- 10 Mayıs 2016
- 3.587
- 6.578
- 158
- Konu Sahibi gibigibiyim
-
+1Dostlarınız dahi olsa tüp bebek tedavisi gördüğünüzü bilmelerine gerek var mıydı?
Çok teşeşekkür ederim Allah size de kısa zamanda sağlıklı hayırlı evlatlar versin inşallahgibigibiyim tövbe estağfurullah ya
teşbihte hata olmaz "akım derken çokum" demişler bildiğin..
samimiyet derecenizin çok çok fazla olması halinde dahi böyle bir densizliğe müsaade etmemelisiniz sizin yerinizde ben olsam açıkça söyleyeyim kovalardım evden.. ne kadar hanımefendi olduğunuzu söylemeden geçemeyeceğim..
2015 temmuz ayında oğlumu erken doğumla kaybettim aynı dönem en yakınım olan 3 arkadaşım peş peşe hamile kaldı Benim sağlık sorunlarım nüksetti ve şu an hamile kalamıyorum Bu yüzden değil böyle mandanın göle pislemesi gibi konuşmak hamilelikleri süresince benim yanımda hamile olduklarını bile bana hissettirmediler
demem o ki densizliğin dik alası olmuş bence sakinleşip alın karşınıza.. çok kırıldığınızı ve böyle bir şeyi bir daha asla duymak istemediğinizi net bir şekilde ifade edin.. bu konudaki tahammül sınırınızı anlayacaktır.. naçizane..
dip not: başaracaksınız.. benim inancım tam!
allah size de sağlıklı evlatlar nasip etsin en kısa zamanda inşallah tüm yaşadıklarınızı unutturacak şekilde sağlıkla mutlulukla kucağınıza alırsınızgibigibiyim Güzel arkadaşımm Rabbimm sana tez vakit hayırlı şahane bi evlat versin inşaallahh.. Benimde çocuğum olmadı. Ohoo ne laflar duydum. Ama hiç birinde o an yumru gibi koymadım hiç bi cümlemi boğazıma. Hele eltim ne kötülükler yaptı kucağında bebesiyle ne havalar ne laf sokmalar. Bi de doğuya gitmişim sudan çıkmış balık gibiyim sevdiğim adamdan çocuğum olsun istedim. Eltim daha bebeği 7 aylıkken sırf benim çocuğum olmuyor diye 2.ci çocuk planlarına geçti. Seninde çocuğun olmuyor ki bari 2 yi yapayım da torunları severken bende gezmeme tozmama bakarım dedi. Eş ailesinin gözüne girecek aklınca. Regl 2 gün gecikse anneeee hamileyiiim galiba öööö'lerinimi dinlemedim daha nelerini anlatırım da.. Hiç bir zaman gülmedim. Hiçbir zaman normalleştirmedim çünki benim için normal değildi. Acımla dalga geçebildi canımı en çok o yaktı. Belki ömür boyu çocuğum olmaz. Ama kimsede büyük konuşmasın Allah verdiği çocukla sınamasın en büyük duamdır.. O yüzden kırıldıysan belli et. Kızdığın an söyle. Beğin o an sana o mesajı zaten veriyo ama biz o an o tepkiyi vermediğimiz için sonradan sinir yapıyoruz kendimize. Yapma arkadaşım kendine bunu. Senin morale iyi yürekli arkadaşlara verdiğin hem fiziksel hem psikolojik savaşında destekçilere ihtiyacın var. Rabb'im sağlıkla sıhhatle nasip etsin evladını da kucağına almayı..
