Size güzel bir soru..

kaderim_48

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2008
1.286
3
116
62
Muğla
Kendi mutluluğunuz için bir başkasının mutluluğuna göz diker miydiniz?
Yanlış mı sordum?
Sizin elinizde olsaydı;
Kendi mutluluğunuz mu yoksa karşınızdakinin mutluluğunu mu tercih ederdiniz..?
Tabii ki kendi mutluluğum dediğinizi duyar gibi oluyorum..
vereliniortakvereliniortakvereliniortak

Son düzenleme:
Karşımdaki Mutlu olurken ben üzüleceksem fedakarlık yapmam
ama ikimizde iyi olcaz ama o daha çok sevinecekse fedakarlık yaparım

Karşımdaki Mutlu olurken ben üzüleceksem fedakarlık yapmam
ama ikimizde iyi olcaz ama o daha çok sevinecekse fedakarlık yaparım

açıkcası eskıden olsaydı karşımdakı ınsan derdım ama bencıl olmak gerekıyor artık hayatta.

eskiden olsa başkalarının mutluluğuda benim için önemli derdim ama.
artık herşey kendim için yapıyorum.
bencil olmak lazım mışşşşş
:hulya:

ben mutlu olucam dıye baskasının mutlulugunu neden bozayım kı
bu soru bana bıraz abes geldı acıkcası
bı erkek yada bayan evlı bırınde mutlulugu buyduysa, kendı mutlulugu ıcın erkegı yada kadını bosattırıcakmı bumudur yanı bu sorudan kasıt.

tum bunlar bır yana mutlulugumu kendım yaratırım...kımsenın mutluluguna goz dıkmem dıkenede ıtıbar etmem mirmirmirmir

Göz dikmek derken???:1shok:
Karşımdaki insanın mutluğununu neden tercih edeyim ki???
Neden kendimi başkaları ile kıyaslayarak yaşayayım ki?
Onun havalara uçtuğu bir konu belki de benim kendi adıma asla istemediğim bir olay..
Örneğin; en yakın arkadaşımın bebek haberi..kaydirigubbakcemile3

Bir örnek vereyim arkadaşlar, çok örneği vardırda ben bir tane yazayım. Anlatamadım galiba...
Farzedelim iki kız arkadaşız, bu arkadaşlık süresi çok uzun diyelim.
Ve o kadar birbirimize düşkünsünüz ki! Birbirimizden kopamayacak kadar!
Farzedelim ikimiz de aynı kişiye aşık olduk. Olur ya insanlık hali bu başımıza böyle bir şey geldi.
Karşımızdakinin mutluluğunu mu yoksa kendi mutluluğumuzu tercih ederiz.?

Ya da iki kişi iş görüşmesine gittik. Ayrı, ayrı işçi alımlarına bakan vatandaşla görüştüğümüzü düşünelim. ışe alacak adam bize sordu. Bir kişi alacağım diye..!
ıkimizin de işe ihtiyacı olduğunu farz edersek nasıl davranırdık acaba?

aşk karşıdaki erkek kime aşık oldu ona bakmak lazım
eğer oda beni seviyorsa bu konuda arkadaş falan dinlemem
iki taraflı aşkta başkası üzülmesin niye diyimki
bu türk filmimi
aşk öyle kolay bulunan bir nimet değil
iştede iyi olan kazansın onlar kimi tercih ederse beni almayın onu alın demem ama

Bana garip geldi bu durumlar..
İkimiz aynı erkeği beğendik okey ama aşık olmak..
Benim aşık olduğum adama benim en yakın arkadaşım nasıl o gözle bakar ya da ben nasıl onun aşık olduğu adama bakayım?:uhm:
Yorum yapamıcam çok ters bana..akannehir
İş görüşmesi için ise; kim için hayırlı ise o olsun derim..:sm_confused:

Sadece örnekti. Konu asıl başta yazdığım şekildeydi ama arkadaşları anlatmak için öyle bir örnek vermiştim. Madem ki öyle size açıklayıcı bir anımı yazayım.
Ben lisedeyken sınıfımdaki bir gence aşık oldum. Çok iyi anlaştığım kız arkadaşım başka bir sınıfta okuyordu. Ben başka bir sınıfta okuyordum.
Teneffüslerde ancak görüşebiliyorduk.
Aşık olduktan sonra teneffüste onu görebileyim diye sınıftan çıkmıyordum. Bana karşı ilgisi vardı ama tabiki karşımızdaki kişinin yüreğini okuyamıyoruz. O da sürekli benimle muhabbet ediyor falan. Ben teneffüse çıkmayınca kız arkadaşım bizim sınıfa gelmeye başladı. O da bizim muhabbetlere dahil oldu. Derken her teneffüs bizim sınıftaydı artık. Çocuk benimle konuşurken kız birden araya girmeye başladı. Çok sevdiğim bir arkadaşım, ilk başlarda tersleyemedim. Baktım olacağı yok davranışlarını dikkat etmesi gerektiğini söyledim.Diyeceksiniz ki madem aşıksın arkadaşına niye söylemedin. Fol yok, yumurta yok niye hemen söyleyeyim diye düşündüm.
Bir gün akşam evde ödev yaparken ben İdris'e aşığım demez mi?
Hem de ne aşık, adına şiirler bile yazmış. Öylece kaldım. İçimdekileri söylesem zaten beni anlamayacaktı. Söylememe gerek yoktu zaten..Çocuğun bizden belki haberi bile yoktu. Ama kız konuşacağım diyordu. Ben hiç bir erkeğe ben sana aşığım diyemezdim. Öyle bir cesaretim yoktu. Mecburen o aşkı toprağa gömdüm. O kızla da araya mesafe koydum. Benim aşkımdan haberi olmadığı için onu suçlayamadım da..
Gerçi çok sürmedi ayrıldılar ama yüreğim çok yanmıştı.
Onları karşıdan el ele görmek beni çok üzmüştü..

Kimsenin hiç bir şeyine göz dikmemek lazım..... iş ,güç, aş ,eş nasip... başkasını bilerek mutsuz da etmem bunları elde edeyim diye .Başkasının yaptığına da bakmam... ama ben de herekste mutlu olsun ki kimse kimseye zarar vermesin inşallahhhh

Bazen insan beklemediği bir ortamda beklemediği bir durumda kalabiliyor inan..
Bencillik duygusu içine girmen gerekiveriyor ama o bencilliği bile yapamıyorsun..
Yaşamak lazım..

Dileğimiz elbette herkesin mutlu olması ama bazen tam tersi oluyor..kötükedihüsokötükedihüsokötükedihüso

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…