Belki de çöpe atmadılar çaldılar. Var yani böyle anormaller çünkü. Biz gayet eğitimli insanların olduğu bi semtte oturuyoruz ama bahçeye diktiğimiz çiçek kökünden sökülüp çalındı. Ama bence apartmana koymamalıydınız. İlla söylenmesine gerek yok apartmanın içine kediye yemek konmaz bence.Merhabalar ,Şu an aşırı sinirliyim arkadaşlar ,bi kaç gün önce apartmanda miyavlamasuna uyandığım bi kedi gelmiş ben 1. Katta oturuyorum ,kediye dokunamam ,öyle evime alamam ama vicdanım var yani beslerim .. Çok acıktı herhalde o kadar miyavladı zaten kimsenin umrunda olmaz burada ,kalktım bişeyler koydum kapımın önüne geldi yedi ,2 gün 14.30 a kadar evdeydim gelmedi akşam 6 gibi geldim yine yoktu ..
Bugün sabah yine geldi aç belli ki hemen gitti ben bişeyler hazırlayıp koyana kadar ..
Ben de kapının önüne o tabağına yemek koydum ,2 kere baktım gelmemişti , sonra bi bakayım dedim ki tabağım yok ,gerizekalının biri alıp götürmüş ,dedim belki apartmanda olmasından rahatsız olmuşlardır ,aşağıya bırakmışlardır orada yesin diye ,ne yemek var ne tabak muhtemelen çöpe atıldı ..
Bu arada öyle lüks bir sitede güzel bir muhitte de oturmuyorum bildiğiniz köy gibi bi yerdeyim ,belde olarak geçiyor ,hepsi hayvan gibi afedersiniz çöpleri 3.4 kattan aşağıya atan ,merdivende sigara açıp izmaritini yere atan , bebek bezini balkonumuza atan , çöplerini aşağıya inmeyip yukarıdan fırlatan ,binanın elektrik parasını vermeyip elektrik kesilince kavga ede ede veren insanlar .. zaten burada da seve isteye kalmıyorum mecburluktan ..
Arkadaşlar insan olan kapımı çalıp ,ablacım rahatsız oluyoruz gelmesin kedi deseler kapıya indiririm zaten ama 1. Kattayım diye ,zaten üst katlara bile gitmiyor aşağıda kapı önünde miyavlıyor ..
Alıp tabağıma kadar çöpe atmışlar böyle bi insanlık olabilir mi Ya ,uyarsalar yine gerekeni yaparım ama şimdi aşırı sinirlendim ,size giren çıkan yok ,rahatsız olursan da söylersin ,bu sığırlardan o da beklenmez de işte ,kediye çok üzüldüm ,şimdi yine kapımın önüne koysam ben mi haksızım ,yani hatalı mıydım kapımın önüne yiyecek koymakla ??
Apartman içine ben almadım ben den önce de geliyordu zaten , üst katlarda otursam elbette bunu düşünürdüm Ama 1. Kattayım ve kedi Her öğün gelmiyor sadece sabah geldi 3 günde , rahatsız oluyorsa da kapımı çalıp uyarsalardı keşke ben de alıp aşağıya götürürdüm elbette ,apartman dışına bile koymamışlar tabağı ,ben de sürekli gelip gitmediği için rahatsız ettiğimi düşünmedimİnsanlar sizi uyarmadan apartman içinde kedi beslenmeyeceğini düşünemiyor musunuz? Evde ve sokakta beslediğim onlarca hayvan var hiç birini apartman içinde beslemem. Hem sağlıksız hem mutlaka rahatsız olan biri olur. Hayvanları korumaya çalışırken insanları rahatsız edip tepki çekmenin anlamı yok.
Ya bi an düşünemedim karnı doysun diye ,ama o da sürekli gelmediği için herhalde dikkat etmedim günlük gelseydi alıp aşağıya indirecektimBelki de çöpe atmadılar çaldılar. Var yani böyle anormaller çünkü. Biz gayet eğitimli insanların olduğu bi semtte oturuyoruz ama bahçeye diktiğimiz çiçek kökünden sökülüp çalındı. Ama bence apartmana koymamalıydınız. İlla söylenmesine gerek yok apartmanın içine kediye yemek konmaz bence.