İnsan bazı şeyleri istemeden aramadan yaşamadan anlamıyor bence bununla ilgili sizin nasıl hissettiğinizi bu özlemi çekmeden anlamaları mümkün değil kişisel algılamayın mümkünse de takmayın benim eşim bile çocuğunun yüzünü görene kadar pek birşey anlamadı hissetmediSelam arkadaşlar bu aralar yakın bi arkadaşlımla ilgili ciddi bi sorunum var (ya da ben mi büyüttüm bilmiyorum) Şu an tüp bebek tedavisindeyiz.. Daha önce de bir kez tedavi olup bebeklerimi kaybettim (geçtiğimiz kasım ayında) ve daha önce de doğal gebeliğimi aynı şekilde kaybettim.. Eşimle ortak erkek arkadaşımız var İsmine Ali diyeyim o da bizden kısa süre sonra evlenmişti.. Çift olarak haftada bir birbirimizin evlerine falan gideriz dostumuz diyebiliceğimiz kadar sevdiğimiz bir kişi eşi de öyle.. Geçen haftasonu bir akşam yine bize geldiler ev kalabalıktı 2 kaynım, eltilerim, eltimin 4 yaşında oğlu, bikaç arkadaşımız daha vardı bu çift sonradan geldi, bu arada herkes birbiriyle gayet samimidir..
Neyse ben mutfaktayken salona geçmişlerdi.. İçeri gittim Ali'nin elinde sigara var ben eline doğru bakınca "aaa sigara içmeyecekmiydik burda" falan dedi.. "E yani dedim evde çocuk var" diğer bi arkadaş daha yakmış ben de Ali yakınca içiliyo sandım falan dedi.. Neyse bunlar hemen mutfağa geçtiler falan.. Yüzlerindeki evdeki çocuktan duydukları memnuniyetsizlikle..
Daha sonra ilerleyen saatlerde yine mutfakta Ali ve eşi sigaraya gitmişlerdi.. Çay doldurmak için ben de gittiğimde aralarında "biz böyle iyiyiz aşkım" "şu hale bak aşkım" bu tarz bişeyler konuşuyolar şakalaşıyolar ben de gelince bana da "sence de böyle iyi değil miyiz?" dediler.. "Konuyu yakalayamadım ki neden bahsediyosunuz" dedim.. Ali bana aynen şu cümleyi kurdu "SİZİN YAPMAYA ÇALIŞTIĞINIZ ŞEYİ BİZ YAPMAMAYA ÇALIŞIYORUZ". "Neymiş o" dedim "tabiki çocuk" dedi.. Ben de "yapmayın o zaman" dedim, "biz de ona ğraşıyoruz işte" dedi gülerek dalga geçer gibi.. güldüm falan ama bozuldum yani..
Şimdi tüp bebek tedavisine o sırada yeni başlamış birine böyle bi cümle kurmak bana biraz ağır gibi geldi.. Gerçekten kötü niyet beklemediğim bi insan ama biraz böyle iğneleyici konuşmaları sever etraftaki insanları bozan dik bi yapısı var.. kalbim kırıldı orda hatta onlar içeri geçtikten sonra gözlerim doldu ağlamamak için kendimi zor tuttum.. Toparlanıp içeri geçtim ama o laf yumruk gibi oturdu içime o günden beri.. Dün akşam whatsapp gurubumuzdan yazmış bize gelin haftasonu falan diye.. İçimden hiç cevap vermek gelmedi.. Eşime de söyledim onun laf sokmalarını kaldırabilecek psikolojide değilim diye.. O da gitmeyiz hayatım falan dedi ama bilmiyorum ben mi çok alıngan oldum hormonlardan falan.. Görüşmesek de bi tuhaflık olduğu anlaşılacak.. Nasıl davranmalıyım bi akıl verim bana lütfen
Allah bağışlasın evladınızıİnsan bazı şeyleri istemeden aramadan yaşamadan anlamıyor bence bununla ilgili sizin nasıl hissettiğinizi bu özlemi çekmeden anlamaları mümkün değil kişisel algılamayın mümkünse de takmayın benim eşim bile çocuğunun yüzünü görene kadar pek birşey anlamadı hissetmedi
Sen haklısın...Tabiki istemek zorunda değiller ben ondan rahatsız olmadım ki zaten kurduğu cümleye kırıldım sadece " Sizin yapmaya çalıştığınız şeyi biz yapmamaya çalışıyoruz" cümlesine..
