- 24 Temmuz 2008
- 25.483
- 44.483
- 1.123
- Konu Sahibi gibigibiyim
-
Görünüşe göre görüştükleri ve tedaviden haberleri olan gayet samimi dostlarıymış.
Çok teşekkür ederim insallah hayırlısıyla güzel sonuca gidebilirim bu defa.. gerçekten anladığınızı hissettirdiniz bana ve yalnız olmadigimi tekrar teşekkür ederim uzun uzun zaman ayırmış yazmışsınız.. Ben çok hassas biri değilim ama konu bayaa hassas yaşamayan bilemez diyemiyorum çünkü ben çocuk istemezken en yakın arkadaşım bu durumdaydı ve sonn derece hassas davraniyodum ona..dolayisiyla yaşamadan da bilinebiliyo aslinda biraz duyarli olmak yeterli.. insan zaten en yakinlarindan da bu hassasiyeti bekleyemeyecekse ne anlamı var yakınlığın dimi.. bu dönemi geçirdikten sonra konuşurum çünkü bu ara duygusal bi saniye bile geçirip kendime yuklenmek istemiyorum.. tekrar çok teşekkür ederim desteğinizeBütün sayfaları okudum. Çünkü bende iki bebek kaybetmiş biriyim ayrıca herhangi bir hassasiyet yaratacak bir ilaç da almıyorum ve diyebilirim ki kesinlikle haklısınız. Siz aşırılık göstermiyorsunuz, onlar densizlik göstererek canını yakmışlar. İnsan gebelik sürecine girince hele de zorlu bir yoldan girince olaylara karşı bakışı değişiyor, bu konunun ne kadar hassas olduğunu daha iyi anlıyor.
Tüp bebek mevzusunu neden söylediniz demiyorum. Ben de hayatımda olan şeyleri yakınlarimla iyisiyle kötüsüyle paylaşmayı severim ki sizde bilinen iki gebelik ve saklanmasını engelleyecek yoğunlukta bir sosyal hayat varmış. Ketum olabilen arkadaşları sadece takdir edebiliyorum.
Gördüğüm kadarıyla arkadaşlarınız sadece bu konuda değil yurtdışı olsun sigara olsun çok bencil ve keyif düşkünü. Eğer bir birey toplum içine girecekse davranışlarını sadece kendi ego ve keyfine göre değil, karşısındakini de düşünerek sekillendirmeli. Yetişkin olan birinin artık nasıl konuşması gerekir. Malesef arkadaşlarınız bunları gözden kaçırmış. Bu durumda artık siz de içinize dert etmektense açık açık konuşun. Böyle sık goruseceksiniz laflarını bilerek konuşsunlar. Konuşsam çok üzülür ve özür dilerler demişsiniz. Demek ki ne yaptıklarının farkında değiller. Madem yakın arkadaşınız usulünce konuşun, hem onlar da bir yerde kendilerini geliştirip düzeltme imkanı bulurlar.
Çok uzun yazdım çünkü benzer durumlardayiz ve okuyunca benim içim cız etti. Lütfen canınızı hiçbir şey için üzmeyin. Bence çok düşünceli ve güzel bir anne olacaksınız.
Insan yakınlarıyla bunu paylaşırken bunları yaşamak için değil desteğe ihtiyacı olduğu için paylaşıyor zaten.. Ama çok pişmanım keşke hiç paylaşmamış olsaydım en azından destek görmesem de köstek görmezdim.. kendimi telkin etmek zorunda kalmaz boş yere de üzülmezdim..Hassas davranıyorsunuz bence. Eksiklik diye söz etmeniz bile kendinize yaptığınız psikolojik baskının sonucudur.
Herseyden önce böyle gormemekle başlayın .
Bu kadar yakın iki ailenin arasında bazen olur böyle espriler. Fazla samimiyetten kaynaklanır.
O an bunu kaldiramadiysaniz , şuan çok hassas bir dönemdeyim. Iğnelerini, hormonların etkisiylede duygusalim. Bu ve benzeri espriler içime dokunuyor. " şeklinde uyarabilirdiniz onları.
Samimiyet sadece sık görüşmek değildir. Iletişim önemlidir.