Ya sürekli gelmedi 1 kere yemek verdim ,diğerini koyduğumda zaten atmışlardı tabağımı , hani uyarılsam farkında olurdum ama kedi de 3 ölün gelmedi yaniBenim Türkiyede gördügüm: Yardim etmedikleri gibi yardim etmek isteyenleri de engelliyorlar hayvanlar alismasin diye. Aklima kedileri öldürüp besleyen kadinin camina asan canilar geldi. Ve bunun apartmanda ve disarda beslemekle de alakasi yok. Disarda besleseniz de tepki görüyorsunuz
Apartman içinde hayvan beslenmez. Kaçıncı katta oturduğunuz önemli değil. Özellikle giriş kattaysanız daha rahatsız edici bir şey. Hayvan beslemek istiyorsanız besleme noktaları oluşturun sokakta, her gün su ve mama koyun aynı yere. Zaten alışır gelir yerler. Üç günde bir kedi gelince önüne fizyolojisine uygun olmayan gıda koymakla (ne koydunuz bilmiyorum) hayvan beslenmez. Faydadan çok zarar verirsiniz.Apartman içine ben almadım ben den önce de geliyordu zaten , üst katlarda otursam elbette bunu düşünürdüm Ama 1. Kattayım ve kedi Her öğün gelmiyor sadece sabah geldi 3 günde , rahatsız oluyorsa da kapımı çalıp uyarsalardı keşke ben de alıp aşağıya götürürdüm elbette ,apartman dışına bile koymamışlar tabağı ,ben de sürekli gelip gitmediği için rahatsız ettiğimi düşünmedim
Ben hatalı davranmış olabilirim iyi niyetle , evimde sütüm vardı ekmek doğradım verdim ,o kadarını düşündüm elbette zarar vermek istemediğim için , dediğim gibi öyle aç olduğunu farkedince düşünemedim , bundan sonra öyle yaparım uygun dışarda bi kaç yer bulurum o ayrı ,ama tabak da alıp çöpe atılmaz ya ,dışarda bi yere bıraksaydı , ben rahatsız oluyorsam uyarırım benim tepkim böyle olmazdı yani ..Apartman içinde hayvan beslenmez. Kaçıncı katta oturduğunuz önemli değil. Özellikle giriş kattaysanız daha rahatsız edici bir şey. Hayvan beslemek istiyorsanız besleme noktaları oluşturun sokakta, her gün su ve mama koyun aynı yere. Zaten alışır gelir yerler. Üç günde bir kedi gelince önüne fizyolojisine uygun olmayan gıda koymakla (ne koydunuz bilmiyorum) hayvan beslenmez. Faydadan çok zarar verirsiniz.
İnsanların nasıl tepki vereceğine biz karar vermiyoruz maalesef. O kişi öyle bir tepki vermiş, bir başkası gelip nazikçe söylerdi, öbürü suratınıza yumruk atardı falan. İnsan tepkileri farklı farklı.Ben hatalı davranmış olabilirim iyi niyetle , evimde sütüm vardı ekmek doğradım verdim ,o kadarını düşündüm elbette zarar vermek istemediğim için , dediğim gibi öyle aç olduğunu farkedince düşünemedim , bundan sonra öyle yaparım uygun dışarda bi kaç yer bulurum o ayrı ,ama tabak da alıp çöpe atılmaz ya ,dışarda bi yere bıraksaydı , ben rahatsız oluyorsam uyarırım benim tepkim böyle olmazdı yani ..
Bende lüks sitede oturmuyorum. Evet aşağı çöp atan insanlarda var . Ama ne olursa olsun böyle bi üslup hoş olmamış.Bu arada öyle lüks bir sitede güzel bir muhitte de oturmuyorum bildiğiniz köy gibi bi yerdeyim ,belde olarak geçiyor ,hepsi hayvan gibi afedersiniz çöpleri 3.4 kattan aşağıya atan ,merdivende sigara açıp izmaritini yere atan , bebek bezini balkonumuza atan , çöplerini aşağıya inmeyip yukarıdan fırlatan ,binanın elektrik parasını vermeyip elektrik kesilince kavga ede ede veren insanlar .. zaten burada da seve isteye kalmıyorum mecburluktan ..
intikamini kendince almissin farkinda olmadan aslinda ,bebek bezi ,sigara izmariti, cöp basketi yapilan apartmanda ahahhshsh ...ya saka gibi...ama disarida besle kuzum hem sinrin bozulmaz hem istemeyen biri hayvani korkutmamis olurçöpleri 3.4 kattan aşağıya atan ,merdivende sigara açıp izmaritini yere atan , bebek bezini balkonumuza atan , çöplerini aşağıya inmeyip yukarıdan fırlatan ,binanın elektrik parasını vermeyip elektrik kesilince kavga ede ede veren insanlar .. zaten burada da seve isteye kalmıyorum mecburluktan ..
