Sizin çocuklarda böylemi benimki mi olmamis

Siz annesi olarak "benimki mi olmamış " gibi çocuğunuzun özdeğerini zedeleyecek şekilde, dünyaya açık bir ortamda ona saygısızlık yapıyorsunuz ama ondan tam tersini bekliyorsunuz. Ben bir yabancı olarak rahatsız oldum.
Sevgi saygı yukarıdan aşağıya olur. Biz çocuklarımızı sever sayarsak onlar da bizi sever sayar. Çocuğunuzun hırçınlığı da belki bu yüzdendir. Belli ki sese hassasiyeti var, siz onu anlayıp kucaklamak yerine hastalıklı muamelesi yapıyorsunuz.
Bence oturup ben çocuğuma ne kadar saygılıyım diye düşünün ya da siz ne kadar olmuşsunuz ona bir bakın.

arkadaşlar diyince eski mesajlariniza baktim.
siz de es ailesiyle küsmüşsünüz. allah bilir kiziniz çocukluğundan beri kac kv kp kavgasina - evde huzursuzluga - soguk savasa tanik oldu cocuk. demek ki onun yasadigi ailede anne baba ile kavga- küslük - bagirti cagirti vs normal. cocuk ne görürse bunu ogrenir. bunu görmüş bunu ogrenmis
esiniz size kaba davranirmis, cocugunuz size kaba davraniyor.
suc cocukta degil ki.

Çocuğun anneye bağırmaması lazım okey de yani 8 yaşında çocuğu rahatsız edecek derecede ağız şapırdatmak cak cak sakız çiğnemek de normal bir davranış değil ben bu yaşımda şu seslere maruz kalsam midem bulanır uyarımdan anlamıyorsa da bağırırım

Bi dünya psikolojik rahatsızlık saymış üyeler haklı olabilirler lakin bence size insan içinde bagirmasj ve saygısızlığı tamamen terbiyesizlik disiplinsizlik biraz fazla yumuşak kalmissiniz. Sakız konusunda da cignemeyin canım çok mu önemli bisey

Çocuk yaramaz doğmaz demişti bir kurs hocam sıfır model olarak size verilir ve siz onu şekillendirirsiniz diye bahsetmişti. Tek hatamız cocukları değiştirmek bi süreden sonra
Biz kendimizi değiştiriyormuyuz biz kendimizde hata buluyormuyuz bunu düşünmek lazım.

Belli ki çocuğa fazla bağırıp çağrılmış yada onun yanında böyle konuşulmuş. Çocuğa yumuşak olunsaydı o da yumuşak davranırdı.
8 yaşında bir çocuktan bahsediyoruz. Terbiye almadıysa da anne-babasından almamıştır. Bu yaştaki bir çocuk bir şey için suçlanamaz. Ergen olur, aklı erer sonra çocuğu yargılarsınız.

Haa siz çocuğunuzu disiplinle sertçe terbiye ettiğinizi düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz. En fazla yanınızda korkudan pısıyordur. Büyüdüğünde görürsünüz terbiyesini.
İnsan korkuyla siner ama terbiye olmaz. İnsan sevgiyle terbiye olur.

Ben katılıyorum. Benimki olmamış mı ne demek, sepetle kapına mı bıraktılar kardeşim bu çocuğu, sen nasıl yetiştirdiysen öyle. Çocuk 'olmaz' , aile çocuğu o şekle sokar. Ufacık 8 yaşındaki bile sinir hastası etmeyi başarıyorsan önce kendin düşünürsün ben ebeveynlik işini beceremedim diye.

Annemisiniz bilmiyorum ama herşey normal gibi karşılaşmış neredeyse anneyi suçliycaksınız.. Anne babanın aynası olan çocuk dönemi bitiyor sanırım çevrede çocuklar okadar hırçın ve saygısız ki.. anne babası mükemmel eğitimli ailenin çocuğunu küfür ederken duydum. Yanılıyorsunuz siz.

Ben anne olarak oldum mu diye sormak aklına gelmiyor.

Ben çocuğuna hakaret eden insan gördüm mü sinir oluyorum. Yahu bu çocukta ne varsa senden geldi, bir dön de kendine bak. O çocuklar için çok üzülüyorum. Annesinin böyle davrandığına hayatta neler olmaz.
Bir anne olarak buna kesinlikle şahit oldum. Ben kızımı nasıl seversem çevremdekiler de öyle seviyor. Ben biraz sinirli oluyorum bir bakiyorum herkesin toleransı azalıyor kızıma karşı-babası da dahil. Yani bir çocuğa annesi nasıl davranırsa bütün dünya da öyle davranıyor.
Çocuğu psikiyatriye götür demişler de, bu yaşlarda bir çocuğun psikiyatrik muayeneye ihtiyacı olduysa önce anne babasının görünmesi gerekir.

