- 29 Nisan 2013
- 4.079
- 1.964
- 448
- Konu Sahibi gibigibiyim
Allah aratmasın deseydin oda onlara koyardı allah en kısa zamanda nasıp etsin cnm stres altındasın simdi takılır insanın aklına düsüncesizlik etmisler tabi cicim aylarındalar ya...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sizin de insallah gzl sonuçlanır tedaviniz.. Ben pişmanım zaten paylaştığıma.. geçmişi düzeltemem ama sonraki süreçte hem biraz uzak durmayı hem de hiçbişey paylaşmamayi düşünüyorumNacizane önerim bundan sonraki süreci hiç kimse ile paylaşma çünkü olumlu ya da olumsuz insanlar ne diyeceğini bilmiyor bazen
Bende yeni başlıyorum bizde 3 aile sıkı görüşürüz ama hiç birine söylemedim olursa süpriz olmazsa ben biliyoruz zaten
O sira o kadar uzuldum ki ne diycegimi bilemedim acikcasi ama gercekten de allah kimseye aratmasin..3 ay falan arayla evlendik 2 yıl kadar önce aslında çok da cicim ayında değiller ama farkindaliklari pek gelişmedi demekki bu sürede :)Allah aratmasın deseydin oda onlara koyardı allah en kısa zamanda nasıp etsin cnm stres altındasın simdi takılır insanın aklına düsüncesizlik etmisler tabi cicim aylarındalar ya...
Haklısınız herkes benim derdinle yatıp benim derdinle kalkamaz ama bu insanlar benim için herkes değiller.. Ben mesela dostlarımın derdiyle yatıp kalkarım ama herkes aynı duyarlılıkta olamiyo demekki bunu anlamış oldum..Alınganlık etmişsiniz. İstemediği halde çocuk sahibi olmak da en az istediği halde olmaması kadar dert bir şey. Herkes çocuk diye ölmüyor. Sıkı sıkı korunanlar da yeri geldiğinde aman ya hamileysem diye kimbilir ne stres yaşıyor. Her lafı üstünüze alınmayın. Zaten isteseler istedikleri anda çocukları olur mu, onlar da bilemez. Dolayısıyla size laf çarpma yaptıklarını sanmam. Kendi aralarında konuşuyorlarmış işte, lafın üzerine gelmişsiniz.
Çocuk sahibi olamayan çiftlerde sık gördüğüm şey bu. İstiyorlar ki bütün dünya onlara uysun, onları düşünsün, onlar gibi hassas olsun. Kimisi çocuklu kadının çocuğunu sevmesine takar, kimisi başkasının bilmemkaçıncı çocuğuna hamile olmasını takar. " Benim çocuğum olmazken o nasıl olur da bunu yapar" diye az eften püften konu açılmıyor burada. Yapmayın Allah aşkına. Herkesin türlü türlü derdi var. Kimsenin oturup sizin çocuk derdinizle yatıp, onla kalkıp, sizin istediğiniz gibi davranmasını beklemeyin. Herkesin hayatı, derdi kendine. Ha biri çıkar karşınıza açık açık sizin derdinizle alay eder, bariz can yakan laf eder, o zaman art niyetli dersiniz. Ama her lafı, her davranışı üzerinize alınıyorsanız millet ne yapsın...
Bi de tabi herkes çocuk isteyecek sevecek hazır olacak değil sanmayinki ben de buna hep hazirdim.. eski esimden olduresiye dayak yiyip evi terkettigim sirada hamile oldugumu ogrendigimde nasil bi uzuntuye kapildigimi da ben bilirim.. kendi istegimle kurtaj olmamı da sebeplerimi de kimsenin yargılamasına izin vermem.. herkesin isteği dileği farklı olabilir ama bu kimsenin kalbini kırıp ukalaca konuşma hakkı vermez kimseye.. Ben nasıl onlara çocuk istemiyorlar diye laf sokup kabalık etmiyosam onlar da bana etmemelilerdi cunku dostluk bunu gerektirir.. Özellikle de insan dostlarına sıradan insanlara davrandığı gibi davranmaz bana göre..Alınganlık etmişsiniz. İstemediği halde çocuk sahibi olmak da en az istediği halde olmaması kadar dert bir şey. Herkes çocuk diye ölmüyor. Sıkı sıkı korunanlar da yeri geldiğinde aman ya hamileysem diye kimbilir ne stres yaşıyor. Her lafı üstünüze alınmayın. Zaten isteseler istedikleri anda çocukları olur mu, onlar da bilemez. Dolayısıyla size laf çarpma yaptıklarını sanmam. Kendi aralarında konuşuyorlarmış işte, lafın üzerine gelmişsiniz.
