• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Size Ne Takildi..

30 tane bilezik takıldı,tabi içinde çok incesi de var çok kalınıda
dlkkcr canım üzülme benim amcamın oğlu taktı incecik bileziği
neyseki kırılmadı kaydirigubbakcemile2
ya çok önemli değilde adı bilezik olsun diye niye takarlar ince bilezik anlamam
satsan çeyrekten az eder:)))
360 tanede çeyrek takıldı.
hepsini sattık
hiç bişey kalmadı

anaaaaammmakannehir

evime uğur getirsin diye koluma ve ceketimin cebine,mavi,beyaz sarı renklerde 3 adet mandal takıldı da
bilezik şart mı?

totolde 1 kilo altın takıldı,kemer,3 tane set ,30 kadarda burma vardı...üç dört tanede kalın kol bağı vardı...
tektaşım yoktu ama....hiç aklımada gelmedi niyeyse....?

Son düzenleme:
çok haklısın canım biz bu yaz evlendik birşey istemedikama 10 bilezik takıldı oldukça ağır ve geniş. eşimin birikmişi vardı aldı. ama kasada öylece yatıyor. yarın öbürgün ev alırsak satılır gider. sonuçta takılan da benim olup kafama göre değerlendiremedikten sonra annemin evinde de bırakılmadığına göre takılması sadece düğünde adı oldu o kadar.
çok önemli şeyler dğil insan düğünden sonra daha iyi anlar.

Durumu olunca yapılır tabiki canım o ayrı..Ama durumu olmayanlar için söyledim ben sırf diğerine takıldı diye bunada istenmiş..Sonuçta aynı kişiyle evlenmiyorlar ki..
Hanii birde herşeyii eşi yapsa neyse bilezikleri yaptı sadece onu bile borçla..

Bana da sordu özkan yapabilecek mi diye..Bende valla bizde illa bu kadar olucak diye bi şart yok..Durumu iyi olan insan yapar onada sözüm yok zaten dedim..Borçla yaptıktan sonra gösterişten başka bişey olmuyo 10muş 20miymiş..:1closedeyes:

Durumu olunca yapılır tabiki canım o ayrı..Ama durumu olmayanlar için söyledim ben sırf diğerine takıldı diye bunada istenmiş..Sonuçta aynı kişiyle evlenmiyorlar ki..
Hanii birde herşeyii eşi yapsa neyse bilezikleri yaptı sadece onu bile borçla..

Bana da sordu özkan yapabilecek mi diye..Bende valla bizde illa bu kadar olucak diye bi şart yok..Durumu iyi olan insan yapar onada sözüm yok zaten dedim..Borçla yaptıktan sonra gösterişten başka bişey olmuyo 10muş 20miymiş..:1closedeyes:

çok haklısın canım.. durum varsa yapılmalı borçla gösteriş olsun diye yapılmamalı.
ayrıca seninde yaptığın gibi illa ki 5 takın 15 takın denmemeli.. en doğrusu budur.

çünkü yarın öbürgün diyelim 5 bilezik istedin yapamayacaklar ama zoraki yaptılar ya düğünden sonra satılır yada mutlaka birgün bir yerlerde istediler yaptık denilir.

bize eşim ailesiyle her gelişin hep sorarlardı kaç takalım diye bizde hiç rakam vermedik. istediğiniz kadar olsun hiç önemi yok dedik. eşimde ev eşyalarına verelim arta kalan parayla bilezik yapalım dedi. öyle oldu.

bu konular da anlayışlı olmak gerek.

çok haklısın canım.. durum varsa yapılmalı borçla gösteriş olsun diye yapılmamalı.
ayrıca seninde yaptığın gibi illa ki 5 takın 15 takın denmemeli.. en doğrusu budur.

çünkü yarın öbürgün diyelim 5 bilezik istedin yapamayacaklar ama zoraki yaptılar ya düğünden sonra satılır yada mutlaka birgün bir yerlerde istediler yaptık denilir.

bize eşim ailesiyle her gelişin hep sorarlardı kaç takalım diye bizde hiç rakam vermedik. istediğiniz kadar olsun hiç önemi yok dedik. eşimde ev eşyalarına verelim arta kalan parayla bilezik yapalım dedi. öyle oldu.

bu konular da anlayışlı olmak gerek.