Doğru ama bu isteğe kolayca kavuşmuş yada istememiş insanların bizi anlaması mümkün değil bu maalesef bazen annen için bile böyle hayırlısıyla sizde alın inşallah kucağınıza bunların hepsini unutacaksınız çünkü insana başka birşey düşünmeye vakit bırakmıyorlarAllah bağışlasın evladınızıGaliba ben biraz fazla beklenti içine girmişim.. Hiç söylemeseydim keşke diyorum.. Anlayış çoğu insandan uzak bi kavram sanırım.. Yine de Allah kimseye yaşatmasın
Canim belkide sandigin gibi degil dir benimde cevremde bana cok laf söylüyorlar sen böylesin girdigin halin iyi olmus daha esin kuma almayacak mi üstüne gibi bide ben 2.5 yilik evliyim 2 tup bebek yaptim olmadi sonra dedim ki eger elinizden geliyorsa siz verin bu gun sizin cocuklarinizin ilerde vefali olcaginami eminsiniz gercekten cok zor bi durum allah yardimcin olsun tüp bebekte moral cok onemli stres yapmayin
Inşallah çok teşekkür ederim canimDoğru ama bu isteğe kolayca kavuşmuş yada istememiş insanların bizi anlaması mümkün değil bu maalesef bazen annen için bile böyle hayırlısıyla sizde alın inşallah kucağınıza bunların hepsini unutacaksınız çünkü insana başka birşey düşünmeye vakit bırakmıyorlar
Allah insallah size se en kısa zamanda sağlıklı evlatlar versinCanim belkide sandigin gibi degil dir benimde cevremde bana cok laf söylüyorlar sen böylesin girdigin halin iyi olmus daha esin kuma almayacak mi üstüne gibi bide ben 2.5 yilik evliyim 2 tup bebek yaptim olmadi sonra dedim ki eger elinizden geliyorsa siz verin bu gun sizin cocuklarinizin ilerde vefali olcaginami eminsiniz gercekten cok zor bi durum allah yardimcin olsun tüp bebekte moral cok onemli stres yapmayin
Amin canim cok tesekkur ederim destegine.. malesef paylasarak ben de biraz hata ettim.. bu ara mesafeli kalmayi tercik edicemHerkesin çevresinde böyle patavatsizlar var insanlar hiç düşünmeden konuşuyorlar ya deli oluyorum lafinizin biraz önünü arkasını düşünün be kardeşim böyle insanlar zaman zaman insanın moralini bozar inşaallah Rabbim emeklerinizi boşa çıkarmaz dünya meyvesini tattirir cnm mesafe koy arkadaşlarınla bugün bunu diyen yarın yine başka birşey deyip canını sıkar tecrübelerime dayanıp söylüyorum senin zaten sorunun var niye bide bunları sorun edesinki
Oyle gibi geliyo degil mi kulaga.. Ben de zaten öyle gibi anladigim icin bozuluyorum galiba.. hislerime tercüman oldunuz resmen.. bu ara hiç bi araya gelmek içinden gelmiyo ama bu süreçler geçince kırgınlığını mutlaka söylemeyi planlıyorum.. çok teşekkürler desteğinizeBu lafın gittiği yeri fark etmemek.. Bilmiyorum çok hödükçe diyim bari.. Siz yapmaya çalışırken, biz bi bıraksak hemen olur der gibi.. Kırılmakta haklısınız ve eğer gerçekten dostunuzsa kırıldığınızı da rahatça söyleyebilmelisiniz.. Bi sarsılıp kendine gelsin...
