• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizin yapmaya çalıştığınız şeyi(!) Biz yapmamaya çalışıyoruz..

Bildiğin siz yapıyorsunuz olmuyor ama biz korunmasak şak diye olur demek istemiş.Bir erkeğin ağzına şaka olsa bile yakışmayacak bir cümle.Ööö Ali :kusmuk:

Ben de en azından bu hassas dönemde görüşmemeyi sonrasında da kırıldığımı bi şekilde söylemeyi planlıyorum sanırım

En mantıklısı bu geliyor bana da.

İnsan çevresinde onu mutsuz edecek insanlar olmadan gerçekten mutlu olabiliyor. Artı olarak mutluluğuna çomak sokan insanlarda cabası. Kimse sizin hayatınızdan ve mutluluğunuzdan değerli değil canım. Eşin, ailen olsun yeter. Bu tür insana prim vermemek lazım. Bunlardan mutlu oluyorlar çünkü.

Evet cok hassas bir dönem...
Ben de bu sürece dahil biri olarak zamaninda cok seyi tersinden anlamisim bunu sonradan anladim.
Söyledigi hos olmamis ama kötü niyet göremedim. Yasamayan gercekten anlamiyor cünkü bilmiyor ki zorlugunu diye düsünün her zaman. Cogu insan cocuk istedigi zaman hamile kaldigi icin bizim neler yasadigimizin zerresini anlayamaz. Hele hele esiniz disinda bir erkekten!!! bu hassasiyeti asla asla beklemeyin. Beklemeniz cok yanlis olur. Gercekten unutun gitsin. Önünüzdeki maclara bakin ;)

Merak etme canım benim Allah bunları görüyor...o dalga geçtikleri şey için gün gelecek çok uğraşacaklar ....

bir arkadasimla ayni donem hamile kaldik.benim maalesef bebegimin kalbi atmadi ve kurtaj olmak zorunda kaldim.cok zor bi donem gecirdim.sanki etrafumdaki herkes hamileydi.arkadssim birgun mail atti kizim olacakmis diye.hayatimda bu kadat agladifimi bilmem.bi daha arkadasimin telefonlarina uzun bir sure bakmadim.cunku inanilmaz uzuluyordum.bi mail attim dedim.boyle boyle cok uzuluyorum.o da ben de uzuluyorum dedi.ben birjac ay sonra tekrar hamile kalana kadar gorusmedik.benim can cigr arkadsim oldugu icin anlayisla karsiladi.demem o ki insanin psikolojisi bazen cok normal bi cumleyi bile kaldiramayacak gibi oluyor . cok samimi isen bence konusabilirsin.bu arada ins allah sana da cok guzek yavrular verir

Selam arkadaşlar bu aralar yakın bi arkadaşlımla ilgili ciddi bi sorunum var (ya da ben mi büyüttüm bilmiyorum) Şu an tüp bebek tedavisindeyiz.. Daha önce de bir kez tedavi olup bebeklerimi kaybettim (geçtiğimiz kasım ayında) ve daha önce de doğal gebeliğimi aynı şekilde kaybettim.. Eşimle ortak erkek arkadaşımız var İsmine Ali diyeyim o da bizden kısa süre sonra evlenmişti.. Çift olarak haftada bir birbirimizin evlerine falan gideriz dostumuz diyebiliceğimiz kadar sevdiğimiz bir kişi eşi de öyle.. Geçen haftasonu bir akşam yine bize geldiler ev kalabalıktı 2 kaynım, eltilerim, eltimin 4 yaşında oğlu, bikaç arkadaşımız daha vardı bu çift sonradan geldi, bu arada herkes birbiriyle gayet samimidir..
Neyse ben mutfaktayken salona geçmişlerdi.. İçeri gittim Ali'nin elinde sigara var ben eline doğru bakınca "aaa sigara içmeyecekmiydik burda" falan dedi.. "E yani dedim evde çocuk var" diğer bi arkadaş daha yakmış ben de Ali yakınca içiliyo sandım falan dedi.. Neyse bunlar hemen mutfağa geçtiler falan.. Yüzlerindeki evdeki çocuktan duydukları memnuniyetsizlikle..
Daha sonra ilerleyen saatlerde yine mutfakta Ali ve eşi sigaraya gitmişlerdi.. Çay doldurmak için ben de gittiğimde aralarında "biz böyle iyiyiz aşkım" "şu hale bak aşkım" bu tarz bişeyler konuşuyolar şakalaşıyolar ben de gelince bana da "sence de böyle iyi değil miyiz?" dediler.. "Konuyu yakalayamadım ki neden bahsediyosunuz" dedim.. Ali bana aynen şu cümleyi kurdu "SİZİN YAPMAYA ÇALIŞTIĞINIZ ŞEYİ BİZ YAPMAMAYA ÇALIŞIYORUZ". "Neymiş o" dedim "tabiki çocuk" dedi.. Ben de "yapmayın o zaman" dedim, "biz de ona ğraşıyoruz işte" dedi gülerek dalga geçer gibi.. güldüm falan ama bozuldum yani..
Şimdi tüp bebek tedavisine o sırada yeni başlamış birine böyle bi cümle kurmak bana biraz ağır gibi geldi.. Gerçekten kötü niyet beklemediğim bi insan ama biraz böyle iğneleyici konuşmaları sever etraftaki insanları bozan dik bi yapısı var.. kalbim kırıldı orda hatta onlar içeri geçtikten sonra gözlerim doldu ağlamamak için kendimi zor tuttum.. Toparlanıp içeri geçtim ama o laf yumruk gibi oturdu içime o günden beri.. Dün akşam whatsapp gurubumuzdan yazmış bize gelin haftasonu falan diye.. İçimden hiç cevap vermek gelmedi.. Eşime de söyledim onun laf sokmalarını kaldırabilecek psikolojide değilim diye.. O da gitmeyiz hayatım falan dedi ama bilmiyorum ben mi çok alıngan oldum hormonlardan falan.. Görüşmesek de bi tuhaflık olduğu anlaşılacak.. Nasıl davranmalıyım bi akıl verim bana lütfen :mad::mad:

bence laf falan sokulmamış
arkadaşınız bi de onlar
tüp bebek yaptığınızı söyleyecek kadar yakın kişiler
siz bebek istiyosunuz biz istemiyoruz demişler
ki kendi aralarında konuşuyorlarmış
aşırı hassassınız bu konuda bence

Evet cok hassas bir dönem...
Ben de bu sürece dahil biri olarak zamaninda cok seyi tersinden anlamisim bunu sonradan anladim.
Söyledigi hos olmamis ama kötü niyet göremedim. Yasamayan gercekten anlamiyor cünkü bilmiyor ki zorlugunu diye düsünün her zaman. Cogu insan cocuk istedigi zaman hamile kaldigi icin bizim neler yasadigimizin zerresini anlayamaz. Hele hele esiniz disinda bir erkekten!!! bu hassasiyeti asla asla beklemeyin. Beklemeniz cok yanlis olur. Gercekten unutun gitsin. Önünüzdeki maclara bakin :KK66:
Haklısın zaten normal bi dönem değil.. Ama zaten insan normal bi dönem olmadığını yakınlarıyla paylaşmak istiyo ki destek olsunlar diye.. Demekki destek beklediğim kişileri pek doğru seçememişim.. Kendime kızıyorum en çok da bu yüzden.. unutulur elbet.. Kasten yapılmış bişey olmadığı sürece geçer gider..

Merak etme canım benim Allah bunları görüyor...o dalga geçtikleri şey için gün gelecek çok uğraşacaklar ....
Böyle bişey dilemiyorum Allah düşmanıma bile bu hisleri yaşatmasın benim tek dileğim.. Bir gün anlayacaklarsa da o anlama yaşayarak olmasın inşallah :KK33::KK33: Sadece öyle anlayabileceklerse de hiç anlamasınlar :KK33::KK33: Ben bi şekilde idare ederim sıkıntı yok ;)

