Sizlere sorum olacaktı evlilik öncesi aşaması hakkında Şimdi arkadaşlar ben 2020 yılında kendimden 10 yaş?

huzurunsesinefesi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2025
11
2
1
27

Sizlere sorum olacaktı evlilik öncesi aşaması hakkında Şimdi arkadaşlar ben 2020 yılında kendimden 10 yaş?​

sizlere sorum olacaktı evlilik öncesi aşaması hakkında Şimdi arkadaşlar ben 2020 yılında kendimden 10 yaş büyük bir elektrik mühendisiyle tanıştım Yaşadığım şehirde çalışıyordu Neyse her şey güzel başladı sadece sevgiliydik zaten ondan sonra bana maddi durumundan fazla bahsetmedi bir arabası vardı neyi var falan diye düşündüm Neyse gel zaman git zaman dedim ayrılmalarımız falan oldu o farklı şehirlerde çalışmaya başladı Çünkü bir şehirde en fazla 1 yıl veya 2 yıl çalışılıyor Çünkü süreleri o kadar neyse meğersem ailesinin evi bile yokmuş babası emekliymiş erkek kardeşi rahatsızlığı varmış çalışamıyormuş yani ailesine kendisi bakıyor onun bana bunlardan fazla bahsetmedi ve kendisi Yozgat'ta yaşıyor Ben kocaeli yaşıyorum Ailemle Bizim durumumuz o kadar kötü değil hanı ilerde hem evim hem maasım garantı ve dahası ama benim de babam vefat etti biz de yetim aylığı ile geçiriyoruz Ben asgari ücretle çalışıyorum tabii atanırsam memur olurum ama sonuçta şöyle bir şey var Kendisi 38 yaşına girecek ve sektörde ne kadar iş bulabilir yani Sizce ben evlenmeli miyim Evet sevgililik süresini biraz uzattık ama kendisi pek yanaşmadı meğersem maddi durumları yüzündenmiş işte bir 700 bin liralık arabası bir de bankada 2-2,5 milyonu varmış Onunla da borsa falan oynuyor Yani arkadaşlar ayrılsam peşimi bırakmıyor bana ne tavsiye edersiniz Annem zaten istemiyor çocuk da beni takıntı yaptı Yani ben onunla geçinmeye razıyım ama sonuçta ailesinin de geçimini bu sağlıyor ve biz onlara nasıl ev alacağız Sonuçta Onların bir barınma sorunu var Ben Arkadaşlar ben ne yapayım bana söyleyeyim Benim de yaşım geçiyor yani bana bunlardan bu kadar bahsetmedi Hani ben onu sevdim Tamam bende de yardımcı olayım desem bu sefer benim de başımda babam yok arkadaşlar bir tane annem var Üç kardeşin var bizde bir tane evde oturuyoruz Yani ben zaten geçindiremem

ya tam olarak soramadım kalbi kırılmasın diye hani böyle Hani nasıl diyeyim kaynaştırma öğrencileri vardı ya eskiden sınıfta o tarz bir şey yani tam da anlayamadım ben de kalbi kırılmasın diye Soramadım ama işte 41 42 yaşında ev toplam 4 kişilik bir aile sadece giderleri kendi karşılıyor Anladığım kadarıyla Çünkü babası 15.000 lira maaş alıyormuş evin kirası 23.000 lira Kirayı da ben veriyorum dedi bak ben bunların Hiçbirinde gözüm yok Allah da yukarıda ama ben ne yapayım Zaten benim de ailemin durumu belli Ben Gidip kendime yük edemem Hani bir maaşla zaten bir aile geçilemezken Ben onların yükünü nasıl yüklenebilirim kendime ev alacağım diyor aileden zaten bir şey yok Bir de yok yüklenecekse Ben istemiyorum Zaten ayrılmak istediğimde söyledim peşimi bırakmıyor 5 yıldır sevgiliyız altınlarımı yapıcakmısın dedim param oldukca alırım dedi yokya dedim

