• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizin yapmaya çalıştığınız şeyi(!) Biz yapmamaya çalışıyoruz..

Eşim ve ben sigara kullanıyoruz. Cocuklarimiz olmadan önce evimizin her yerinde içerdik .film izlerken ,sohbet ederken ,gece toplantı aralarında falan :KK70: çocuklarımız olduktan sonra mutfakta içmeye başladık ,yaz kış camimiz kapanmaz, davlumbaz da öyle (çocuklu evde icilmemeli evet ama zararını azaltmaya çalışıyoruz ) çocuklarımızın yada başka çocukların yanında asla kullanmayız. Özel alana saldırıdır bu zaten ..evine gittiğimiz insanlar teklif etmedikçe, sigara kullanılan alanlarda bile buna teşebbüs etmeyiz .karşılıklı anlayış olmalı .kimse bir kaç saatten ölmez. .misafirlerinizi biraz sorumsuz buldum ..ayrıca önceden evimizin her alanında sigara içiliyordu, ne pismisiz diyorum :KK43: o zamanlar hiç farketmiyordum, yaşım da küçüktü. Kapalı balkon varsa tercihimdir. Asla evimde mutfak haricinde sigara kullanılmasına izin vermiyorum ,sende verme ! Pislikten başka birşey değil ...
Zaten eğer çocuk olursa mecburen öyle olacak.. Şimdiden alıştırmak lazım :) Hem öyle olunca daha az sigara içiliyo sağlık açısından da faydalı bi durum :)

bu senin degil onlarin terbiyesizligi heryerde sigara icecegim diye cocuk yapmama kararlari bile tuhaf baska sey icin soylese tamam herkes cocuk yapmak zorunda degil ama sigara icemedim diye boyle bir karar saglikli beyinden cikmiyo gibi geldi bana zaten sigara icin cocuk yqpmuyosa mumkunse yapmasin hamileykende icer o kadin
Bu diyen de kadın değil adam aslında karısı yorumsuz gibiydi bu konuda bence kadın hissiyle biraz daha makul baktı olaya ama eşine de bişey demedi orda..

Bana böyle bir laf söyleme cesaretinde kimse bulunamaz, zannetmiyorum. Hayatımdan engellerim o çifti. Böyle dengiz arkadaşlar edinmeyin.

Zaten eğer çocuk olursa mecburen öyle olacak.. Şimdiden alıştırmak lazım :) Hem öyle olunca daha az sigara içiliyo sağlık açısından da faydalı bi durum :)
Haklisin ama az falan içilmiyor . Kendimden biliyorum :) babam hasta ,düşündükçe sigaraya sarılıyorum. Yani bir sebep muhakkak bulunuyor. Sen temkinli olmaya devam et .hamilesin ,önce sen sonra başkalarının keyfi ..

Haklisin ama az falan içilmiyor . Kendimden biliyorum :) babam hasta ,düşündükçe sigaraya sarılıyorum. Yani bir sebep muhakkak bulunuyor. Sen temkinli olmaya devam et .hamilesin ,önce sen sonra başkalarının keyfi ..
Ahh değilim canım henüz tedavim yeni başladı inşallah Allah söyletiyodur sana olurum :KK33: Baban için üzüldüm geçmiş olsun allah şifa versin inşallah :KK33::KK33:

bence laf sokmak ıcın dememıs ama yınede yakışıksız olmus bıraz mesafe herzaman ıyıdır ustelık bebek surecınızı uluorta paylasmayın bence bızımde uc bucuk yıldır olmuyor ama kımseye olmuyor falan demedım az cok tahmın edıyorlar arkamdan dedıkodumu da yapıyorlar farkındayım kımsenın yuzume sormaya cesaretı yok olurda cıkarsa oyle bı densız alır cevabını oturur!!!