bir arkadasimla ayni donem hamile kaldik.benim maalesef bebegimin kalbi atmadi ve kurtaj olmak zorunda kaldim.cok zor bi donem gecirdim.sanki etrafumdaki herkes hamileydi.arkadssim birgun mail atti kizim olacakmis diye.hayatimda bu kadat agladifimi bilmem.bi daha arkadasimin telefonlarina uzun bir sure bakmadim.cunku inanilmaz uzuluyordum.bi mail attim dedim.boyle boyle cok uzuluyorum.o da ben de uzuluyorum dedi.ben birjac ay sonra tekrar hamile kalana kadar gorusmedik.benim can cigr arkadsim oldugu icin anlayisla karsiladi.demem o ki insanin psikolojisi bazen cok normal bi cumleyi bile kaldiramayacak gibi oluyor . cok samimi isen bence konusabilirsin.bu arada ins allah sana da cok guzek yavrular verir
Çok üzüldüm gerçekten Allah inşallah bi daha yaşatmasın.. Ben de kürtaj olduktan 1 ay sonra eltimin, kuzenimin bi sürü arkadaşımın hamilelik haberini aldım Allah hepsine kucaklarına almayı da nasip etsin inşallah :KK33: İçlerinde en acımasızı eltimdi.. ultrason fotoğraflarını sosyal medyalarda paylaşmalara kadar gitti olay.. Biraz yadırgadım ama üzülmedim çünkü o da çok istiyodu biliyorum.. Sonra kürtajımdan tam 1,5 ay sonra bana bebeğinin cinsiyet partisini nasıl hayal ettiğini ve o organizasyonu benim yapmamı istediğini söyledi.. İnanırmısın beni yakın görüyo diye sevindim bile.. diğer eltilerim etrafımdaki herkes eşim dahil çok tepki verdiler böyle bişey yapılır mı adam mı kalmadı organizasyon yapacak diye.. Onlara bile kız hamile sakın üstüne gitmeyin bişey demeyin diye yalvardım.. Ben gerçekten içimde yaşıyorum bazı şeyleri.. Allah herkese kalbine göre versin kimseyi böyle kötü şeylerle sınamasın.. Hassas olmamak için elimden geleni yaptıkça insanlar o kadar düşüncesizleşiyo gibi geliyo bazen.. yine de herkesin hakkında hayırlısı..

bence laf falan sokulmamış
arkadaşınız bi de onlar
tüp bebek yaptığınızı söyleyecek kadar yakın kişiler
siz bebek istiyosunuz biz istemiyoruz demişler
ki kendi aralarında konuşuyorlarmış
aşırı hassassınız bu konuda bence
Evt bi hassasiyet malesef var ilaçlardan.. Zaten biraz da o yüzden paylaşıyosunuz bu süreci çevredekilerle.. Hani hassasım ben ona göre ayağınızı denk alın gibisinden :) Tabi o işin şakası ama biraz da yakın çevre özenli olmalı bu konuda diye düşünüyorum..

aşırı hassas davranmışsınız, böyle alınganlıklara devam ederseniz çevrenizdeki herkesi teker teker kaybedersiniz.

aşırı hassas davranmışsınız, böyle alınganlıklara devam ederseniz çevrenizdeki herkesi teker teker kaybedersiniz.
bişey çaktırmadım ama belki de onlar beni kaybederler.. Çünkü biraz hassasiyet gerektiren bi süreçteyim ne yazıkki..

Evt bi hassasiyet malesef var ilaçlardan.. Zaten biraz da o yüzden paylaşıyosunuz bu süreci çevredekilerle.. Hani hassasım ben ona göre ayağınızı denk alın gibisinden :) Tabi o işin şakası ama biraz da yakın çevre özenli olmalı bu konuda diye düşünüyorum..

patavatsızlık yapmışlar öyle düşünün
art niyet göremedim açıkcası ben

patavatsızlık yapmışlar öyle düşünün
art niyet göremedim açıkcası ben
Evt ben de kesinlikle art niyet olmadığına eminim.. Patavatsızlığa da bu süreçte biraz ara veriyim diyorum.. Sonrasındaki her türlü patavatsızlıklara açığım gerekli karşılığı da veririm :D

En iyisi bu konularda tedavi gordugunu felan kimseye soylemeyeceksin.Patavatsizlar iste.Belki onlar da bi gun isteyecekler ama olmayacak biraz empati yapmak lazim bi de boyle tipler toplumda aranilan tiplerdir.İnce dusunceli insanlar pek sevilmez

