğini biliyorsunuz. Sizden istediğim yönlendirme bu konu ile ilgili. Lise sonrası maalesef üniversiteye gidemedim. Aile işimiz battı bulunduğumuz şehri ve kısa bir dönem ülkeyi değiştirmek durumunda kaldık. Sonra bosandigim eşimle, o donem tanıştım, evlendikten sonra Almanya'da bir hayat kuracak, ausbuilding diye tabir edilen hem meslek edinebilecegim hem para kazanabilecegim bir oluşumun içinde olacağıma bu konuda bana destek olacağına söz vermişti. ( Ben cifte vatandasim ) İşler göründüğü üzere planlandığı gibi olmadı. Erkek kardeşim İngiltere'de yaşıyor. Kısa bir dönem oraya gittim 1 ay kadar kaldım. Orada bir yaşam sürmeyi umdum, dil kurslarına gidebilirdim ama beni orada istemedi. Bu istenmeme durumu aranızda anksiyete durumunu yaşayan varmı bilmiyorum varsa beni anlayacaktır. Bende dışa vurumu özür dileyerek söylüyorum küçük abdesti tutamazsam korkusu olarak yaşanıyor. Nabzim hızlanıyor, terliyor, korkuyor ve tuvalet tuttamama endisesi yasiyorum. Bu durumu ilk kez o an yaşamiyordum , antidepresan kullanmış ve güzel sonuç almıştım. Yoğun strest, güvensizlik anında geri geliyor. Şuanda da tekrar bu durumu yoğun yaşıyorum. Ayrıldığım eşimle çok yakın oturuyoruz yürüme mesafesi, aile işimiz yine bu şehirde iflas ile sonuçlandı alacaklılar bu sehirdeydi. Babam ve kardeşim yok ikiside yurt disindalar. Doğru dürüst iletişim halinde değiliz. Annem ve kucuk kardeşimle burada yaşıyorum. Bir firma açtım devlet 29 yaş altı girişimciyi destekliyor 10 bin hibe veriyor vs vs diye. Ceviz ağacından çok güzel ürünler yaptırdım. Yurtdışı satış düşünüyordum ancak bir engel çıktı şuan elimdeki stogumu Türkiye'de bitirip sonra yeni çıkardığım koleksiyon ile yurtdışı pazarına girebilirim. Ancak bitiremezsem tekrar ürun alacak param yok oyleyce kaldım ortada. Çok fazla ürünüm yok çok bir bütçem olmadan başladım. Eş ailesi bana bu evlilikte maddi manevi çok zarar verdi. Ailemde destek görmüyorum sen kızsın otur naraları bitti şimdi malesef dul gözüyle bakılan biriyim. İnsanın adı çıkacağına canı ciksin bu lafları isitmek o kadar ağır ki. Bu yüzden çok cabuk toparlanmali güçlü olmalıyım. Ceviz ağacı bildiğiniz üzere çok uygun bir ağaç cinsi değil çok düşük kâr marjiyla listeliyorum ama sanırım beceremedim. 10 bin hibe desteginide alamadım. Şuan öylece kaldım ortada. Ne yapacağımı bilmiyorum. Galiba yaşadığım anksiyete den dolayı da kaygıdan, korkudan başka birsy dusunup göremiyorum çok korkuyorum baş agrilari çekiyorum danisabilecegim benim için iyisini isteyecek kimsem yok. İdareten gidip bir yerde de çalışamıyorum hem mesleğim yok. Hem aile ticareti diye tabir ettiğim iş çok geniş bir cevreye hitap eden küçük esnaflarla çalıştığımız bir işti korkuyorum hemde eski eşimden korkuyorum. Çaresiz ve çıkmazda hissediyorum. bu ruh haliyle göremedigim olumlu durumları, çıkar yolları bana hatirlatmanizi rica ediyorum.

Normal yerdede calisamiyorum demissiniz ama toparlanma için normal yer sart size.derin nefes egzersizleri yapin derim.Garsonlarin yurt dışında iyi para kazandıklarını duydum ama gercekmi bilemem .biraz daha dayanın bence yapabilirsiniz giremem demeyin mecbur kalınca insan neler yapıyor. normal ise girip para birkitirin elinizde kalan ürünleri mesai saatleri disinda satin.baris muslu kitaplarina ulasiyorsaniz onlardan alin okuyun iyi gelecektir

Normal yerdede calisamiyorum demissiniz ama toparlanma için normal yer sart size.derin nefes egzersizleri yapin derim.Garsonlarin yurt dışında iyi para kazandıklarını duydum ama gercekmi bilemem .biraz daha dayanın bence yapabilirsiniz giremem demeyin mecbur kalınca insan neler yapıyor. normal ise girip para birkitirin elinizde kalan ürünleri mesai saatleri disinda satin.baris muslu kitaplarina ulasiyorsaniz onlardan alin okuyun iyi gelecektir
Cevabiniz için teşekkürler

Eski eşinizden neden korkuyorsunuz? Rahatsız mı ediyor sizi?
Evlilikte yaşadığım şiddet dolayısıyla korkuyorum. Ziynetleri aldi ve şikayetimi geri çekmem karşılığında boşandı. Bu aşamada hep tehdit etti. Doğru dusunemedigi hastalıklı düşüncelere sahip olduğu için korkuyorum.

