- 26 Mayıs 2018
- 8.189
- 38.698
- 51
-
- Konu Sahibi karalahana06
Artık değilim.... Önceki sayfalarda ve konularda bahsettim... Haklıymışsınız elti gemisi yürümüyor
Maalesef biraz öyle olduValla ben olsam hıcbırınede vermezdım ılkı hepsını almıs cekılmıs bu devırde bır lıra bıle onemlıyken kımse ev alsın araba alsın dıye okadar para vermezdım kı zaten sızden cok onlar kullanmıs o parayı bıde sızın altınlarda gıtmıs daha sımdıden sıze haksızlık olmus yanı ılerde bıde hıcbırı el atmazsa olan sıze olur bosa gıtmıs olur okadar para. Boyle ısşerden hıc hoslanmıyorum herkes kendı hesabını gecımını yapsın cok sacma ortak olmak helde boyle kıme ne gıttı bellı bıle degıl
80 90 civarı idi... Yeni gelinden tabii ki böyle bir talebim olmaz kendi takdiridir.
Vereceğinden eminsem verirdim açıkçası ayrıca siz zaten güvenip vermişsiniz çöm şükür ihtiyacınız da yok şuan kimseye evet düşününce enayi gibi hissedebilir insan ama siz bunu iyi niyetinizden yaptınız allah gmrüyor o da yeter ama havuz sistemi devam etmezse eğer bir daha siz de yapmayın ve bunu her şekilde dile getirin hatta ben sizizn yerinizde olsam o kılını kıbırdatmayan elrğn ve kaynımın yüzüne yüzüne hep söylerdim siz yapacaz dediniz yapmadınz allah biliyor görüyor biz yaptık çok şükür iyi niyetimizle allah bize de bir ev nasip etsin tarzı şeyler söyleyip en azından enayilik değil iyi niyet olduğunu ve her şeyin çok güzel farkında olduğumu bilmeleri için dile getirirdimMerhaba kızlar konuyu daha iyi anlatabilmek adına biraz sözü uzatacağım.
Şimdi eşim 3 erkek kardeş. Ortanca Abisi evli Büyük Abisi Taze Nişanlı. Bu ailede ortak havuz sistemi var şöyle ki. Kayınpederim ve oğulları her ay belli bir miktar para atıyorlar bu ortak hesaba (kayınpederimin hesabı) Daha sonra bu para düğünlerde vs ihtiyaçlarda kullanılıyor... Bu birçoğunuza mantıklı gelmeyebilir belki ama ben kendim de çalıştığım için pek umursamıyorum açıkçası...misal kp 2500 veriyor Eşim her ay 3 bin veriyor büyük kaynım 2500 veriyor ortanca da evlenene kadar 2000 veriyordu..
Şimdi bu ortak havuzdaki para ile bundan 5 sene önce ortanca kaynıma ev alındı. Daha sonra düğünü yapıldı. Ve düğün masrafını falan hep bu havuzdan karşıladı ne salon parası ne orkestra parası cebinden vermedi . Nişanı bile normalde kız tarafı yapması gerekirken her masrafı kp yaptı. Ve ondan sonra bu kaynım kesinlikle para göndermemeye başladı. Elindeki altınların da tamamını bozdurup araba aldı. Etliye sütlüye karışmıyor.. Tek yaptığı şey mağdur edebiyatı çünkü onlar tek maaş...Yani elde var ev araba ve eş
Ondan 1 sene sonra biz eşimle para biriktirdik biraz da büyük kaynım ve kp desteğiyle borçsuz şekilde çok Şükür düğün yaptık. Eşyalarımızı da peyder pey kendimiz aldık. Düğün masraflarının bir kısmını takılan takılar ve gelen nakitlerden karşıladık. Geri kalan altınların Bir kısmını anneme bir kısmını kv ye verdik ve kalanını kasaya koyduk. Eşimin evlenmeden önce almış olduğu bir araba mevcut hala onu kullanıyoruz. Üzerimizde başka bir şey yok... Elde var araba
Asıl meseleye gelecek olursak şu an bulunduğumuz şehre taşınalı bir sene oldu meslek sebebiyle buradaki görev süremiz 3 yıl ve benim büyük nişanlı kaynım şu an bulunduğumuz şehri çok beğeniyor ve ileride buraya yerleşmeyi düşünüyor... Bu nedenle de yaklaşık 6 ay önce bize bir teklifte bulundu buradan kendisine bir ev aldı biz burada durduğumuz sürece o evde oturacağız hem biz kira vermemiş olacağız hem de o bir ev sahibi olacak. ALLAH var ev çok güzel evle ilgili hiçbir sorunumuz yok çok Şükür...