Aklı basında birine benziyorsun. Aşktan gözün de kör olmamış. Bu kadar soru işareti ile evlenilmez bence. Ama fazla uzatmışsınız sevgililik işini ayrılman zor olacak gibi.

yani babası 75 yaşına kadar ev alamamış mı bir kere ev almaya kalkıştılar Normalde 2 milyar veriyorlardı oturdukları eve bundan 1,5 yıl önce ev sahibi artık bunların atmış galiba sonra ev satılık ilanlarına bakmaya başladı ne hikmetse alamadı Güya babasının biraz parası vardı bir buçuk 2 milyon civarı ama onun da gerçek olduğunu zannetmiyorum çünkü hemen kiraya çıktılar Bir de ben Kocaeli'nden Ankara'ya yani Kırıkkale'ye nasıl gideyim O da çok uzak o zaman bir kere şey dedi bana onu da söylemeyi unuttum ben ailemle Kocaeli'ne gelirim dedi Yani bu ne demek ailesini bu sırtlanmış bana baktıracak

Aklı basında birine benziyorsun. Aşktan gözün de kör olmamış. Bu kadar soru işareti ile evlenilmez bence. Ama fazla uzatmışsınız sevgililik işini ayrılman zor olacak gibi.
Vallahi şöyle söyleyeyim hani sadece sevgiliydi hiç ileri falan gitmedim Allah'tan da yani benim kız arkadaşım evlendi işte altınlarını setini bildiğin kızı altını boğdular kaynanadan da 5 tane ev alıyor buna sadece ben neden çile öekeyimki bana bukadar yolsul olduğundan bahsetmedi,

Sizlere sorum olacaktı evlilik öncesi aşaması hakkında Şimdi arkadaşlar ben 2020 yılında kendimden 10 yaş?​

sizlere sorum olacaktı evlilik öncesi aşaması hakkında Şimdi arkadaşlar ben 2020 yılında kendimden 10 yaş büyük bir elektrik mühendisiyle tanıştım Yaşadığım şehirde çalışıyordu Neyse her şey güzel başladı sadece sevgiliydik zaten ondan sonra bana maddi durumundan fazla bahsetmedi bir arabası vardı neyi var falan diye düşündüm Neyse gel zaman git zaman dedim ayrılmalarımız falan oldu o farklı şehirlerde çalışmaya başladı Çünkü bir şehirde en fazla 1 yıl veya 2 yıl çalışılıyor Çünkü süreleri o kadar neyse meğersem ailesinin evi bile yokmuş babası emekliymiş erkek kardeşi rahatsızlığı varmış çalışamıyormuş yani ailesine kendisi bakıyor onun bana bunlardan fazla bahsetmedi ve kendisi Yozgat'ta yaşıyor Ben kocaeli yaşıyorum Ailemle Bizim durumumuz o kadar kötü değil hanı ilerde hem evim hem maasım garantı ve dahası ama benim de babam vefat etti biz de yetim aylığı ile geçiriyoruz Ben asgari ücretle çalışıyorum tabii atanırsam memur olurum ama sonuçta şöyle bir şey var Kendisi 38 yaşına girecek ve sektörde ne kadar iş bulabilir yani Sizce ben evlenmeli miyim Evet sevgililik süresini biraz uzattık ama kendisi pek yanaşmadı meğersem maddi durumları yüzündenmiş işte bir 700 bin liralık arabası bir de bankada 2-2,5 milyonu varmış Onunla da borsa falan oynuyor Yani arkadaşlar ayrılsam peşimi bırakmıyor bana ne tavsiye edersiniz Annem zaten istemiyor çocuk da beni takıntı yaptı Yani ben onunla geçinmeye razıyım ama sonuçta ailesinin de geçimini bu sağlıyor ve biz onlara nasıl ev alacağız Sonuçta Onların bir barınma sorunu var Ben Arkadaşlar ben ne yapayım bana söyleyeyim Benim de yaşım geçiyor yani bana bunlardan bu kadar bahsetmedi Hani ben onu sevdim Tamam bende de yardımcı olayım desem bu sefer benim de başımda babam yok arkadaşlar bir tane annem var Üç kardeşin var bizde bir tane evde oturuyoruz Yani ben zaten geçindiremem
Ailesiyle sınır cizemeyen maddi manevi olarak, annenizin içine sinmeyen, sürekli iş değiştirip şehir değiştiren yani bı yerde tutunmayı beceremiyor veya başka daha korkunç bı sebep bile olabilir birisiyle evlenmek o kadar zor olur ki, gençliğinize yazık olur.

