• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizin çocuklarda böylemi benimki mi olmamis

Annemisiniz bilmiyorum ama herşey normal gibi karşılaşmış neredeyse anneyi suçliycaksınız.. Anne babanın aynası olan çocuk dönemi bitiyor sanırım çevrede çocuklar okadar hırçın ve saygısız ki.. anne babası mükemmel eğitimli ailenin çocuğunu küfür ederken duydum. Yanılıyorsunuz siz.
Yetkinliğiniz nedir bu konuda?
Ben geçmiş konularınıza baktım yok çünkü öyle bir yetkinlik.

Evet anneyim. Gözlemim de bu valla. Bizim evde küfür olmaz. Çocuğumda da küfür duymadım. Ben öfkelenince ayh diye bağırır odayı terk ederdim. Oğlum birebir bu şekilde sinirlenmeye başlayınca tavır değişikliğine gitmek zorunda kaldım.
Ev içinde gördükleriyle şekilleniyorlar.
Küfür şiddet görmeyen çocuk öyle davranmaz.
benim ailemde bağrış çağrış olmaz -- ha çok eskide oluyordu ama son yıllarda öyle bir durum yok çok şükür

kız kardeşim evli ve eşinin kök ailesinde birbirlerine bağır çağır durumları var maalesef, sürekli de iç içeler. biz sınırlı şekilde görüşüyoruz.

dikkatimi çekiyor mesela yeğenlerim bizden kimseye bağırmıyor, ama o tarafla iletişimleri bağır çağırlı olabiliyor çok şükür küfür duymuyorlar, etmiyorlar.

daha 3 yaşında çocukken bunu nasıl çözdüklerini bilmiyorum, ama böyle.

mesela benim babamın otoritesi yüksektir evde, ama sakin makul bir adam (tabi şimdi öyle, neyse eskileri karıştırmayalım)

bu minicik çocuklar babamla gayet sakin, sessiz oturuyorlar. mesela yolculukta babamın yanında olurlarsa sesleri çıkmıyor. babam araç kullanırken hiç atlayıp zıplamaya da kalkışmıyorlar. --kendi babaları kullanırken çocuk koltuğuna zor oturtup orada tutmak için cidden oyalamak gerekiyor. ha biraz gidince uyuyorlar zaten ama uyuyana kadar zıp zıp'lar yani. eniştem "heyheyli" bir arkadaşımız tutarlı davranmıyor, çocuklar da onu çoğu durumda takmıyor.

çocuk yetiştirmedim, etrafımda çocuk çok oldu ama kendi çocuğun gibi tabii ki olmaz, olmayacaktır
şimdiki görsel uyaranlar, apartman, kreş ortamları, çocukları yediği içtiği bile farklı, salak değilim yani pek çok faktörü ihmal edemem
ama
ben şunu anlıyorum ki çocuk ne olursa olsun 1gördüğünü güzel süzen bir varlık, benim fark etmediğim pek çok ayrıntıyı (ki oldukça dikkatli titiz biriyimdir) 3 yaşında bebek diyeceğin çocuk fark ediyor 2otorite/disiplin ya da çocuğa söz geçirebilmek artık adı neyse, böyle bir şey var.

sadece babam örneğinden dolayı da demiyorum bunu, aynı okulda aynı yaş grubu çalışan öğretmenler arasındaki otorite farkını görünce buna iyice kani oldum artık

Mizofoni olabilir mi? Yani siz zıtlaşma, saygısızlık zannediyorsunuz belki gerçekten çok rahatsız oluyor.
benim de aklımdan bu geçti
19 yaşında kızım hala yanında yemek yerken çok gerilirim çok ses hassasiyeti var aynı bu arkadaşın anlattığı gibi
daha küçükken çok daha fazlaydı da büyüdükçe biraz azaldı

Ben küçükken sofradan hiç tok kalktığımı hatırlamıyorum .Bu tarz seslere ben de dayanamıyordum çünkü. Baya da kalabalık bir aileydik, öyle narin büyütülmedim halbuki.

Kızınız rahatsız oluyor demekki. Buna anlayışla yaklaşmanız gerekir.

