• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Size Ne Takildi..

Heh iştee böyle saçma bir konu açılırsa,biri bişey der diğeri alınır.Sonuçta nefis denen bişey olduğu için bazıları ister istemez etkilenir.Bütün mesajları okumadım sadece bikaçı bana bu fikri vermeye yetti.Neyse ben zaten altın vs hiç sevmem ve takmam da.Ama bilirim ki bizim toplum çok değer verir ...Sonuçta bence yazık böyle konular açmayında ,bazıları gerksiz yere üzülmesin arkadaşlar...Bu bir abla tavsiyesi idi.Kimseyi taşlamak amacım yoktu.

kızlaaaar desenize ben beleşe gidicem akannehir ne görümcem var ne kaynım,dolayısıyla eltim de yok..aşkım tek çocuk. bi tek anne baba,dede de yok..ayrıca onlar da bilmiyorlar geline ne takılır ne edilir bohça falan hiç bişiden haberleri yok

kayın validem 13 bilezik taktı
kayınpederim takı seti taktı
kendi annem babam 3 bilezik taktı burma
yakın akrabaları toplam 5 bilezik taktı
65 küçük altın takıldı
5 milyarda para
köşeyi döndük yani iyiki var bu düğünler valla :)

Heh iştee böyle saçma bir konu açılırsa,biri bişey der diğeri alınır.Sonuçta nefis denen bişey olduğu için bazıları ister istemez etkilenir.Bütün mesajları okumadım sadece bikaçı bana bu fikri vermeye yetti.Neyse ben zaten altın vs hiç sevmem ve takmam da.Ama bilirim ki bizim toplum çok değer verir ...Sonuçta bence yazık böyle konular açmayında ,bazıları gerksiz yere üzülmesin arkadaşlar...Bu bir abla tavsiyesi idi.Kimseyi taşlamak amacım yoktu.

bununda üzülmesimi olur ..normaldede sorarlar ne var bunda ...sorun altın sevmek değil bende sevip takmıyorum zaten yeni evlenenlere iyi oluyo bir işe yarıyo en azında düğünlerde takıda bundan var takıp takıştırılsın diye değil..........üzülmeye yer aranıyo artık bence gelici geçici şeyler bunlar nedirki altın bi şekilde harcanıyo yapmayın allah aşkına:hulya:

ay_82 canım soruyorlar soyluyoruzzz bu seferdeee sacma sacma konusuyorlar ya sormayın yada soyleyınceee alay gecmeyınnn sankı bız meraklıyız altına suya buna huzurum olmayınca ben napıyım altını parayı pırlantayı benım esımın bana sevgısı altına deger

sorun olmadı canım. baya takılmış da ondan dedik.gözümüz yok

kimsenin kımsede gozu yoktur Allah olana olmayana daha cok sevrsın ama soyleyıs tarzınn cok farklıydı canım alınganlık felan yaptıgımı sanmayın sen cok dıyorsunn ama bızım akrabalarda az dıyoo herkez bır ayrı konusuyo anlıycann dıyceksın sızın akrabalar ne ac gozmusss ama bızım koken doguu asıret o yuzden her kafadan bır ses zaten su altın meselesı bır ayrı dert sırf bunun yuzunden nıkah ıstıyorum sadece

ay kim kime ne takmış ayol ne takmış? :sm_confused: ne boş muhabbetler bunlar. pehhh!! :1closedeyes:

Yaa uff bana göre boş yatırımmış faso,fiso bi ark.evlendi annesi kız kardeşine 6 bilezik bir set istemiş,ark.set istemediğinden 7 bilezik gr vermişler CADIARZU
Ya bide bana herşeyi eşim yaptı blezikleri aldı diyo sadece bilezikle çözülse geri kalanları kim yaptı acaba??

Durumları yoksa yatırımmış falan boş çünk, diyelim 10 bilezikk istediler adamın durumu yokk zaten, onu borçla alır düğünden sonrada eldekilerde gider:1closedeyes:

Bunları yazma amacım bazı ailleler işte iilede istiyoruz diye diretirler ya ondandıı:1closedeyes:

Yaa uff bana göre boş yatırımmış faso,fiso bi ark.evlendi annesi kız kardeşine 6 bilezik bir set istemiş,ark.set istemediğinden 7 bilezik gr vermişler CADIARZU
Ya bide bana herşeyi eşim yaptı blezikleri aldı diyo sadece bilezikle çözülse geri kalanları kim yaptı acaba??