Fazla samimiyetten yana da değilim. Haftada bir görüşmek bana göre çok fazla.
Görüşmeyi kesmek anlamsız olur böyle bir konuşma üzerine ancak zaman aradıklarını artırabilirsiniz.
Bu sürecin ne zaman biteceği belli değil ama. Sizi bilmeden tekrardan kırma ihtimali var. Söylerseniz üzülür ala bir daha yapmaz sonuçta çekinmeyin yakın arkadaşınız hatta iğne yapmayı teklif edecek kadar da dostunuz yani. Uzaklaştırmayın boş yere desteğini isteyin ne var ki bundaSöylesem çok üzülür eminim öyle demek istemedim falan der eminim öyle de demen istememiştir kötü niyet aramıyorum kesinlikle ben de ama dilin kemiği olmayınca insan üzülüyo sadece.. Planım şu süreçleri atlattıktan sonra duygularımı söylemek
Ben biraz kafalarının gidik unutkan olduklarına vermeye çalışıyorum.. Zaten gereken cevabı verdim sonunda baya anlamıyomusunuz kaç kere daha söylememiz lazım arkadaşlar bize böyle tekliflerle gelmeyin bi süre dedim..
Bu süreç derken en azından bu iğnelerin falan olduğu bekleme suresinin oldugu en fazla 1 ay kadar bi zamandan bahsediyorum aslinda cok uzun degil.. zaten hep başından beri diyorumya lafın nereye gittiğinin farkında olduğunu sanmıyorum.. O kadar degisik bi durumdayimki kırıldığımi söylerken bile duygulanıp ağlayabilirim diye korkuyorum.. Şu an öyle bisey yaşamak hiç istemiyorum. Doktorlar bile bu tedavi süreçlerinde psikolojiyi her şeyin üstünde tutuyolar.. cok adrenalinli ya da cok duygusal film bile izlemeyin diyolar.. stres bize en cok zarar veren ve tedavimizin akisini bile degistirebilen bisey malesefBu sürecin ne zaman biteceği belli değil ama. Sizi bilmeden tekrardan kırma ihtimali var. Söylerseniz üzülür ala bir daha yapmaz sonuçta çekinmeyin yakın arkadaşınız hatta iğne yapmayı teklif edecek kadar da dostunuz yani. Uzaklaştırmayın boş yere desteğini isteyin ne var ki bunda
yo gayet dogru anladim ve bence bana gore o laf gayet normal. Size anormal gelmis cunku o konuda hassassiniz. Ve insanlar korunarak sizin istediginiz seyden kacmaya calisiyorlar. Bu da gayet normalSiz bence konuyu yanlış anlamışsınız.. İstemeyebilirler biz böyle iyiyiz de diyebilirler.. Ama sizin yapmaya uğraştığınız şeyi biz yapmamaya uğraşıyoruz lafı pek hoş değil konu tam olarak bu.
Allah çocuklarınizı size bagislasin ikincisi de sağ sağlim gelsin insallah.. O kadar gzl anlatmışsınız ki ne kadar zorlu bi yoldan geçtiğimi bi kez daha anladim.. iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederimtup bebek tedavini esin disinda kimseyle paylasma hic kimsyle dostmus anneymis ablaymis hickimseyle.biz.iki tup iki asi ameliyatimi bile saklamistik kimse bilmiyordu.tedavi oldugimu bilirlerdi ama asla tup tu asiydi soylemezdik.cocuk icin ugrasirken kimseye dert yanma anlamazlar alay ederler canini yakarlar hatta ortamlara bile girme birsuru abuk subuk hikaye dinlersin.en iyisi yanlizlik esinle paylas sadece.stres en buyuk engel tedavi boyunca yanliz ol temiz havada yuru dua et ama kimseyle paylasma.
