Sizce sorun tam olarak ne?

anlayanvarmi

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2020
54
42
38
Herkese Merhaba,

Uzun zamandır aklıma takılan bir konu hakkında olumlu veya olumsuz fikir ve önerilerinizi almak istiyorum. Bunun için kendimden ve hayatımdan elimden geldiği kadar objektif bir şekilde bahsetmeye çalışacağım. Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.

28 yaşındayım. İyi bir üniversitede lisans eğitimi aldıktan sonra yüksek lisansımı yurtdışında tamamladım. Şu anda da yurtdışında doktora eğitimime devam ediyorum ve bir yandan da iyi bir işte çalışarak kendi ayaklarımın üzerinde duruyorum. İnsanlar tarafından sevilen sosyal bir insanım (covid dolayısıyla biraz sekteye uğramış olsa da). Dış görünüş olarak da çevrem tarafından beğenilen biriyim.

İlgisiz ve problemli bir ailede berbat bir çocukluk geçirdim. Babam bütün çocukluğum boyunca anneme psikolojik ve fiziksel şiddet uyguladı. Annem ise yıllarca pasif bir tutum sergileyerek kendisini hiç savunamadı. Bu durum ilişkilere ve evliliğe karşı içten içe büyük bir korku geliştirmeme sebep oldu. Ailevi problemlerden kaçmak için yıllarca eğitim, kişisel gelişim ve iyi bir kariyerden başka bir şeye odaklanma fırsatı bulamadım. Yaşıtlarım doğru düzgün tanımadıkları insanlarla evlilik hayalleri kurarken ben yıllarımı kardeşlerim için gelecek kaygısı içerisinde geçirdim.

Şimdi bulunduğum yeri düşününce içten içe kendimle gurur duysam da bazı zamanlar mutlu değilim ve yalnız hissediyorum. Yıllardır kaygılarım nedeniyle hayatıma kimseyi alamıyordum. Şimdi kendimi bu konuda rahat hissediyorum. Hayatımda güvenilir ve kıymet bilen bir insan olsun istiyorum. Ama çevreme baktığımda sanki hiç evlenilecek erkek kalmamış gibi. Karşıma çıkan kişiler o kadar ne yapacaklarını bilmiyor oluyorlar ki bana çocuk gibi geliyorlar. En son olabilir mi acaba dediğim kişi otuz küsür yaşlarında yetişkin bir insan olmasına rağmen sadece annesinden ve annesinin yaptığı yemeklerle kimsenin yarışamayacağından bahsediyordu mesela. Beni tanımaya çalışmadı bile.

Sorun şu ki acaba ben çalışmayla kafayı bozup eril enerjimi yükseltip farkında olmadan çevremde anne kuzularını topluyor olabilir miyim? Ya da yine ben hayat mücadelesi verirken güzel ve zeki kızlar bütün iyi erkekleri kapmış olabilir mi? Sizce sorun tam olarak nerede? Ben neyi kaçırıyorum?

Buraya kadar okuyan herkese teşekkür ederim.

Öncelikle bu tür şeylerin meslek, güzellik ya da geç kalma ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. Herşeyin ve herkesin bir zamanı olduğuna inanıyorum. Hala iyi adamlar var ve olmaya devam edecekler. Çok değil kısa bir süre önce aldatılmıştım. Ve görüştüğüm erkekler tam bir fiyaskoydu. Tamam ben artık kesin mantık evliliği yaparım herhalde ya da şöyle birazcık içime sinen biriyle ilişki yaşarım dediğim anda şu anki eşimle tanıştım. Bunca zaman neyi aradığımı onu bulunca anladım. Sizinki de emin olun bir yerlerde zamanını bekliyor. Umutsuzluğa kapılmayın.

Çok teşekkür ederim, yorumunuz içimi rahatlattı. Umarım çok mutlu olursunuz.

Bu işler kısmet işi derler ya evlenenlerin hepsi güzel zeki alımlı insan değil. Demek ki karşınıza çıkmamış henüz doğru insan. Emin olun o kişi karşınıza çıkacaktır sadece zamanı gelmemiş demektir. Ben hiç evlilik düşünmezdim hatta arkadaşlarım evlenir ben evlenmezdim maaşı huzurevine veririm diyodum yaşlanınca yaşıtlarımla olurum diyodum. Arkadaşlarımdan önce ben evlendim.

selam, sizinle ortak çok fazla noktam var. rasyonel biri olduğunuzu görüyorum, o yüzden eminim ki tüm erkeklerin kapılması gibi bir şey olmadığını siz de biliyorsunuzdur :) ben hep şöyle düşünürüm, siz nasıl bir kadınsanız ve nasıl aradığınız erkek henüz hayatınızda değilse, bir yerlerde de aynı sizin gibi bir erkek aynı şeyleri düşünüyor, bütün iyi kızlar kapıldı mı diyor ve sizi arıyor. nerede ne zaman karşılaşırsınız bilemem ama kendisiyle tanışacağınızdan eminim :)

Zaten hiç evlenmem diyenler hep önce gidiyor :) Mutluluklar dilerim size. İnşallah ben de kendim için doğru olan kişiyi bulabilirim.

