Sizde Şuç Kimde Siz Bana Söyleyin...

Sizde içinizden gelmiyorsa almasaydınız.Ne bu böyle biz aldık onlar neden almadı? Samimiyetsizce yapılan işten bu kadar hayır gelir.Gönlünüzden gelerek yapsaydınız bugün bunu dert etmezdiniz,içlerinden gelmemiş almamışlar.Ayrıca takılacak takıyı anlıyorum ama çorabından geceliğine çok saçma.Kocama giyeceğim iç çamaşırımı kocamın sülalesi niye görsün ayol. .
Hay agzina saglik

Off bi bitmedi şu adetler hamamlıkta aldırdın mı peki onsuz olmaz bak :KK14: neyseki ben adet falan bilmem dedim zorla bohça yaptılar getirdiler :KK53: bende bkaç bişey yapıp eşimin işyerine götürdüm al bohçan dedim çok saçma buluyorum böyle şeyleri

Biraz öncede yazdığım gibi sizde adetlere uyuluyor olabilir ama karşı taraf için geçerli değilmiş demekki

Daha önce de sorulmuş, cevap gelmemiş. Ben de merak ediyorum. Kaynana evine mi gelin gidiyorsun ve bu güzide adetimiz için ne düşünüyorsun?

Hey maşallah nerden alınıyor pahalı gelinler? Kilosu kaça acaba? Şimdi siz alınıyorsunuz ya sizi alanın malı oluyorsunuz haliyle değil mi? Ne berbat adetler bunlar iyiki böyle bir ortamda yetişmemişim ailemden çevremden utanırdım.

Alıntı yaptığınız mesajın bir öncesinde yazdıklarımı okudunuz mu? Tokgözlülük yaparak hiçbir şey istemeyen bir arkadaşımın gördüğü muameleyi yazdım orada. Ben kendimi mal olarak görmüyorum ama bizim örf ve adetlerimizi bildikleri ve imkanları olduğu halde gelinine temel şeyleri bile çok gören aileler gelinlerine o gözle bakıyorlar bence. Ben tok gözlü bir ailede büyüdüm evlenirken alışverişe bile çıkmadım biliyormusunuz? Kayınvalideme sen al kafana göre dedim gecelik takımımı bile o beğendi yoğundum o dönem çalışıyorum. Ama gördüm ki
açgözlülük
yapanlar daha kıymetli oluyor. Üzüldüm yazdıklarınızı okuyunca.

Son düzenleme:
Annenizin ve sizinki tam bir aç gözlülük, görgüsüzlük örneği. Hangi devirdeyiz yahu?

Hem insanlar sizi evlatlık mı alıyorlar kardeşim, niye baştan aşağı giydirsinler? Koskoca kadın olmuşsunuz, ortada çırılçıplak kalmış, aciz kimsesiz bir çocuk gibi davranmanın alemi ne? Ayıp artık. Giyecek bir şeyi yokmuş, çıplak mi geziyordun bu güne kadar? Şurada kaç gün olmuş hayatlarına gireli, bir muhtaç hallere giriyorsunuz, anneniz evde demagoji yapıyor kıyafet konusunda filan. Kıyafet göndermezmiş. Tribi kime? Ne kadar küçültüyorsunuz kendinizi, böyle basitleştiriyorsunuz insanların karşısında. Millet tabii ki hoşlanmayacak bu işten. "Yüz verdik, bütün dolabini bize yeniletiyor" demişlerdir, sömürüldüklerini düşünmüşlerdir, haklılar tabii. Bu itici davranışlarınıza herkes bayılsın, ağzı kulaklarında bir güzel sizin kuklanız olsun istiyorsunuz dimi? Yok öyle dünya canım. İnsanların da bir sabrı var. Kimse de salak değil, sömürülmeyi sevmez. Bi yere kadar çekerler, sonra karşılığını verirler böyle.
Biraz gururlu olun ya. Tok gözlü olun. Zorla millete adet adı altında eşya aldırıyorsunuz. Zıbınmış, ceketmiş. Elaleme ne bunlardan. Sonra da "vay kaynana beni sevmiyor, kızı yerine koymuyor, görümce sevmiyor". Sevmezler tabii.
El öpme kıyafeti de ayrı bir fiyasko :) sanki el öpmeye bayılıyorsunuz da, bir de ona özel kıyafet. Yapmayın Allah aşkına, insanlar sandiğiniz kadar salak değil. Bunlara kanmaz yani.