Vallahi şöyle söyleyeyim hani sadece sevgiliydi hiç ileri falan gitmedim Allah'tan da yani benim kız arkadaşım evlendi işte altınlarını setini bildiğin kızı altını boğdular kaynanadan da 5 tane ev alıyor buna sadece ben neden çile öekeyimki bana bukadar yolsul olduğundan bahsetmedi,
Zaten altın salkım ev araba beklentin varsa böyle dusunuyosan asla evlenme 😄
Benim eşimin ailesinin de durumu iyi değil bi emekli maaşı ile geçiniyorlar. Ama kendi evleri var eşimden hiç para almıyorlar. Öyle altın salkım bilmem ne de bugune kadar çok görmedim ama benim beklentim bu yonde olmadığı için cok sukur eşimle çok mutluyum cok seviyorum cok huzurluyum.
Sen bu adama aşık değilsin çok seviyorum falan da dememişsin. Bu adam ömür boyu anasına babasına belli ki bakacak. Sen simdiden bu durumdan rahatsızsan hiç ama hiç evlenme. Elle tutulur bir yanı yok yani evlenmenin.

Ne yaşadıklarını bilemeyiz o yaşa kadar ev alamamış olabilirler,
hastalık olur, kaza olur, işleri vardır batarlar, var olanı kaybederler olabilir yani insanın başına her şey gelir,
onun dışında anladığım kadarıyla erkek kardeş zihinsel engelli ya da ona benzer bir şey.
kısacası ailesi bakıma muhtaç ve tek bakabilecek kişi sevgiliniz, eee sevgiliniz de zaten evlenemeyeceğini bildiği için 5 yıldır yanaşmamış,
sizin de altın, ev, araba beklentileriniz var, karşınızda da bunları verebilecek bir adam yok ne yazık ki.
konu çok dallandırılıp budaklandırılacak bir konu değil bence sizin iş olmaz.
5 yıl çok uzun bir süre ama neresinden dönerseniz kardır, beklentilerinizi karşılayamayacak biriyle devam etmenin mantıksız olduğunu düşünüyorum.
Bu arada peşinizi bırakmıyorsa şart koşun ev araba şu kadar altın istiyorum diye, derhal uzaklaşacaktır.

Ailesiyle sınır cizemeyen maddi manevi olarak, annenizin içine sinmeyen, sürekli iş değiştirip şehir değiştiren yani bı yerde tutunmayı beceremiyor veya başka daha korkunç bı sebep bile olabilir birisiyle evlenmek o kadar zor olur ki, gençliğinize yazık olur.
Ah ah Elif Hanım Evet maalesef yani şöyle bir şey var hadi kendilerine baksana kendilerine de bakamıyorlar ben ne yapayım peki o zaman benim aileme de bakılsın ya benim aileme suçu ev almak mı Zaten beni ben bir miras bekliyorum Onun da haberi vardı ya bana bir 5-6 milyon kalıyor Onunla kendime Ev ve araba alırım diyordum Ama sonra benden fazla sormaya başladığını fark etti benim işim yok da zaten kendisini ev alacağım