Selam arkadaşlar bu aralar yakın bi arkadaşlımla ilgili ciddi bi sorunum var (ya da ben mi büyüttüm bilmiyorum) Şu an tüp bebek tedavisindeyiz.. Daha önce de bir kez tedavi olup bebeklerimi kaybettim (geçtiğimiz kasım ayında) ve daha önce de doğal gebeliğimi aynı şekilde kaybettim.. Eşimle ortak erkek arkadaşımız var İsmine Ali diyeyim o da bizden kısa süre sonra evlenmişti.. Çift olarak haftada bir birbirimizin evlerine falan gideriz dostumuz diyebiliceğimiz kadar sevdiğimiz bir kişi eşi de öyle.. Geçen haftasonu bir akşam yine bize geldiler ev kalabalıktı 2 kaynım, eltilerim, eltimin 4 yaşında oğlu, bikaç arkadaşımız daha vardı bu çift sonradan geldi, bu arada herkes birbiriyle gayet samimidir..
Neyse ben mutfaktayken salona geçmişlerdi.. İçeri gittim Ali'nin elinde sigara var ben eline doğru bakınca "aaa sigara içmeyecekmiydik burda" falan dedi.. "E yani dedim evde çocuk var" diğer bi arkadaş daha yakmış ben de Ali yakınca içiliyo sandım falan dedi.. Neyse bunlar hemen mutfağa geçtiler falan.. Yüzlerindeki evdeki çocuktan duydukları memnuniyetsizlikle..
Daha sonra ilerleyen saatlerde yine mutfakta Ali ve eşi sigaraya gitmişlerdi.. Çay doldurmak için ben de gittiğimde aralarında "biz böyle iyiyiz aşkım" "şu hale bak aşkım" bu tarz bişeyler konuşuyolar şakalaşıyolar ben de gelince bana da "sence de böyle iyi değil miyiz?" dediler.. "Konuyu yakalayamadım ki neden bahsediyosunuz" dedim.. Ali bana aynen şu cümleyi kurdu "SİZİN YAPMAYA ÇALIŞTIĞINIZ ŞEYİ BİZ YAPMAMAYA ÇALIŞIYORUZ". "Neymiş o" dedim "tabiki çocuk" dedi.. Ben de "yapmayın o zaman" dedim, "biz de ona ğraşıyoruz işte" dedi gülerek dalga geçer gibi.. güldüm falan ama bozuldum yani..
Şimdi tüp bebek tedavisine o sırada yeni başlamış birine böyle bi cümle kurmak bana biraz ağır gibi geldi.. Gerçekten kötü niyet beklemediğim bi insan ama biraz böyle iğneleyici konuşmaları sever etraftaki insanları bozan dik bi yapısı var.. kalbim kırıldı orda hatta onlar içeri geçtikten sonra gözlerim doldu ağlamamak için kendimi zor tuttum.. Toparlanıp içeri geçtim ama o laf yumruk gibi oturdu içime o günden beri.. Dün akşam whatsapp gurubumuzdan yazmış bize gelin haftasonu falan diye.. İçimden hiç cevap vermek gelmedi.. Eşime de söyledim onun laf sokmalarını kaldırabilecek psikolojide değilim diye.. O da gitmeyiz hayatım falan dedi ama bilmiyorum ben mi çok alıngan oldum hormonlardan falan.. Görüşmesek de bi tuhaflık olduğu anlaşılacak.. Nasıl davranmalıyım bi akıl verim bana lütfen :mad::mad:
Eşim ve ben sigara kullanıyoruz. Cocuklarimiz olmadan önce evimizin her yerinde içerdik .film izlerken ,sohbet ederken ,gece toplantı aralarında falan :KK70: çocuklarımız olduktan sonra mutfakta içmeye başladık ,yaz kış camimiz kapanmaz, davlumbaz da öyle (çocuklu evde icilmemeli evet ama zararını azaltmaya çalışıyoruz ) çocuklarımızın yada başka çocukların yanında asla kullanmayız. Özel alana saldırıdır bu zaten ..evine gittiğimiz insanlar teklif etmedikçe, sigara kullanılan alanlarda bile buna teşebbüs etmeyiz .karşılıklı anlayış olmalı .kimse bir kaç saatten ölmez. .misafirlerinizi biraz sorumsuz buldum ..ayrıca önceden evimizin her alanında sigara içiliyordu, ne pismisiz diyorum :KK43: o zamanlar hiç farketmiyordum, yaşım da küçüktü. Kapalı balkon varsa tercihimdir. Asla evimde mutfak haricinde sigara kullanılmasına izin vermiyorum ,sende verme ! Pislikten başka birşey değil ...

Bizde normalde misafire içirtiriz ama o gün çocuk vardı evde bu kadar sorun olacağını bilsem hiç davet bile etmezdim..
bu senin degil onlarin terbiyesizligi heryerde sigara icecegim diye cocuk yapmama kararlari bile tuhaf baska sey icin soylese tamam herkes cocuk yapmak zorunda degil ama sigara icemedim diye boyle bir karar saglikli beyinden cikmiyo gibi geldi bana zaten sigara icin cocuk yqpmuyosa mumkunse yapmasin hamileykende icer o kadin

Back