Sizin yapmaya çalıştığınız şeyi(!) Biz yapmamaya çalışıyoruz..

Allah aratmasın deseydin oda onlara koyardı allah en kısa zamanda nasıp etsin cnm stres altındasın simdi takılır insanın aklına düsüncesizlik etmisler tabi cicim aylarındalar ya...

Alınganlık etmişsiniz. İstemediği halde çocuk sahibi olmak da en az istediği halde olmaması kadar dert bir şey. Herkes çocuk diye ölmüyor. Sıkı sıkı korunanlar da yeri geldiğinde aman ya hamileysem diye kimbilir ne stres yaşıyor. Her lafı üstünüze alınmayın. Zaten isteseler istedikleri anda çocukları olur mu, onlar da bilemez. Dolayısıyla size laf çarpma yaptıklarını sanmam. Kendi aralarında konuşuyorlarmış işte, lafın üzerine gelmişsiniz.

Çocuk sahibi olamayan çiftlerde sık gördüğüm şey bu. İstiyorlar ki bütün dünya onlara uysun, onları düşünsün, onlar gibi hassas olsun. Kimisi çocuklu kadının çocuğunu sevmesine takar, kimisi başkasının bilmemkaçıncı çocuğuna hamile olmasını takar. " Benim çocuğum olmazken o nasıl olur da bunu yapar" diye az eften püften konu açılmıyor burada. Yapmayın Allah aşkına. Herkesin türlü türlü derdi var. Kimsenin oturup sizin çocuk derdinizle yatıp, onla kalkıp, sizin istediğiniz gibi davranmasını beklemeyin. Herkesin hayatı, derdi kendine. Ha biri çıkar karşınıza açık açık sizin derdinizle alay eder, bariz can yakan laf eder, o zaman art niyetli dersiniz. Ama her lafı, her davranışı üzerinize alınıyorsanız millet ne yapsın...

Sizin de insallah gzl sonuçlanır tedaviniz.. Ben pişmanım zaten paylaştığıma.. geçmişi düzeltemem ama sonraki süreçte hem biraz uzak durmayı hem de hiçbişey paylaşmamayi düşünüyorum

Allah aratmasın deseydin oda onlara koyardı allah en kısa zamanda nasıp etsin cnm stres altındasın simdi takılır insanın aklına düsüncesizlik etmisler tabi cicim aylarındalar ya...
O sira o kadar uzuldum ki ne diycegimi bilemedim acikcasi ama gercekten de allah kimseye aratmasin..3 ay falan arayla evlendik 2 yıl kadar önce aslında çok da cicim ayında değiller ama farkindaliklari pek gelişmedi demekki bu sürede :)

Haklısınız herkes benim derdinle yatıp benim derdinle kalkamaz ama bu insanlar benim için herkes değiller.. Ben mesela dostlarımın derdiyle yatıp kalkarım ama herkes aynı duyarlılıkta olamiyo demekki bunu anlamış oldum..

Bi de tabi herkes çocuk isteyecek sevecek hazır olacak değil sanmayinki ben de buna hep hazirdim.. eski esimden olduresiye dayak yiyip evi terkettigim sirada hamile oldugumu ogrendigimde nasil bi uzuntuye kapildigimi da ben bilirim.. kendi istegimle kurtaj olmamı da sebeplerimi de kimsenin yargılamasına izin vermem.. herkesin isteği dileği farklı olabilir ama bu kimsenin kalbini kırıp ukalaca konuşma hakkı vermez kimseye.. Ben nasıl onlara çocuk istemiyorlar diye laf sokup kabalık etmiyosam onlar da bana etmemelilerdi cunku dostluk bunu gerektirir.. Özellikle de insan dostlarına sıradan insanlara davrandığı gibi davranmaz bana göre..

Ben de bozulurum arkadas boyle bi durumda hayir yani sana bunu duyurmak zorunda degillerdi bilerek soylenmis diye dusunuyorum. laflari agizlarinda olan insanlardan nefret ediyorum bu laf nereye gider karsimdaki darilir mi dedikleri yok

Açıkçası ben de sizin dostluk ilişkinizi pek anlayamadım. Ne bileyim, bu kadar kalp kıran insanlarsa neden dost diyorsunuz, veya ne niyetle söylediklerini nasıl anlayamıyorsunuz dost dediklerinizin? İlginç. Gerçek dostluklarda insan dostunn içini dışını bilir, neyi ne niyetle söylediğini anlar. Kaldı ki ben tekrar söylüyorum, o kişilerin dediği lafın kaba, kırıcı, kötü vs vs olduğunu düşünmüyorum, sizin alındığınızı düşünüyorum. Bu kadar kötülerse görüşmeyin, dostum demeyin, olsun bitsin.