Ah ah Elif Hanım Evet maalesef yani şöyle bir şey var hadi kendilerine baksana kendilerine de bakamıyorlar ben ne yapayım peki o zaman benim aileme de bakılsın ya benim aileme suçu ev almak mı Zaten beni ben bir miras bekliyorum Onun da haberi vardı ya bana bir 5-6 milyon kalıyor Onunla kendime Ev ve araba alırım diyordum Ama sonra benden fazla sormaya başladığını fark etti benim işim yok da zaten kendisini ev alacağım
İşte miras olaylarından dolayı bu peşinizi bırakmama olayı bence. O yüzden bence hiç bulaşmayın. Yatlar katlar evler isterim öyle evlenirim deyin koşarak uzaklassin. Her şeyi sirtlanacak birini arıyor belli ki

aynen öyle yapıcam gerçekten milletin kolu altın dolu bizimki bomboş kalıcak birde onunb ailesine bakıcam
siz yine de öyle demeyin :) var diye evlenirsiniz bir anda tepetaklak oluverir her şey, olan da gider.
adamın niyeti belli sizin de istekleriniz belli büyük büyük laflar etmeden ayrılın işte.

siz yine de öyle demeyin :) var diye evlenirsiniz bir anda tepetaklak oluverir her şey, olan da gider.
adamın niyeti belli sizin de istekleriniz belli büyük büyük laflar etmeden ayrılın işte.
ya inanın böyle yakışıklılık deseniz yok bir işte mühendisliğini falan şey yaptım dedim bakar bana ileride evin kirasını da bu veriyor Abi çalışmıyor Ondan sonra bu geçindiriyor evi Ben çevremde hiç böyle bir evlilik görmedim ben gidip de bir de onun ailesini zaten Allah korusun niye yükleneyim Yani benim çevremde kim varsa kayınpederi kaynana yapıyor yani ben gidip de onları zaten Allah korusun bakamayacak durumdayım yani neyse ben bundan bir kere 30 bin lira borç istemiştim gerçekten sıkışık olduğum bir dönemde işte bana veremem Bilmem ki hayatımda ilk kez dedim 5 yıllık sevgiliyken ağladım ve sinirim bozuldu Sonra vereyim falan dedi Ben kendim almamıştım en yakın arkadaşımdan istemiştim Yani bir zerre de faydasını görmediğim birisi

ya inanın böyle yakışıklılık deseniz yok bir işte mühendisliğini falan şey yaptım dedim bakar bana ileride evin kirasını da bu veriyor Abi çalışmıyor Ondan sonra bu geçindiriyor evi Ben çevremde hiç böyle bir evlilik görmedim ben gidip de bir de onun ailesini zaten Allah korusun niye yükleneyim Yani benim çevremde kim varsa kayınpederi kaynana yapıyor yani ben gidip de onları zaten Allah korusun bakamayacak durumdayım yani neyse ben bundan bir kere 30 bin lira borç istemiştim gerçekten sıkışık olduğum bir dönemde işte bana veremem Bilmem ki hayatımda ilk kez dedim 5 yıllık sevgiliyken ağladım ve sinirim bozuldu Sonra vereyim falan dedi Ben kendim almamıştım en yakın arkadaşımdan istemiştim Yani bir zerre de faydasını görmediğim birisi
o halde neden 5 yıldır berabersiniz bu kadar şeye rağmen.