Şimdi bu ev alınırken kayınpederim emekli parasını koydu büyük kaynım birikmiş parasını koydu üstüne de biz kalan bütün altınlarımızı bozdurup verdik... Şayet ortanca kaynım ve eltim de ellerini taşın altına koyup yardım etseydi biz bütün altınları bozdurma durumunda kalmayacaktık. Hatta ortanca ev alınmadan önce
'' Yaaa yeter ki ev alınsın ben gerekirse altımdaki arabayı satarım yine de yardım ederim Abime. Kaç yaşında adam bir ev sahibi olsun artık.. '' şeklinde beyanda bulunmasına rağmen kılını bile kıpırdatmadı. Ve biz fedakarlık yaptık. Eşim büyük abisine çok değer verir ve şu an anne babaya bakan da o olduğu için minnet duygusu var... Ki ben de Allah var büyük kaynımı abim gibi severim... Altınları verirken rızam olup olmadığını defalarca sordu. Vermek zorunda değilsin gerekirse kredi çekeriz dedi sağolsun.
Büyük kaynımda da şu an bir ev bir araba var baharda da düğünü olacak.
Sizce bu fedakarlığı herkes yapar mı çünkü ben bunu yakın çevreme anlattığımda çok garip tepkiler veriyorlar..
Kendimi bazen enayi gibi hissediyorum çünkü...
Hatta eşimin teyzeleri ve kuzenleri de biliyor durumu ve bana diyorlar ki '' Karalahana06 cım umarım Abinin evleneceği kız da aynı fedakarlığı gösterir ve ileride size ev alınacak olduğunda o da altınlarını verir.''diyorlar...
Haaaa şu var vermeseler biz yine çok Şükür şu halimizle bile birikim yapıp alamaz mıyız elbette alırız ama enayi yerine konulmak
Şimdi iş işten geçti neden yazıyorsun diyebilirsiniz ama paylaşmak istedim ve merak ettim...
Siz olsanız yapar mıydınız
Yemin olsun kkda gördüğüm en saçma konuMerhaba kızlar konuyu daha iyi anlatabilmek adına biraz sözü uzatacağım.
Şimdi eşim 3 erkek kardeş. Ortanca Abisi evli Büyük Abisi Taze Nişanlı. Bu ailede ortak havuz sistemi var şöyle ki. Kayınpederim ve oğulları her ay belli bir miktar para atıyorlar bu ortak hesaba (kayınpederimin hesabı) Daha sonra bu para düğünlerde vs ihtiyaçlarda kullanılıyor... Bu birçoğunuza mantıklı gelmeyebilir belki ama ben kendim de çalıştığım için pek umursamıyorum açıkçası...misal kp 2500 veriyor Eşim her ay 3 bin veriyor büyük kaynım 2500 veriyor ortanca da evlenene kadar 2000 veriyordu..
Şimdi bu ortak havuzdaki para ile bundan 5 sene önce ortanca kaynıma ev alındı. Daha sonra düğünü yapıldı. Ve düğün masrafını falan hep bu havuzdan karşıladı ne salon parası ne orkestra parası cebinden vermedi . Nişanı bile normalde kız tarafı yapması gerekirken her masrafı kp yaptı. Ve ondan sonra bu kaynım kesinlikle para göndermemeye başladı. Elindeki altınların da tamamını bozdurup araba aldı. Etliye sütlüye karışmıyor.. Tek yaptığı şey mağdur edebiyatı çünkü onlar tek maaş...Yani elde var ev araba ve eş
Ondan 1 sene sonra biz eşimle para biriktirdik biraz da büyük kaynım ve kp desteğiyle borçsuz şekilde çok Şükür düğün yaptık. Eşyalarımızı da peyder pey kendimiz aldık. Düğün masraflarının bir kısmını takılan takılar ve gelen nakitlerden karşıladık. Geri kalan altınların Bir kısmını anneme bir kısmını kv ye verdik ve kalanını kasaya koyduk. Eşimin evlenmeden önce almış olduğu bir araba mevcut hala onu kullanıyoruz. Üzerimizde başka bir şey yok... Elde var araba
Asıl meseleye gelecek olursak şu an bulunduğumuz şehre taşınalı bir sene oldu meslek sebebiyle buradaki görev süremiz 3 yıl ve benim büyük nişanlı kaynım şu an bulunduğumuz şehri çok beğeniyor ve ileride buraya yerleşmeyi düşünüyor... Bu nedenle de yaklaşık 6 ay önce bize bir teklifte bulundu buradan kendisine bir ev aldı biz burada durduğumuz sürece o evde oturacağız hem biz kira vermemiş olacağız hem de o bir ev sahibi olacak. ALLAH var ev çok güzel evle ilgili hiçbir sorunumuz yok çok Şükür...
Şimdi bu ev alınırken kayınpederim emekli parasını koydu büyük kaynım birikmiş parasını koydu üstüne de biz kalan bütün altınlarımızı bozdurup verdik... Şayet ortanca kaynım ve eltim de ellerini taşın altına koyup yardım etseydi biz bütün altınları bozdurma durumunda kalmayacaktık. Hatta ortanca ev alınmadan önce
'' Yaaa yeter ki ev alınsın ben gerekirse altımdaki arabayı satarım yine de yardım ederim Abime. Kaç yaşında adam bir ev sahibi olsun artık.. '' şeklinde beyanda bulunmasına rağmen kılını bile kıpırdatmadı. Ve biz fedakarlık yaptık. Eşim büyük abisine çok değer verir ve şu an anne babaya bakan da o olduğu için minnet duygusu var... Ki ben de Allah var büyük kaynımı abim gibi severim... Altınları verirken rızam olup olmadığını defalarca sordu. Vermek zorunda değilsin gerekirse kredi çekeriz dedi sağolsun.