Merhabalar, içten cevabınız için çok teşekkür ederim. Umarım haklısınızdır :)

Aslında ben de okumuş eğitimli bir insanım ama nedense insanların hayatta genelde tek bir alandan (aile,eğitim,eş) şanslarının güldüğüne manyakça inanmaktan kendimi alamıyorum.
Bazen de çok düşünmeden sadece akışına bırakmak gerekiyor. Çok fazla kafa yormayınca kendiliğinden de olabiliyor.

Bu durum benim de zihnimi kurcalıyor ama bir yandan da sanki bazı kişilerin hayatlarında her şey yolunda gidiyor. Belki başkaları da bizim için bu şekilde düşünüyordur :)

Bu durum benim de zihnimi kurcalıyor ama bir yandan da sanki bazı kişilerin hayatlarında her şey yolunda gidiyor. Belki başkaları da bizim için bu şekilde düşünüyordur :)
Öyle tabi. İnsanın yaratılışı böyle. Ne demişler insan elde ettiklerinin nankörü elde edemediklerinin delisidir. Hayatımız her zaman mutluluğu aramakla geçiyor. Halbuki hayatta mutluluk denen kavram çok kısa anlardan oluşuyor zaten. Böyle olunca da elimizdekiler mi yetersiz acaba diyip her zaman daha fazlasının peşine düşüyoruz. Onları da elde edince mutlu olucaz sanıyoruz. Halbuki bi bakmışız ki gerçek benliğimizle alakası olmayan bir hayatın içine sürüklenmişiz. Örneğin bir sürü insan evlenince mutlu olunacak sanıyor, ya da çocuk herkes için mutluluk kaynağıdır diye düşünüyor halbuki belki de kendisi tamamen özgür ruhlu bir tip ama öyle bir noktaya sürüklemiş ki hayat onu, gerçekten neyi isteyip istemediğini kendine sormayı bile unutmuş.

insan sahip olmadığı şeyleri gözünde çok büyüttüğü için zamanlar ben geç kaldım, artık umut yok gibi düşüncelere girebiliyor.
herkesin gerçekten bir zamanı var ve konu evlilikse iki kişinin zamanlamanın uyması gerekiyor.
mantıklı bir bakış açınız olduğu için sırf evlenmek amacıyla zorla zamanları denk getirtmeyeceğinizi düşünüyorum.
o yüzden akışta kalmaya çalışın derim.
bazen çok takıldığımız konular inatla bizden kaçıyor.
şey gibi, ne zaman külotlu çorabı giyerken tırnağım takılır mı acaba desem takılır ve çorap kaçar. ne zaman aklıma gelmeden hatır hutur çekip giysem o incecik çorapta ufacık iz bile olmaz.

bir de geçmiş travmalardan kaynaklı insanları çok fazla irdeliyor olabilirsiniz, bilinçli olmasa bile. mümkün mertebe tarafsız gözlemlemeye çalışın derim.

Çok haklısınız, aslında ben de içten içe her şeyin farkındayım ama yine de bazen kaygılarımı kontrol etmekte zorlanıyorum. Anda kalıp sahip olduklarımız için şükretmek ve zamana bırakmak en iyisi. Çok teşekkür ederim.

Valla panpa aklına yatmıyorsa direktttt tekmeyi koy yeni adaylara geç. Evlenme konusunda çok azimli bir arkidişim dedi ki 1 yıl boyunca sevgili aradım olmayanları zaman kaybetmeden kafadan eledim. Sonunda evlendi. Daha çok kişiyle tanış.

Madem bilimsel eğitimin var o zaman derim ki sen law of large numbersı uygulayacaksın. Law of large numbersın sonuçlarından biri şöyle, ortada sonucu 0 veya 1 olan bir Bernoulli experiment varsa sen bu experimentleri yeteri kadar yaparsan 1 sonucunu bir noktada elde etmek zorundasın. Yani yani istatistik der ki deneyi yeterince sayıda tekrar etmelisin ki eline pozitif sonuç geçsin. Yani yani yeteri kadar insanla tanışırsan sana uygun olanı mutlaka bulursun. Bu işin istatistiksel açıklaması bui yani evrende sana göre bir erkek var sadece daha çok araman gerekiyor.

Verdiğiniz örneği çok sevdim :) Yorumunuz için teşekkür ederim. Size tüm kalbimle katılıyorum ancak kaygılarım ortada bir sorun olduğunu söylüyor. Dediğiniz gibi akışa güvenmeyi öğrenmem gerek. İrdeleme konusunda da haklı olabilirsiniz. Bunun üzerinde detaylı düşüneceğim.

Güzel ve zekiler tüm iyi erkekleri kapmış mi kısmına güldüm:)) Çoğu evli erkek de iyi değildir boş verin siz bir gün karşınıza işte bu dediginiz biri çıkacak.
Tam olarak hangi iyi irkekler? Bdv dekiler de kapılmış ama kaç tanesi iyi? Di mi ama?

Hahaha ben o kadar azimli değilim galiba hala bekar olduğuma göre :) Ama neden olmasın, kulağa çok mantıklı geliyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…