Düğün sizin orda geline damadın ailesi ne kadar takı takar

aleyna26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2009
108
2
bizde en az 10 tane adana burması bilezik
1 çift küpe
1 takı seti
kendi memmleketimden biriyle evlenmediğim için 5 bilezik taktılar bana :uhm:

nerelisin?
bizdede en az 10 adana burmasi bilezik mirmirmirmir,
5i 1 yerde sart kaydirigubbakcemile2
taki seti,
ve aslinda 2 m zincir ama illede gerekmiyo yerimseniben

canim durumlari yoktur belki o yüzden 5 bilezik takmislardir, öyle mi?
ailen konusmadi mi onlarla?

konya canım
yoo zaten hiç üzülmedim az takıldı diye buna da şükür
durumları çok iyi sayılmazdı bide eltime okadar takmışlar adaletli davranmaak istediler bende sesimi çıkartmadım.

Son düzenleme:
bizimde en az gıramajı ağır 10 adana burgusu
bir takı seti ayrıeten küpe ,yüzük
daha fazla takanlarda var tabi ama alt sınır bu şuan
..

wala cnm bizim buralarda kesin olmazsa olmaz die bişe yok yani damadın ailesinin gücü neye yetiosa o kadar altın bilezik ws takılır.. aileler konuşur anlaşırlar ona göre takılır bişeler..

bende memleketimde değilim canım nerede yaşıyorsan oraya uyum sağlıyorsun, bazı komşularımız var gerdek gecesinde alıyolar gelinin takılarını, benim görümcem istanbula evlenmiş ailesine el öpmeye geldiğinde kolları boşmuş meğer almışlar bütün takılarını
ben 1 yıl kadar taktım takılarımı araba alınca bozdurmak zorunda kaldım

wala cnm bizim buralarda kesin olmazsa olmaz die bişe yok yani damadın ailesinin gücü neye yetiosa o kadar altın bilezik ws takılır.. aileler konuşur anlaşırlar ona göre takılır bişeler..

bende bunu yazıcaktım hemşerimkaydirigubbakcemile3
evet samsunda damadın durumu ne kadarsa o kadar takı takılır..

ne ailem nişanlımın ailesine sordu ne de onlar biz bunu takarız dedi... yatırım olarak düşünülüyor ama sevmiyorum ben bu tür muhabbetleri...

bizde en az beş burgu bilezik set küpe yüzük
daha doğrusu kimin gücü neye yeterse onu takarlar

valla bizim adetlerde bilmiyorum ne takılır
onların ordada ne takılır bilmiyorum hiç sorma gereğide duymadım
taaa söz zamanı kayınvalidem sormuştu anneme
annemde ne takarsan senin şanına dedi hiçbirşey talep etmedi

10 bilezik
set yada kelepçeli bilezik (söz bileziği)ben kelepçeli tercih ettim.
kupe
ve taşlı yuzuk

bizde de kimse soylemez sunu tak bunu tak diye cunku kimin ne gucu varsa zaten elinden geldigini yapar bizde hic birsey istemedik ben zaten utanirim birsey istemeye ama gereginden fazlasini yapti insanlar daha allahtan belamimi isticektim 11 tane genis bilezik en genisinden trabzon set 5 tasli pirlanta yuzuk ve yine baya genis pirlanta bileklik soyleyin bana daha ne yapsinlar

artık kendi memlleketnden evlenen insan çok azki.
herkesin gücü neyse onu takıyorlar.
takıp da elinden alanlar var az takılsın ben de kalsın derim ben.
5 6 bilezik genelde takılan miktardır zaten ben çevremde 10 tane takanı daha görmedim sanırım istanbulda pek yapmıyorlar bunu çok da takmaya gerek yok.
zaten 10 bilezik adetine uymasına istiyorsan birinin onun sizin oralı olması gerek kimseye bizim adetimiz bu diyemiyorsun ozaman bizimki de bu diye çıkıveriyorlar karşına.
Oyüzden ağız tadıyla takılarını kullan çok da dert etme herşeyi

Valla ben Gaziantepliyim bizim buralarda altına çok önem verilir ama bize sordular biz asla karışmayız ne yaparsanız dedik. Ve nişanda biri yeşilaltın iki set ve 2 tane kalın bilezik taktılar. Düğünümüz 3 ekimde hiçbirşey takmasalarda üzülmem çünkü o kadar sevgiyle yaklaşıyorlarki bunu tonlarca altına değişmem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…