Ya bir de ilk geldiği gün miyavlamasına uyandım o derece açtı sanırım ,uyanıp uyku sersemliğiyle onu verdim direkt apartmandaydı zaten , yani özellikle koymadım o gün ,bu gün yine uyandığımda geldi koydum kapıya ,dışarıya çıkıp mama alıp ,mama kabımda vardı dışarda veririm diye düşündüm o ara ben kendi kahvaltımı falan yaptım zaten çıkamadan atmışlardı ..İnsanların nasıl tepki vereceğine biz karar vermiyoruz maalesef. O kişi öyle bir tepki vermiş, bir başkası gelip nazikçe söylerdi, öbürü suratınıza yumruk atardı falan. İnsan tepkileri farklı farklı.
Kediye süt de ekmek de verilmez. Severler ama çok zarar verir sistemlerine iki gıda da. Niyetinizi anlıyorum ama sokak hayvanları zaten zor şartlarda yaşamaya çalışan, hastalıklarla boğuşan canlılar. İyilik yapayım derken kötülük yapıp hasta ediyorsunuz onları. Besleyecekseniz kuru mamayla besleyin, sularını ihmal etmeyin.
Yok Estağfirullah orayı düzelteyim ama gerçekten çok cins insanlar olduğu için sinirle söyledim ,apartmanın içinde her pislik var çöp izmarit meyve kabukları yiyecek kabukları hepsi böyle geçimsiz insanlar geneli yargılamıyorum köylük yer olduğu için Kedi gelip gitmesi rahatsız etmeyebilir diye :)Bende lüks sitede oturmuyorum. Evet aşağı çöp atan insanlarda var . Ama ne olursa olsun böyle bi üslup hoş olmamış.
Nice köyler kasabalar var tertemiz. Öyle bi söylemişsiniz ki köyler beldeler çöp içinde insanları hayvan gibi, lüks sitede oturanlar ,lüks semtte oturanlar üstün varlık gibi
İnternet alışverişi imkanınız varsa sokak kedileri için temizmamadan alıyorum ben. Fiyatları uygun. Bulunduğunuz yerde petshop varsa orda da kiloyla satılan açık mamalar oluyor onlardan alabilirsiniz.Ya bir de ilk geldiği gün miyavlamasına uyandım o derece açtı sanırım ,uyanıp uyku sersemliğiyle onu verdim direkt apartmandaydı zaten , yani özellikle koymadım o gün ,bu gün yine uyandığımda geldi koydum kapıya ,dışarıya çıkıp mama alıp ,mama kabımda vardı dışarda veririm diye düşündüm o ara ben kendi kahvaltımı falan yaptım zaten çıkamadan atmışlardı ..
Bir de rahatsız olacak bişey olduğunu şöyle düşünmedim ,her pislik apartmanda :)) inanın öyle düşüneceklerini bile düşünmedim 2. Kattan bebek bezi atan ,uyarınca da komşu değil miyiz bunu utanmayıp kapıma geleceğine alıp atsaydın diyen insan da kedi den rahatsız olmasın ya :)) geneli böyle tipler
Bir de mama olarak ne alabilirim ,olduğum yer de A101 şok bim var oradan temin edeceğim bişey var mı ?
Bir daha öyle yapayım teşekkür ederim :)) böyle davranıp hassas olduklarını düşünemedim :)intikamini kendince almissin farkinda olmadan aslinda ,bebek bezi ,sigara izmariti, cöp basketi yapilan apartmanda ahahhshsh ...ya saka gibi...ama disarida besle kuzum hem sinrin bozulmaz hem istemeyen biri hayvani korkutmamis olur
Sizi anlıyorum ama o tür insanlar her yerde var malesefYok Estağfirullah orayı düzelteyim ama gerçekten çok cins insanlar olduğu için sinirle söyledim ,apartmanın içinde her pislik var çöp izmarit meyve kabukları yiyecek kabukları hepsi böyle geçimsiz insanlar geneli yargılamıyorum köylük yer olduğu için Kedi gelip gitmesi rahatsız etmeyebilir diye :)
Tamam bakayım ben hangisi uygun olursa öyle yaparım ,teşekkür ederimİnternet alışverişi imkanınız varsa sokak kedileri için temizmamadan alıyorum ben. Fiyatları uygun. Bulunduğunuz yerde petshop varsa orda da kiloyla satılan açık mamalar oluyor onlardan alabilirsiniz.