dost dedigin baya dalgasini gecmis boyle dost mu olur koy tavrini gitme kendini oluruna birak bu yol cok dikenli yurumeyen seni asla anlayamaz anlamasini bekleme.kendi dunyanda Allaha dok icini inan ki cok rahatliyacaksin.6 yilsonra kizimiza kavustuk simdi 2 yasinda ve ben yine 6 aylik hamileyim bu zorlu yollar dan gecip hayallerimize kavustuk esimle cok sukur.Rabbim seninde yuzunu guldursun insallah bu defa kavusursun yavruna saglikla kucagina alirsin bebegini.bebegin gelicek meraketme pes etme sakin kimse icinde uzulme.bu bir sabir imtihani cok cetin ve cok agir.kullari birak Allaha anlat derdini insallah bebeginize kavusur herkesi herseyi unutur cok mutlu olursunuz amin amin amin
Ne guzel anlatmissiniz.her kelimesine katiliyorum.ben yasamadim ama anlayabiliyorum. ayrica anlamak icin yasamaya gerek yok. insan önce İNSAN sonrada duyarli olursa bu helede dostsa kesinlikle halden anlar diye düsünüyorum neyse konu sahibi ins bebegine kavusur ALLAHIN izniyletup bebek tedavini esin disinda kimseyle paylasma hic kimsyle dostmus anneymis ablaymis hickimseyle.biz.iki tup iki asi ameliyatimi bile saklamistik kimse bilmiyordu.tedavi oldugimu bilirlerdi ama asla tup tu asiydi soylemezdik.cocuk icin ugrasirken kimseye dert yanma anlamazlar alay ederler canini yakarlar hatta ortamlara bile girme birsuru abuk subuk hikaye dinlersin.en iyisi yanlizlik esinle paylas sadece.stres en buyuk engel tedavi boyunca yanliz ol temiz havada yuru dua et ama kimseyle paylasma.
dost dedigin baya dalgasini gecmis boyle dost mu olur koy tavrini gitme kendini oluruna birak bu yol cok dikenli yurumeyen seni asla anlayamaz anlamasini bekleme.kendi dunyanda Allaha dok icini inan ki cok rahatliyacaksin.6 yilsonra kizimiza kavustuk simdi 2 yasinda ve ben yine 6 aylik hamileyim bu zorlu yollar dan gecip hayallerimize kavustuk esimle cok sukur.Rabbim seninde yuzunu guldursun insallah bu defa kavusursun yavruna saglikla kucagina alirsin bebegini.bebegin gelicek meraketme pes etme sakin kimse icinde uzulme.bu bir sabir imtihani cok cetin ve cok agir.kullari birak Allaha anlat derdini insallah bebeginize kavusur herkesi herseyi unutur cok mutlu olursunuz amin amin amin
Amin çok teşekkür ederim insallahNe guzel anlatmissiniz.her kelimesine katiliyorum.ben yasamadim ama anlayabiliyorum. ayrica anlamak icin yasamaya gerek yok. insan önce İNSAN sonrada duyarli olursa bu helede dostsa kesinlikle halden anlar diye düsünüyorum neyse konu sahibi ins bebegine kavusur ALLAHIN izniyle
Aminnn tabiki anlarsin yeterki onun yerine koy kendini birazda aileden gelen birsey nice düşüncesiz insan var bende aynen bekardim çocuk sahibi olamayan bi abla vardi isyerinde bi kere bile bahsetmedim üzülür diyeAmin çok teşekkür ederim insallahben de yaşamadan önce anlayabiliyodum gerçekten de size katılıyorum.. Ben iki yıl önce evlendikten 2 ay sonra hamile kaldığımi öğrendiğimde en yakın arkadaşım yıllar sonra tüp tedavisiyle olan bebeğini 2 ay once aldırmak zorunda kalmıştı.. mutlu bile olmaya utanmıştım en yakın arkadaşıma nasıl soyliycegimi günlerce ağlaya ağlaya dusunmustum.. bu anlayis bence insanin ruhunda tasimasi gereken insani bi his sadece.. zaten allah kimseye bu duygulari yasayarak ogretmesin
Kesinlikle hassaslık var zaten art niyet olduğunu ben de düşünmüyorum ama iste insan sadece biraz özen ve hassasiyet görmek istiyo yakınlarından.. böyle dusuncesizlikler de ekstra ekstra kırıcı oluyo normal zamandanTedavi gördüğünüz için üzerinizde hassaslık olabilir m acaba bende art niyet sezemedim çok.