Sizce bu fedakarlığı herkes yapar mı çünkü ben bunu yakın çevreme anlattığımda çok garip tepkiler veriyorlar..
Hatta eşimin teyzeleri ve kuzenleri de biliyor durumu ve bana diyorlar ki '' Karalahana06 cım umarım Abinin evleneceği kız da aynı fedakarlığı gösterir ve ileride size ev alınacak olduğunda o da altınlarını verir.''diyorlar...
Haaaa şu var vermeseler biz yine çok Şükür şu halimizle bile birikim yapıp alamaz mıyız elbette alırız ama enayi yerine konulmak
Şimdi iş işten geçti neden yazıyorsun diyebilirsiniz ama paylaşmak istedim ve merak ettim...
Insallah sizede ev alınır. Ben herkesin hesabının ayri olmasi tarafım sahsenMerhaba kızlar konuyu daha iyi anlatabilmek adına biraz sözü uzatacağım.
Kp o kaynımla konuşmuyor... Toruna bile gram altın taktı... Evden içeri bile zor sokuyor o derece.Kayınpeder ve abiyle kibarca konuşup size ev alınırken yardım etmelerini isteyin sonra küçük abinin yaptığı gibi ortada bırakmayın bize diye söyleyin.
Küçük abinin bu yav**akça davranışına diğer aile üyeleri ne diyor merak ettim.
Hayırlısı... Valla büyük abi ile evleneceği eltim gayet iyi görünüyor şimdilik... Balık baştan kokar.. Bu konular o eltimle de konuşuldu durumdan haberi var...Çok saçma bence, ortak hesaba para atacağınıza kendiniz biriktirseniz çoktan evin parası çıkardı, hatta o birikimle altınlarınızı birleştirince ev alabilirdiniz kendinize.
Eltinizin altınları hakkında ne sizin ne eşinin bir söz hakkı yok, vermek istemezse vermez.
Büyük kaynınızın maddi olarak da olsa yardımcı olacağını düşünüyorsunuz ama bana pek mümkün gelmiyor.Kp niz emekli birikimini büyük oğluna ev alınırken vermiş, elinde artık bir birikim kalmadıysa o veremez. Ortanca olan zaten artık para katmıyormuş tek maaşlı olmasını bahane edip. Geriye bir tek büyük abi kalıyor, o da eşiyle giderlerini bahane edip geri çekilebilir. Hatta büyük abiyle eltiniz sizin için 3 yıl boyunca kira verseydiniz yaklaşık olarak ne olacağını hesaplayıp o 80 90 bin verdiğiniz altın tutarından düşüp hesap yaparak sadece kalanı size verebilirler. Çünkü diğer kardeşe alırken ona paranız geçmiş. Normal şartlarda kim olsa der ki sen ne kadar aldıysan onu ödeyelim, büyük abi niye ortancanın vermesi gerekeni de ödesin. Kimse sizin kadar fedakar olmak zorunda değil. Büyük abi sadece kendisine verilen parayı geri öderse size ev falan alamazlar topluca. Kimseye bu devirde güvenilmiyor, herkes kendini düşünüyor önce. O yüzden bu yaşadıklarınız bana aşırı saçma geldi. Umarım kazık yemezsiniz.
Sizi ortada bırakmazlar inşallah az para değil çünkü verdiğiniz, kayınpeder vicdan sahibi ve makul bir adamsa sizi de ev sahibi yapması lazım. İnşallah öyle bir adamdır.H
Hayırlısı... Valla büyük abi ile evleneceği eltim gayet iyi görünüyor şimdilik... Balık baştan kokar.. Bu konular o eltimle de konuşuldu durumdan haberi var...
Yarın bir gün bize ev alınacak olduğunda yardımlarını esirgemezler diye umuyorum... Ki zaten bize ev alınma süreci uzun bir süreç... Kayınbabam da kirli çıkındır... Parası var
Çok Şükür öyle...Sizi ortada bırakmazlar inşallah az para değil çünkü verdiğiniz, kayınpeder vicdan sahibi ve makul bir adamsa sizi de ev sahibi yapması lazım. İnşallah öyle bir adamdır.
Elti iyi, kayınbaba kirli çıkı, ortada sorun yok o zaman bu kadar savunduğunuza göre onları.H
Hayırlısı... Valla büyük abi ile evleneceği eltim gayet iyi görünüyor şimdilik... Balık baştan kokar.. Bu konular o eltimle de konuşuldu durumdan haberi var...
Yarın bir gün bize ev alınacak olduğunda yardımlarını esirgemezler diye umuyorum... Ki zaten bize ev alınma süreci uzun bir süreç... Kayınbabam da kirli çıkındır... Parası var
Müsaadenizle ben cevap vereyim sorunuza.Siz şu eltisini pek seven, onu hediyelere gark eden üye değil misiniz?
Cevabınıza göre yorum yapacağım.