Konu sadece bu değildir ama o yaştaki bir çocuk için tabiriniz hiç doğru değil üzgünüm. Kendiniz böyle dusunseniz bile bunu sesli dile getirmek, burada konusunu açmak gerçekten çok yanlış

Evet anneyim. Gözlemim de bu valla. Bizim evde küfür olmaz. Çocuğumda da küfür duymadım. Ben öfkelenince ayh diye bağırır odayı terk ederdim. Oğlum birebir bu şekilde sinirlenmeye başlayınca tavır değişikliğine gitmek zorunda kaldım.
Ev içinde gördükleriyle şekilleniyorlar.
Küfür şiddet görmeyen çocuk öyle davranmaz.
Bu yoruma çoğunlukla katılmakla beraber şöyle bir farklılık söylemek istiyorum. Kızım 6. Sınır oğlum 2. Sınıf. Evden çıkana kadar yüzde yüz bunu savunabilirdim :) ama artık sosyal ortamda duydukları şeyler olabiliyor. Bazılarını havalı olmak için (!) kullanabiliyorlar.
Bu gibi durumlarda da yapılanın yanlış olduğunu yine aile olarak biz öğretiyoruz zaten. Ama tabi bazen bunu farketmek zaman alabiliyor. Sadece bu noktada sizin yorumundan biraz farklılaştım.
Biz 13 senedir eşler olarak eline sağlık demeden sofradan kalkmadık,bir şey alındığında kesemize bereket demeyi unutmadık,bir suyu bile ricasız istemedik.
Çok şükür hep övülen hep beni gururlandıran çocuklarım var. Ama özellikle kızımın ergenliğe girmesiyle beraber zaman zaman agresif hareketleri oluyor ve bunu dizginleme şeklini yine biz öğretmeliyiz. Saygısız etiketi yapıştırmak yerine onu iyi yönlendirmeliyiz.
En önemlisi hassas noktalarına da dikkat etmeliyiz sonuçta onlar da bu hayatta varlıklarını kanıtlamaya çalışıyorlar.

Yani bilmiyorum normal mi tuhaf mi.
Kızım 8 yaşında çok asi hırçın.
Evde sakız çiğniyemiyorum yemek yiyemiyorum resmen ağız şapirtatmasindan nefret ediyor ki çok dikkat ediyorum.
At o sakızı diye bağırıyor
Damarıma basıyor
Yani hayat gayesi hep anne ile zıt lasma çok üzülüyorum artik
Birde başkalarının yanında bana extra saygısızlık yapıyor
bnm kızımda 7 yasinda ondada sebepsiz sinir hali var kuzenlerimin oğlu vardı onlarda bu yaşlarda agresif hareketleri vardı. Ben onların bu halini gördüğüm için kızımın bu halini takmıyorum dönemsel olabilir dye kendimi sakın tutuyorum :)

Evde sakız çiğniyemiyorum yemek yiyemiyorum resmen ağız şapirtatmasindan nefret ediyor ki çok dikkat ediyorum.
Damarıma basıyor

Alerjisi olan kişi hapşırır.
Alerjinin kaynağı olan karaciğer ve bağırsak sağlığını düzeltmek yerine kafayı hapşırığa takarsa hiçbir zaman iyileşemez.
Yani semptoma değil sorunun kökenine/perde arkasına odaklanın.
Çocuğunuzun burdan tarif edeceğimiz bir tuşu yok, şuna basın da gerginliğini alsın diyeceğimiz türden.
Çocuk niye bu kadar stresli, daha 8 yaşında?
Neden takıntı geliştirmiş?
Yeterince anlaşıldığı bir evde mi yaşıyor?
İletişiminiz nasıl?
Her şeyden önce annesi onu terbiye etmeye çalışan biri mi yoksa ona destek olup bu stresini regüle edebilecek esneklikte biri mi?

Eski konulara baktım da kocanız size kötü davranıyormuş. Baba size saygısız konulup bağırıp çağırdıkça aile içi iletişimi böyle bir şey sanmış çocuk.
Yani siz o kocayı değiştirmeden, o koca size düzgün davranmadan bu işi çözemezsiniz.
Babası size kötü davranırken çocuktan kibar bir iletişim şekli beklemeyin.
Eski konulara bakmadım ama konuyu okur okumaz koca kişisinin konu sahibine böyle davrandığı için çocuğun da annesine böyle davrandığını düşünmüştüm.

Damarıma basıyor

Bence siz olmamışsınız. O takıntılar bazı travmalardan sonra çıkıyor ortaya. Kıyamam bu yaşında nelere maruz kaldı. Siz önce kendiniz olun. Çocuğa sonra.

Damarıma basıyor
Ben misapfonia hastasıyım.Ben de cignetmem.Yalniz yemek yemekten hoşlanırım.Ya da son ses müzik açarım.uyum sağlayın.Caresi yok.Ben 38 yaşındayım.Biri yanımda inadına sakız çiğnemeye devam etse ya da sapır şupur yemek yese saldirabilrim.

Back
X