Normal bir iş diye tabir ettiğiniz şey için itibar sarsılması durumundan korkuyorsunuz sanırım yani ben öyle anladım değilse düzeltebilirsiniz. Sizin nerede çalıştığınız kimseyi ilgilendirmez ama eğer çok rahatsızsanız başka bir yere taşınıp yeniden profesyonel yardım alara kendinize bir hayat kurmak çözüm olabilir. Ticaret bu batadabilir insan. Eski eşten neden korkuyorsunuz bilmiyorum ama böylece ondan da uzaklaşmış olursunuz. Ekonomik olarak iyi bir coğrafyadasınız. Tekrar ayağa kalkmak isterseniz daha kolay kalkabilirsiniz. Türkiye'de olsanız iş daha bir çıkmaz sokak olurdu. Avantajınızı kullanmanızı tavsiye ederim.

• Beğen
Reactions: Cac
Evlilikte yaşadığım şiddet dolayısıyla korkuyorum. Ziynetleri aldi ve şikayetimi geri çekmem karşılığında boşandı. Bu aşamada hep tehdit etti. Doğru dusunemedigi hastalıklı düşüncelere sahip olduğu için korkuyorum.
Şu an rahatsız ediyor mu? Arayıp mesaj atıyor mu? Tehdit ediliyor musunuz şu an?

Normal bir iş diye tabir ettiğiniz şey için itibar sarsılması durumundan korkuyorsunuz sanırım yani ben öyle anladım değilse düzeltebilirsiniz. Sizin nerede çalıştığınız kimseyi ilgilendirmez ama eğer çok rahatsızsanız başka bir yere taşınıp yeniden profesyonel yardım alara kendinize bir hayat kurmak çözüm olabilir. Ticaret bu batadabilir insan. Eski eşten neden korkuyorsunuz bilmiyorum ama böylece ondan da uzaklaşmış olursunuz. Ekonomik olarak iyi bir coğrafyadasınız. Tekrar ayağa kalkmak isterseniz daha kolay kalkabilirsiniz. Türkiye'de olsanız iş daha bir çıkmaz sokak olurdu. Avantajınızı kullanmanızı tavsiye ederim.
Mesajınız için teşekkürler. İtibar sarsılması gibi değil. Yaptığımız ticaret dolayısıyla çok tanınıyoruz küçük esnaflarla çalışıyorduk. Firma borçları yüzünden.
Yanlış anlaşılma oldu sanırım Türkiye'de yaşıyorum.

Mesajınız için teşekkürler. İtibar sarsılması gibi değil. Yaptığımız ticaret dolayısıyla çok tanınıyoruz küçük esnaflarla çalışıyorduk. Firma borçları yüzünden.
Yanlış anlaşılma oldu sanırım Türkiye'de yaşıyorum.
Yanlış anladım o zaman pardon. Ben şuan almanyadasınız diye anladım. Yurt dışına çıkma imkanınız yok mu? Çünkü Türkiye çok zor bir yer haline geldi.

Yanlış anladım o zaman pardon. Ben şuan almanyadasınız diye anladım. Yurt dışına çıkma imkanınız yok mu? Çünkü Türkiye çok zor bir yer haline geldi.
Ab vatandasligim dolayısıyla çıkabilirim. Ama nasıl bir hayat kurabilirim ki tek başıma bilmiyorum. Önerileriniz varmı

Ab vatandasligim dolayısıyla çıkabilirim. Ama nasıl bir hayat kurabilirim ki tek başıma bilmiyorum. Önerileriniz varmı
Bu büyük bir avantaj bence. Hiç avrupada yaşamadım ama fırsatım olsaydı bir dakika durmazdım açıkçası. Dilinizi geliştirebilir, küçükte olsa bir işe başlayabilirsiniz giderseniz. Kendinize ait bir hayatınız olur hiç değilse, kim ne dedi derdinden kurtulursunuz. Tek başıma diye düşünmeyin, orada arkadaşta edinirsiniz bakarsınız güzel bir aile de kurarsınız. Buraya da tatil için gelir gidersiniz. Kalmayın bence burada.

Bu büyük bir avantaj bence. Hiç avrupada yaşamadım ama fırsatım olsaydı bir dakika durmazdım açıkçası. Dilinizi geliştirebilir, küçükte olsa bir işe başlayabilirsiniz giderseniz. Kendinize ait bir hayatınız olur hiç değilse, kim ne dedi derdinden kurtulursunuz. Tek başıma diye düşünmeyin, orada arkadaşta edinirsiniz bakarsınız güzel bir aile de kurarsınız. Buraya da tatil için gelir gidersiniz. Kalmayın bence burada.
Pozitif etkiniz için teşekkür ederim

Babaniz doviz kazaniyor anladigim kadariyla, size hayatinizi kurmak icin baslangicta bir destek saglamaz mi? O destekle baska bir sehre tasinsaniz ve duzenli bir ise girseniz?

Anladığım kadarıyla çocuk yok
Basın gidin babanızın yanına dil kursu ile başlayın gerisi gelir
İnanin gidebilme bir nimet durmayın derim

Anladığım kadarıyla çocuk yok
Basın gidin babanızın yanına dil kursu ile başlayın gerisi gelir
İnanin gidebilme bir nimet durmayın
Cevabiniz için teşekkürler babam Balkan ülkesinde. Ve artık tek başına bir hayat kurdu senelerdir yalnız yasiyor. Çok fazla telefonla bile iletişim kurmuyoruz. Malesef

Cevremde çok bulgaristan göçmeni var. Hepsi çifte vatandaş. Hollandaya gidiyorlar bu ara seralarda çalışmak için. Belki öyle birşey deneyebilirsiniz.

Cevremde çok bulgaristan göçmeni var. Hepsi çifte vatandaş. Hollandaya gidiyorlar bu ara seralarda çalışmak için. Belki öyle birşey deneyebilirsiniz.
Cevabiniz için teşekkür ederim. Böyle bir iş ayarlayabilirsem çok güzel olur. Acaba nasıl iş ve konaklama ayarladıklarini biliyor musunuz ?

X