Ben de bozulurum arkadas boyle bi durumda hayir yani sana bunu duyurmak zorunda degillerdi bilerek soylenmis diye dusunuyorum. laflari agizlarinda olan insanlardan nefret ediyorum bu laf nereye gider karsimdaki darilir mi dedikleri yok
Mesela bazı insanlar çok alıngan olur bi prenses havasinda herkese sürekli darılır kırılır .. dikkat ediyorum onlara mesela insanlar cok hassas davraniyolar aman alinmasin darilmasin diye.. Ben de ne kadar mantıklı rahat kafada bi insanımdır ama bazen benim de hassas noktalarımın olabilecegini dusundurmeyi becerememisim demekki etrafima.. belki de hata burda benden kaynaklaniyodur.. nasil olsa buna bisey olmaz tas gibi saglam hatun bakisacisi yarattıysam demekki :)

Işte biraz da bunu sorguluyorum belki.. Ben dostlarıma yapmam mesela böyle.. Ben onları dost gördüğüm için paylaştım herşeyimi ama belki de onlar beni görmuyolar bilemiyorum ya da sadece düşüncesizlik ettiler..bunu da zaman göstericek.. sevdiklerimi kolay kolay hayatımdan çıkarmayı secen biri değilim..

Kendi aralarında konuşurken bi kez daha çocukları olmamasından mutlu olmuş ama bunu ifade şekli yanlış olmuş malesef. Bence madem bu kadar samimisiniz açık açık bu konuda alınganım geçen gün de üzüldüm diye söyleyin. İçinizde durup dert olacağına dışarı çıkıp mert olsun

Ne güzel lafmiss bayıldım valla

Ne biçim insanlar yahu. Bırakın,görüşmeyin. Bu bir tedavi,saklanacak bir şeyi yok. Pot kırmak falan da değil bence. Böyle şey denir mi hiç. Alınganlık yaptığınızı düşünmüyorum. Bilerek ve isteyerek söylemişler işte

İnsanlar sizi ancak sizin alındığınız kadar incitebilirler. Gülün geçin efendim, isteyene versin istemeyene vermesin, amin deyin. Ortada bir eksiklik, bir fazlalık vs yok. Öyle düşünürseniz alınmak çok kolay, her çocuk lafı insanın canını acıtır vs. Ama çok da bilinmesi gereken bir şey değil elbette diğer insanlar tarafından, sizin özeliniz.

Kimin nolacagi belli olmaz. Gun gelir devran doner. O yaptiklari soguk espriyi anlarlar.

gibigibiyim tövbe estağfurullah ya
teşbihte hata olmaz "akım derken çokum" demişler bildiğin..
samimiyet derecenizin çok çok fazla olması halinde dahi böyle bir densizliğe müsaade etmemelisiniz sizin yerinizde ben olsam açıkça söyleyeyim kovalardım evden.. ne kadar hanımefendi olduğunuzu söylemeden geçemeyeceğim..
2015 temmuz ayında oğlumu erken doğumla kaybettim aynı dönem en yakınım olan 3 arkadaşım peş peşe hamile kaldı Benim sağlık sorunlarım nüksetti ve şu an hamile kalamıyorum Bu yüzden değil böyle mandanın göle pislemesi gibi konuşmak hamilelikleri süresince benim yanımda hamile olduklarını bile bana hissettirmediler
demem o ki densizliğin dik alası olmuş bence sakinleşip alın karşınıza.. çok kırıldığınızı ve böyle bir şeyi bir daha asla duymak istemediğinizi net bir şekilde ifade edin.. bu konudaki tahammül sınırınızı anlayacaktır.. naçizane..
dip not: başaracaksınız.. benim inancım tam!

gibigibiyim Güzel arkadaşımm Rabbimm sana tez vakit hayırlı şahane bi evlat versin inşaallahh.. Benimde çocuğum olmadı. Ohoo ne laflar duydum. Ama hiç birinde o an yumru gibi koymadım hiç bi cümlemi boğazıma. Hele eltim ne kötülükler yaptı kucağında bebesiyle ne havalar ne laf sokmalar. Bi de doğuya gitmişim sudan çıkmış balık gibiyim sevdiğim adamdan çocuğum olsun istedim. Eltim daha bebeği 7 aylıkken sırf benim çocuğum olmuyor diye 2.ci çocuk planlarına geçti. Seninde çocuğun olmuyor ki bari 2 yi yapayım da torunları severken bende gezmeme tozmama bakarım dedi. Eş ailesinin gözüne girecek aklınca. Regl 2 gün gecikse anneeee hamileyiiim galiba öööö'lerinimi dinlemedim daha nelerini anlatırım da.. Hiç bir zaman gülmedim. Hiçbir zaman normalleştirmedim çünki benim için normal değildi. Acımla dalga geçebildi canımı en çok o yaktı. Belki ömür boyu çocuğum olmaz. Ama kimsede büyük konuşmasın Allah verdiği çocukla sınamasın en büyük duamdır.. O yüzden kırıldıysan belli et. Kızdığın an söyle. Beğin o an sana o mesajı zaten veriyo ama biz o an o tepkiyi vermediğimiz için sonradan sinir yapıyoruz kendimize. Yapma arkadaşım kendine bunu. Senin morale iyi yürekli arkadaşlara verdiğin hem fiziksel hem psikolojik savaşında destekçilere ihtiyacın var. Rabb'im sağlıkla sıhhatle nasip etsin evladını da kucağına almayı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…