Çok sıkıntıdayım ruhsal olarak

Neden sana vicdansız diyelim, haklısın davanda.
Zaten zor bir süreç geçirmişsin, eşinden boşanmışsın.
Çocuğun var ve maddi kaynağın sadece nafaka.
Çocuğun olduğu için çalışamıyorsun belli ki, bırakacak kimsen yok.

Bu durumda tam tersine yapabiliyorsa kardeş sana destek vermeli.
Senden destek almaya uğraşmamalı.
Ailenin de bu konuda onu uyarması gerekir ki, anladığım kadarıyla aileniz de düşünceli değil bu konularda.

Kardeşiniz erkek mi kadın mı?
Eğer kadın ise, ondan çocuğunuza bakmasını isteyerek bir iş bulabilirsiniz, en azından maddi anlamda kendiniz için de iyi olabilir.
Diğer yandan erkek ise, kendi ailesinin yanına gitmesini ve bu şekilde sizin ona destek veremeyeceğinizi anlatmanız gerekir.

Her iki anlamda da kardeşinizi karşınıza alıp ciddi bir şekilde konuşmanız gerekir.
Sizin destek görmeniz gereken yerde, kimsenin size köstek olmasına gerek yok.

Açık açık söyleyeceksin olacak bitecek. Vicdan yapacak birsey yok. Senin paran degil bir de yani ne bicim erkek kardeşmiş bu arsız. Ayrıca Sakın yatılı bir yere falan gitme muhtemelen eve birilerini çağıracak bu kadar ısrarın sebebi bu.

Boşanmış biri olarak yazıyorum. Çocuğumla tek yaşıyorum ve maddi açıdan tek destekçim eski eşim şuan işsiz olduğum için.
Konuya gelmek istiyorum. Kardeşim bana geldi ayrı evde yaşıyor normal de. Faturaları kesilmiş. ilk önce bir hafta kalacağını söyledi haftalar oldu yanımda ve çalışmıyor işi de bıraktı. Ve ben saf durumuna konuldugumu hissediyorum. Konuşsam bile kavga çıkarcak biri. Bu durum zoruma gidiyor. Kendi halinde geçinmeye çalısan biriyim bu durumda ne yapmam lazım düşünmekten kafayı yiyeceğim. Benden büyük paralar değil ama ufak ufak istiyor verdim bir kaç kere sonra vermedim çünkü maddi durumum elverişli değil. Calısmaya da pek niyeti yok gibi. Ne yapacağımı bilmiyorum. Vicdansız diyeceksiniz belki ama inanın insanın zoruna gidiyor. Zor zamanımda yanımda olmazlar . Aile evine de gitmiyor.
Vicdansız niye diyelim utanmadan sırtını size yaslamış demek daha doğru. Konuşmadan çözemezsiniz. Eski eşiniz bilmiyorsa öğrenince sıkıntı yaratıp sizden desteğini çekebilir.

Kardeşlerime canımı veririm, ama sağ isem.?
Sizin durumunuz yokken kardeşinize bakmak zorunda değilsiniz,
iyi bile sabretmişsiniz, ne vicdanı allah aşkına kovun gitsin.
Öncelik çocuğunuz ve sizsiniz.

Back
X