Çocuk sahibi olamayan çiftlerde sık gördüğüm şey bu. İstiyorlar ki bütün dünya onlara uysun, onları düşünsün, onlar gibi hassas olsun. Kimisi çocuklu kadının çocuğunu sevmesine takar, kimisi başkasının bilmemkaçıncı çocuğuna hamile olmasını takar. " Benim çocuğum olmazken o nasıl olur da bunu yapar" diye az eften püften konu açılmıyor burada. Yapmayın Allah aşkına. Herkesin türlü türlü derdi var. Kimsenin oturup sizin çocuk derdinizle yatıp, onla kalkıp, sizin istediğiniz gibi davranmasını beklemeyin. Herkesin hayatı, derdi kendine. Ha biri çıkar karşınıza açık açık sizin derdinizle alay eder, bariz can yakan laf eder, o zaman art niyetli dersiniz. Ama her lafı, her davranışı üzerinize alınıyorsanız millet ne yapsın...
Açıkçası ben de sizin dostluk ilişkinizi pek anlayamadım. Ne bileyim, bu kadar kalp kıran insanlarsa neden dost diyorsunuz, veya ne niyetle söylediklerini nasıl anlayamıyorsunuz dost dediklerinizin? İlginç. Gerçek dostluklarda insan dostunn içini dışını bilir, neyi ne niyetle söylediğini anlar. Kaldı ki ben tekrar söylüyorum, o kişilerin dediği lafın kaba, kırıcı, kötü vs vs olduğunu düşünmüyorum, sizin alındığınızı düşünüyorum. Bu kadar kötülerse görüşmeyin, dostum demeyin, olsun bitsin.Bi de tabi herkes çocuk isteyecek sevecek hazır olacak değil sanmayinki ben de buna hep hazirdim.. eski esimden olduresiye dayak yiyip evi terkettigim sirada hamile oldugumu ogrendigimde nasil bi uzuntuye kapildigimi da ben bilirim.. kendi istegimle kurtaj olmamı da sebeplerimi de kimsenin yargılamasına izin vermem.. herkesin isteği dileği farklı olabilir ama bu kimsenin kalbini kırıp ukalaca konuşma hakkı vermez kimseye.. Ben nasıl onlara çocuk istemiyorlar diye laf sokup kabalık etmiyosam onlar da bana etmemelilerdi cunku dostluk bunu gerektirir.. Özellikle de insan dostlarına sıradan insanlara davrandığı gibi davranmaz bana göre..
Mesela bazı insanlar çok alıngan olur bi prenses havasinda herkese sürekli darılır kırılır .. dikkat ediyorum onlara mesela insanlar cok hassas davraniyolar aman alinmasin darilmasin diye.. Ben de ne kadar mantıklı rahat kafada bi insanımdır ama bazen benim de hassas noktalarımın olabilecegini dusundurmeyi becerememisim demekki etrafima.. belki de hata burda benden kaynaklaniyodur.. nasil olsa buna bisey olmaz tas gibi saglam hatun bakisacisi yarattıysam demekki :)Ben de bozulurum arkadas boyle bi durumda hayir yani sana bunu duyurmak zorunda degillerdi bilerek soylenmis diye dusunuyorum. laflari agizlarinda olan insanlardan nefret ediyorum bu laf nereye gider karsimdaki darilir mi dedikleri yok
Işte biraz da bunu sorguluyorum belki.. Ben dostlarıma yapmam mesela böyle.. Ben onları dost gördüğüm için paylaştım herşeyimi ama belki de onlar beni görmuyolar bilemiyorum ya da sadece düşüncesizlik ettiler..bunu da zaman göstericek.. sevdiklerimi kolay kolay hayatımdan çıkarmayı secen biri değilim..Açıkçası ben de sizin dostluk ilişkinizi pek anlayamadım. Ne bileyim, bu kadar kalp kıran insanlarsa neden dost diyorsunuz, veya ne niyetle söylediklerini nasıl anlayamıyorsunuz dost dediklerinizin? İlginç. Gerçek dostluklarda insan dostunn içini dışını bilir, neyi ne niyetle söylediğini anlar. Kaldı ki ben tekrar söylüyorum, o kişilerin dediği lafın kaba, kırıcı, kötü vs vs olduğunu düşünmüyorum, sizin alındığınızı düşünüyorum. Bu kadar kötülerse görüşmeyin, dostum demeyin, olsun bitsin.