bence laf sokmak ıcın dememıs ama yınede yakışıksız olmus bıraz mesafe herzaman ıyıdır ustelık bebek surecınızı uluorta paylasmayın bence bızımde uc bucuk yıldır olmuyor ama kımseye olmuyor falan demedım az cok tahmın edıyorlar arkamdan dedıkodumu da yapıyorlar farkındayım kımsenın yuzume sormaya cesaretı yok olurda cıkarsa oyle bı densız alır cevabını oturur!!!
Keşke paylaşmamış olsaydım çok pişmanım.. Niyetten şüphem yok ama düşüncesizce patavatsızca yapılan ucunun nereye gidiceğini bilmeden yapılan bi konuşma işte..bu ara biraz mesafeli olmayı planlıyorum belki hatasını farkeder..

karı koca tencere kapak bunlar yaaa...
tüp bebeği geçtim, oraya daha gelmeden evde çocuk varken sigara içmek ne büyük bir düşüncesizliktir. ne büyük bir saygısızlıktır!!! şimdi sadede geldim, evet bu insanların çocuk yapmamaya çalışmaları ne doğru bir hareket, ne isabetli bir karardır. çok takdir ettim arkadaşınız olan o çifti..
amaçlarınızın farklı olması çok normal. birinizin istediği şeyi diğeriniz istemeyebilir. ama birbirinizin istediği şeylere saygı duyabilmek bir erdemdir.. çocuk olan evde sigara içebilecek kadar saygı yoksunu bir insandan, senin çok istediğin şeye de saygı duymasını beklemek boş bir beklenti olur bence.

karı koca tencere kapak bunlar yaaa...
tüp bebeği geçtim, oraya daha gelmeden evde çocuk varken sigara içmek ne büyük bir düşüncesizliktir. ne büyük bir saygısızlıktır!!! şimdi sadede geldim, evet bu insanların çocuk yapmamaya çalışmaları ne doğru bir hareket, ne isabetli bir karardır. çok takdir ettim arkadaşınız olan o çifti..
amaçlarınızın farklı olması çok normal. birinizin istediği şeyi diğeriniz istemeyebilir. ama birbirinizin istediği şeylere saygı duyabilmek bir erdemdir.. çocuk olan evde sigara içebilecek kadar saygı yoksunu bir insandan, senin çok istediğin şeye de saygı duymasını beklemek boş bir beklenti olur bence.
O sigara konusu zaten anlaşılamaz saçmasapan bi olaydı şok oldum yaa nasıl yakarlar diye.. Kafaları o ara gitti el alışkanlığı mı desem artık garipti yani.. Çocuk konusunda da istemeyebilirler saygı duyuyorum tabiki ama beni eksik hissettirecek öyle bi laf söylemeleri çok içime dokundu gerçekten.. Bu süreçte uzak durmayı tercih edicem kendilerinden..

Bütün sayfaları okudum. Çünkü bende iki bebek kaybetmiş biriyim ayrıca herhangi bir hassasiyet yaratacak bir ilaç da almıyorum ve diyebilirim ki kesinlikle haklısınız. Siz aşırılık göstermiyorsunuz, onlar densizlik göstererek canını yakmışlar. İnsan gebelik sürecine girince hele de zorlu bir yoldan girince olaylara karşı bakışı değişiyor, bu konunun ne kadar hassas olduğunu daha iyi anlıyor.
Tüp bebek mevzusunu neden söylediniz demiyorum. Ben de hayatımda olan şeyleri yakınlarimla iyisiyle kötüsüyle paylaşmayı severim ki sizde bilinen iki gebelik ve saklanmasını engelleyecek yoğunlukta bir sosyal hayat varmış. Ketum olabilen arkadaşları sadece takdir edebiliyorum.
Gördüğüm kadarıyla arkadaşlarınız sadece bu konuda değil yurtdışı olsun sigara olsun çok bencil ve keyif düşkünü. Eğer bir birey toplum içine girecekse davranışlarını sadece kendi ego ve keyfine göre değil, karşısındakini de düşünerek sekillendirmeli. Yetişkin olan birinin artık nasıl konuşması gerekir. Malesef arkadaşlarınız bunları gözden kaçırmış. Bu durumda artık siz de içinize dert etmektense açık açık konuşun. Böyle sık goruseceksiniz laflarını bilerek konuşsunlar. Konuşsam çok üzülür ve özür dilerler demişsiniz. Demek ki ne yaptıklarının farkında değiller. Madem yakın arkadaşınız usulünce konuşun, hem onlar da bir yerde kendilerini geliştirip düzeltme imkanı bulurlar.