Durumları yoksa yatırımmış falan boş çünk, diyelim 10 bilezikk istediler adamın durumu yokk zaten, onu borçla alır düğünden sonrada eldekilerde gider:1closedeyes:

Bunları yazma amacım bazı ailleler işte iilede istiyoruz diye diretirler ya ondandıı:1closedeyes:

çok haklısın canım biz bu yaz evlendik birşey istemedikama 10 bilezik takıldı oldukça ağır ve geniş. eşimin birikmişi vardı aldı. ama kasada öylece yatıyor. yarın öbürgün ev alırsak satılır gider. sonuçta takılan da benim olup kafama göre değerlendiremedikten sonra annemin evinde de bırakılmadığına göre takılması sadece düğünde adı oldu o kadar.
çok önemli şeyler dğil insan düğünden sonra daha iyi anlar.

kimsenin kımsede gozu yoktur Allah olana olmayana daha cok sevrsın ama soyleyıs tarzınn cok farklıydı canım alınganlık felan yaptıgımı sanmayın sen cok dıyorsunn ama bızım akrabalarda az dıyoo herkez bır ayrı konusuyo anlıycann dıyceksın sızın akrabalar ne ac gozmusss ama bızım koken doguu asıret o yuzden her kafadan bır ses zaten su altın meselesı bır ayrı dert sırf bunun yuzunden nıkah ıstıyorum sadece

yok canım hıı köken öyleyse çok olur. ama biz de nişanlarda takılmaz pek. hatta normalde kız evi hiç takmaz ama takıldı bizde..biz de fazla takılmadığı için bana tuhaf geldi o yüzden yani.

ya şimdi benim her şeyi nişanlım yapıcak ben ona nie fazla fazla aldırtayım ki. yazık altın alıcam die bu sefer başka şeyde zorlanıcak. nişanda bi set bi de saat aldı. söz de sözü vardı bana pırlanta tektaş aldı kıyamam.yatırımdan çok kullanabileceğim şeyler seçtim.tabiki aile nin durumu olsa çok takılsa ii bişey. sonuçta onlarda mal mülk edinebilirsin. ama ya şöyle ya böyle hepsi satılıo. hatta anneminkiler çalındı hırsıza gitti.
biz de söylenmezde. bi arkadaşım kayınpederine eşyalara az para gitti altını fazla alırsınız demişti. babama süslü bilezik aldırdım onlara değer kaybı olmucak bilezik aldırdım dio.bunlar saçma hesaplar.onların malı olcak da benim olmucak mı ilerde hepsi olucak
Sağlık olsun eşlerimiz yanında olsun yeterki çalışım hepsi yapılır

yok canım hıı köken öyleyse çok olur. ama biz de nişanlarda takılmaz pek. hatta normalde kız evi hiç takmaz ama takıldı bizde..biz de fazla takılmadığı için bana tuhaf geldi o yüzden yani.

normalde evet nısanda takılmazz amaa gelde bizim adetlerimize bunu anlat ama suda varr Allah razı olsun ailemden istemeye geldiklerinde hiçbirsey ıstemedıler siz ne takarsanız dediler onlarda elinden geleni yaptı canısıı bız bunn yuzunden bohca bıle yapmadıkk ne onlar bıze nede bız onlara en güzelii

Son düzenleme:
biz nişanda saat taktık. ve eşime takılanları almadık. onlarda dedi kızın olur diye biz de gerek yok istediği gibi değerlendirsin dedik. nişanda takılanlar kızın olur ama isterse kabul ederse. ben etmedim.

bizde doğu kökenliyiz aşiretiz bizdede nişanda kız tarafı kendi kızına takmıyor
düğünde takılıyor
bana kayınvalidem ve kayınpederim 2şer bilezik
2 kaynım tam altıntakıldı
babam damada saat taktı
düğünde para takılır büyük ihtimalopuyorumnanaktan

ay_82 canım soruyorlar soyluyoruzzz bu seferdeee sacma sacma konusuyorlar ya sormayın yada soyleyınceee alay gecmeyınnn sankı bız meraklıyız altına suya buna huzurum olmayınca ben napıyım altını parayı pırlantayı benım esımın bana sevgısı altına deger

BENDE ONU DİYORUM CANIM ALLAH İNSANA HUZUR VERSİN O EN BÜYÜK ZENGİNLİK...SORUYOLAR SÖYLÜYORUZ EVET NE VAR BUKADAR SORUN EDECEK ANLAMIYORUM HELE ÜZÜLMEK NE DEMEK? VERENDE ALLAH ALANDA ALLAH ARKADAŞLAR MAKSAT MUHABBET:hulya:

BENDE ONU DİYORUM CANIM ALLAH İNSANA HUZUR VERSİN O EN BÜYÜK ZENGİNLİK...SORUYOLAR SÖYLÜYORUZ EVET NE VAR BUKADAR SORUN EDECEK ANLAMIYORUM HELE ÜZÜLMEK NE DEMEK? VERENDE ALLAH ALANDA ALLAH ARKADAŞLAR MAKSAT MUHABBET:hulya:

haklısın canım verende Allah alanda Allah herkez kendi bütcesine göre

Back