Ne güzel lafmiss bayıldım vallaKendi aralarında konuşurken bi kez daha çocukları olmamasından mutlu olmuş ama bunu ifade şekli yanlış olmuş malesef. Bence madem bu kadar samimisiniz açık açık bu konuda alınganım geçen gün de üzüldüm diye söyleyin. İçinizde durup dert olacağına dışarı çıkıp mert olsun
Öyle umuyorum.. sikmamaya çalışıyorumArt niyet göremedim sadece düşünmeden konuşmuş sıkma canını.
Kimin nolacagi belli olmaz. Gun gelir devran doner. O yaptiklari soguk espriyi anlarlar.Selam arkadaşlar bu aralar yakın bi arkadaşlımla ilgili ciddi bi sorunum var (ya da ben mi büyüttüm bilmiyorum) Şu an tüp bebek tedavisindeyiz.. Daha önce de bir kez tedavi olup bebeklerimi kaybettim (geçtiğimiz kasım ayında) ve daha önce de doğal gebeliğimi aynı şekilde kaybettim.. Eşimle ortak erkek arkadaşımız var İsmine Ali diyeyim o da bizden kısa süre sonra evlenmişti.. Çift olarak haftada bir birbirimizin evlerine falan gideriz dostumuz diyebiliceğimiz kadar sevdiğimiz bir kişi eşi de öyle.. Geçen haftasonu bir akşam yine bize geldiler ev kalabalıktı 2 kaynım, eltilerim, eltimin 4 yaşında oğlu, bikaç arkadaşımız daha vardı bu çift sonradan geldi, bu arada herkes birbiriyle gayet samimidir..
Neyse ben mutfaktayken salona geçmişlerdi.. İçeri gittim Ali'nin elinde sigara var ben eline doğru bakınca "aaa sigara içmeyecekmiydik burda" falan dedi.. "E yani dedim evde çocuk var" diğer bi arkadaş daha yakmış ben de Ali yakınca içiliyo sandım falan dedi.. Neyse bunlar hemen mutfağa geçtiler falan.. Yüzlerindeki evdeki çocuktan duydukları memnuniyetsizlikle..
Daha sonra ilerleyen saatlerde yine mutfakta Ali ve eşi sigaraya gitmişlerdi.. Çay doldurmak için ben de gittiğimde aralarında "biz böyle iyiyiz aşkım" "şu hale bak aşkım" bu tarz bişeyler konuşuyolar şakalaşıyolar ben de gelince bana da "sence de böyle iyi değil miyiz?" dediler.. "Konuyu yakalayamadım ki neden bahsediyosunuz" dedim.. Ali bana aynen şu cümleyi kurdu "SİZİN YAPMAYA ÇALIŞTIĞINIZ ŞEYİ BİZ YAPMAMAYA ÇALIŞIYORUZ". "Neymiş o" dedim "tabiki çocuk" dedi.. Ben de "yapmayın o zaman" dedim, "biz de ona ğraşıyoruz işte" dedi gülerek dalga geçer gibi.. güldüm falan ama bozuldum yani..
Şimdi tüp bebek tedavisine o sırada yeni başlamış birine böyle bi cümle kurmak bana biraz ağır gibi geldi.. Gerçekten kötü niyet beklemediğim bi insan ama biraz böyle iğneleyici konuşmaları sever etraftaki insanları bozan dik bi yapısı var.. kalbim kırıldı orda hatta onlar içeri geçtikten sonra gözlerim doldu ağlamamak için kendimi zor tuttum.. Toparlanıp içeri geçtim ama o laf yumruk gibi oturdu içime o günden beri.. Dün akşam whatsapp gurubumuzdan yazmış bize gelin haftasonu falan diye.. İçimden hiç cevap vermek gelmedi.. Eşime de söyledim onun laf sokmalarını kaldırabilecek psikolojide değilim diye.. O da gitmeyiz hayatım falan dedi ama bilmiyorum ben mi çok alıngan oldum hormonlardan falan.. Görüşmesek de bi tuhaflık olduğu anlaşılacak.. Nasıl davranmalıyım bi akıl verim bana lütfen