Çok uzun yazdım çünkü benzer durumlardayiz ve okuyunca benim içim cız etti. Lütfen canınızı hiçbir şey için üzmeyin. Bence çok düşünceli ve güzel bir anne olacaksınız.

O sigara konusu zaten anlaşılamaz saçmasapan bi olaydı şok oldum yaa nasıl yakarlar diye.. Kafaları o ara gitti el alışkanlığı mı desem artık garipti yani.. Çocuk konusunda da istemeyebilirler saygı duyuyorum tabiki ama beni eksik hissettirecek öyle bi laf söylemeleri çok içime dokundu gerçekten.. Bu süreçte uzak durmayı tercih edicem kendilerinden..

Hassas davranıyorsunuz bence. Eksiklik diye söz etmeniz bile kendinize yaptığınız psikolojik baskının sonucudur.
Herseyden önce böyle gormemekle başlayın .

Bu kadar yakın iki ailenin arasında bazen olur böyle espriler. Fazla samimiyetten kaynaklanır.

O an bunu kaldiramadiysaniz , şuan çok hassas bir dönemdeyim. Iğnelerini, hormonların etkisiylede duygusalim. Bu ve benzeri espriler içime dokunuyor. " şeklinde uyarabilirdiniz onları.

Samimiyet sadece sık görüşmek değildir. Iletişim önemlidir.

Fazla samimiyetten yana da değilim. Haftada bir görüşmek bana göre çok fazla.
Görüşmeyi kesmek anlamsız olur böyle bir konuşma üzerine ancak zaman aradıklarını artırabilirsiniz.

Böyle bişey dilemiyorum Allah düşmanıma bile bu hisleri yaşatmasın benim tek dileğim.. Bir gün anlayacaklarsa da o anlama yaşayarak olmasın inşallah :KK33::KK33: Sadece öyle anlayabileceklerse de hiç anlamasınlar :KK33::KK33: Ben bi şekilde idare ederim sıkıntı yok :KK66:
Tabiki yaşatmasın Allah çok zor bir durum...ama gün gelip devran dönüyor maalesef.bkyle şeylerin şakası yapilmamali

Arkadaşlarınızı tanımıyor musunuz bu kadar samimisiniz?
Ne niyetle söylendiğini en iyi siz bilirsiniz.
Bene kendi aralarında konuşurken size yakalanınca mecburen açıklama yapmışlar, düşünmeden.
Çocuk istemeyen insanlar sizin gibi bu konuda hassas olmazlar, hangi duygulardan geçtiğinizi bilmiyor olabilirler.

Arkadaşlarınızı tanımıyor musunuz bu kadar samimisiniz?
Ne niyetle söylendiğini en iyi siz bilirsiniz.
Bene kendi aralarında konuşurken size yakalanınca mecburen açıklama yapmışlar, düşünmeden.
Çocuk istemeyen insanlar sizin gibi bu konuda hassas olmazlar, hangi duygulardan geçtiğinizi bilmiyor olabilirler.

Aciklama yaparken sizin yapmaya çalıştığınız şeyi demek bence çok uygunsuz ki bunu söyleyen bir erkek

Sen kimsin de benim özel hayatımi böyle ağzına alıyorsun denir böyle adamlara

Aciklama yaparken sizin yapmaya çalıştığınız şeyi demek bence çok uygunsuz ki bunu söyleyen bir erkek

Sen kimsin de benim özel hayatımi böyle ağzına alıyorsun denir böyle adamlara
Görünüşe göre görüştükleri ve tedaviden haberleri olan gayet samimi dostlarıymış.

Back