Asla kötü etkilemek istemem ama aklı başinda birisin karakteri çok çok iyidir ekmegini tastar cikarir senide ilerde cocugunuda asla kimseye muhtac etmez belki 4 4luk olmaz ama 4 2lik 4 3luk olur diyorsaniz evliligi dusunun derim.
Lakin ev alacaklardı yok alamadilar bundan 1 1.5 yil oncesinde yanlis anlamadiysam 1 1.5 milyonu mu varmis yanlis anlamamisimdir insallah yozgat gibi bir sehirde gayette rahat ev alinabilirdi 1.5 2 yil kadar oncesinde.
Hadi burayi ben yanlis anladim diyerek geciyorum.
Madem suan 2 2.5 milyonu var 2+1 daire alabilir. Ailesine kendisi bakiyor belliki eve ailesini koysun maddi destek yine yapar gida olur pazar olur fatura olur sizde kirada durursunuz en kötü bu olur ama bunu yapmayıp borsada orda burda para cevirmeye calismasi bana sacma geliyor.
Sahsen bende kirada oturuyorum o kadar param yok tek maasla geciniyoruz suan o kadar param olsa bursa gibi bi sehirde yine mustakil olur yeni olmaz belki ama iyi kotu bi ev alir otururum borsada orda burda isim olmaz. Arabasini katmiyorum isin icine...
Demem o ki para mevzusu bana inandirici gelmedi. Maddiyattan onu terk edersin belki diye seni gecistiriyor gibime geliyor ama emin degilim bilemem sen daha iyi tanirsin yillardir berabersiniz..
MUtlu olabilecek misiniz olamicak misiniz buna once karar ver.. ailesine surekli maddi destek vercek maddi skinti cekme ihtimalinizde var bunlar normal seyler ama herkes istemeyebilir sen ne dusunuyoaun hep 2 kisi olmicaksiniz coluk cocukda olucak ilerde yetebilcek misiniz nasil olcak bunlari dusunmen gerek hatta karsilikli konusmanizda gerek ciddi ve uzun iliski adim atilacaksa seffaf olun durustce konusun yani mantigina aykiri gelen cozulmeyecek gibi gorunen durum varsa onun ustune konusun baktin olmuyor kotu bitmesine musade etme herkes sevgilisi ile evlencek diye bir kanun yok hayat onun icinde senin icinde devam ediyor..

Dediği gibi babasının ve kendının bahsettıgınıze göre toplam 3-5 mılyon birikimi varsa ev alınır oturulurdu böyle yok yoksul yaşam sürmezlerdi tek maaşa bakarak .

Yalan var o bile yeter uzaklaşmanıza yetmeli

Öbür türlü konu da ben onla razıyım yazmışsınız yorumlarda altın dolu herkesin kolu ben yokluğa nie gideyim . Kafanız karışık bu karışıklıktan kurtulun ve uzaklaşın şimdi peşinizi bırakmayan 3 gun sonra evlensen ayrılmak istesen başına bela olur

Bakış açını bu yöne çek para pul muhabbetinden ziyade adam güven vermiyor

Dediği gibi babasının ve kendının bahsettıgınıze göre toplam 3-5 mılyon birikimi varsa ev alınır oturulurdu böyle yok yoksul yaşam sürmezlerdi tek maaşa bakarak .

Yalan var o bile yeter uzaklaşmanıza yetmeli

Öbür türlü konu da ben onla razıyım yazmışsınız yorumlarda altın dolu herkesin kolu ben yokluğa nie gideyim . Kafanız karışık bu karışıklıktan kurtulun ve uzaklaşın şimdi peşinizi bırakmayan 3 gun sonra evlensen ayrılmak istesen başına bela olur

Bakış açını bu yöne çek para pul muhabbetinden ziyade adam güven vermiyor
Ah maalesef Ya ben Tamam Tabii ki de isterim ama yani Sonuçta benim de başımda babam yok İyi kötü bir ev bekliyorum babamdan Mesela aylık alıyorum çalıştığım zaman da o aylığı alabiliyorum yine Benimki kesilmiyor Babam memur emeklisi olduğu için yani benim hayatım Garanti Açıkçası ben onu gerçekten severek yola çıktım zaten hiç parasını 5 kuruş bile yemedim yani inanın yesem söylerim yani Zaten öyle bir parası yok Hatta ben yorumlardan biraz gözüm açıldı Bence dediğiniz gibi bunu bankada parası falan da yok Çünkü ben dedim ki ona hayatım dedim 20.000 lira 23.000 lira kira verene kadar eviniz olsun gidin eski de olsa ev olsun dedim Yok babam almaktan vazgeçti diyor ben anlamadım ya bence dediğiniz gibi bunun bankada parası falan da yok ben bunu bırakacağım diye korkudan bana söyleyemiyor yok işte borsada 4 milyon parası vardı ikiye düştü niye gidip ev almadım diyorum satamadım işte falan diyor Bence kesinlikle bu bana yalan söylüyor

Back
X