Haklısınız biraz düşüncesizce olmuş ama siz moralinizi bozmayın. Gitmeyin evlerine bu hafta ve niye diye sorarlarsa neye tepkili oldugunuz söyleyin bence bilsinler bir daha yapmasınlar.Kesinlikle hassaslık var zaten art niyet olduğunu ben de düşünmüyorum ama iste insan sadece biraz özen ve hassasiyet görmek istiyo yakınlarından.. böyle dusuncesizlikler de ekstra ekstra kırıcı oluyo normal zamandan
Nacizane önerim bundan sonraki süreci hiç kimse ile paylaşma çünkü olumlu ya da olumsuz insanlar ne diyeceğini bilmiyor bazenSelam arkadaşlar bu aralar yakın bi arkadaşlımla ilgili ciddi bi sorunum var (ya da ben mi büyüttüm bilmiyorum) Şu an tüp bebek tedavisindeyiz.. Daha önce de bir kez tedavi olup bebeklerimi kaybettim (geçtiğimiz kasım ayında) ve daha önce de doğal gebeliğimi aynı şekilde kaybettim.. Eşimle ortak erkek arkadaşımız var İsmine Ali diyeyim o da bizden kısa süre sonra evlenmişti.. Çift olarak haftada bir birbirimizin evlerine falan gideriz dostumuz diyebiliceğimiz kadar sevdiğimiz bir kişi eşi de öyle.. Geçen haftasonu bir akşam yine bize geldiler ev kalabalıktı 2 kaynım, eltilerim, eltimin 4 yaşında oğlu, bikaç arkadaşımız daha vardı bu çift sonradan geldi, bu arada herkes birbiriyle gayet samimidir..
Neyse ben mutfaktayken salona geçmişlerdi.. İçeri gittim Ali'nin elinde sigara var ben eline doğru bakınca "aaa sigara içmeyecekmiydik burda" falan dedi.. "E yani dedim evde çocuk var" diğer bi arkadaş daha yakmış ben de Ali yakınca içiliyo sandım falan dedi.. Neyse bunlar hemen mutfağa geçtiler falan.. Yüzlerindeki evdeki çocuktan duydukları memnuniyetsizlikle..
Daha sonra ilerleyen saatlerde yine mutfakta Ali ve eşi sigaraya gitmişlerdi.. Çay doldurmak için ben de gittiğimde aralarında "biz böyle iyiyiz aşkım" "şu hale bak aşkım" bu tarz bişeyler konuşuyolar şakalaşıyolar ben de gelince bana da "sence de böyle iyi değil miyiz?" dediler.. "Konuyu yakalayamadım ki neden bahsediyosunuz" dedim.. Ali bana aynen şu cümleyi kurdu "SİZİN YAPMAYA ÇALIŞTIĞINIZ ŞEYİ BİZ YAPMAMAYA ÇALIŞIYORUZ". "Neymiş o" dedim "tabiki çocuk" dedi.. Ben de "yapmayın o zaman" dedim, "biz de ona ğraşıyoruz işte" dedi gülerek dalga geçer gibi.. güldüm falan ama bozuldum yani..
Şimdi tüp bebek tedavisine o sırada yeni başlamış birine böyle bi cümle kurmak bana biraz ağır gibi geldi.. Gerçekten kötü niyet beklemediğim bi insan ama biraz böyle iğneleyici konuşmaları sever etraftaki insanları bozan dik bi yapısı var.. kalbim kırıldı orda hatta onlar içeri geçtikten sonra gözlerim doldu ağlamamak için kendimi zor tuttum.. Toparlanıp içeri geçtim ama o laf yumruk gibi oturdu içime o günden beri.. Dün akşam whatsapp gurubumuzdan yazmış bize gelin haftasonu falan diye.. İçimden hiç cevap vermek gelmedi.. Eşime de söyledim onun laf sokmalarını kaldırabilecek psikolojide değilim diye.. O da gitmeyiz hayatım falan dedi ama bilmiyorum ben mi çok alıngan oldum hormonlardan falan.. Görüşmesek de bi tuhaflık olduğu anlaşılacak.. Nasıl davranmalıyım bi akıl verim bana lütfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?