Babası size böyle davrandığı için olabilir mi? Adam şefine müdürüne daha az mesai yazın bana deyince bile olay çıkarıyormuşsunuz. Çocuk 8 yaşında, siz niye çalışmıyorsunuz? Madem eşiniz daha fazla çalışmazsa maddi durumunuz bozuluyor siz de çalışıp bir ucundan tutsanıza. Boşanamam çünkü pişman olurum, ailem al kızını gel diyor ama gidemem parasız kalamam. Çocuk bunları kafasından uydurmuyor doğasında yok. Ne görürse o işleniyor kafasına. Babası devamlı sözlü şiddet gösteriyor, hakaret ediyor ama annede mık yok aksiyon yok. Bazı çocuk siner, eziğin önde gideni olur, yaprak düşse korkar ama bazısı da haksızlığa ses etmeyene tepki gösterir, zalimleşir. Kocanızla kavga edin siz de gücünüzü gösterin demek değil bu. Ama çocuk için de bir önlem alın, görmesin duymasın şahit olmasın. 8 yaşında böyleyse 12-13 yaşında hiç iletişim bile kuramazsınız kızınızla.

Napalım 8 yaşında bacak kadar çocuğu mu suçlayalım?
Anne babanin eğitimi evde küfür edilmediği anlamına gelmez. Ayrıca çocuk dışarıdan da küfür duyabilir. Söyleyebilir de ama anne babası bu davranışın oturmasının önüne geçebilir. Sınırları sağlıklı şekilde belirlenmiş, sevgiyle ve saygıyla büyüyen çocuklarda çok ciddi problem olma ihtimali cok düşük.

Çocuklar hala anne babanın aynası, sosyolojik yapı değişmiş olabilir ama insan evrimi o kadar hızlı gerçekleşmiyor. 20 yılda insan beyni evrimleşmiş olamaz. Hala bu dünyada nasıl davranmamız gerektiğini anne babamızdan öğreniyoruz. Bütün memeliler gibi. Ha çevresel etkenler artık erken dönemde ve kontrolsüz sekilde çocuğu etkiliyor olabilir burada da anne baba sevgiyle kurduğu bağ sayesinde çocuğunu koruyabilir.

Bazı insanların bazı duyu organları çok daha hassas oluyor. Benim kızım da kokuya çok hassas olduğundan yemekleri o evde değilken yapıp aspiratör kullanıyorum. Soğan kokusu onu rahatsız etmesin diye.
Size saygısızlık ettiği konular neler? Muhtemelen siz öyle hissediyorsunuz ama o da kendi isteklerini kabul ettirmeye çalışıyor

Evet anneyim. Gözlemim de bu valla. Bizim evde küfür olmaz. Çocuğumda da küfür duymadım. Ben öfkelenince ayh diye bağırır odayı terk ederdim. Oğlum birebir bu şekilde sinirlenmeye başlayınca tavır değişikliğine gitmek zorunda kaldım.
Ev içinde gördükleriyle şekilleniyorlar.
Küfür şiddet görmeyen çocuk öyle davranmaz.

Bizim evde de yoktur küfür hakaret kavga. bu yüzden kardeşim sinirlenince sen halısın üstüne basıyorum yastıksın vs diye hakaret ediyordu. Aşırı hırçındı o da. Ayak falan diyordu bize. Sonra düzeldi sakinleşti birden. Durup dururken sinirleniyordu. Masada yüzüne mi baktın kıyamet kopuyordu. Bazı çocukların huyu tuhaf bence

Çocuklar mizaçları nasılsa %80 öyle davranırlar
Sakızdan rahatsız olmayı at o sakızı diye söylemek var anneciğim sakızı atar mısın demek var.
Çocuğu savunanlara hayret ettim sizden dolayı değil kendi yapısı böyle ne yaparsanız yapın da değişmez.
Çocuklar davranışları aynalayabilir ama üslupları tavırları tarzları kendi karakterlerinden dolayıdır

Kızım 8 yaşında.
İlla ki inatlaştığımız oluyor.
Böyle sorunlarımız yok.

Doğru düzgün imkan sağlayın çocuklarınıza.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…