Hay ağzına sağlık ne güzel özetledin.bu evlenecek olan tüm kızlara kapak olsun.gecelerce uyunmuyo,ana kız ağlamalar falan bu ne ya evlilik bu mu Allah aşkına??Alsalar ne almasalar ne sizin mutluluğunuz buna mı bağlı?

Peki gelini için en ufak fedakarlıktan kaçınan erkek ailesinin gelinden bitmek tükenmek bilmeyen fedakarlık talepleri konusunda ne düşünüyorsunuz?

Ben bu konuda erkek ailesinin gerekeni yaptığını düşünüyorum ama genel olarak gelin alırken özellikle bu devirde insanlar imkanları olsa bile birçok şeyi ucuza getirmeye çalışıyorlar.

Madem bir evlat alınıyor, insan evladından 3 kuruşu esirger mi kızlar?

Peki gelini için en ufak fedakarlıktan kaçınan erkek ailesinin gelinde tükenmek bilmeyen fedakarlık talepleri konusunda ne düşünüyorsunuz?

Ben bu konuda erkek ailesinin gerekeni yaptığını düşünüyorum ama genel olarak gelin alırken özellikle bu devirde insanlar imkanları olsa bile birçok şeyi ucuza getirmeye çalışıyorlar.

Uc kuruş esirger mi insan gelininden demissiniz ya . Uçkkuruş için boyun eğip eğilip bükülüp o alisverise cikmaktansa tok olup masafemi şimdiden koyarim. Allaha şükür bez parcasina hic bir zaman tamah etmedim . Alsalardi alirlardi. Ama almadilar bende kafama takmadim yani. O annem zamanindaymis aslinda karsi taraf severek isteyerek yaparmis. Simdiki erkek aileleri istemiyor zaten. Üstelik konu sahibinin zibin bile aldirmasina çok guldum yaa

Türk geleneklerinin enbguzl seyleridir bu eskiden beri var aslinda bana xok sacma gekiyor yok kendin yap yok kendin et..hayir efendm sadece erkekle evlenilmiyor .aile de var isin icinde bu gibi hazirliklar insanlarin huylarini goruyoraun ona gore davraniyorsun .ne derler bi insani tanimak icin ya yolculuk yaoacaksin ya para alisiverisi bir nevi tanimadir.annesi yapmaz babasi yapmaz yapar din kitaplarini arastirmalisiniz..aile herseye karismaz ama uzaktanda takip eder .evlatlarini .simdi neden huzur evleri neden anneye babaya hurmetsizlik arayıp sormama .bunun tek nedeni ilgisizlik veee ben yaparimm kime ne?? demektir.sana tek verecegim akıl susma yerinde ve kirmadan belirt.iyi gunler

Peki gelini için en ufak fedakarlıktan kaçınan erkek ailesinin gelinden bitmek tükenmek bilmeyen fedakarlık talepleri konusunda ne düşünüyorsunuz?

Obviyante kaynanaya niye minnet edelim de yüzgöz olalım böyle. İçinden geliyosa alır ne güzel katşılıklı hediyeleşir. Ama şunu bunu al ceketimi al donumu al saçmalık.

Ayrıca biz mal mıyız ucuza gidiyoruz çok çirkin tabirler bunlar. Gelin artık ailelerden kıyafetle altınla parayla alınmıyor eskisi gibi. Şu an sembolik olarak aileler isterse adetleri uygular.

Bak canim annen abartıyor seninde ustune geliyor sende sasiriyorsun.. Bohcada tamam 6 li takim olur, kutulu iccamasiri olur ama bi kere 4 zibin ne ya bazi seyler küçüktür ama mide bulandirir hesabi ...
Esofman takimi falan alinmaz !!
Gundelik kiyafet bakacagina sadece direk el opme kiyafeti baksaydin karsi tarafta boyle karsilamazdi..
Durumlari yoktur belki olsa bile gundelik kiyafet alinmaz bohcada.. Annen yanlis biliyor!!!