Aynen.

Mesela hele kız anneleri istiyor ya bazenn deli oluyorumm yaa..
Diyelim durum yokk hadii kabul ettiler mecburiyetteennn!!
Sonra onlar alındığın da duuurr dokunamazmısınız diyeceksiin..
En iyisi karışmamakyasakkelime

merhaba arkadaşlar kayınvalidem ve kayınpederim 6 tane bilezik 1 tane set 3 tane yüzük birde yüzüğü küpesi kolyesi olan setten taktılar 1 tanede saat kendi ailemde anneannem 1 bilezik dayım 1 bilezik babam ve annem 1 tane bilezik dedem 1 bilezik görümcem 1 tane incili yüzük eltimde künye kendi kardeşimde kolye taktı.eşim evlendiğimiz gün 1 bilezik taktı hepsi bu

maddi durumu olanlar takar tabi.. ya olmayanlar???

özendirici olmuyor mu hanımlar biraz ? ben şahsen yazamam oonu taktılar bunu taktılar diye cidden utanırım...

Aynen.

Mesela hele kız anneleri istiyor ya bazenn deli oluyorumm yaa..
Diyelim durum yokk hadii kabul ettiler mecburiyetteennn!!
Sonra onlar alındığın da duuurr dokunamazmısınız diyeceksiin..
En iyisi karışmamakyasakkelime

kesinlikle katılıyorum...

maddi durumu olanlar takar tabi.. ya olmayanlar???

özendirici olmuyor mu hanımlar biraz ? ben şahsen yazamam oonu taktılar bunu taktılar diye cidden utanırım...

canım, bana da baya bişey taktılar ama inanki k.valdemlerin hiç durumu yok aslında..
zar zor geçiniyorlar.. yılların birikmini bize taktılar sırf evlatlarımız rahat etsin diye..
takılan takılan özendirmez de, bu daha özenilecek bir durum bence.. allah onları da mesud etsin başımızdan eksik etmesin.. zengin olup da donatsalardı bu kadar makbule geçmezdi heralde...
allah herkesi yuvasında mutlu etsin yoksa o mal mülk daha çok huzursuz ediyor inan...

duruma göre takılıo arkadaşlar

hem zar zor geçinin insan nasıl fazla takı yapabilir ya . parayla yapılır takı demekki birikmişi var

bence önemli olan takı değil kocanızla anlaşabilmeniz mutlu olmanız kızlar yoksa hepsini alabilirsiniz bana hiç bişi takmadılar ama kocamla mutluyum önemli olan da bu zaten

nısanımda esım 55 gr kelepçelı bılezık taktı kayınvalıdem 24 gr adana k.pederım 24 gr adana kaynım küpe görumcem tam altın annemler 10 gr bılezık ve 25 altınım 180 ytlde param olmuştu

Dugunumdede 4 adana esımın annesı babası taktı kaynım bılezık kaynımın kayınvalıdesı bılezık 9 tane kendı akrabalarımdan takıldı 2 tane kunye görumcem kolye ve sayısını hıç hatırlamıyorum altın takıldı 750 ytl de para takıldı

Toplamda 23 bılezık ve 2 kunye 1 kolye 1 kupe kalın kelep.elı bılezıgım olmuştu

gercektende onemlı olan aıledekı mutluluk ben yazdım ama elımde oldugundan yok bozdurmuştuk şimdi esım her ay yapıp bana verıyor onemlı olan mutluluk gercekten

"hadi bileziklerimizin resimlerini paylaşalım" başlığı yine bir derece, ne biliyim model bakan olur falan da, kimin kime kaç ayar kaç tane ne taktığını niye merak eder insan?? bana daha çok takılmış iyi bari demek için mi? yoksa daha az taktılar bak millet neler yapmış demek için mi? yada yeni evlenecekler neler isteyeceklerini iyi düşünsünler diye mi?

daha faydalı olacak şeylerin merak edilmesi dileğiyle (!)....

Back