Canim belkide sandigin gibi degil dir benimde cevremde bana cok laf söylüyorlar sen böylesin girdigin halin iyi olmus daha esin kuma almayacak mi üstüne gibi bide ben 2.5 yilik evliyim 2 tup bebek yaptim olmadi sonra dedim ki eger elinizden geliyorsa siz verin bu gun sizin cocuklarinizin ilerde vefali olcaginami eminsiniz gercekten cok zor bi durum allah yardimcin olsun tüp bebekte moral cok onemli stres yapmayin
Aptal yaSelam arkadaşlar bu aralar yakın bi arkadaşlımla ilgili ciddi bi sorunum var (ya da ben mi büyüttüm bilmiyorum) Şu an tüp bebek tedavisindeyiz.. Daha önce de bir kez tedavi olup bebeklerimi kaybettim (geçtiğimiz kasım ayında) ve daha önce de doğal gebeliğimi aynı şekilde kaybettim.. Eşimle ortak erkek arkadaşımız var İsmine Ali diyeyim o da bizden kısa süre sonra evlenmişti.. Çift olarak haftada bir birbirimizin evlerine falan gideriz dostumuz diyebiliceğimiz kadar sevdiğimiz bir kişi eşi de öyle.. Geçen haftasonu bir akşam yine bize geldiler ev kalabalıktı 2 kaynım, eltilerim, eltimin 4 yaşında oğlu, bikaç arkadaşımız daha vardı bu çift sonradan geldi, bu arada herkes birbiriyle gayet samimidir..
Neyse ben mutfaktayken salona geçmişlerdi.. İçeri gittim Ali'nin elinde sigara var ben eline doğru bakınca "aaa sigara içmeyecekmiydik burda" falan dedi.. "E yani dedim evde çocuk var" diğer bi arkadaş daha yakmış ben de Ali yakınca içiliyo sandım falan dedi.. Neyse bunlar hemen mutfağa geçtiler falan.. Yüzlerindeki evdeki çocuktan duydukları memnuniyetsizlikle..
Daha sonra ilerleyen saatlerde yine mutfakta Ali ve eşi sigaraya gitmişlerdi.. Çay doldurmak için ben de gittiğimde aralarında "biz böyle iyiyiz aşkım" "şu hale bak aşkım" bu tarz bişeyler konuşuyolar şakalaşıyolar ben de gelince bana da "sence de böyle iyi değil miyiz?" dediler.. "Konuyu yakalayamadım ki neden bahsediyosunuz" dedim.. Ali bana aynen şu cümleyi kurdu "SİZİN YAPMAYA ÇALIŞTIĞINIZ ŞEYİ BİZ YAPMAMAYA ÇALIŞIYORUZ". "Neymiş o" dedim "tabiki çocuk" dedi.. Ben de "yapmayın o zaman" dedim, "biz de ona ğraşıyoruz işte" dedi gülerek dalga geçer gibi.. güldüm falan ama bozuldum yani..
Şimdi tüp bebek tedavisine o sırada yeni başlamış birine böyle bi cümle kurmak bana biraz ağır gibi geldi.. Gerçekten kötü niyet beklemediğim bi insan ama biraz böyle iğneleyici konuşmaları sever etraftaki insanları bozan dik bi yapısı var.. kalbim kırıldı orda hatta onlar içeri geçtikten sonra gözlerim doldu ağlamamak için kendimi zor tuttum.. Toparlanıp içeri geçtim ama o laf yumruk gibi oturdu içime o günden beri.. Dün akşam whatsapp gurubumuzdan yazmış bize gelin haftasonu falan diye.. İçimden hiç cevap vermek gelmedi.. Eşime de söyledim onun laf sokmalarını kaldırabilecek psikolojide değilim diye.. O da gitmeyiz hayatım falan dedi ama bilmiyorum ben mi çok alıngan oldum hormonlardan falan.. Görüşmesek de bi tuhaflık olduğu anlaşılacak.. Nasıl davranmalıyım bi akıl verim bana lütfen