Pırtı çok olursa eşim ilerde pılını pırtını topla git dersr zor taşırsın :)
O değil de donıumu aldırırken utanırım şahsen bu devirde bunu sorun yapan varya..
ben pırtımı kendim almıştım çalışıp bi d komşulara mı göstericek anneniz iç çamaşırları pes..

Bu nasıl bir adet oyum yok giyecek buyum yok giyecek ? Evlenirken herseyi karsisi alacakmışmış birde bunun icin ağlıyorsun ben kaynanamdan cidden zirnık birsey almadim ev esyalari yarisindan fazlasini benim ailem aldi bir tane birseyi yok kv nin bir dugunde taki takti okadarcik bunun icinde aglamadim hatta halam babamlara soylenmis hic mi altin fln istemiceksiniz onlar onun 0 (benim) garantisi dediginde babam onun garantisi benim kimsenin verecegi 2 kurus garantisi olamaz dedi
Siz 2 kumaş kopartamadiniz diye anne kiz agliyorsunuz cidden adetse bizdede var ama bu kadarda gurursuzluk fazla..cidden bir gram olsun utanmiyor musunuz ?

En güzeli oğlanla kız kendi bütçelerinden alışveriş yapması. Biz öyle yaptık valla, ne kayınvalide ne görümce nede bizimkilerden biri geldi çarşıya. Gerekenleri aldık sadece öyle dolap falan düzmedik. Kayınvalidem çok güzel sandık içinde hediyeleri getirdi o kadar. Biz düğünü bile kendimiz yaptık çok şükür ve böylelikle şunu aldılar bunu almadılar tartışması olmadı aramızda. Sende annenle konuş herşey menfaat üzerine kurulmasın hem nişanlınıda üzme belki ailesinin durumu okadardır. Elaleme gösteriş yapayım derken kendi mutluluğunuza gölge düşürmeyin. Ben çeyiz serme olayına bile girmedim artık öyle şeyler çok saçma ayrıca...Mutluluklar dilerim.

bende nişan alışverişine cıktım sadece gelinlik içine giyilcek iç çamaşırı gelinlik ayakkabısı ve 6 lı saten takımı aldırdım... eskidenmiş ayakkabısı çantasına kadar aldırmak siz birde günlük kıyafetinizi de aldırmışsınız görümcenizin yerinde bende olsam surat asardım yani kızmayın ama biraz görgüsüzlük geliyor bana altınlarınızı gelinliğinizi vb gereklı ihtiyaclarınızı tabi alıracaksınız ama zıbın nedir yahu kot pantolon penye nedir?ilginç bence takılmayın fazla alınana razı olup alınmayanlar içinde üzülmeyin...

