Size onceden cok ac cektirmi biri daha sonra size muhtac olsa

zhr79

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2007
7.155
10
156
45
Kocaeli
sizi uzmus gercekten kırmıs biri daha sonra kotu duruma dusse ve sizden yardım istese ona yardım edermisiniz yoksa eden bulur der umrunuzda olmazmı

Oldu ve yardım ettim,evet.
Beni en hassas olduğum yerden incitmişti,incitmişlerdi hatta,canımı yakmışlardı.
Daha sonra yine benim ayağıma geldiler.
ılk önce,ektiklerini biçtiler düşüncesiyle hiç muhattap olmamayı düşündüm.
Ama yapmadım bunu,yapmak istemedim.
Onlardan farklı olduğumu görmelerini istedim.
Benim için büyük birşeydi bunu yapabilmek.
Göstereceğim büyüklüğün altında ezilsinler,yaptıklarından utansınlar istedim.

Utandılar,ezildiler,küçük düşen onlar oldu ben değil.
Ve,beni her gördüklerinde her aynı ortamda bulunuşumuzda pişmanlıklarını,çektikleri acıyı hissedebiliyorum.

Umrumda değil.
Ben sadece yapmam gerekeni yaptım çünkü.
'ınsanlık namına' adı altında klişe bir laf vardır ya hani.
Aynen o işte,fazlası değil.

yardım ederdfim.. çünkü benden yardım almak onu ziyadesiyle cezalandırmış olacaktır.. o duruma gelinceye kadar kimbilir içinde ne savaşlar vermiştir..
yardım ederdim.. ve bana neden kazık attığını da sorardım. ve aramızda ki farkı anlatırdım:)

bende yardım ederdim sanırım çünkü cok duygusalım yardıma ihtiyacı olan birine sırtımı dönemem ki:çok üzgünüm:

bende ederdim arkadaslarinda dedigi gibi ona verilecek en buyuk cezada bu olurdu ama sirf ceza olsun diyede degil acidigim icin ederdim buyuk ihtimala.s

Etmem, bana acı çektirmiş bi insana neden yardım edeyim.
Kaşıma alıp yardım istemesine bile müsaade etmem ki :dilcikar:

Etmem, bana acı çektirmiş bi insana neden yardım edeyim.
Kaşıma alıp yardım istemesine bile müsaade etmem ki :dilcikar:

ahhh aynısını söylemiştim....gelip muhtaç olup yardım isteyince hiçbişe diyemedim kilitlenip kaldım vee insanlık gereği yardımımı yaptım ....
allah zaten cezasını vermiş bana muhtaç etmiş daaa ne diyebilirim ki düşüncesi geldi bi anda...:hulya::kedi:

kesinlikle etmem..hatta hiç bana muhtaç olmasın daha kötü yaparım:olmaz::umursamaz:Çok üzgünüm çoook:mymeka:

ben çok kinciyimdir, beni üzen insanlara karşı bi damla merhametim olmaz, karşımda düşüp ölse dönüp bi bardak su vermem :dilcikar:

karşısına geçerdim ooo cok kötyumus gecmıs olsun aman aman
ay ne yapıcan sımdı derdım...

şaka bır yana genelde ben yıne de yardım ederım, ama uzak durmasında yarar vardı nıye yaklastırdın kı kendıne.

beni çok incittikleri halde gelip yardım istediklerinde ben yine akıllanmayıp yardım ettim bir seneden fazla hemde hemde karı koca elimizden ne gelirse yaptık ama sonuç yine aynı oldu bizi yine hemde hakketmedigimiz şekilde incittiler artık böyle şeylerde gözümün önünde ölseler dahi su vermem diyorum.:umursamaz:
artık kesinlikle yardım etmem kim olursa olsun.kötükedihüso

çok yakınım olan biri beni çok üzmüştü ve beni çok ağlatmıştı .. üzerinden daha 1 sene geçmedi düştü elime.. benden maddi destek istedi .. aslında olsa verirdim.. ama olmadığı için veremedim ..:S ne demişler sana taş atana sen gül at, belki utanır.. ha tabi utanacak yüzü varsa

yardım ederim heralde ama bana cektirdigi acıya ve o kişiyi ne kadar onemsedigime baglı

Yardım ederim ama Allah biliyor ya güle oynaya edemem. O kadar ermedim daha. Bir mesafem, soğukluğum olur.

bazi konularda cok katiyimdir..eger hassas oldugum konuda canim yanmissa asla affetmem kan bagim bile olsa..umrumda olmaz..yuzsuz yuzsuz bir de yardim istemesin benden..

Kesin bir şey söyleyemiyorum yardım ederim veya yardım etmem diye ama o bana ne yaptığına bağlı eğer hatasının farkında olup, temelinde iyi bir insan olduğuna inanıyorsam kin güdmem açıkçası ama yine de durumdan duruma değişir.:delphin:

O insanın aynı hataları bir daha, bir daha, bir daha tekrarlayacak potansiyele sahip olduğunu düşünüyorsam kesinlikle yardım etmem. :umursamaz:

Zaten öyle olduğunu düşündüğüm bir insanla aynı ortamda bulunmam bir mucize olur. şakkıdı

önceden olsa yardim ederdim.
ama simdi.....
üstüne cikar bide ben tepinirim:dilcikar::lepi:
cokmu kötüyüm ne kötükedihüso

sizi uzmus gercekten kırmıs biri daha sonra kotu duruma dusse ve sizden yardım istese ona yardım edermisiniz yoksa eden bulur der umrunuzda olmazmı

eskiden ederim derdim. ama şimdi kararsızım. o ana bağlı
düşündümde galiba etmezdim

Back