Ayy hele bi de sen mi düzenleyecekmişsin partisini... Öyle ben yaparım denilince oluyo muymuş yaa?? Ohh milletteki cahil cühela özgüvenin 10'da 1'i yok anam bizde. Allah istemezse hiçbir şey olmaz.. Hukukçu dayım eşi de hukukçu. İkisinde de hiççbir şey yoktu ve 19 sene olmadı çocukları... En son herşeyden vazgeçtiler kendiliğinden oldu. İnan gitmedikleri ülke olmadıkları tedavi kalmadı belki... Ama Rabbim izin vermedi.. Bana gelince canım ben senin kayınvaliden ve kayınpederin gibi iyi insanlara denk gelmedim. Ki bir de annemi de babamı da kaybetmişim.. Ana baba olacakları yerde... Şimdi çok mutlular. Çünki biz boşandık. 7 ay olacak eşimde bende hala ağlarız birbirimizin sesini duymak zorunda kaldığımızda.. Şimdi yüklenirler neden görüşüyosun diye. Bilirler avukattı kendisi ve bi kaç miras davamız doğal olarak eşimin takibindeydi. Bazı durumlarda mecbur kalınıyo ve görüşmek zorunda kalıyoruz. Ağlayarak birbirimize içimiz giderek bakıyoruz. Benim 7 senem havada buhar oldu. Közü içimde kaldı. Ahirette göz göze hesaplaşıcam iki çift lafım olacak elbet... Bundan sonra da olur mu bi çocuğum Allah bilir. Ben bu duyguyu yaşayamadan ölcem biliyorum. Çünki çokk istedim hala daha çokk istiyorum kii en büyük sınavım Rabb'im bunu verdi bana. O yüzden çokk iyi bilirim o psikolojiyi.. İsteyen herkesin kucağını doldırsun Rabbim.. Kimsenim kucağına bakıp aratmasın ağlatmasın..allah size de sağlıklı evlatlar nasip etsin en kısa zamanda inşallah tüm yaşadıklarınızı unutturacak şekilde sağlıkla mutlulukla kucağınıza alırsınızNe kadar kötü kalpli insanlar Allah'ım bü dünyada inanamıyorum bazen gerçekten.. Benim de eltim benim tüp bebek yaptığım gün evlendi.. benim bebeklerim tutundu hamile oldum sonra 10 haftalıkken kaybettim.. Bu elti olacak şahıs kayınvalidem ağlarken demiş ki anne ağlama üzülme ben sana yapıcam inşallah bi torun çalışmalara başladık.. Bunu duyduğumda şok oldum.. gerçekten inanmadım eşime bile söyleyemedim.. Sonra kürtajımdan 2 ay sonra hamile kaldı Allah tamamına erdirsin.. Sosyal medyaya ultrason fotoları atmalar mı dersin.. Daha 6 haftalıkken beni arayıp cinsiyet partisini senin düzenlemeni istiyorumlar mı dersin.. Her gün arayıp şunu aşeriyorum bunu aşeriyorum canım şunu istedi bunu istediler.. İnandım işte o zaman k.v deye söylediği şeye.. Hala bu elti aynı hareketlere devam ediyo.. Ama çıtımı çıkarmadım.. Diğer k.braderlerim eltilerim eşim k.validem herkes çok tepkili.. Ben onları çok hevesli daha yaşıo küçük boşverin diye yatıştırmaya çalışıyorum..Benim yerime onlar kızıyolar inanki herkes kimin ne olduğunu ne yapmaya çalıştığını görüyor , Allah da görüyo sen de hiç canını sıkma ona havale ediyorum ben gerçekten artk.. Tepki vermeyişimizin de sebebi aslında yine insanlığımız canım.. Kimseyi kırmak üzmek istemediğimizden kendimiz üzülmeyi göze alıyoruz işte.. Ben şu aşamalarda çok konuşmak istemiyorum daha sonrasında bana yaşattığını arkadaşımla en uygun şekilde paylaşıcam.. Bu da bana ders oldu kendini lafını bilmez insanlarla bi daha da hiç bir özelimi paylaşmıycam.. Hakkımızda hayırlısı olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?