Biz mi kötüyüz insanlar mı, biz mi abartıyoruz yoksa yapılanlar gerçekten haksızlkmı bilemedim siz yardım edin siz söyleyin.. Perşembe akşamı sözüm kesildi.. Pazar günu ise nişanım olacak evde.
Dün pırtıya cıktık Düğün pırtısı adı altında Çünkü nasipse arayı uzatmadan düğün yapmak istiyoruz bu sene eylül - ekim ayına.
Dün pırtıda görümcem kaynanam kayın babam annem ben vardımm babam hayatta değil belkide ondan böyle zayıfım :KK43: Sözlüm gelemedi çalıştığı için.
İlk önce kuyumca gittik alyanslarımızı beğendim.. küpe ve kolye alınacaktı kuyumcu takım olsun dedi.. zaten aynı ücrete denk geliyor dedi.. Tamam dedik kupe kolye takımı aldım birde saat alındı..
Neyse onlar ayarlannıyor hani bilirsiniz erkeğin alyansını kız tarafı alır.. oturuyruz görümcem onun alyasının parasını siz vereceksiniz herhalde demi diyerek sordu.. Evet dedim.. ''bence bunu sorması dengesizlik ( bilezik önceden hazır olduğu için almadık yapmış koymuşlar onları takacaklarmş )
Pırtıya gittik bizde pırtıda gelinin bütün ihtiyacı alınır normalde..
İç çamaşırı alıyorum elinden gelse birtane aldıracak sadece suratlar beş karış Şimdi aldıklarımı yazıyorum kızlar
3 tane iç çamaşırı
2 pijama
6lı saten gecelik sabahlık takımı
4 tane zıbın
2 pantolon
2 penye aldım..
Makyaj seti ( ben avon temsilciisiyim ordan getirtecem onu sözlümle konuşmştmm)
bi kaç bluz ceket begendim sagolsun bıraktırdılar aldırmadılar orda fısır fısır konuşurlar suratt 5 karış
Terlik ayakkabı canta vs alınmadı neymişde fırsat vakit yokmuş başka zaman cıkılır mış.
Ben bunları alırken görümcemin suratı 5 karış onlara göre gelinin genel ihtiyaçları alınırmiş diğer gündelik kıyafetler sunlar bunlarda daha sonra tamamlanırmış evlendikten sonra görüp begendikce
Eve geldim annem başladı böyle pırtımı olur ben bunu kime gösterecrm!! insanlara ne diyecez
2 pantolo 2 bluzla mı sen gelin olacaksin dedi ... Daha neler neler bizde bohça dolusu pırtı yapılır
giyecen eşortmanın yok el öpmeye takımın yok bu nasıl iş su bu birsürü tantana çıktı
Bende sözlümle konuştum onunda canı sıkıldı.. anlayacagınız ortaya tuzsuzluk çıktı yanii
Annemde inat gitti sen evlenirken bu evden hiç bir kıyafetin gitmeyecek vermiyecem sana dedi..
İki bluzla pantolonu asacam dolabına hadi bakalım napacaklar dedi :KK43: ağladı etti.
benim başımda ne ablam ne kardeşim hiç kimse yok.. babam yok yalnızım
Sözlümle konuştum zamanla cıkar alırız eksik gedik neyse dedi.. Ama iş işten geçtikden sonra diyor bunu
BEnim çevremde çok evlenen kişi oldu neler alındı neler edildi..
Ben orda pantolon begeniyorum pantolunu bıraktırıyor ceket begeniyorum el öpmeğe iyi olur diye yok surası söyle böyle bıraktırılıyor
Ben bu işten birşey anlamadım gündeliğie benim kıyafetim yok ben bekarım hep tşört tarzı kıyafetlerim var kot pantolonlarm var.bu insanlar neden böyle yaptı anlamadmm Yada olan mı bu biz mi abartıyoruz siz söyleyin
Sabaha kadar ağladım uyuyamadım ne arkadaşlarımın nede başklarının doldruşuna glemek istemedim.. size yazmak istedim..
Görümcem bizim adetlere göre gelinin genel ihtiyacı alınır eksiği gediği gündelik kıyafetleri vs zamanla evlennnce alınır demiş çıkmış. annemde öyle olmaz şimdi alınır dedi çıktı...
Bu saatten sonrada belki hiç birşey almayacaklar etmeyecekler zaten bana :KK43:

basit bişeye takılmışsınız...
onların da surat yapması hoş değil..
ama siz de şu 'el ne der' kafasını bırakın..
cahilce tavırlar bunlar..
çok içine dokunduysa tatlı dille nişanlına söyle..aileyle muhatap olup kendini kötü etme..

Konunuzu okurken hayretler icinde kaldim:KK57: giyecek seyim yok da ne demek? Evlenecegim ne de olsa kocam almak zorunda deyip donsuz mu gezdiniz? Cok ayip bu yaptiginiz, kendinizi cok basitlestirmissiniz:stop:biz evlenirken esim ailesine ozellikle sert bir uyarida bulundu boyle seyler almaya kalkismayin, kimse, annem ve ablam da dahil kimse benim karima don sutyen alamaz, ne lazimsa o kendine zaten alir demisti sagolsun. Bende tenezzul etmem:KK20:

Valla her gün yeni adetler öğreniyorum. Her birinden ayrı utanıyorum, hayrete düşüyorum ya.

Geline kırmızı kuşak takıp bişeyler ispatlamaktan tutun, iç çamaşırlı bohçaları ailecek almalara, bohçaları elaleme göstermelere..

çok saçma çok
Şahsen ilerde ne kırmızı kuşak takarım, ne bohça falan isterim, ne de düğünümü yatak odamı falan aileme yada karşı tarafa yaptırırım. Kendi eşyasını kendi alsın herkes. Elbette yardımcı olur aileler evlenmeye ama, sanarsınız bankamatik savaşları var. Game of thrones Düğün oyunları vol 1 gibi yav

X